Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sezona 2014. - Velike promene

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by MarkedOne8 View Post
    Fetel je takođe imao #5 kada je osvojio titulu. Bilo bi zanimljivo da što pre odrede i objave te brojeve zvanično. Zanimljiv Kimijev broj. Ne odvaja se od Hunta. Ma da bi mnogi više voleli da on uzme 6.

Čekaj, Felix Da Costa je drugi Red Bullov vozač. Jel to znači da ga neće biti na gridu?

Force India's Sergio Perez said his first choice will be #11, which he carried in karting and in his first season in GP2.

The sporting regulations have also been modified to ensure that number visibility is improved.

Drivers will now have to carry the race number not only on the front of the car in a way that must be "clearly visible" but also on their crash helmet for the first time.

Sutil u Sauberu. Za sada potrvđuju samo nemački izvori.

EDIT: Zvanično potvrđeno od Sauber F1 Team-a.

Spoiler
    Sad mogu sebe da banujem za x4 post.
    Da budem iskren, pretpostavljao sam da će koristiti baš Hunt-ov broj iz '76., mada sam se nadao da će ipak uzeti nešto svoje... Stavi mu broj pored imena sledeći put kad ima čime da se dopuni tabela. I de-bolduj Pereza.

Da, Da Costa je pored Buemija drugi tester, tako da je Red Bull tim sad komplet popunjen vozačima koje su oni "odgojili"...

Koliko sam ja video, moraće brojevi da stoje i sa strane. Voleo bih da im se dozvoli da personalizuju dizajn brojeva...

Izgleda da Meksikanci ne plaćaju obaveze na vreme, čim je Gutierez pušten... Šteta bi bilo da mu se karijera prekine zakucavanjem u Caterham-u i pre nego što je počela. Mada, kad jedan Maldonado ima prednost u odnosu na jednog Hulkenberga, ništa više ne treba da čudi... Ali, opet, Lotus je izgleda u gadnim problemima i teško da će biti bolji od 6. mesta na kraju godine...

Sirotkin nije zvanično potvrđen, možda bi ipak trebalo da se skloni sa liste za sad i ubaci u potencijalne vozače...
    Last edited by Vanja #66; 13-12-13, 17:38.

Comment

• Za ruskog vršnjaka sam mislio da je potvrđen a i wikipedija (ok, znam da nije neki izvor ali meh) ga je držala sve do skoro (sve do danas?) kao Sauberovog vozača za 2014.
      ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
      I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• Prva priča je i bila da ima ugovor ako dobije Super Licencu... Ništa više nije sigurno...

Comment

• Još jedna umetnička vizija za sledeću godinu, ovog puta za McLaren...

A evo i još jednog zanimiljivog rešenja za nos, od strane scarbs-a...

Plug bi na papiru bio nos, tj. njegov vrh koji mora da ispoštuje pravila o visini i ostalom, tako da bi gornji deo mogao da se odigne...

Ferrari otkriva svoj V6 motor 19. decembra, u četvrtak...

SportBild.de procenjuje da će RB10 ovako izgledati...

EDIT: Scarbs je ovo nacrtao za njih...

S tim što mislim da su omanuli za tunele gde je bila ovogdišnja pozicija auspuha, Newey je rekao da su bili tu samo zbog auspuha i da samo u toj konfiguraciji donose prednost...
          Last edited by Vanja #66; 14-12-13, 12:35.

Comment

• Eh, mislim da je to isuviše slobodno osmišljeno. (mislim na Scarbsovu sliku) U delu pravilnika retko imaš nazive samih komponenti. Sve se oslovljava sa "bodywork", tako da u pravilima stoji "no bodywork can be placed in the aera Z1-Z2 from reference plance, X1-X2 from car centre line and Y1-Y2 from centre of (npr.)front wheels.

Što se tiče SportBild ilustracije, pogodili su samo sponzore i položaj vozača.
            ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
            I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• Jedino što je sumnjivo je što bi u tom slučaju bila formirana dva vertikalna poprečna preseka u podužnom pravcu, što je vrlo moguće i zabranjeno...

Ovo je genijalno...

Caterham ima takav nos, inače, na onom klipu koji su ostavili o svom crash testu se vidi jasan trag ugljeničnih vlakana u frontalnom sudaru...

