Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cincinnati 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Najjace mi je kada Novak izgubi, pa se onda svi njegovi navijaci "popisaju" i nigde ih nema... ne mozes ih puskom isterti
    Sem Zila naravno, koji tu iskusno raspreda tipa "Jesam vam rekao - a vi mi ne verujete!"
    sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
    Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• 1.
      Dzon Izner je danas bio fantastican. Nekoliko faktora je pogodovalo tome. Prvo, igralo se na brzoj podlozi u Sinsinatiju usred dana. Drugo, Dzon je u odlicnoj formi. Trece, bio je totalno rasterecen, za razliku od DC-a. Cetvrto, igralo se u tri dobijena seta.

2.
      Imao je 74% prvog servisa unutra. Kada je sa Nadalom igrao mec na RG u pet setova, Izner je imao ‘samo’ 67% unutra. I to na relativno sporoj sljaci. U mecu u IW Izner je imao jednako kao danas 74%. S tim sto je podloga u IW sporija pa je taj servis bio manje efikasan.

Sa tim postotkom njega je defakto nemoguce pobijediti. FH mu je funkcionisao bolje nego ikada. Medjutim mene je najvise iznenadila njegova igra na mrezi. Tu je strasno napredovao. Imao je ispravnu taktiku napadajuci sve sto se moze napadati. Pogotovo drugi servis. Konacno pogadjao je kao lud.

Jedini nacin da ga neko danas pobijedi je bilo da ga prisili da pocne grijesiti. Novaku je to uspjelo samo u drugom gemu drugog seta. Jedina dva igraca koja mogu zamisliti da bi ga danas pobijedili su Nadal i Mari. I to nije sigurno.

3.
      Novak nije bio ni blizu da prisli Dzona da grijesi. Razlog? Dzon je lakse dobijao poene na svoj servis od Novaka, pa nije postao nervozan. Kad Dzon servira 74% prvog servisa unutra, onda je tesko dobijati poene na njegov servis. Novak je postao jako dobar protiv server jer moze da ugrozi njihov servis. Ima fantastican riturn. Ali za servis Dzona Iznera taj ritrn jednostvno nije dovoljno dobar. Da li je Novak trebao cekati servis 5 metara iza osnovne linje? To bi bio novitet koji on ne moze tako lako uvesti. I ne treba uvesti samo zbog Iznera. Izner ce odigrati malo ovakvih meceva u zivotu.

4.
      Sto se tice poena na svoj servis, Novak je dobio 68%. To nije sjajno. U IW kad je prvi put izgubio od Iznera imao je 70%. Danas je Izner osim toga izuzetno dobro napadao Novakov drugi servis. To je bio dodatni pritisak na prvi servis. Ali iznad svega, sok, rekao bih za obojicu, je bila lakoca kojom Izner moze da dominira razmjenu svojim FH. Cak in a Novakov servis. Brzi uslovi u Sinsinatiju su doprinijeli tome.

Novaku je skripao BH. To mu se moze zamjeriti. I to je dalo doprinost porazu ali mislim ne presudan.

5.
      Jednom kad su obojica shvatili da Izner lakse dobija poene na svoj servis nego Novak, Novak je postao nervozan a Izner samouvjeren. To je samo pojacavalo vec postojeci odnos snaga na terenu. Zapravao Novak je odlicno cuvao svoj servis znajuci pod kakvim je bio pritiskom. Na BP je 10/1. To je izvrsno.

Samo jedan jedini put je Izner popustio, poslije razocaranja sto je ispustio Novaka u 1. gemu 2. seta.

6.
      I dupla greska u TB i izgubljeni zadnji servis gem su posljedica cinjenice da je tokom meca Izner lakse dobijao poene na svoj servis. Tokom zadnjeg servis gema imao sam osjcaj da Novak misli o TB i cinjenici da ce u njemu sve zavisiti od Iznera.

To uopste nije bio tako izjednacen mec. Cijelo vrijeme je to bio Iznerov mec. Nije to poraz kao bilo koji ove godine, gdje je Novak sa nesto boljom igrom ili malo srece mogao pobijediti. Kao protiv Rafe na RG-u ili Berdiha u Rimu ili Marija u Uimbldonu. Ovo je poraz kao protiv Federera u Uimbldonu. U danim okolnostima vidjela su se ogranicinje u Novakovoj igri.

