Announcement

Collapse
No announcement yet.

2013 FORMULA 1 SHELL BELGIAN GRAND PRIX

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Rossini View Post
    ..imao je samo bolje pneumatike..i nista vise..bridzston ili gudyear,ali msm da je bio bridzston,je bio ocajan..ali ocajan u odnosu na miselin..svi koji su koristili bridzston pneumatike,imali su jedan pit-stop vise,cak i tada,mnogo su se pre trosile u odnosu na miselin..miselin je te godine,a i sledece ubio bridzston u pojam!Reno je bio jedini uz Wiliams koji su mogli parirati Ferariju tih godina koliko toliko,i to samo zahvaljujuci miselinu..raspitaj se malo..

edit:
    FA je to iskoristio carski i borio se kao lavcina sa MS..steta sto se neke stvari zaboravljaju,a nije proslo nzm koliko godina..
    Borio se kao lavcina sa MS samo jednom te sezone u Imoli,kada je MS slabo kvalifikovao pa rasturio u trci i stigao Alonsa ali ga je ovaj majstorski zadrzao iza iako je Ferrari bio daleko brzi...

Secam se da je Michelin bio bolji od Bridgestone-a te godine,ali kvalifikacije su bile pokazatelj tempa...MS je imao jedan pole cele sezone it to odmah posle Imole valjda.Izbacili su skroz novi bolid posle samo nekoliko trka ako me secanje sluzi...Jedini pravi rival za titulu bio je Raikkonen,u generalno brzem ali nepouzdanijem McLarenu...

Comment

• Originally posted by MarkedOne8 View Post
      Rossini, ne znaš ni koje je gume imao, nisi siguran, ali bitno da si siguran da je imao bolji bolid. Pa jel imao ove ili one? Postujem na forumu tako što imam internet konekciju, ali kad bi me sreo negde i pitao uživo uverio bi se da mi nije potreban net. 90% stvari znam bez interneta. Naravno, ni za tu informaciju mi nije potreban Google. 2005. je Ferrari imao Bridgestone gume. Ostala dva tima koji su koristili Bridgestone su bili Minardi i Jordan. Dakle, dva najslabija tima i jedan jak tim. A to da li je Šumaher imao bolid ili gume... to je potpuno smešna tema. U F1 postoji vozač i propratni paket. U taj paket spadaju bolid, gume, tim, mehaničari, strategija, pit-stopovi... sve ostalo što ne kontroliše vozač. Imate statistiku pa pogledajte koliko je poena imao Ferari na kraju 2005. a koliko Reno. Ne znam da li bih smeo da spomenem da je McLaren bio najbrži bolid jer ćete odmah reći kako je Alonso majstor i ko zna šta jer je dobio Raikonena u takvom McLarenu. McLaren je bio najbrži ali je imao očajnu izdržljivost. Kao McLaren iz 2012. samo malo brži u odnosu na konkurenciju (barem sa Raikonenom za upravljačem) i mnogo nepouzdaniji.

A to da li se borio kao lavčina ili kako već, to meni ne znači ništa dok ti meni te epitete ne prevedeš u cifre.

