Announcement

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2013 - Slovenija

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

http://www.rts.rs/page/sport/ci/stor...РТС-у.html

Iskren da budem, dopada mi se izbor utakmica, za divno cudo. Necu mnogo juriti strimove.
    Na celom svetu samo Crvena zvezda

Comment

U principu u direktnom prenosu ide cela naša grupa, sa po mečom iz neke druge. I razumem zbog čega se radi toliko prenos naše grupe.
      Originally posted by Brajkula
      Veruj meni, radi kako hoćeš

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Ma nervira me bre sto ove cool utakmice rade u snimku, a u to vreme pustaju neka sranja na RTS2.
        Na celom svetu samo Crvena zvezda

Comment

Od koga je, i ovo je dosta.

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Ajmo momci da se vratimo tamo gdje nam je i mjesto, u sami vrh evropske i svjetske košarke...

SREĆNO SRBIJOOOO!!!!!
            http://www.youtube.com/watch?v=vQgad8VzcXE
            Sve je rečeno...
            Majstor svoga posla...

Comment

Letonija vs Bosna i Hercegovina

Recap

Neverovatno lošu igru reprezentacije Bosne i Hercegovine nemilosrdno je kaznila ekipa Letonije fantastičnim šutom iz igre, pogotov u drugoj četvrtini kada su Letonci šutirali 10/16. Osim toga, Letonci su nesebično igrali, što se vidi i po broju asistencija. Letonija ih je ukupno upisala 20 dok Bosna svega 4. Katastrofu Bosne upotpunio je šut za 3pt, 2/15. Junak utakmice bio je Rolands Freimanis koji je u drugoj četvrtini postigao 16 poena uz šut iz igre 8/9

grupna statistika

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Turska - Finska

Recap

Sramno izdanje na samo početku šampionata reprezentacije Turske, nije moglo, a ni smelo proći nekažnjeno od daleko slabijeg protivnika, reprezentacije Finske. Finska je neverovatnom igrom vodila čak 19 poena razlike, a umalo nisu prokockali tu prednost na četiri minuta do kraja kada je Turska napravila seriju 19:3. Ključ pobede Finske leži u odličnoj odbrani koja je spustila Turke na veoma slab procenat šuta iz igre na 31.7% uz svega 18.2% van linije za 3 poena. Na drugoj strani, upravo te trojke održavale su, i vraćale momentum na strani Finske. 11 od 31 za 3 poena.

Osim igračima, priznanje treba odati i finskim navijačima koji su u velikom broju došli u Sloveniju da podrže svoj tim.

grupna statistika

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Izrael - Velika Britanija

Recap

Još jedno iznenadjenje na otvaranju šampionata. Velika Britanija došla je do svoje prve pobede na ovogodišnjem turniru protiv favorizovane ekipe u ovom duelu. Izrael je držao sudbinu u svojim rukama, ali neshvatljive greške i veoma loše izvodjenje slobodnih bacanja, pogotovo u četvrtoj deonici dale su priliku Velikoj Britaniji da pobedu izbore nakon produžetaka. Nakon 5 primljena poena u produžetku, Britanija je napravila seriju 8:0 i rešila produžetak u svoju korist a samim tim i meč. Junak Britanije bio je Kajl Džonson koji je u produžetku postiao 5 poena i završio utakmicu sa 22 poena.

grupna statistika

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Gruzija - Poljska

Recap

Nervoza kod košarkaša Poljske reprezentacije bila je vidljiva od samog početka meča. Da posao bude teži, na polovini druge deonice, Gruzini su napravili 14:2 seriju i prvo poluvreme rešili u svoju korist. 17 poena razlike biće prevelik zalogaj za Poljake, koji neće uspeti ni da se približe ekipi Gruzije.

grupna statistika

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Ovo nece biti uobicajeni recap sa pametnim recenicama i nekim opservacijama, vise nervozni kladionicarski, ali verujem da ce vam biti zanimljivo za procitati.

Dan smo zapoceli sa 4 utakmice u kojima su dve ekipe bili jasni favoriti i dve u najavi egal utakmice. Izrael - Velika Britanija je bilo takvo smece od utakmice, a i sta drugo moze da bude kada su Britanci pobedili, posto njihovi igraci u principu i nemaju mnogo dodira sa profesionalnom kosarkom. Ekipa sacinjena od Ohayon-a, Eliyahu-a, Pnini-a, Naimy-a, Nissim-a, Cassppi-a, Tyus-a, Halperin-a itd je izgledala kao da ste evo nas iz basket ekipe sa foruma skupili i poslali prvim avionom za Sloveniju. Toliko bezidejnosti, toliko kurcobolje, toliko nepromisljenih poteza, toliki nedostatak rutine, znaci jedno potpuno odsustvo bilo cega kosarkaskog u njihovoj igri. Ovi crni Britanci ajde kao imaju neke satro atletske sposobnosti, pa znaju da brane obruc i znaju da resavaju na drugoj strani prodore uz kontakt, a braca Izraelci su se kao ovnovi tokom cele utakmice zaletali ka kosu u protivnicke centre ili grupu igraca ili su bacali floater-e (ko je spomenuo Eliyahu-a) bez ikakvog smisla sto naravno ne da nije prolazilo, nego je izgledalo tuzno. I, tako, ekipa sa 8 vrhunskih evropskih igraca gubi od tima koji je sastavljen od igraca kojima je vrhunac karijere sto su u o2 areni mogli da gledaju NBA mec.