7.
      Znam sto cete reci. Da Novak nije igrao najbolje sto moze. Ali cak i da je igrao najbolje sto moze sumnjam da bi bilo nesto razlicito. Da nije promasio ni jedan BH, odnos dobijenih poena na ritrn ne bi bio 32% : 25% u korist Iznera, nego, u najboljem slucaju 25%:25%. Istina, to bi ucinilo Iznera vise nervoznim i mozda bi indirektno dovelo do pada njegove igre. Medjutim opet bi sve zvisilo od Iznera.

Da bi mogao da se nosi sa Iznerom u uslovima kao danas, Novak vjerovatno mora da uvede dvije novine. Drasticno poboljsa BH slajz, mislim da bi to jedino umrtvilo Iznerov FH i da, mimo svog obicaja, ceka servis debelo iza osnovne linije. Obdvije novine bi bile gubljenje vremena. On ce mec kao protiv Iznera igrati jednom u dvije godine.

8.
      Ako Izner ponovi dvije ovakve partije favorit je da osvoji turnir. Sumnjam da to moze. Ako nista drugo on nikada nije tako konsistentan. Osim toga poslije ove pobjede njegovi ce apaetiti da porastu. Sa njima ce se izgubiti rasterecenje a porasti pritisak.
      Last edited by NI; 16-08-13, 22:29.

Comment

• Kao sto rekoh, momak je u kurcu

"Račoračan sam načinom na koji sam igrao. Igrao sam lose ceo meč. Očajno sam igrao. Od početka, isključujući početak drugog seta, bio sam potpuno drugačiji igrač nego što bi trebalo da budem", rekao je Đoković

Novak je imao duplom servis greškom omogućio Izneru da stigne do prvog brejka i pobede.

"Ne znam šta se dogodilo u poslednja dva poena", rekao je kratko Đoković.
        sigpic

Comment

• Ako je za utehu treba reci da je Ivo Karlovic svoju jedinu pobedu protiv Federera izvojevao upravo u Sinsinatiju 2008 godine kad je Fedex bio No.1. Bilo je (7:6, 4:6, 7:6). Taj isti Izner je uzeo Nadalu na RG 2011 dva seta. Hocu reci Novak jeste odigrao lose, on generalno lose igra kad je sparina i velika vrucina ali nemojte podcenjivati Iznera. Lakse bio on izasao sa Nadalom nego sa Iznerom jer kod Nadala brejk zaostatka mozes da nadoknadis dok kod Iznera vrlo tesko.
          By the way, ovo je moj prvi post ali vas pratim duze vreme.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
            Najjace mi je kada Novak izgubi, pa se onda svi njegovi navijaci "popisaju" i nigde ih nema... ne mozes ih puskom isterti
            Sem Zila naravno, koji tu iskusno raspreda tipa "Jesam vam rekao - a vi mi ne verujete!"
            Molim te naglasi da ja ne spadam u takve.

Comment

• Novak je od šest servisa Isnera u tie-breaku prvog seta imao čak četiri druga... Usprkos odličnom Isnerovom kicku i općenito drugom servisu on sa takvim postokom servisa Isnera u 13. igri jednostavno istu nije smio izgubiti i ne osvojiti niti poen na njegovom servisu...

Usto, dupla je priča za sebe... I još ponešto toga...
              "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

Comment

• Ma djaba sto su bili drugi servisi...kick bombe po liniji...nije to uopste lako iskontrolisati

Comment

• Tacno NI sjajno si analizirao, samo sto kada Dzon servira ovako onda ga je vrlo tesko pobediti, ali ne i nemoguce - u TB se moraju cekati i iskoristiti prilike, ali razocaravajuca je cinjenica da je on svojom duplom "dao" Izneru TB.
                  Odlicno si to primetio za mesto gde Novak ceka Dzonov servis, ali ja ipak milim da je vredelo pokusati samo povuci se malo u nazad, pa da vidi kako bi to izgledalo ...
                  sigpic

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                    Ma djaba sto su bili drugi servisi...kick bombe po liniji...nije to uopste lako iskontrolisati
                    Teže od prvih ?
                    "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                      "Račoračan sam načinom na koji sam igrao. Igrao sam lose ceo meč. Očajno sam igrao. Od početka, isključujući početak drugog seta, bio sam potpuno drugačiji igrač nego što bi trebalo da budem", rekao je Đoković

Novak je imao duplom servis greškom omogućio Izneru da stigne do prvog brejka i pobede.

