Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by nikola_bg View Post
    Сутра новак и димитров највероватније око 17h.
    Mozda i malo kasnije , jer pre njega igraju dva zenska singla i Rafa ;)

    Comment


    • Moze samo prije, nikako kasnije...Masha i Vika zavrsavaju za maksimalno 3 sata i Rafa sat i po

      ne znam samo dal ce biti kise

      Comment


      • Originally posted by shminka View Post
        NI, sta moze Grigor napraviti sutra?
        To se i ja pitam. Sutra je veliki test za obojicu.

        Novak je hiper motivisan, u boljoj je formi nego u Madridu, uslovi u Parizu mu vise odgovaraju negu u Madridu i igra se u 5 setova. Dakle sve osim sigurne pobjede bi bio znak za uzbunu. Sigurna pobjeda znaci 3:0 ako je Grigor prosjecan a u najgorem slucaju 3:1 ako je Grigor odlican. Poraz bi bio katastrofa za Novaka.

        Sve to Grigor zna. Zna i da se mucio fizicki u trecem setu protiv Nadala u MC i Novaka u Madridu. Na sto bi njegovi fizicki problemi licili u cetvrtom ili petom setu? Ali sve to mora za Grigora biti sporedno. Glavno je da je on bio ravnopravan Nadalu u MC a potom pobijedio Novaka u Madridu dakle da ima igru da se nosi sa najboljima.

        Do Madrida nije bilo dokaza, sada ima dokaz. Kao ce to da djeluje na Grigora? U principu poslije pobjede uslijedio je pad forme. To je normalno. Medjutim sutra on ne smije da zakaze. To bi bio znak da se boji svoje sjenke. U Madridu je usao sa mislju - igracu najbolje pa sto bude. Sutra mora da udje sa mislju - znam da mogu, da vidimo kako ce Novak reagovati kad mu to ponovo pokazem. Mnogo je teze igrati sa ovom drugom mislju. Ne znam kako ce Grigor da reaguje. Bili zivi pa vidjeli.

        U Madridu je imao jednu jako povoljnu okolnost. Imao je grceve u trecem set. To ga je psihicki opustilo. Znas kako je u Diznijevom crticu slon Dambo poceo da leti tek kad se napio. Poslije toga je letio normalno. Nesto slicno se desilo Grigoru u Madridu. Da vidimo hoce li nastaviti da leti ili ce se uplasiti visine. Ako se desio ovo drugo, najvjerovatnije ce biti pometen. Ako se i prvo desi, tesko da ce do pobjede ali ce reputacija da mu poraste.

        Vjerujem da je drugo vjerovatnije. On je pokazivao neke karakteristike svoga bivseg trenera Petera Lundgrena. Ali sad hoda sa Masom, a znas kako se kaze iza svakog uspjesnog covjeka stoji jaka zena.

        Comment


        • Originally posted by prskaj View Post
          Akane nije ti ovo fudbal pa da razumes sve. Bezi,bezi
          Ja sam ovdje prvo bio moderator pa su me protjerali jel znas ti to

          Prekini da me napusavas po cijelom forumu sta je s tobom
          Zeljko Malnar-Nocna mora <3


          #the return

          Comment


          • Znam, znam Kalasnjikov, svrati malo retko kad te ima vidis da je ovaj shminka poludeo, treba ga primiriti. Zato ja tebe i kinjim, mnogo si naucen i informisan, pa moram malo da te pecnem, to je za tvoje dobro
            It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

            Comment


            • Nema mi nista draze nego kad mi neko ide u kontru za moje dobro,uvijek sam govorio da su to jedini pravi prijatelji

              Da ne bi bio totalni spam,Tommy "brilliant mind" Robredo,tenis iz udzebenika danas
              Zeljko Malnar-Nocna mora <3


              #the return

              Comment


              • Originally posted by AK47 View Post
                Tommy "brilliant mind" Robredo,tenis iz udzebenika danas
                Bezi,bezi
                It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

