Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cincinnati 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Federer bez BH-a teško može parirati Nadalu. Danas jeste i to dobro. Neko će reči da se meč prelomio kod onog FH-a na 30:30. Ja kažem da se prelomio u ta dva uzastopna Rafina servis gejma kada je Roger imao 00:30 i 15:30, ne zbog forhenda, već zbog riterna. Suviše mlako i plitko je riternirao, moralo je to ići mnogo dublje.
    “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by Zile90 View Post
      U zadnjih 6 meceva 5-1 je za Nadala,ali to uopste nije bitno,bitno je da je Novak silno motivisan i da mu istorija samo uliva dodatan motiv.Federer i Nadalpa 10 praznih mesta.Tu onda dolaze Marej i Novak pa iza njih ostala kompanija.

Ok zadnjih 6,5-1 za Nadala.A zadnjih 13 meceva,ako se gleda koliko je onda? i od tih 5 poraza 4 je na sljaci...Zaboravio si brzo kako je Novak terosirao spanca 2011 i ponovio je to ove godine u Monte Karlu.

Mene jedna stvar hrabri,od 3 meca ove godine Nadal dobija dva na jedvite jade,Novak ga je imao na kolenima u Parizu,sam je sebe tada pobedio realno.A video si kako Nadal prolazi sa Novakom,kad je Novak u full killer raspolozenju,i to na najsporijoj sljaci u Monte Karlu...A Novak je iznad Endija dosta,ovaj mora jos dosta da popravi stvari,najvise igru na sljaci.

Comment

• Izgubio je bolji igrac, ali sta cemo, mentalna gromada je Nadal. Gotovo je nemoguce ga pobjediti kada je pun samopouzdanja kako sto je sad. Svaka cast Rogera, otisao iz Sinsija podignutom glavom.
        OVAKO

Comment

• Federer je odigrao bas lose na reternu i BHu danas. Posljedica nedostatka meceva. Postavlja se pitanje na sta bi mec licio da su ti segmenti bili ok. Da je imao snage za trcanje, samo bi slice bio dovoljan danas.

Steta sto nisu igrali na ovakvom terenu ranije, bas steta

Comment

• Ličilo bi, kako rekoh ranije, na IW prošle i London 2011. Nekoliko zadnjih poena je pokazalo kako treba izgledati Rogerov BH, glava je fakat čudo. Nema opasnijeg čovjeka od čovjeka koji nema šta da izgubi.
            “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by SonjaFan View Post
              Zar su prikazali hawkeye? I meni je to izgledalo kao out... mozda je cak i Nadal sumnjao pa je poceo da se raduje da je Fedu neprijatno uzeti challenge
              Jesu, ali ne na SKu izgleda. Mislim da je Fed vec bio iznerviran, kada je pogodio mrezu i lopta onako otisla bas se videlo da je bio frustriran, sve je radio kako treba i onda da ga tako izda mreza, valjda je samo hteo da zavrsi. I pozdrav na mrezi je izgledao malo hladniji nego inace.
              Last edited by ; 17-08-13, 02:51.

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                Ličilo bi, kako rekoh ranije, na IW prošle i London 2011. Nekoliko zadnjih poena je pokazalo kako treba izgledati Rogerov BH, glava je fakat čudo. Nema opasnijeg čovjeka od čovjeka koji nema šta da izgubi.
                zadnjih par BHa je stvarno udario u Grisinom stilu

Comment

• Originally posted by zdravkelja View Post
                  Jesu, ali ne na SKu izgleda. Mislim da je Fed vec bio iznerviran, kada je pogodio mrezu i lopta onako otisla bas se videlo da je bio frustriran, sve je radio kako treba i onda da ga tako izda mreza, valjda je samo hteo da zavrsi. I na mrezi je izgledao malo hladniji nego inace.
                  Neka je, sta on treba sad da bude sretan sto je izgubio. Cestitao je protivniku, dosta mu je ja sad odo da sebe udaram po mozgu zasto nisam postao Deda Mraz kad vec volim poklanjat poene protivnicima.

Mrtvo hladno boli ga kurac, ovo je vjerovatno prvi put da sam vidio Federera da je skinuo bandanu pri izlazku sa terena, a posebno me zacudila brzina sa kojom je nestao s terena, kao kakav djecak koji je tek poceo, pa shvata da ne pripada tu pobjegao je, ali to je dobra stvar. On shvata da mora jos da radi da bi drzao korak sa najboljima u svojim godinama te da nema zajebancije..
                  sigpic
                  "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                  AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Učitelj postao učenik.

Comment

• Originally posted by Gari NS View Post
                      Ok zadnjih 6,5-1 za Nadala.A zadnjih 13 meceva,ako se gleda koliko je onda? i od tih 5 poraza 4 je na sljaci...Zaboravio si brzo kako je Novak terosirao spanca 2011 i ponovio je to ove godine u Monte Karlu.

