Announcement

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2013 - Slovenija

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Letonija - Belgija

    Game Recap


    Letonci su imali velikih razloga da zabeleze pobedu na ovoj utkamici i ta pobeda bi im najverovatnije omogucila prolaz u cetvrtfinale sto bi svakako za njih bio ogroman uspeh. Belgijanci sa druge strane nisu imali previse motiva za pobedu, osim da se casno oproste od prvenstva. Od samog starta Belgijanci su krenuli jako zustro sto je Letonce navelo na brojne greske i serijom od 9-2 su otvorili utakmicu. Letonci su uspeli da se isprave i dodju do kraja perioda u prednost od 1 razlike. Druga cetvrtina je prosla u potpuno izjednacenom ritmu dok je treca isla malo u korist Belgijanca koji su uglavnom imali prednost od 4,5 peona i tu su prednost neocekivano uspeli da zadrze do kraja.

    Grupna Statistika



    Foto izvestaj

    Spoiler


    sigpic

    Comment


    • Ukrajina - Litvanija

      Game Recap


      Litvanci su usli u mec kao potpuni favoriti i bila im je bitna ova pobeda radi zauzimanja sto vece pozicije na tabeli. U slucaju da Srbija izgubo od Francuske, eventualnom pobedom bi dosli do prvog mesta, dok Ukrajinci sa druge strane imali su siguran plasman u narednu fazu i u slucaju poraza. Obe ekipe su suterski dosta dobro usle te pogodile par trojki na samom otvaranju. Nakon uvodnog vodjstva Ukrajinaca od 8-3, Litvanci su zagrizli i u napadu i u odbrani te su serijom 15-5 zatvorili cetvrtinu sa 5 poena razlike. Agonija po ekipu Ukrajine nastavila se i u dobrom delu druge cetvrtine te su Litvanci povecali prednost na 9 razlike. Medjutim, nije bilo predavanja od strane igraca u zutim dresovima. Serijom od 11-4 su se vratili u razultatski egal. Daleko je bolje pocelo drugo poluvreme po ekipu Mike-a Fratello-a. Zahvaljujuci svojoj dalekometnoj paljubi, uspeli su u jednom trenutku i da povedu, ali su se Litvanci odrzali i nisu dozvolili neki veliki pad u igri. U cetvrtoj cetvrtini su se opet odvojili serijom trojki i Ukrajinci su imali poslednju sansu da urade nesto 80-ak sekundi pre kraja, ali je Kleiza srusio i svaku dilemu oko pobednika.

      Grupna Statistika



      Foto izvestaj

      Spoiler


      sigpic

      Comment


      • Srbija - Francuska

        Game Recap


        Srbija je u mec usla dosta oslabljena s obzirom da je Stefan Markovic doziveo povredu ledju zbog koje je morao da odsustvuje. Igra je od samog pocetka krenula preko naseg kapitena Nenada Krstica koji je u pocetku sjajno parirao fizicki vema snaznom Ajinca-i i postigao je cak 8 u prvih 5 minuta i zajedno sa trojkom Nedovica doveo nas je u vodjstvo od 11-5. Francuzi su uglavnom poentirali iz nasih gresaka ali nismo se davali u napadu tako da nisu uspevali da predju u vodjstvo. Druga cetvrtina pocela je poenima Stimca, ali i problemima na obe strane terena usled kojih su Francuzi uspeli da dograbe prednost koja je u jednom trenutku iznosila 3 razlike i kada je delovalo da ce nas tu slomiti, znatno smo podigli igru u odbrani i najvise zahvaljujuci centarskom dvojcu Gagic i Krstic, opet smo presli u prednost i bilo je od veike vaznosti odrzavati je. Poenima kapitena smo zatvorili poluvreme sa 7 poena razlike (38-31). Glavni problem u nasoj igri u tom trenutku bio je sto smo poene postizali uglavnom ispod obruca, dok je spoljna linija igrala dosta slabo. Drugo poluvreme je pocelo u stilu bas kakav je nama odgovarao i doslo je do razigravanja spoljne linije i to najvise Nedovica i Bogdanovica koji su postigli prvih 10 poena u trecoj cetvrtini i odveli nas na isto toliko razlike. Prve deo cetvrtine se moze reci da je vise pripao Bogdanovicu, a drugi Nedovicu koji je veoma bitnim trojkama odrzavao prednost od 7,8 poena koju smo konstantno imali. Posldnji period je potpuno protekao u nasoj igri i nismo dozvoljavali trikolorima da se priblize. Zabelezili smo veoma bitnu pobedu u kojoj je izuzetno aktivno bilo cak 6 igraca. Pored sjajnog trojca Krstic, Nedovic, Bogdanovic istakli su se i Kalinic fantasticnim skokovima u napadu i ukradenim loptama, a i Stimac i Gagic koji su sjajno parirali fizicki jacim protivnicima.