                Comment


                • I mene zanima mec Dimitrov-Djokovic, Novak sasvim dobar na ovom turniru, a Dimitrova sam gledala samo malo u drugom kolu protiv tog francuza i bio dobar; ali dobiti Novaka u tri seta mislim da je nemoguca misija za Dimitrova. Ma koliko dobro on odigrao 2 ili 3 seta, 5 je neverovatno. Mislim da je NI u pravu kad kaze da bi poraz bio katastrofa, i zbog toga sto je on sam RG izdigao na prioritet godine, a i zbog sveukupne sezone sljake koja i pored veoma znacajnog MC je ipak u najmanju ruku prosecna, do ovog kola RG naravno.

                  Comment


                  • Nadal bi bilo jako pozeljno da dobije mec u tri seta, ali prva dva kola kazu drugo. Potencijalni protivnici u 1/8 i 1/4 finala, recimo Paire i Wawrinka bi ga mogli itekako namuciti, ukoliko bude igrao kao sto igra. Ne znam u kakvom bi stanju onda dosao u 1/2 na Novaka. Ali, ja daleko otisla, mislis Rafa brilijira. ;)

                    Comment


                    • Мислим да све зависи од новака. Ако уђе концентрисан у меч и ако га буду слушали ударци мислим да нема шта да тражи Димитров. Ако крене димитров да погађа све и да га сере онда ће бити занимњиво како ће новак одговорити.

                      Comment


                      • Ako je ovo tačno http://www.weather2umbrella.com/sr/v.../1/768039/1/1h
                        sigpic

                        Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                        But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                        Comment


                        • Dimitrov će teško dobiti Đokovića u 'best of five' meču. Mislim da nije fizički spreman za to i da ne može ispratiti ritam koji će Novak sutra nametnuti od samog početka. U nekoliko mečeva ove sezone se nakon 2 sata igre držao za butne mišiće, jer su ga hvatali grčevi. To se jednom profesionalnom igraču ne smije dešavati. Fizička sprema naravno nije glavni razlog zašto Dimitrov ima objektivno gledano male šanse za pobjedu u sutrašnjem meču. Drugi razlog je zapravo činjenica koja glasi da Dimitrov ne može kvalitativno, u istom ritmu odigrati 3 seta, a pritom imati prava rješenja u pravo vrijeme i igrati dobro u bitnim trenucima. Protiv TOP igrača nije bitno samo odlično odigrati, to ne garantuje pobjedu. Njihova veličina se i ogleda u tome što dobijaju mečeve u kojima ne igraju dobro. Mislim da Grigor nije dovoljno sazrio da sve tri komponente može sprovesti u djelo i skalpirati Novaka na Slamu koji trenutno želi više od ičega.

                          S druge strane, da je opasan protivnik i da može opasno testirati Novaka može. Ima varijacije i nevjerovatan ofanzivni arsenal udaraca. Sa bekend strane je naprednija verzija Rogera. Tehnika slajsa im je malo drugačija, jer Grigor prilikom 'zarezivanja' loptice zahvati istu gotovo čitavom glavom reketa. To joj daje dosta rotacije i veoma nezgodan odskok, jer prilikom dodira sa podlogom bukvalno mijenja pravac, odnosno dubinu i ide u tijelo protivniku. Sjetimo se koliko je Nadal imao problema sa tim udarcem u Monte Carlu. Krucijalna razlika je u radijusu kretanja. Roger je čisti ballstriker koji rano hvata lopticu i stoji manje-više u terenu. Grigor stoji malo dalje od osnovne linije, tako da je u dužim razmjenama dosta maštovitiji i igra koristeći sva oružja koja su mu na raspolaganju. Ne napada po svaku cijenu, a stabilniji bekend, koji pritom ima nevjerovatno mnogo varijacija mu daje mogučnost da ostane ravnopravan u dužim poenima, a pritom mijenjajući ritam omoguči sebi bolji prostor za napad.