Mene jedna stvar hrabri,od 3 meca ove godine Nadal dobija dva na jedvite jade,Novak ga je imao na kolenima u Parizu,sam je sebe tada pobedio realno.A video si kako Nadal prolazi sa Novakom,kad je Novak u full killer raspolozenju,i to na najsporijoj sljaci u Monte Karlu...A Novak je iznad Endija dosta,ovaj mora jos dosta da popravi stvari,najvise igru na sljaci.
                      A ti izgleda zaboravljas da je taj teror bio samo u jedne godine, ta cuvena 2011, a pre toga godinama Rafa je terorisao Novaka.
                      OVAKO

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
                        A ti izgleda zaboravljas da je taj teror bio samo u jedne godine, ta cuvena 2011, a pre toga godinama Rafa je terorisao Novaka.

Nikad Nadal nije terorisao Djokovica kao ovaj njega te 2011 godine,jeste bio bolji ali nije uradio to sto je Novak njemu 2011.Nadalu samo Novak ne odgovara,sve ostale lagano moze dobijati sem Novaka.Zadnja dva meca je pobedio u trileru,ali jer mislis da ce tako stalno biti?Uostalom videces kad Djokovic ponovi partiju kao iz Monte Karla.

Comment

• 1.
                          Originally posted by Clint_Eastwood View Post
                          NI, može biti, ali pogledaj sada drugu stvar - zašto je Novak ušao u tie-break u razdrndanom stranju ?
                          Zbog onoga sto se desavalo prije TB. Novakova pozicija je uvijek bila nezahvalna. U DC je lako dobio Iznera. Tada je Dzon usao u mec sa ocekivanjima Amerike da moze pobijediti a Novak da je to samo jos jedan DC. Danas je Dzon usao mnogo relaksiranije – nemam sto izgubiti. A Novak – pobijedio sam u DC-u pobijedicu i danas ako budem koncetrisan. A onda se ispostavilo da Dzon bolje servira nego u DC-u i jednako vazno da je Dzonov FH previse brz za Novaka. To nije prvi put u Sinsinatiju da su mu protivnicki udraci prebrzi.

I Novak ima dilemu. Da li da ide da se privkne na tu brzinu i pocne da lupa dok ne oslobodi ruku. Da je u formi iz 2011. On bi to i napravio. Nisam doduse siguran da bi uspio da oslobodi ruku prije nego izgubi servis. I 2011. bi on cesto u ranoj fazi meca izgubio servis. U svakom slucaju je na konferenciji za stampu je sebi prigovarao zasto to nije bio na pocetku agresvniji.

A ja mislim da on to danas nije mogao napraviti. Razlog? Rizik da izgubi servis. Izgubiti servis protiv Dzona znaci izgubiti set. Novak se opredijelio za jedino razumno rjesenje. Cuvaj servis i nadaj se da ces postupno osloboditi ruku. Nije oslobodio ruku do TB i zato je igaro nedovoljno opusteno. To znaci sa 90% a ne 100% mogucnosti.

2.
                          Izner je izuzetno stabilan igrac koga samo umor moze uzdrmati, barem permanentno uzdrmati.

Razvoj dogadjaja je isao tako da je prvi set na odredjeni nacin postao nebitan. A sa njime i TB. Onaj dugi prvi gem na Novakov servis na pocetku 2. seta je opustio Novaka. On je konacno uhvatio ruku. Novak ga je sretno dobio, poslije 4 BP. Propustene prilike da rijesi mec su poremetila Iznera i on je pao u narednom gemu i izgubio servis. I tu je poceo novi mec. Do tog trenutka je Izner imao 6 brejk lopti a Novak 2. Izner nije iskoristio ni jednu a Novak jeste 1. Od tog trenutak do zadnjeg gema su obojica imali po dvije brejk lopte i nisu iskoristili ni jednu. Do pocetka 2. seta Izner je bio bolji a potom su bili uglavnom ravnopravni.

3.
                          Dosta je Novak vratio lopti u polje, ali Iznere je FH i izlascima na mrezi dobijao te poene. Medjutim u 2. gemu 2. seta Isner je jednostano promasivao. To je uvijek za Novaka bio jedini nacin da dobije mec. Da Izner pocne promasivati.

Izner se brzo oporavio. Novak je igrao bolje od tog prelomnog trenutka, u principu dovoljno dobro da pobijedi 'normalnog' Iznera. Nista bolje ne pokazuje koliko je Novak popravio igru od postatka dobijenih poena na Iznerov drugi servis. U prvom setu 21% u drugom i trecem 60%. Na Novakovu zalost Izner je fenomenalno servirao. Nije bilo vise drugih servisa. I to je to. Novak sebe zavarava ako misli da je mogao bolje protiv Iznera koji tako servira i tako malo promasuje.

4.
                          Pitanje je zasto je Izner bio tako dobar. Za mene su publika, pristup ‘nemam sto da izgubim’ i konacno apsolutana uvjerenost da mora ici na sve ili nista, dakle odlicna taktika, presudili. Naravno, prvi set je pomogao njegovome samouvjerenju ali nije bio presudan.

A moje brojeve citaj kao indikaciju koliko je Izner bio dobar. 84% prvog servisa kod igraca iznerovog tipa je nevjerovatno.

Comment

• Da li je Federer previse poklanjao? U pocetku nije, kasnije jeste. Sve vidjeno mnogo puta. Problem je da je u pocetku i Rafa poklanja a potom je prestao da igra ofanzivno i poklanja.

