Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Da li je Radvansku ovaj njen decko iz ES-a nagovorio da se ofarba u plavo? Ocajno joj stoji
    Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
      Kako je igrao Filip ovih dana?
      Nije nesto specijalno ni igrao...2 meca...u prvom kolu protiv Veselog poprilicno los...pogotovo u 2. setu kad je gadjao publiku okolo...zijanio 7 vezanih gemova

Comment

• Originally posted by Ivan Piper View Post
        Da li je Radvansku ovaj njen decko iz ES-a nagovorio da se ofarba u plavo? Ocajno joj stoji
        Ja baš mislim da joj stoji dobro.
        sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
        But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
          Ispada on ovdje od prvog igraca koji bude u stanju igrati duboko s kontrolisanom agresivnoscu...nema defanzive nikako
          Da li to znaci da ocekujes poraz od Ferera?

Ako publika bude francuska a ne internacionalna, moze Federer i od Conge da ispadne. Kad se napumpa andrenalina Jo zna cuda da stvara.

Comment

• Originally posted by NI View Post

Ako publika bude francuska a ne internacionalna, moze Federer i od Conge da ispadne. Kad se napumpa andrenalina Jo zna cuda da stvara.
            Ja zato i mislim da ce ispasti od Tsonge.
            Originally posted by Casiraghi
            Al bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre Can
            Ti nikad neces biti kao Joel Matip.

https://www.youtube.com/watch?v=Gxj_G6ExBTE
            Srecan Mane svima koji slave.

Comment

Nisam obratio paznju, ovako na prvi pogled i nisam bas nesto impresioniran

Moze Tsonga da izbaci Feda, zasto da ne... Zna on da se povampiri nekad
              Everything you want is on the other side of fear.

Comment

Ali dobro...kad se poredi trebali bi se porediti pojedinacno segmenti...top spin, flat, slice, defanziva i ostalo...
                Jer je recimo Roger na reternu, sliceu, pasingu, drop sotu...izmislio BH stranu za mog miljenika Stana
                Izvini što ti odmah ne odgovorih, nisam bio u mogučnosti.

Možeš i tako gledati, ali pazi. Velika je mogučnost da ćeš steći pogrešan dojam. Dat ću ti primjer Safina. Njegov BH mnogi smatraju GOAT BH udarcem, ali kad bi ga rastavili u pojedinačne segmente, postoji najmanje 5 igrača koji imaju bolji BH od njega. Međutim, ako gledaš sposobnost dominiranja u poenu, sposobnost postizanja vinera, snagu, konstantnost, dubinu i imunost na bilo kakvu eksoplataciju i destrukciju tog udarca, onda shvatiš zašto se njegov BH smatra najboljim.

Stanov BH nema mnogo varijacija, nema chip, nema slajs, ali ima taj 'power segment' koji ga izvlači i koji će protivnicima u 90% slučajeva nanijeti više štete nego varijacije i paket koji Federer u BH-u posjeduje. On nema potrebu za slajsovima, zbog nevjerovatne snage u tom udarcu koja mu donosi prednost. ;)
                “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by NI View Post

Ne ocekujem poraz ni protiv Davida, jer mislim da ce Federer diktirati igru...servisom prije svega...a do breaka ce doci nekad, barem tu mu nece faliti prilika
                  Ali sigurno do sad nije imao ovako dobru sansu za pobjedu...
                  Ako bude imao visok postotak prvog servisa...dakle mislim na takticki slabiji servis koji ce Federera izbaciti sa terena...bit ce u stanju diktirati poene, barem na svoj servis...a Federeru to trcanje s jedne na drugu stranu trenutno ne ide dobro...ne moze izdrzati 3 takve promjene pravca...
                  Ne smije se bojati Rogerovog FHa i mora mu forsirati i tu stranu...ako bude insistirao previse na BHu, izgubit ce vrlo lako
                  Ali kako mu u glavu usaditi da ide na Rogerov FH...

Prle!,

nema ni Federer potrebe za "power segmentom" jer ima najbolji FH...a varijacije itekako donose probleme protivnicima
                  Last edited by shminka; 02-06-13, 21:39.

Comment

• Ima potrebe, pokazivali su to i Novak i Andy i Rafa nebrojeno puta. Stabilnost koju gubi u BH-u protiv TOP igrača često ne može nadomjestiti FH-om, jer gubi na tajmingu i snazi.

Naravno da donose, niko to nije ni osporio.
                    “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Ima on i taj segment...ali mu ne vjeruje

Comment

Meni deluje baš anemično

Comment

• kakva je vremenska prognoza za sutra za pariz ?

Comment

Ima on i taj segment...ali mu ne vjeruje
                            Bingo. Nego, šta misliš zašto mu ne vjeruje, svakako ne bez razloga.

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                              Bingo. Nego, šta misliš zašto mu ne vjeruje, svakako ne bez razloga.
                              Pa nije igru zasnivao na tome prije...nije bilo potrebe, stvar navike. Znao je on udarati taj BH odlicno protiv svih njih
                              Pogotovo Novak i Andy...
                              Last edited by shminka; 02-06-13, 21:54.

Comment

• Problem je što je usporavanjem podloga njegov ballstriking combo izgubio na značaju. Ne forsiraju mu protivnici taj udarac bez razloga, Federer ima samo jednu priliku da bekend udari jako, a da dobije poen. Ako mu protivnik ponovno vrati lopticu na BH, naći će se u problemu i neće moći ponovno generisati toliko snage. Zato mislim da power segment ne ide kao pridjev uz njegov bekend ili bilo koji drugi udarac. 'Oštrina' je prava riječ.

Comment

Working...
                                X