Announcement

Collapse
No announcement yet.

Le TOUR de FRANCE 2013 - 100e édition

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ocekivano, Cannondale smlavio konkurenciju.

    I Sagan da pobedi, pa da se ide u planine. Konacno.
    It is not the violence that sets a man apart.
    It's the distance he's prepared to go.

    Comment


    • Konacno se ide u planine
      Posto je sjutra prva etapa sa tezim usponima,ne ocekujem nista spektakularno.Vjerovatno ce se biti isprobavanja tu i tamo da se ovi glavni provjere medjusobno,ali ne vjerujem da ce biti nekog zestokog napada.Sjutra ce nam ti usponi reci ko je spreman,a ko nije i ko su najjaci momci u grupi.
      Sky ce sigurno pokusati sa svojim tempom pa cemo vidjeti ko ce i kako ce pratiti.Froome i Contador su ta dva imena koja bodu oci i oni su favoriti za etapnu pobjedu,ali tu je toliko dobrih spanskih brdasa pa ce makar jedan probati da im otme pobjedu.
      Jedan covjek se cijelo vrijeme vozi "ispod radara".Nigdje mu se ime ne pominje,nije padao,a ni kamera ga nije dobro snimila Alejandro Valverde.Imam osjecaj da ce on sjutra da "ukrade" tu pobjedu.
      Vece su sanse da Froome i Contador puste u bijeg nekog od momaka koji ih ne moze ugroziti u borbi za podijum,nego Valverdea ili Purita,ali eto vjerujem da ce se obojica probati sjutra i mislim da je trenutno Valverde bolji pik od Purita(i ako bi meni bilo strasno milo da ih Purito sve pospremi )
      Last edited by powerslave; 05-07-13, 20:45.

      Comment


      • ne verujem da ce Froome i Contador bas da skacu sutra i da idu na pobedu, pogotovo ne Froome koji je u najboljoj poziciji i sa najboljim vremenom od svih favorita posle ekipnog hronometra. Mislim da ce oni kontrolisati sve, naravno ukoliko bude neke sanse iskoristice je jer su pakleni vozaci. Sa skoro 100% sigurnosti mogu da tvrdim da ce sutra u begu biti Euskaltel, odnosno neki vozac/i iz tog tima, a za pobedu, slazem se, Valverde ili Purito, mada ce pre Valverde da iskoristi sansu jer mi se cini da ga ne shvataju toliko ozbiljno koliko Purita... konacno sutra da vidim da li Andy moze da se drzi tu u vrhu, to mi je znacajnije od rezultata etape
        VALENTINO ROSSI #46

        Comment


        • Nisam mislio da ce Froome i Contador da skacu da bi pobijedili etapu,nego ce prosto svojim tempom uciniti da momci koji su slabiji od njih otpadnu.Ni jednom,ni drugom timu sad ne treba zuta majica jer nema potrebe da njihove ekipe odradjuju posao u narednih nekoliko dana.Vjerovatno ce sa njima dvojicom do cilja doci jos nekoliko ljudi i mislim da se oni nece mnogo sjekirati ako ih neko odsprinta na kraju.Vjerovatno ce to prije dozvoliti Morenu,Antonu ili bilo kome od ovih "slabijih" ukoliko ti momci budu mogli da ih prate,ali ce i Valverde i Purito sigurno biti tu a oni sigurno zele pobjedu.
          A Euskaltel je i dosao na Tour zbog etapnih pobjeda u brdima,tako da ce njihovi najjaci vozaci biti zacin na svakom usponu.

          Comment


          • TOUR DE FRANCE 2013
            ETAPA 8: CASTRES – AX 3 DOMAINES


            Nakon nedelju dana sprinterskih etapa čekaju nas planine, tako već danas peloton se uspinje na Pirineje. Generalni plasman će biti potpuno izmenjen, i videćemo koji vozači imaju noge za pobedu na ovom Tour-u.