Federer sa ovoliko problema koliko ima, nije imao velike sanse. To smo znali i prije meca. Zapravo iznenadjenje je koliko je dugo trajalo. Jedan set i osam gemova.

Nadal impresivan i sto je navasnije sposoban da nadje pravu mjeru izmedju ofanzive i defanzive. Tesko da ga iko moze zaustaviti. On Berdihu ne lezi, DP je pokazao losu formu a Izner ne moze odigrati jos dva meca n priblizno danasnjem nivou.
                            Last edited by NI; 17-08-13, 03:22.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                              1.

Zbog onoga sto se desavalo prije TB. Novakova pozicija je uvijek bila nezahvalna. U DC je lako dobio Iznera. Tada je Dzon usao u mec sa ocekivanjima Amerike da moze pobijediti a Novak da je to samo jos jedan DC. Danas je Dzon usao mnogo relaksiranije – nemam sto izgubiti. A Novak – pobijedio sam u DC-u pobijedicu i danas ako budem koncetrisan. A onda se ispostavilo da Dzon bolje servira nego u DC-u i jednako vazno da je Dzonov FH previse brz za Novaka. To nije prvi put u Sinsinatiju da su mu protivnicki udraci prebrzi.

I Novak ima dilemu. Da li da ide da se privkne na tu brzinu i pocne da lupa dok ne oslobodi ruku. Da je u formi iz 2011. On bi to i napravio. Nisam doduse siguran da bi uspio da oslobodi ruku prije nego izgubi servis. I 2011. bi on cesto u ranoj fazi meca izgubio servis. U svakom slucaju je na konferenciji za stampu je sebi prigovarao zasto to nije bio na pocetku agresvniji.

A ja mislim da on to danas nije mogao napraviti. Razlog? Rizik da izgubi servis. Izgubiti servis protiv Dzona znaci izgubiti set. Novak se opredijelio za jedino razumno rjesenje. Cuvaj servis i nadaj se da ces postupno osloboditi ruku. Nije oslobodio ruku do TB i zato je igaro nedovoljno opusteno. To znaci sa 90% a ne 100% mogucnosti.

2.
                              Izner je izuzetno stabilan igrac koga samo umor moze uzdrmati, barem permanentno uzdrmati.

Razvoj dogadjaja je isao tako da je prvi set na odredjeni nacin postao nebitan. A sa njime i TB. Onaj dugi prvi gem na Novakov servis na pocetku 2. seta je opustio Novaka. On je konacno uhvatio ruku. Novak ga je sretno dobio, poslije 4 BP. Propustene prilike da rijesi mec su poremetila Iznera i on je pao u narednom gemu i izgubio servis. I tu je poceo novi mec. Do tog trenutka je Izner imao 6 brejk lopti a Novak 2. Izner nije iskoristio ni jednu a Novak jeste 1. Od tog trenutak do zadnjeg gema su obojica imali po dvije brejk lopte i nisu iskoristili ni jednu. Do pocetka 2. seta Izner je bio bolji a potom su bili uglavnom ravnopravni.

3.
                              Dosta je Novak vratio lopti u polje, ali Iznere je FH i izlascima na mrezi dobijao te poene. Medjutim u 2. gemu 2. seta Isner je jednostano promasivao. To je uvijek za Novaka bio jedini nacin da dobije mec. Da Izner pocne promasivati.

Izner se brzo oporavio. Novak je igrao bolje od tog prelomnog trenutka, u principu dovoljno dobro da pobijedi 'normalnog' Iznera. Nista bolje ne pokazuje koliko je Novak popravio igru od postatka dobijenih poena na Iznerov drugi servis. U prvom setu 21% u drugom i trecem 60%. Na Novakovu zalost Izner je fenomenalno servirao. Nije bilo vise drugih servisa. I to je to. Novak sebe zavarava ako misli da je mogao bolje protiv Iznera koji tako servira i tako malo promasuje.

4.
                              Pitanje je zasto je Izner bio tako dobar. Za mene su publika, pristup ‘nemam sto da izgubim’ i konacno apsolutana uvjerenost da mora ici na sve ili nista, dakle odlicna taktika, presudili. Naravno, prvi set je pomogao njegovome samouvjerenju ali nije bio presudan.

A moje brojeve citaj kao indikaciju koliko je Izner bio dobar. 84% prvog servisa kod igraca iznerovog tipa je nevjerovatno.

ko je jos pobedjivao letujuci celo vreme i uzevsi reket u ruke kad pocinje turnir:Taka mu je cela godina,a uostalom ia tu jos nesto ko je iole pametan skontace

Comment

• Originally posted by Zile90 View Post
                                Bravo za zapazanje.Djokovic nikada ne zavrsi poen,nego je tako mlako udari taman da se ovaj vrati na loptu i naravno odigra pasing shot.To je mozda i najveca Novakova boljka pored one sto igra u protivnika a ima ceo teren prazan.Zbog te dve boljke je izgubio par finalaminimum.

a mozda on namerno tako igra?

Comment

Working...
                                X