Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cincinnati 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Možda Noletu jednostavno treba manji odmor da napuni baterije

Comment

• http://www.atpworldtour.com/Scores/s...px?EventId=422

raspored za sutra, dnevni mecevi...nadam se da ce pobjednik prvog 1/2 osvojiti i titulu

Comment

• Shminka i NI

Njegov problem sa kickom nije razlog da pospremimo u ladicu igru u TB-u pod jednostavnošću naziva "ima problema sa kickom i to je to". Sve se svodi na prilike, poluprilike i iskorištenost istih. Ja razumijem što vi kažete, brza podloga, odličan i neugodan kick servis. No, što poželjeti više od tie-breaka nego da izraziti server ubaci svaki treći prvi servis - pa vjerojatno ništa... Ne može bolje... A on osvoji ravno 0 poena na reternu - nije to samo tako jednostavno "ima problema sa kickom"... Nije to tako jednostavno...

NI - ja mislim da ih je Novak više vratio u teren naveo bi Isnera da u kontinuitetu pogađa te forhende, a onda nikada ne znaš što se može dogoditi. Vratiti servis u polje puno je bolje nego ne vratiti ga uopće...Ovako i onako je većinom igra protiv Isnera na reternu ništa drugo nego probati vratiti servis i odbiti prvi napad forhendom, a onda ti šanse rapidno rastu.. Znam da zvuči lako u teoriji i da je praksa nešto deseto, ali to to je tako...

Stvar je samo sljedeća, ja ne kažem kako je Isnerov drugi servis slab ili tako nešto. Kažem da je Isner pomalo neobično za njega, što se tiče 1.servisa zakazao u TB. Ne možemo poreći da je tu bila prilika za Novaka. Prilika koju nije uspio iskoristiti... Sada o razlozima, o tome što je trebao, a što nije i gdje je pogriješio odnosno vi mislite da nije(legitimno mišljenje) - napisao sam i da ima rezona, budući da bi mu agresivni retern donio "otupljenje" Isnerove napadačke oštrice na drugom udarcu ili čak donio retern winner. Ne kažem da niste u pravu, čak sam sličnog mišljenja i ne volim igrače koji odlaze 5metara od osnovne linije(jedan od razloga zašto volim Haasa), ali pričam o prilici koju rijetki dobiju u TB-u protiv Isnera - to je to... Vidio je da ne ide agresivnim pristupom, probaj nešto drugo - točnije idi 5 metara od osnovne...
        Last edited by Clint_Eastwood; 16-08-13, 23:21.
        "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

Comment

• Jos jedan intersantan podatak koji mi je promako. Postak dobijenih poena na Isnerov servis.

set prvi drugi
          1 86% 79%
          2 62% 40%
          2 88% 40%
          Koliko god mi napadali Novakovo cekanje drugog servisa na osnovnoj, ono je funkcionisalo. U drugom i trecem setu je uhvatio ruku. Problem je bio da je bilo malo 2. servisa.
          Last edited by NI; 16-08-13, 23:41.

Comment

• Nije mi ga ni malo zao. Dok god protiv ovakvih tenisera bude ulazio u mec u svom dobro poznatom „preko one stvari“ modu.. ne treba dobit` ni jedan mec.
            I nemojte mi o bajkama Isnerovog servisa.. ispada ne moze se vratit` njegov drugi servis.. Trebalo je samo kopirat Del Potra koji mu je otis˙o 4 m iza linije. Iz te pozicije Nole moze dobar spin dat` na Isnerov bh i to je sva mudrost. To mu sigurno ne bi predstavljalo problem jer je vec naviknut na spinove.. ravne udarce je i onako ostavio u Parizu.
            Opet ponavljam treba samo pogledat` pristup koji je im`o u Dejvis kup mecu i ovo danas. Ovo mu se desavalo i s Rodikom i Tsongom... mislio sam da je prebolio djecije bolest` i da je skont`o pravi recept.. jer ima sve sto mu treba da dobije takve igrace.. osim psihe.. koja zahtjeva strpljenje i cekanje svoje sanse.. a ako si strpljiv ta sansa ce se pojavit` prije il` kasnije...

Comment

• Originally posted by shminka View Post
              http://www.atpworldtour.com/Scores/s...px?EventId=422

raspored za sutra, dnevni mecevi...nadam se da ce pobjednik prvog 1/2 osvojiti i titulu
              Ne sprdaj se, drvo i ranjenik nema sto da traze protiv Nadala, 6-7 gemova i da pjevaju.
              Nadal igra najbolji tenis u karijeri na betonu vjerovatno.
              sigpic

Comment

• Pa naravno da nije izgubio prvi set samo zbog kicka. Trebao je isti taj set izgubiti i prije TBa, jer je John sve vrijeme bio bolji igrac. Novak niti u jednom trenutku nije usao u pravi ritam. Sve je vrijeme bio stegnut, igrao je isuvise oprezno, a svejedno napravio bruku gresaka...jako los mec danas...