Kimi i Ferari bi izdominirali 2008. 2009. su već bili uhvaćeni sa spuštenim gardom, ali sigurno bi ta sezona bila manje sramota nego što je bila.
      Ja sam lepo napisao da nisam siguran koje su bile,i napisao sam da ipak msm da su bile bridzston,koliko me secanje sluzi..procitaj lepse,pa ces videti da sam u pravu..s obzirom da si mladji od mene,imas i bolje pamcenje,sto je i normalno...sto se tice googla iz 2005,da sam ga trazio ja bih napisao bridzston zar ne??tako da te price nemaju veze sa ovim sto ti pricas..cinjenica da sam se zadnjih godina udaljio iz F1,ali odlicno znam da dok sam pratio kao vi sada,bio upucen poprilicno..to sto ti pricas o MS i i timu,je pespredmetno iz razloga sto je to sto ti navodis bilo svugde u drugim timovima,a u slucaju Ferarija je bilo sve podredjeno MS..naravno,smesno je sada pisati kako je MS izlazio iz kokpita da menja gume i doliva gorivo,zameni spojler ili slicno,podrazumeva se da postoji "propratni paket" kao sto kazes,ali MS u Ferariju je bio bog u odnosu na sve druge vozace u karavanu,i kad tako kazem MS je imao, podrazumevam ceo tim Ferarija na celu sa njim,i kao takav bolid je u tom trenutku bio bez premca..falile su mu samo gume..to sto ga je sa takvim "propratnim paketom" pobedio klinac sa kudi kakmo slabijim bolidom,a i ne samo MS,vec i Kimija,i sto to mnogi zaljubljenici F1 ne mogu da prezale i dan danas,sta reci sem njihova stvar..izgleda da nisu bili zaljubljeni u F1 vec u par vozaca ili dva.....a sto se tice Meclarena,slozicu se sa tobom da je imao ocajnu izdrzljivost,i kao takav nije bio bas konkurentan za najvislji plasman..da jeste Kimi bi mozda i napravio nesto vise..ostalo je objasnio Vanja,da ne duzim ionako vec dugacak post..
      sigpic

Comment

• [QUOTE=Vibe;1077640]... kada je MS slabo kvalifikovao pa rasturio u trci i stigao Alonsa ali ga je ovaj majstorski zadrzao iza iako je "Ferrari bio daleko brzi"...

Originally posted by Vibe View Post
        Alonso je 2005 imao mnogo bolji bolid od MS...
        ..pomalo sam zbunjen,ali nebitno..sta je sta,verovatno samo ti znas..
        Last edited by Rossini; 27-08-13, 21:56.
        sigpic

Comment

• Šumaher jer tada imao ono što Alonso ima danas kada je u pitanju sastav tima. Ceo tim je fokusiran oko jednog vozača. Tada nisu imali gume, sada nemaju tempo u više stvari.

2005. Šumaher nije zaustavljen od Alonsa. Šumaher je te godine jednostavno nestao zajedno sa Ferarijem. To je kao kad bi se reklo da je Baton 2009. zaustavio dominaciju McLarena i Ferrarija.

Da se vratimo na temu eventualnog prelaska Raikonena u Ferari i zašto bi to funkcionisalo dobro. Funkcionisalo bi dobro ako bi se Fernandu i Kimiju dali jednaki uslovi. Obojica su odlični feedback vozači za inženjere. James Allison, kako se veruje, ima odličnu intuiciju za aerodinamiku. U današnje vreme kada je tu softver sve jači i jači ne može inženjer u glavi da stvori čitav dizajn nekog dela, ali može osnovnu ideju dobro da smisli i tu uštedi timu na vremenu. Softver se koristi za testiranje ideja. Kako god, i dalje ti treba pametan inženjer za bolid. A bilo bi pitanje da li bi Red Bull osvojio konstuktorsku titulu čak i da im se ponovi dizajn kao iz 2011. kada bi imali Rikarda kao drugog vozača naspram Raikonena. Drugo mesto u konstruktorskom im je zagarantovano dovođenjem Raikonena. Alonso i Raikonen bi bili odličan par i mnogi bi uživali u tome, ali verovatno bi sve to pokvarila Alonsova narav, ako već nije. Ne znam za ostale, ali znam da ja drugačije gledam na Batona posle osvojenog drugog mesta 2011. Pobedio je Hamiltona u direktnoj borbi i imao je odlične vožnje. Alonso iz tog ugla nema ni jednu pobedu još od 2006. Izjednačen sa Hamiltonom 2007., posle je drao Pikea i Grožana. Posle toga je drao Masu koji nije bio Masa niti je to sada. Kad bi prihvatio Raikonena, mogao bi da kaže da je pobedio svetskog šampiona u istom bolidu. Isto važi i u Raikonenovom slučaju. Oni su ok drugari uvek bili još od 2005. I dan-danas prozbore koju u padoku, ali je odnose sigurno ohladila Santander afera. Alonso je takva narav da hoće nešto a da ne da ništa. Ferari nije Alonso, niti je Alonso Ferari. Timski rad je ključ za izlaz. O tehničkoj saradnji i dogovoranju između Alonsa i Raikonena verovatno možemo samo da sanjamo.