Letonija - Bosna, najlepsa utakmica prvog dana koju sam ja gledao uz Makedonce i Crnogorce. U najavi je vec bilo ocekivano brdo poena, trojke, trcanje i ludilo, ali je to trebalo pokazati na terenu i ekipe su ucinile. Na kraju mozda cak i vise razlike nego sto je realno, ali dobro. Letonci su pokazali da i dan danas ipak postoje neke ekipe koje gaju tu staru, izvornu kosarku sa ogromnom dozom jednostavnosti i inteligencije, ali i da im je trener znacajno oruzje. Centralni pick and roll do perfekcije jer Kikan i ostali centri ne mogu nista da brane, pa drive and kick sa extra pasovima, pa malo specijaliteta balticke kosarke spolja itd. Bosna nazalost u vecem delu meca nije mogla odbranom da parira danas bolesnom high octane napadu, ali su se na drugoj strani dosta dobro drzali, mada doduse nisu Letonci sila sto se tice defanzive. Previse zavise od suta spolja i ono sto vec zna, da previse zavise od Teletovica. S obzirom da mu je ego otprilike kao kod Kobe-a, on ce nastaviti da uzima suteve sa 10 metara, ne zato da bi se sprdao ili pokazivao da ima najveci, vec zato sto misli da moze da ih pogodi. To je ono sto Aca Petrovic mora da usmeri, danas ga je naterao da u drugom poluvremenu vise bude u reketu. Malo 2 na 2 akcije izmedju njega i Wright-a bi moglo da bude lepo oruzje. Gordic smehotres.

Gruzijce i Poljake nisam gledao, ali se utakmica odigrala potpuno kao sto sam ocekivao. Ljudi mogu i vole da se sprdaju malo tako u fazonu "Hahahahahahjksahgjkasga Gruzija igra kosarku" itd, a oni su itekako kvalitetna ekipa, posebno kada su kompletni. Da su u punom sastavu, ja bih prognozirao cetvrtfinale lagano. Elem, da se vratimo na poentu, Gruzija ima fantasticno rasporedjen kvalitet - Tsintsadze, Hickman, Manu, Sanikidze, Shermadini i tu su sa klupe mali Beka Burianadze, Tskitishvili, Patsatsia itd, mada danas nisu imali neku ulogu. Sa druge strane, Bauermann ima jedan od najjacih frontcourt-ova na prvenstvu sa Gortat-om i Lampe-om, al' kurac on njih moze da iskoristi kad mu plejmejkeri nemaju kvalitet ni za Slogu iz Kraljeva, o Tamisu i da ne pricam. Iako je bolji od ove dvojice na kecu, Kelati pod jedan nije plej i pod dva je smece, tako da ce Dirk ili da smisli nesto epohalno ili Poljacima nema ljubavi ovde. I, jos jedna mnogo bitna stvar, Dirk Bauermann je trener kojeg ja mnogo gotivim i cenim, pravio je cuda sa onom gomilom smeca + tata Nowitzkim i tek ce da pravi cuda sa Bayern-om, ali Igor Kokoskov je klasa za sebe. Covek je legitimni NBA trener koji ce dobiti posao head coach-a u narednih nekoliko godina zato sto to itekako zasluzuje i svi to u Americi znaju.