Ali stoji to da sigurno ne bi tako lose do kraja igrao da je igrao protiv igraca s kojim je lakse uci u ritam...s Johnom je to nemoguce

Comment

• Au jbt tek sad izvalio Role ako nekim cudom prodje Rafu nalece na Tomu Tezi zreb nije mogao Ma nek pobedi on Rafu, za Tomu cemo lako
                  Dayman (a-a-ah...)
                  Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                  Champion of the sun (a-a-ah...)
                  You're a master of karate and friendship
                  For everyone

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                    Ne sprdaj se, drvo i ranjenik nema sto da traze protiv Nadala, 6-7 gemova i da pjevaju.
                    Nadal igra najbolji tenis u karijeri na betonu vjerovatno.
                    Berdych ce u finale

Comment

• To je to... loše je odigrao, morao je i trebao bolje. Nije zaslužio pobjedu - znači slažemo se
                      "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

Comment

• Pa niko nije rekao da je Novak odigrao na vrhunskom nivou, a da je Isner odigrao nerealno dobar tenis...ali mu se ne smije oduzimati nista...jer on svojom pojavom natjera protivnike na los tenis...tome se niko ne moze oduprijeti

Comment

• Slažem se... Ja nigdje nisam ništa oduzeo Isneru, samo pričao o neiskorištenim situacijama koje su se morale bolje iskoristi uslijed kojih Novak nije niti zaslužio pobjedu, odnosno sasvim zaslužena pobjeda Isnera...

Comment

• Inace, ako su nasi dobro preneli, Rafa se nada da ce biti spreman za mec sa Rodzerom
                            Dayman (a-a-ah...)
                            Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                            Champion of the sun (a-a-ah...)
                            You're a master of karate and friendship
                            For everyone

Comment

• I'm not fejvorit no... I hop det I can be redy for Roger no... His a good player probably d best in tenis histori end his plejing unbelivibl in Kinkinati, no... Hope for a godd mac
                              Last edited by Clint_Eastwood; 16-08-13, 23:37.

Comment

• Originally posted by Clint_Eastwood View Post
                                NI - ja mislim da ih je Novak više vratio u teren naveo bi Isnera da u kontinuitetu pogađa te forhende, a onda nikada ne znaš što se može dogoditi. Vratiti servis u polje puno je bolje nego ne vratiti ga uopće...Ovako i onako je većinom igra protiv Isnera na reternu ništa drugo nego probati vratiti servis i odbiti prvi napad forhendom, a onda ti šanse rapidno rastu.. Znam da zvuči lako u teoriji i da je praksa nešto deseto, ali to to je tako...
                                Clint,

Ti razumijes tenis. Ne bi me zacudilo da si trener. I tvoja izjava koju sam ja zamastio, apsolutno stoji.

Medjutim ti zanemarujes dva bitna faktora u moderniom tenisu. Psihologiju i matemaiku. Metalno stanje igraca se mijenja tokom meca. Tvoj savjet koji sam zamastio ne uzima u obzir dvije stvari vezane za psihologiju. U TB prvog seta, Novak je bio jako razocaran. Usao je u mec da ima dovoljno da pobijedi Iznera a pokazalo se da nema. A Izner je bio ohrabren! Usao je u mec sa zeljom da proba najbolje i pokazalo se da to fukcionise. Plus faktor publike. Bokserski receno Novak je na konopcima u TB. To cini da su Iznerovi drugi servsi u TB bolji nego obicno, a Novak nervozniji nego obicno kad ih treba vracati,

Novakova velicina je da se uopste vratio u mec u drugom set. Pravi sampion!

A sto se matematike tice stvari stoje ovako. Kada Dzona Iznera nije izbacio iz ritma drugi set koji je protivno razvoju situacije na terenu izgubio, i kada je u 3. seti imao nevjerovatnih 84% prvih servisa unutra, tvoja generalno govoreci tacna izjavan koju sam ja zamastio, je totalno nebitna totalno irelvatna. Mi smo matematicki u nemogucoj teritoriji. Jedina Novakova razumna reakcija je:

"Kad Izner tako servira, ja mu bar u Sinsinatiju, ne mogu uzeti set!"

Svi koji mislite da je Novak danas posebno lose odigrao, varate se! Iznerova igra je presudila.
                                Last edited by NI; 16-08-13, 23:42.

Comment

Working...
                                X