            Pregled etape
            Kreće se iz Castresa južno prema Pirinejima. Prvih 140km je manje-više ravna linija, gde će rani begunci imati dosta vremena da stvore razliku. Ovo je prva etapa u visokim planinama na ovogodišnjem Tour-u, i u igri je puno “planinskih” poena u odnosu na prošlu nedelju. Etapa je sjajna prilika za vozače koji ciljaju tačkastu majicu, ali za svaki poen će se morati žestoko raditi. Mislim da će Biel Kadri napasti rano u nadi da zgrabi što je više poena moguće, ali teško da može ponoviti pobedu svog timskog kolege Chrisa Riblona iz 2010. godine.

            Nakon 155.5km imamo i prvi HC uspon na ovogodišnjem Tour-u - Col de Pailhères. 15.3km prema vrhu ima nagib od 8%, dok pri samom vrhu ide čak i do 10%. Nakon toga ostaje još 30km do finiš linije od vrha Col de Pailhèresa, ali ko od vozača tu klone, sasvim je jasno da je etapa za njih gotova.

            Oni vozači koji ciljaju na najbolja mesta u generalnom plasmanu svakako da moraju biti na najvišem nivou pred ovu etapu, jer je Col de Pailhères dosta izazovan vrh. Cenim da će Sky mašinerija pokušati nametnuti svoj ritam pri usponu kako bi se otarasili suvišne gužve na trasi.

            Finiš
            Finalni uspon dana - Ax 3 Domaines, kreće odmah nakon 20km spusta sa Col de Pailhèresa. Uspon prema Ax 3 Domaines traje nekih 9.3km, iako je zvanični uspon stavljen na 7.8km. Nagib je nekih 8%, i prvih 5km je dosta nezgodno za vožnju. Nakon toga sledi praktično ravan deo uspona.

            Ax 3 Domaines je 2010. godine bio finiš četrnaeste etape gde je pobedu odneo Christophe Riblon nakon neverovatnog bega, dok su se Alberto Contador i Andy Schleck taktički nadmudrivali gotovo čitavu etapu. Mislim da ovaj put favoriti neće ponoviti sličnu stvar.


            Favoriti
            Budući da je ovo prva planinska etapa, ona nosi veliku psihološku težinu stvaranja razlike između glavnih konkurenata, ma kolika ona bila. Froome ima šest sekundi prednosti nad Contadorom u generalnom, ali uprkos jako nezgodnim usponima, ne verujem da će se razlika znatno menjati. Činjenica je da su Froome i Contador negde na istom nivou, tako da ne verujem da će se tako lako otarasiti jedan drugog. Obojica su svesni da ovde ne smeju izgubiti puno vremena, čak je i svaka sekunda dragocena, tako da će biti okrenuti jedan prema drugom više nego prema ostalim rivalima. Ali jedno je sigurno, nećemo gledati Contador-Schleck reprizu sa Ax 3 Domaines.

            Pobednika etape treba tražiti između Frooma i Contadora, ali tu su svakako Purito i Valverde koji takođe mogu umešati u borbu za osvajanje ove. Obojica su veoma brzi i sa 1.5km ravnog terena pred cilj ne treba isključiti mogućnost nekog mini sprinta.

            Froome će sigurno prirediti par jakih napada ne bi se otarasio rivala, i ne bi me iznenadilo ukoliko samo Contador bude u mogućnosti da ga isprati. Valverde, Purito, Evans i drugi neće biti daleko od njih, ali ne verujem da će biti u mogućnosti da isprate ubrzanja Frooma ili Contadora. Ukoliko pred cilju knjiga spadne na dva slova, očekujem laganu pobedu Frooma. On je već pokazao na Tour of Oman da je sposoban pobediti u sprintu Contadora, pa čak i Purita, tako da ni sad ne bi trebao da ima većih problema.


            Moguća iznenađenja
            Team Sky, Saxo-Tinkoff i vrlo verovatno Movistar će nabiti tempo na Col de Pailhères, te će ugušiti moguće šanse za uspeh begunaca, ma koliko ih bude. Treba se dakle fokusirati na jake penjače, koji dosta zaostaju u generalnom plasmanu. Tu svakako mislim na dvojicu autsajedera iz Euskaltel ekipe, a budući da etapa ulazi u terotoriju Baska, put će biti gotovo sav u narandžastom. Mikel Nieve i Igor Antón imaju zaostatak od 1:29 minuta, i ovde su samo radi etapne pobede. Na papiru ovaj Tour de France je savršen za penjače poput Nievea i Antóna, ali za Euskaltel je puno više bitnija etapna pobeda nego da završe deseti u generalnom plasmanu timova. Obojica vozača su osvojali etape i na Giro-u i na Vuelti, pa će im cilj biti da pokupe etapu i na Tour-u, i time objedine sve tri trke. Samuel Sanchez je uzeo treće mesto na Ax 3 Domaines etapi 2010. godine, i sa malo sreće Euskaltel može poboljšati taj rezultat već na ovom Tour-u.