        Grupna Statistika



        Foto izvestaj

        Spoiler


        sigpic

        Comment


        • Srbija - Španija



          Jednostavno, nakon jučerašnje partije, svaki komentar je suvišan.

          Recap


          grupna statistika



          foto izveštaj


          Spoiler



          Originally posted by Brajkula
          Veruj meni, radi kako hoćeš

          Brajkula, 2014. N.E

          Comment


          • Slovenija - Francuska


            Recap



            Reprezentacija Slovenije imala je kakve takve šanse na nešto više od 5 minuta do kraja utakmice, kada je gubila 5 razlike. Medjutim, brzim poenima Batuma i Nanda De Koloa, Francuzi su otišli na + 10 i Sloveniji nije bilo povratka. Toni Parker predvodio je svoj tim kao pravi lider, postigavši 27 poena. Slovenija se ovim porazom oprostila od nade da pred svojom publikom dodju do jedne od medalja, dok će Francuzi šansu za finale tražiti u meču sa aktuelnim prvakom, reprezentacijom Španije.

            grupna statistika



            foto izveštaj


            Spoiler



            Originally posted by Brajkula
            Veruj meni, radi kako hoćeš

            Brajkula, 2014. N.E

            Comment


            • Srbija - Slovenija

              Game Recap


              Kao sto i uglavnom biva na sampionatima, nasa reprezentacija vrlo lose igra nakon poraza u veoma bitnim utakmicama. Tako smo i ovde vrlo lose otvorili utakmicu, pa su nas braca Dragic i Bostjan Nachbar ostavli vrlo brzo u ogromnom zaostatku. Prosto je za ne poverovati da je nasa reprezentacija primila cak 30 poena u prvoj cetvrtini, a dala samo 14. Vec je maltene tu bilo jasno kakav ce biti konacan ishod meca. Cela druga i treca cetvrtina je su prosle relativno ujednaceno i razlika se vrtela oko 14-18 peona. Srbija je imala ogroman broj gresaka kako u napadu, tako i u odbrani sto su Slovenci iskoristili i potpuno zasluzeno odneli pobedu.

              Grupna Statistika



              Foto izvestaj

              Spoiler


              sigpic

              Comment


              • Hrvatska - Ukrajina

                Game Recap


                Hrvatima je ovo bila zaista sjajna prilika da odu u cetvrtfinale jer su dobili najslabijeg protivnika od 8 reprezenatcija koje su se plasirale u knock-aut fazu. Ukrajinci s sjajno poceli i preko svoja 2 najblja igraca Jeter-a i Gladyr-a dosli do prednosti od 12-5 na samom startu, ali su se Hrvati brzo konsolidovali i izjednacili rezultat. Druga cetvrtina bila je ujdnacena u uvodna 3,4 minuta, a zatim su Hrvati stisli odbranu i serijom pogodaka dosli do cak 16 poena prednosti na poluvremenu (51-35). Treca cetvrtina tekla je u gotovo itom ritmu i Hrvati do kraja meca nisu dozvoljavali Ukrajincima da dodju malo blize i pokusaju da preokrenu rezultat.

                Grupna Statistika



                Foto izvestaj

                Spoiler


                sigpic

                Comment


                • Litvanija - Italija

                  Game Recap


                  Svakako najzanimljivija utakmica te veceri. Zanimljivo je bilo videti bitku spoljne linije obe ekipe, a i u kolikoj meri ce ce Litvanci biti dominantniji pod kosem. Krenuli su odmah na startu veoma silno preko Darius-a Lavrnovic-a i igraca njihove spoljne linije koji su odmah na startu doveli Litvance u prednost od 8 poena razlike (14-6) i do kraja cetvrtinu su uspesno odrzavali tu prednost. U drugoj cetvrtini Italijani su zaigrali znatno organizovanije i preko svoja 3 glavna igraca polako topili prdnost koja je do kraja poluvremena iznosila samo 1 poena razlike u korist litvanskih kosarkasa. Trecu cetvrtinu je opet malo bolje otvorila Litvanija, ali Italijanima nije bilo potrebno ovoga puta previse vremena da stisnu na obe strane terena i ovoga puta su dosli u rezultatsku prednost od 3 poena sto im je bilo ujedno i prvo vodjstvo na utakmici. Prva polovina cetvrte cetvrtine je bila presudna. Dok je Bellineli sedeo na klupi, Litvanci su u potpunosti iskoristili njegovo odsustvo i voema jakom odbranom naterali Italijane na veliki broj gresaka u napadu i napravili su seriju od cak 15-0. Kosarkasi u plavim dresovima nisu postigli poene punih 6 minuta. Pri ulasku Bellineli-a, Italija je pocela da se vraca, ali su ih amatarske greske Pietro-a Arradori-a kostale mozda fantastcinog preokreta.

                  Grupna Statistika



                  Foto izvestaj

                  Spoiler


                  sigpic

                  Comment

                  Working...
                  X