Originally posted by Vanja #66
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Sezona 2014. - Velike promene
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
-
Red Bull bi mogao da dobije konkurenciju kada su motori u pitanju. Stara veza Lotusa i Enstona može da proradi pre ili kasnije. To mi je jako zamršeno. Red Bullu je glavni sponzor Infiniti, Infiniti je pod vlasništvom Nissan, a Nissan je Renaultov. Tako nekako beše? A Red Bull i Renault se prepiru što im Red Bull ne odaje dovoljna priznanja za uspehe.Last edited by MarkedOne8; 14-09-13, 14:35.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
Comment
-
Infiniti je Nissanova marka za Ameriku, kao Lexus za Toyotu ili Acura za Hondu. A Nissan i Renault su usli u stratesko partnerstvo pre nekog vremena i otud i reklamiranje Infinitija.
Da, Renault uopste nije zadovoljan tretmanom koji dobijaju od Red Bulla, povratnim informacijama, pokusajem da se i sledece godine stavi Infiniti umesto Renaulta, cak i da Infiniti bude zvanicno dobavljac motora, iako bi to bile Reanutlove jedinice. Zato zele da obnove prijateljstvo sa Enstonom, tako sto ce im davati besplatne motore i podrsku, sto bi bilo vise nego sto bi Red Bull dobijao sledece godine, ali bi tim morao da se preimenuje u Renault ponovo...
Voleo bih to, stvarno mi se ne svidja ova besplatna promocija Lotus brenda, a Lotus cvonjka budjvaog ne daje za to...
Comment
-
Hvala na pojašnjenju, ali i dalje je neverovatno zamršeno.
Nije mi jasno zašto Renault ne bi iskoristio priliku da se sada zauzme za Enstone tim. Enstone je dosta ulagao u infrastrukturu. I dalje imaju top postrojenje koje može da se nosi sa svim top timovima ali nemaju finansije da sve to održavaju. Kad bi Renault stao iza njih pre svega sa pogonskim jedinicama, pa onda još koji sponzor da se nađe to bi opet bio stari fabrički Renault. Red Bull nije 100% fabrički tim. Renault je veliko ime za F1 i šteta da nemaju fabrički tim. Red Bull je sada toliko jako ime u motosportu da im i ne treba 100% fabrički tim. Dobri su bili i 2009. pa i 2010. kada nisu bili fabrički. Ferrari i Mercedes su zagarantovani fabrički timovi na duže vreme. McLaren će opet biti od 2015. Red Bull će i dalje biti jak. E sad kad bi Renault povratio Enstone, pa za koju godinu da se ubaci BMW ili neki japanski proizvođač to bi bilo super. Barem jedan od njih da se ubaci kao 100% fabrički tim. Kakva bi to bila ludnica.
Ni meni se ne sviđa ta strategija sa Lotusom. Mislim da čak i plaćaju za ime. Trebali bi da menjaju ime pod hitno. Ako ne Renault, onda da prodaju svoje dupe nekoj kompaniji i da se pravi novi brend.Last edited by MarkedOne8; 14-09-13, 14:45.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
Iako su rekli suprotno, BMW ima planove da se vrati. Sa kime i kako, jos se ne zna, ali nekako mi za ad deluje da planiraju dvostruki ulazak 2016 - u F1 i u MotoGP. Ovo drugo je izvesnije za sad, ali nikad se ne zna.
Toyota kad bi se vratila, sve bih dao. Ima nesto u toj njihovoj crveno-beloj kombinaciji...
Comment
-
Samo gledam Hulkenberga... dečko je toliki potencijal a na procepu je. Prešao je iz Force Indije u Sauber nadajući se da će Sauber biti barem kao što je bio tokom 2012. Totalno suprotno. Sad će da pređe u Lotus, zateći će ga ista situacija ako Renault ne preduzme nešto. Inženjeri odlaze samo tako. Pre će biti, nažalost, ona prva opcija. Možda bi mu pametnije bilo da se vrati u Force Indiju.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
Ako Renault uleti u pricu, bice to dosta bolja situacija. Force Indiju u zivotu odrzava Bernie, oprasta im neke dugove, nabacuje im ugovore i slicno. Kad ga smori, FI ce biti u gadnom problemu, jer je Mallya po biznis mentalitetu najblizi nama Balkancima...Last edited by MarkedOne8; 14-09-13, 17:49.
Comment
-
Dafuq?!!!
Jarrod Murphy, head of the computer-aided design (CAD) in the field of CFD (computational fluid dynamics) in Enstone will also go to Ferrari, after 17 years of loyal service. This is James Allison who wanted his arrival, as he pushed the recruitment of Dirk de Beer
http://motorsport.nextgen-auto.com/T...ari,66369.html
Allison je brutalan do kraja! Zahvaljujem se Bogu što Kimi nije ostavljen u Lotusu! Allison je označavao početak krajeva za Kimi eru Lotusa.Last edited by MarkedOne8; 14-09-13, 17:54.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
Vidim ja da cu da rezervisem kartu u jednom smeru za Italiju tamo negde pocetkom januara... Za svaki slucaj, ako se Montezemolo ne opameti...
Sto se tice dolazaka ljudi, nista cudno. Allison je dobio vece pare, hoce poznat tim oko sebe, a ti ljudi ne kostaju toliko puno u ovom momentu sigurno. A koren onog belog dela logoa na kom pise Scuderi Ferrari ima puno, puno novca...
Comment
-
Sada je oko Domenicalijevog dupeta već vrelo. Nije isključeno da nekoga jednostavno unaprede do te pozicije a njemu da promene ovlašćenja i naziv pozicije.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
Originally posted by MarkedOne8 View PostSada je oko Domenicalijevog dupeta već vrelo. Nije isključeno da nekoga jednostavno unaprede do te pozicije a njemu da promene ovlašćenja i naziv pozicije.Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
-
Originally posted by Vanja #66 View PostNebojsa je to pomenuo, a izuzetno mi se svidja ta mogucnost, da Fry preuzme ulogu sefa tima. Poznaje strukturu, zna sta treba raditi oko bolida, cesto je na pit-wallu, sigurno da zna oko strategija...
Kakvo je stanje sa vazdušnim tunelom u Maranellu? Jel se popravlja, gradi novi ili šta već?
Kako su krenuli inženjeri iz Velike Britanije u Italiju, a posle će Srbiju da optužuju za nagomilavanje emigranata u EU.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
sigpic
Comment
-
Tesko onima koji citaju ovaj forum ako majmun ostane. Ima da ga peremo ovde nas trojica do tacke nepodnosljivosti.
Ja ipak mislim da ce dovesti autsajdera. Problem je sto sada vec ima dosta onih koji su tek dosli, pa bi bilo problema ako se unapredi neko iz sadasnje strukture, strah od protekcije, tabori itede. Ja sam za neortodoksno resenje i ubacivanje Birnea. Da, on voli da bude iza scene, verovatno bi negde oko trece trke ubio nekog novinara kuplungom, ali bi to bio nacin da se konacno vrati svakodnevnom radu sa timom. Pritom ta pozicija iziskuje najmanje vremena. On je nevidjeno inteligentan lik, ima veliki autoritet medju svima, nije aktivno sada ukljucen u tim pa je tehnicki autsasjder, jeste da ga mrzi, kupiti ga nekom velikom platom, a onda ce imati vremena i da se bavi ronjenjem. Balo ga ronjenje.Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
Comment