                          Ne sumnjam da je nabrijan sutra, čisto iz navike treba spomenuti da su dobar postotak prvog, dobra selekcija udaraca i zuzetno dobra igra na bitnim poenima krucijalni za pobjedu sutra. Taktiku teško može promašiti, jer je po prirodi igre kompetentan Novakovom generičkom baseline tenisu. Ipak, čak i da bude u 'at his best' izdanju, niko mu ne može garantovati pobjedu, pa čak ni set sutra.


                          Meč koji me najviše zanima jeste Haas-Izner. Tommy je dosta dobro odigrao prethodna dva meča. Jedino što treba da brine jeste slabija konverzacija brejk lopti, međutim, to je ono što i liči na njega. Obično ima problema protiv velikih servera, možda zbog manjka strpljenja, možda zbog nećeg drugog, ali protiv trojka Raonić-Izner-Karlović je ukupno ostvario samo 4 pobjede. Izner ga je dobijao 3 puta, prvi put se sastaju na šljaci i obojica imaju realne šanse da slave sutra. Tommy je odmorniji, ali to je jako relativno u njegovim godinama. Izner je danas igrao 5 setova i teško da će se igrač njegove konstitucije u potpunosti regenerisati do sutra i moći pružiti veči otpor. Međutim, koliko god to paradoksalno zvučalo, Izner je igrač kojem ova podloga ustvari najviše odgovara. Loptica dovoljno visoko odskače da može napasti, a istovremeno je dovoljno spora da se može adekvatno braniti pritom je hvatajući u penjanju.

                          Da igra u prošlogodišnjoj formi sa IW-a davao bih mu velike šanse, međutim, ove godine je situacija drugačija. Svjesni smo kakav je uspjeh Tommy napravio i koliko njegovi postignuti rezultati i #13 na ATP listi imaju težinu i značaj. Nije strano da je i u odličnoj fizičkoj formi, kao i to da je veoma motivisan da napravi nešto više na ovom turniru. Prošle godine je došao do 3.kola i izgubio od Gasqueta. Rzalog poraza se moe pripisati umoru, jer je Tommy igrao i nekoliko kvalifikacijskih mečeva. Sutra u istoj rundi igra protiv Iznera, ali u daleko boljem fizičkom i statističkom stanju. Najbolji rezultat na ovom turniru je 4.kolo, a ovaj put ima realne šanse da stigne do 1/4finala, jer su u njegovoj polovini žrijeba igrači od kojih je objektivno gledano bolji igrač (Youzhny, Tipsarević)

                          Pričalo je i stalno će se pričati o Tommyevom bekendu kao njegovom 'trademark' udarcu. On će sigurno pokušavati što više mijenjati ritam poena i tako nastojati da razbija igru protivnika. Tommyev slajs je jedan od najboljih na touru, fascinantna je lakoća kojom ga igra, naročito njegova učinkovitost. Ključan će biti i ritern, teško da će Iznerove kik servise Tommy moći čekati u terenu, kao što to ima običaj raditi. U strpljenju leži spas, a to ipak nije nešto što Švabi ide od ruke. Zato mi je rezultat sutrašnjeg meča ipak pod znakom pitanja. Tommy je favorit i nadam se da će do pobjede, ali ne smije biti opuštanja ni pod koju cijenu. Naprijed legendo do 1/4finala sa Novakom, a tamo je sve moguće
                          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

                          Comment


                          • Au , ovo ce biti bas tezak dan

                            Comment


                            • Originally posted by Prle! View Post
                              Dimitrov ...
                              Sa bekend strane je naprednija verzija Rogera.
                              Nemoj da te shminka cuje.

                              Comment


                              • Ili sam ja bio pjan, ili sam fakat razumio da on smatra Grigorov bekend boljim od Rogerovog.
                                “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

                                Comment

                                Working...
                                X