            Favorit: Chris Froome
            Iznenađenja: Mikel Nieve i Igor Antón
            It is not the violence that sets a man apart.
            It's the distance he's prepared to go.

            Comment


            • Sa jucerasnjeg bijega



              Matteo Bono odustao.

              A u bijegu su Johnny Hoogerland, Jean-Marc Marino , Christophe Riblon i Rudy Molard.Znaci,Riblon zeli da ponovi uspjeh od prije nekoliko godina A tu je i Hoogerland


              Samo da danas ne bude Froome-Porte 1-2...odma se razbolim kad vidim kako Sky dominira.Neka pobijedi ko god oce,samo da ne bude ovaj 1-2.

              Comment


              • Тони Мартин...
                Spoiler


                Најебао га најстрашније.
                Arise, Serbia!
                You fell asleep long ago,
                And have lain in the dark.
                Now wake up
                And rouse the Serbs!


                sigpic

                Comment


                • Velika voznja Fruma ali uvek ce se u buducnosti kod ovakvih izdanja pominjati Lensovo ime. Ogroman zaostatak za Pistolera, ako se nesto ne promeni ostaje mi da uzivam u prirodi i zamkovima
                  Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

                  sigpic

                  Comment


                  • kakva demonstracija snage!!!
                    It is not the violence that sets a man apart.
                    It's the distance he's prepared to go.

                    Comment


                    • Каква сила. Сува доминација. И Ричи је исто показао колико је моћан.
                      Све похвале за Кинтану, лепо је бежао и да није било ова два чудовишта капирам да би узео етапу.

                      Значи сада знамо првог и другог пласираног на крају трке. И по некој логици би требало да знамо победника следећег тура.

                      Вигинс/Фрум/Порт...

                      Stage 8 Results
                      Spoiler
                      Code:
                      GBR  1  FROOME, Christopher (SKY PROCYCLING)              5:03:18
                      AUS  2  PORTE, Richie (SKY PROCYCLING)                     +   51
                      ESP  3  VALVERDE BELMONTE, Alejandro (MOVISTAR TEAM)       + 1:08
                      NED  4  MOLLEMA, Bauke (BELKIN PRO CYCLING)                + 1:10
                      NED  5  TEN DAM, Laurens (BELKIN PRO CYCLING)              + 1:16
                      ESP  6  NIEVE ITURALDE, Mikel (EUSKALTEL EUSKADI)          + 1:34
                      CZE  7  KREUZIGER, Roman (SAXO-TINKOFF)                    + 1:45
                      ESP  8  CONTADOR VELASCO, Alberto (SAXO-TINKOFF)          
                      COL  9  QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR TEAM)   
                      ESP  10 ANTON HERNANDEZ, Igor (EUSKALTEL EUSKADI)         
                      ESP  11 RODRIGUEZ OLIVER, Joaquin (KATUSHA)                + 2:06
                      POR  12 FARIA DA COSTA, Rui Alberto (MOVISTAR TEAM)        + 2:28
                      FRA  13 PERAUD, Jean-Christophe (AG2R LA MONDIALE)        
                      FRA  14 BARDET, Romain (AG2R LA MONDIALE)                  + 2:34
                      IRL  15 MARTIN, Daniel (GARMIN SHARP)                     
                      USA  16 TALANSKY, Andrew (GARMIN SHARP)                   
                      DEN  17 FUGLSANG, Jakob (ASTANA PRO TEAM)                 
                      AUS  18 ROGERS, Michael (SAXO-TINKOFF)                    
                      ESP  19 ZUBELDIA AGIRRE, Haimar (RADIOSHACK LEOPARD)       + 3:04
                      POL  20 KWIATKOWSKI, Michal (OMEGA PHARMA - QUICK-STEP)    + 3:27
                      LUX  21 SCHLECK, Andy (RADIOSHACK LEOPARD)                 + 3:34