Scarbsova slika na tu temu...

...and here's what lies under the new @MyCaterhamF1 finger nose; slim crash structure, vanity panel & hooked chassis "
              " it creates the slimmest nose tip, funnels more flow under the chassis for more downforce

Scarbs pominje i mogućnost produvavanja monkeyseat-a sa Koanda efektom, obzirom na centralnu poziciju auspuha. Nisam siguran koliko će stvarno koristiti, naročito jer se monkeyseat koristi pre svega da bi se prespojio toka vazduha sa donjakom zadnjeg krila i jer ima užasno malu površinu...
              Last edited by Vanja #66; 14-12-13, 12:37.

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
                Scarbs pominje i mogućnost produvavanja monkeyseat-a sa Koanda efektom, obzirom na centralnu poziciju auspuha. Nisam siguran koliko će stvarno koristiti, naročito jer se monkeyseat koristi pre svega da bi se prespojio toka vazduha sa donjakom zadnjeg krila i jer ima užasno malu površinu...
                To je i meni palo na pamet kad sam video prve skice bolida prema novom pravilniku. Kome i nije? Odmah sam batalio tu pomisao a i dalje mislim da to nije opcija jer: Cev je fiksnog oblika, i završavaće se minimum 15cm iza linije zadnje osovine, što je 10cm dalje nego najdalja bodywork komponenta. Uzgred, tako bi se više gubilo nego dobijalo.

Baš da vidim šta će FIA da uradi po pitanju ovih nosova bolida. Ovo je gore nego stepenasti. Mnogo gore.

sigpic

Comment

• Može svašta da se uradi sa vazdušnim strujanjem, ako neko bude hteo da produva majmunče, uspeće bez frke...

Meni iskreno nije gore nego stepenasti... McLaren je imao bas niske i uske noseve tamo 2007/2008, a taj trend postepenog sužavanja nosa su imali još od ihahaj... Uz lepo raspoređene boje i fino dizajniran vanity panel biće to dosta korektno. Ne može biti gore od ogromne kockaste rupe koja zija sa jedne strane i one grbe sa druge strane...

Comment

• Ali nervira me taj stepenasti prelazi. Ne smeta meni što su sve tanji i tanji. To mi apsolutno nije problem. Smaraju s tim vanity panelima. Šta ih je koštalo da stave u pravilima da nos ne sme ni u jednom delu biti uži od 200mm i ne bi imali taj problem.

sigpic

Comment

• Raikkonen 7, Alonso 14, Rosberg 6, Bo77as 77, Vergne 25, Perez 11, Hamilton nije siguran, Vettel će da se konačno izjasni u ponedeljak ali priča se da će zadržati 1...

sigpic

Comment

• Niko ne isključuje da će tako biti već od sledeće godine... Meni se sviđa to što se i dalje gura do ivica pravila gde god može, verovatno mi je zato blago deformisan pogled na lepotu.

On može da zadrži 1, ali mora sad da ima broj koji će nositi kad ne odbrani titulu... Massa 19, zaboravio si na Felipe Baby...
                        Last edited by Vanja #66; 14-12-13, 13:31.

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
                          Niko ne isključuje da će tako biti već od sledeće godine... Meni se sviđa to što se i dalje gura do ivica pravila gde god može, verovatno mi je zato blago deformisan pogled na lepotu.
                          Pa upravo zato ja pizdim na FIA. Ne pizdim na timove. Oni rade svoj posao i uz to ga rade bolje nego što FIA to predviđa, očekuje.

sigpic

Comment

• Čuj, nikad ne možeš biti dovoljno maštovit da blokiraš mogućnost koja se još uvek nije pojavljivala... Zato će uvek biti provala iz zatvora, uvek će se hakovati i najobzebeđeniji IT sistemi...

Comment

• To si potpuno u pravu, ali ne znam po koji put u poslednje 2-3 godine imam osećaj da NIKO ŽIV iz FIA-e ne procunja malo po internetu i da vidi neke ideje. Pretpostavljam da i ti imaš isti utisak. Barem je čika Google druželjubiva osoba.

sigpic

Comment

• Ideja za ovakav nos je došla pre tipa 2 meseca, pravila za 2014. su odavno definisana, naročito sa pogleda aerodinamike...

Comment

Working...
                                X