Cetvrta utakmica u prvom terminu je bila izmedju tugaljive Turske i svetske kosarkaske velesile u vidu Finaca. Rezultat i vise nego ocekivan, Finci poznati kao granitna odbrana koja igra na mali broj poseda gurajuci loptu pod kos i usporavajuci ritam kada god je moguce, Turska kao ekipa koja se u takvim okolnostima ne snalazi najbolje i poraz od samo 6 razlike bi trebao da ih raduje pred nastavak takmicenja. E, sve ovo bi bilo ocekivano, samo da je Turska ustvari Finska and vice versa. Verovatno najgora kosarkaska predstava ovog prelepog cetvrog septembra u zaista jako, jako velikoj konkurenciji. Ekipa koju je veliki Mikson proglasio za finalistu (a, svi znamo koliku tezinu imaju njegove reci u pisanoj formi) je odigrala na nivou KK Uba (sa Uba), verovatno cisto kako bi zavarali trag i sakrili tu timsku hemiju dok ne postane bitno (otprilike tamo kad shvate da su ispali i da se pakuju za Istanbul). Pa jebem ti zivot, Hedo Turkoglu, Arslan, Asik, Preldzic i ostali ne mogu jebenoj Finskoj da daju vise od 55 poena eeeeeeeeeeeeeeeeeeej. Evo sad cu redom da vam nabrajam koliko su i koje ekipe Fincima davale poena u pripremnom periodu: Francuska 101, Britanija 66, Litvanija 78, Ceska 89, Rusija 90, Letonija 90, Letonija 106. I, onda dodje Miksonov finalista i da im 55 poena, jos uz pomoc sudija! Mislim, stvarno... 31% suta iz igre i 54% sa linije penala je toliko tuzno, da bi mi se suze vec polako spustale niz lice da sam recimo Roger Federer (nemoj me tuci Boki, just kiddin'). Finci ko Finci, dobili tekmu ne znaju ni sami kako, idu dalje i bole ih paja. Ova pobeda moze da im znaci prolaz dalje, moze da im ne znaci nista, al' oni to svakako tako od danas do sutra.

Nazalost, kasno poceh da pisem sve ovo i ostacete uskraceni za dalji tok ovog detaljno-strucnog prikaza danas odigranih utakmica, but if you like it, give me a thumbs up! Come on!

P.S. NEMACKA DOBIJE FRANCUSKU AAAAAAAAAA NIELS GIFFEY BEZ GRESKE ALOOOOOOO
                      sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

Kad vidis da im je ekipa kao Britanija uvalila 66 poena onda da se zapitas samo koliko su danas Turci bili ocajni.

Odlican post! Keep it up!
                        sigpic

Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic

Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.

Without error there can be no brilliancy.

Comment

Belgija - Ukrajina

Recap

Vodjstvo od 10 poena razlike na poluvremenu nije bilo dovoljno za Belgijance da upišu prvi trijum na prvenstvu. Razlog tome je veoma loš šut u poslednjoj deonici, dok su Ukrajinci na njihovu sreću imali solidan šut za 3 poena u tom periodu, što je napravilo razliku, dovoljnu da Ukrajina minimalnom razlikom ostvari pobedu nad Belgijancima.

grupna statistika

foto izveštaj

Spoiler

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Francuska - Nemačka

Recap

Utakmica je mogla da ode na obe strane. Lucca Straiger ubacio je 2 troje za manje od jednog minuta u poslednjoj četvrtini što je odlučilo pobednika. Nemačka je gotovo celu prvu deonicu imala visok procenat šuta iz igre, čak 90%, da bi na kraju završili sa 60%. To je nešto sa čime Francuska nikako nije mogla da se nosi.

grupna statistika

foto izveštaj

Spoiler

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Srbija - Litvanija

Recap

Neki poseban komentar i nije potreban s obzirom da ste svi gledali ovu utakmicu. Srbija je odigrala zaista odličnu partiju, a momci su pokazali da svet zaista ostaje na mladjima. Ipak tu mladu četu predvodio je najiskusniji igrač u reprezentaciji, kapiten Nenad Krstić koji je tokom skoro 30 minuta koliko je proveo na terenu, vodio mušku borbu sa litvanskim teškašima koji su se smenjivali na njemu. Nadajmo se da će partiju od sinoć, ali sada već i bez rasterećenja, odigrati dobar meč sa komšijskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, i zabeležiti novi trijumf na turniru.

grupna statistika

foto izveštaj

Spoiler

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Španija - Hrvatska

Recap

Potpuno nezanimljiv duel za gledanje. Kao da je Jasmin Repeša 2 dana pred početka turnira našao igrače za svoju reprezentaciju. Tako su delovai Hrvati. 15:0 serija u prvoj četvrtini pokazala je Hrvatima da se Crvena Furija ne šali sa njim i da će u stilu svog zemljaka Nadala, želeti da što pre reše meč u svoju korist. Poslednju priliku za neki povratak, Hrvati su mogli sebi stvoriti u poslednjoj deonici, ali odbrana Španije nije tako mislila, te je Hrvatima stavila embargo na svoj koš, ne dozvolivši im da postignu jedan jedini poen za više od 7 minuta igre, dok su Španci nastavili da melju. Tu je bio kraj kako utakmici, tako i katastrofi Hrvatske, i verovatno dobro otrežnjenje "pojedinicima" da drugi put pažljivo biraju reči kada veličaju svoju, a ponižavaju tudju reprezentaciju. 28 razlike dovoljno govori za sebe.

grupna statistika

foto izveštaj

Spoiler

Brajkula, 2014. N.E

Comment

Working...
                                X