                      General Classification after Stage 8
                      Spoiler
                      Code:
                      GBR  1  FROOME, Christopher (SKY PROCYCLING)              32:15:55
                      AUS  2  PORTE, Richie (SKY PROCYCLING)                      +   51
                      ESP  3  VALVERDE BELMONTE, Alejandro (MOVISTAR TEAM)        + 1:25
                      NED  4  MOLLEMA, Bauke (BELKIN PRO CYCLING)                 + 1:44
                      NED  5  TEN DAM, Laurens (BELKIN PRO CYCLING)               + 1:50
                      CZE  6  KREUZIGER, Roman (SAXO-TINKOFF)                     + 1:51
                      ESP  7  CONTADOR VELASCO, Alberto (SAXO-TINKOFF)          
                      COL  8  QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR TEAM)     + 2:02
                      ESP  9  RODRIGUEZ OLIVER, Joaquin (KATUSHA)                 + 2:31
                      AUS  10 ROGERS, Michael (SAXO-TINKOFF)                      + 2:40
                      Arise, Serbia!
                      You fell asleep long ago,
                      And have lain in the dark.
                      Now wake up
                      And rouse the Serbs!


                      sigpic

                      Comment


                      • It is not the violence that sets a man apart.
                        It's the distance he's prepared to go.

                        Comment


                        • najgori moguci scenario... uz duzno postovanje ako ima simpatizera sky tima
                          VALENTINO ROSSI #46

                          Comment


                          • Jos uvek ne mogu da verujem kako ih je masinerija samlela. Pokazali su gde je kome mesto.
                            Porte ludacka voznja, ali Froome je napravio naucnu-fantastiku sa onim skokom. Covek kad
                            je povukao vise nije stajao.

                            Svaka cast momcima iz Belkina, Valverde takodje, ali Quintana ga je trebao ispostavati malo
                            vise. Mislim da ce biti puno razgovora u Movistar timu nakon ove etape.

                            Saxo-Tinkoff se drzao sa strane, i svi su mislili da ce oni biti ti koji ce lomiti trku, ali se tacno
                            videlo da nemaju vise goriva, i da jedva cekaju da vide cilj. Na kraju trke su se vukli.

                            Dvojac iz Euskaltela u prvih 15, ali niko nije ocekivao ovakvog Frooma, tako da im je i ovo
                            sasvim dobar rezultat.
                            It is not the violence that sets a man apart.
                            It's the distance he's prepared to go.

                            Comment


                            • Znaci stv divljak. Tako Lens skoci ovi nazad lome noge da ga stignu a prednost pritom raste a na Lensovom licu umor se ne vidi vec samo koncentracija... Otisao je odmah u kombi Froome videcemo sta ce da ispadne :P

                              Comment


                              • Ocekivano,Sky je diktirao tempo koji je bio previse jak za vecinu vozaca.I ti momci koji su nekako izdrzali su na kraju otpadali duz uspona.
                                Prvo iznenadjenje mi je bilo pustanje Quintane onako rano.Mislio sam da ce ga Movistar drzati uz Valverdea do tog poslednjeg uspona,a i na njemu i da ce ga pustiti samo ako Valverde zanemogne.No to su takticke zamisli.Vjerujem da ce on od sjutra morati da vozi uz njega jer se vidi da je i Valverde spreman.
                                Drugo iznenadjenje(negativno) mi je bilo rano otpadanje Van Garderena.Nisam ocekivao nista posebno od njega ali sam mislio da moze vise...jednostavno je previse rano otpao.
                                Trece iznenadjenje(isto negativno) mi je bio Purito.Znam da njemu vise odgovaraju kraci usponi,ali on je jedan od najboljih brdasa na svijetu.Malo je njih(ako uopste i postoji neko) koji mogu da prate njega po brdima.Naravno sve to sam mogao reci do ovoga danas.Svaka cast Sky tandemu,ali ocigledno je da Purito nije sav svoj cim nije mogao da isprati ni ritam pojedinih koji su slabiji od njega.Prerano je otpao.Ovo je bio los dan za njega...makar se nadam da je u pitanju samo jedan los dan.
                                Najvece iznenadjenje je Alberto Contador.On je danas djelovao kao da je bolestan...ja ne mogu da vjerujem da se onako raspao momak koji je najbolji vozac svoje generacije.Pa on je jedva drzao tocak Kreuzigera koji je ,uz svo duzno postovanje prema momku, daleko slabiji vozac od Alberta.Za njegove standarde i za ono na sta nas je on navikao,ovo slobodno mozemo nazvati raspadanjem.