"Ne znam šta se dogodilo u poslednja dva poena", rekao je kratko Đoković.
                      Ja se obicno slazem sa Novakovom izjavom poslije meca, ali ovoga puta mislim da se samozavarava.

Originally posted by Sandugp View Post
                      Tacno NI sjajno si analizirao, samo sto kada Dzon servira ovako onda ga je vrlo tesko pobediti, ali ne i nemoguce - u TB se moraju cekati i iskoristiti prilike, ali razocaravajuca je cinjenica da je on svojom duplom "dao" Izneru TB.
                      Odlicno si to primetio za mesto gde Novak ceka Dzonov servis, ali ja ipak milim da je vredelo pokusati samo povuci se malo u nazad, pa da vidi kako bi to izgledalo ...
                      Dupla je posljedica osjecaja nemoci! Nije dosla sama od sebe.

Originally posted by Clint_Eastwood View Post
                      Teže od prvih ?
                      Lakse od prvih ali jos uvijek jako tesko. Da mozda nije bolje vracao druge tokom meca? Pa je onda naglo podbacio u TB?
                      Last edited by NI; 16-08-13, 22:38.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                        Molim te naglasi da ja ne spadam u takve.
                        Naravno ali ja tebe prevashodno smatram analiticarem, pa onda navijacem
                        Cak te nisam ni "racunao" kada sam ovo pisao. Pa i ja sam Novakov navijac - ko bi rekao
                        sigpic

Comment

Tacno NI sjajno si analizirao, samo sto kada Dzon servira ovako onda ga je vrlo tesko pobediti, ali ne i nemoguce - u TB se moraju cekati i iskoristiti prilike, ali razocaravajuca je cinjenica da je on svojom duplom "dao" Izneru TB.
                          Uvijek on ovako, ovaj ga rastura kikom, a on stoji na liniju. Pa to je najnedokazaniji covjek na svijetu.
                          sigpic

Comment

• Originally posted by Clint_Eastwood View Post
                            Teže od prvih ?
                            ako prvi procita, moze ga izblokirati...sa onim kickom sto ti skoci do glave se mozes samo slikati na poziciji na kojoj ga je on cekao

Comment

A Rafa ako ovo osvoji - Marej danas izgubi - prelazi na drugo mesto .... Pa kada nolu dodje Skotlandjanin u polufinalu US-a ... ugas
                              ne moze mu doci posto se zna koja se rang lista gleda za US

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                                ako prvi procita, moze ga izblokirati...sa onim kickom sto ti skoci do glave se mozes samo slikati na poziciji na kojoj ga je on cekao
                                Šteta onda za Isnera što je imao 74 % prvog servisa, lakše bi dobio meč da je imao 40 %

Šalim se Shminka nemoj se uvrijediti. No, stoji činjenica da ti ne možeš tražiti više od čovjeka koji ubacuje 7,5 prvih servisa od 10 tijekom cijelog meča da ti u tie-breaku da 4 druga od 6. Nemaš pravo više ništa tražiti. Usprkos, kako sam i naveo u prvom svom postu, dobrom Isnerovom kicku, ne osvojiti niti jedan od ta četiri druga je hm hm... IMHO.

To kako je on čekao, dočekivao druga je priča i nema veze s tim da je dobio 4 druga servisa od 6... To ja zovem odličnom prilikom kada igra Isner koji upravo u TB ubacuje dosta prvih servisa... No, opet agresivan retern nije bio bez rezona, ali eto...
                                Last edited by Clint_Eastwood; 16-08-13, 22:41.

Comment

Working...
                                X