Ne mogu baš nikakve novosti za Raikonenov ugovor da pronađem. Sad je sve otvoreno. Red Bull, Ferrari, Lotus, pa i McLaren.
          Last edited by MarkedOne8; 27-08-13, 22:58.
          ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
          I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
            I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• McLaren nije opcija. Button je potpisao, a treba im Perez zbog Telmexa... A po Webberovim izjavama koje su posledica inspiracije za podje*avanjem u poslednjim mesecima i Vettelovim o Daniju, nije ni Red Bull... Rekoh u njegovoj temi zasto iskreno sumnjam da ce od Lotusa dobiti sta zeli.

Comment

• Ne znam koliko je relevantno to što je rekao Veber. Rekao je nešto na pola, nedorečeno. Glupo bi bilo da se tako objavi tako bitna stvar. Gde je oficijalna potvrda? Uzgred, to je rekao, ako se ne varam, pre trenutka kada su trebali da se održe novi očekivani pregovori između Red Bulla i Kimija.

Pročitao sam na Twitteru da se u Ferrariju pribojavaju toga da izgube Alonsa. Radi se na tome da se dovede Kimi ali ne kao timski kolega već kao zamena za Alonsa. Nije mi jasno kako bi se to izvelo.
                Pričalo se čak da bi Alonso mogao u Lotus. lol
                ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

sigpic

Comment

• Naravno da je relevantno to sto kaze Webber, ne bi se on zafrkavao sa svojom zemljom i njegovim fanovima, od kojih ce vecina u F1 ostati sa Danije. "Vesti su dobre za Australiju" su njegove reci... I ne, mislim da je receno posle trke, ovog vikenda svakako... Ovog puta je i Dani demantovao, sto mi je indikativno...

Tesko ce Ferrari izgubiti Alonsa tako lako. On bi morao dosta da plati, a druge opcije nema. Sem toga, nije glup da ode sad kad dolazi covek koji je radio sa njim kad je osvajao svoje titule...

Originally posted by MarkedOne8 View Post
                  Mislim da to ni ne očekuje, zato to i traži. To je u stilu ,,ako baš toliko želite da vozim za vas, onda ćete morati da bude to i to".
                  Da, svakako... A ako kojim slucajem uspeju - extra, makar nesto da urade. Ali sumnjam da ostaje, niko u to ne veruje, kao sto skoro niko nije verovao da Lewis ostaje.

Comment

• http://adamcooperf1.com/2013/08/26/a...-rbr/#comments

sigpic

Comment

• Kako neki izvori navode, Alonso će po ugovoru imati mogućnost da bude slobodan vozač nakon ove sezone, free agent. Šanse da će Ferrari promeniti barem jednog vozača za sledeću sezonu su ogromne.

sigpic

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
                        McLaren nije opcija. Button je potpisao, a treba im Perez zbog Telmexa... A po Webberovim izjavama koje su posledica inspiracije za podje*avanjem u poslednjim mesecima i Vettelovim o Daniju, nije ni Red Bull... Rekoh u njegovoj temi zasto iskreno sumnjam da ce od Lotusa dobiti sta zeli.
                        http://www.autosport.com/news/report.php/id/109522

Comment

• Upravo sam sebi kupio F1 2013 Classic Edition preko Steama za 50€.
                          If a bike and rider coming past you three feet from your face at 180mph down a hill on a public road doesn’t raise even a grin, you are already dead.

Comment

• Räikkönen holds the record for the most wins in a debut year with Ferrari with 6, beating Alain Prost's previous record of 5 from 1990.

sigpic

Comment

• Ok, to je poznato, kakve to sad veze ima?

Comment

• Mislim da i Marked oseca da sledi neizbezno.
                                Na celom svetu samo Crvena zvezda

Comment

Working...
                                X