                                Svi ostali su vozili onako kako se i ocekivalo.Par momaka je moglo bolje ali su manje-vise svi odvozili u okviru svojih mogucnosti.

                                Nastup tandema Froome-Porte nikako se ne moze nazvati iznenadjenjem.Svi smo znali sta oni dvojica mogu da naprave(zato sam i napisao ranije da mi je sve jedno ko ce pobijediti danas samo da ne bude taj 1-2),ali ne vjerujem da je iko ocekivao da ce im ovi udariti onolike zaostatke.Ja sam mislio da ce,ukoliko dodje do ovog scenarija,biti 10,15...20 sekundi za Froomea ali ovo...

                                Sad imam deja-vu...ovo smo pisali i prosle godine.Jos je rano,tek je osma etapa...bla bla...ima vremena...bla bla...svasta se moze desiti..."ovo je Tour,sve je moguce"...bla bla.Posto smo svi ispusili prosle godine,tj nismo gledali kvalitetan Tour i dobro nadmetanje,ajde da se pomolim svim silama univerzuma da ove godine dobijemo makar malo uzbudjenja...

                                Jedina pozitivna misao koja moze da se izvuce iz ovga danas...slaba utjeha,no ajde...je da mozemo da se nadamo da ce Spanci sad dati sve od sebe i izvlaciti nemoguce samo da se dokopaju podijuma.Da ce dati sve od sebe da slome Sky.
                                Nadam se da je ovo danas bio los dan...lakse mi je da mislim da je jedino Sky bio spreman za ovakvu promjenu tempa a da ostali nisu uradili domaci(lakse mi je tako da se zavaravam nego da odma dizem ruke od trke ).

                                Ne moze se ponoviti prosla godina iz prostog razloga sto je prvo i sam Sky ove godine jaci,brzi i sto ih predvodi ofanzivan vozac(a ne pi*kica kao sto je Wiggins),pa onda zato sto ima toliko dobrih ofanzivnih vozaca koji su danas ispusili a koji su itekako sposobni da se vrate u borbu(ako ne za prvo mjesto onda makar za drugo i trece).Ne vjerujem da ce Sky moci sve da drzi pod kontrolom naredne 2 nedelje...Contador je prvi koji se nece predati.Tek je prva nedelja i pod uslovom da se nekako jos dulbje ne ukopaju u narednih nekoliko dana i ako budu imali srece na putu onda ocekujem da Contador,a i nekoliko ostalih vozaca,podigne formu u etapama koje dolaze.

                                Svaka cast ekipi Sky-a na danasnjoj predstavi.Za sad ostaje po strani ono sto moze da se desi u buducnosti(poznajuci ovaj sport),ali danas mozemo samo kapu da im skinemo za prikazano.Kao sto sam vec nekoliko puta napisao,ne volim ih i muka mi je kad ih vidim naprijed(to ne znaci da imam nesto protiv njihovih vozaca,samo mi je tim kao tim gadan),ali svaka im cast...pa ce vrijeme reci sta je bilo i kako je bilo.

                                Ako ima simpatizera Sky-a ovdje...ne pada mi na pamet da se izvinjavam nekome ako sam mu uvrijedio ljubimce.Neko ko podrzava Sky(pod uslovom da nije u nekom srodstvu sa nekim iz tima...) ili je zadrti,iskomplekisrani Britanac ili ne voli biciklizam.
                                Last edited by powerslave; 06-07-13, 19:28.

                                Comment

                                Working...
                                X