...aj push veri ard...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Grand Prix of Qatar 2013
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by NebojsaNS View PostEfekat potrosnje guma je nesto veci nego prosle sezone, ili se meni tako cini, od polovine trke setali su motori na sve strane.
Originally posted by Drezik View Postodlicna trka!Sve mi se cini da ce Rossi opet poceti da se mentalno poigrava sa Marquezom,kao i sa Seteom i Biaggijem itd
Neki moji utisci jutros o svemu, pocevsi od "najslabije" klase...
Pre svega - Vinales. Momak ne prestaje da me odusevljava...
Voleo bih da i nasi komentatori uzmu i procitaju nekoliko tekstova o dogadjajima izmedju njegovog bivseg BQR tima i njega, koji su doveli do onako ruzne epizode u Maleziji. Mozda ce im neke stvari biti jasnije i shvatice da se tom momku nema sta zameriti. Ako ti menadzer ne dostavi sve ponude (ukljucujuci ponude najboljih timova sa najboljim ljudima i najboljom opremom), vec samo ponudu svog tima, ti sa njim i tim timom vise nemas sta da trazis. A usput, nemaju ni nameru da ti obezbede masinu sa kojom ces moci da pokazes koliko si bolji od ostalih, vec, ponovo iz sebicnih i razloga sopstvene dobiti, nude ti masinu koja je jasno inferiorna. Juce je prva FTR Honda bila ona u rukama Masboua, 40s iza pobednika. Prva masina pogonjena Hondom je bila ona u rukama Danny Webba, 30s iza pobednika. Mahindra je bolji agregat od Honde... Vinales je odvezao 13s brzu trku ove godine (u ovom fizickom stanju, sto treba uzeti u obzir), a cak 30s brzu trku nego Cortese prosle godine. Mada, meni licno Cortese nije nikakav reper, ali je sampion i pominjem ga u tom svojstvu...
Naravno, dosta toga je receno, odvezao je realno 3 kruga onako kako moze, to su bila zadnja 2 i onaj prvi ovako generalno govoreci, izmedju je bilo puko prezivljavanje u grupi. Za 2 nedelje bice mnog, mnogo spremniji, mozda ne sasvim 100%, ali sasvim dovoljno da lagano iskoci iz ove grupe od 5 vozaca.
Mladji Marquez (koliko to cudno zvuci, znajuci da je onaj stariji video svega 20 leta) me je prijatno iznenadio, ocekujem titulu od njega dogodine. Proslu godinu je iskoristio za mnogo padova i mnogo sarenih rezultata, ali sad kad je skoncentrisan iskljucivo na Moto3 sampionat (jer je prosle godine pored 11 trka u M3 odvezao i osvojio spanski CEV Moto3 sampionat), mogao bi da se anjde na podijumu par puta, mozda i do neke pobede.
Salom i Folger su me razocarali, Salom je morao da odjezdi u situaciji kad je Mav povredjen, on je poput Cortesea kalkulisao i cak se i mucio u nekim ternucima da prestigne Rinsa. Folger me je prilicno razocarao, ocekivao sam zaista pobedu od njega. Rins bas kako sam i ocekivao, podijum i vodjstvo u nekom delu trke. Solidan je vozac, ali samo toliko.
U Moto2 sve je jasno, uz povredjenog Luthija, ostaju samo Pol i Redding. Takaakija bih zeleo da vidim sto cesce u vrhu jer trebaju Japanci u MotoGP sampionatima, ali on realno ne moze biti veca pretnja Polu i Scotu.
Pol odvezao stabilnu trku, bas kakva mu treba za pocetak sezone. Ne, nije mu potrebno da odzuji 10s ipsred ostalih, to moze da odradi kad god zeli, treba mu sigurnost u borbama, koja je ne malo puta narusena od strane Marqueza prosle godine... Pritom, imao je onaj gadan pad juce, dobro su u timu sredili masinu, pobeda je sasvim fino legla. Scot je odvezao mozda i najbolju trku u karijeri u Moto2, s obzirom da ona fantasticna pobeda u 125ccm 2008. u Donnitonu zasluzuje da udje u anale... Ostace najmladji pobednik u najsalbijoj klasi sa tadasnjih 15 i kusur godina, jer vise niko sa manje od 16 godina ne moze ni da vozi u sampionatu. Zelim mu celu ovakvu sezonu, inace ce Pol premocno zapakovati ovogodisnju titulu. Mozda ubedljivije nego Marquez prosle godine, s obzirom na dosta slabiji broj konkurenata.
Terol, Zarco, zasto su razocarali ljude ne znam, kad su u pitanju krajnje prosecni vozaci koji su se uz dosta iskustva izdvojili krajem 2011. godine. A nisu cak ni pobedili na zadnje 2 trke tad... Poput Cortesea su, ili je on poput njih. Sumnjam da ce oni videti titula u sledece 3-4 godine, dok Vinales, Rins i mali Marquez ne protutnje kroz srednju klasu...
I cisto da zavrsim sa jos jednom konstatacijom, nadam se da je sad jasno da je Marc prosle godine vozio na slabijem ramu (Suter, podsecanja radi), Kalex je pokazao nadmoc juce - 7 od prvih 10 vozaca su bili na Kalexu.
U MotoGP-u je konacno bilo kako dolikuje. Sta je falilo? Vozac koji 2 sekunde nece pridati paznju savrseno metronomskom krugu i borbi na stopericu, koje su bile, uz izuzetak Brna prosle godine, sve sto se na vrhu moglo videti. Sad ih imamo dvojicu, Doktora i Marqueza.
Lorenzo je odvezao svoju standardnu dosadnu metronom trku. Prilicno sam siguran da je Rossi mogao da ga stigne da nije zakacio Pedrosinu zadnju gumu, verovatno i prestigne, jer realno, Lorenzo nije imao prilike da izbrusi svoje borbene sposobnosti ove 2 godine, a nije imao prednost u duelima ni na kraju 2010.
Pedrosa celog vikenda nije bio na nivou, nadam se da je to samo prolazno, inace ga nece biti nigde cele sezone. Imam cudan osecaj da sad kad je Rossi na nivou, ponovo predstavlja neki mentalni penicilin za Danija. A ni Marquez ne pomaze u toj prici.
Marquez izvrstan, odlican pocetak sezone. Brz, drzak, sa jedinim ciljem da ispred njega nema ni jednog vozaca. Sampion.
Cal i Bradl su bili jako dobri juce, izdvajaju se kao jasna druga liga posle ove cetvorice.
Ducati je napravio mali pomak, Nicky i Dovi su zaostajali 4s manje nego prosle godine. Dovi ce vrlo brzo shvatiti da mu nista ne vredi da juri jedan brz krug, vec da trebacelog vikenda da radi na trkackom ritmu i ocuvanju guma. Iannone odlican za pocetak. Spies, njega mi je iskreno zao, rasan je trkac, ali u njegovoj glavi je trenutno totalni haos. Losa sreca kao da se priljubila uz njega inece da ga napusti. Povreda preko testova mu stvarno nije trebala.
I jedan fin tekstic za kraj...
http://www.motomatters.com/analysis/...up_the_da.html
Comment
-
Originally posted by KERSDRS View PostA je l se neko zapitao kako se oseca Horhe? Meni ga je sada iskreno zao. Mozda je i navikao. Ali odvezao je perfektnu trku, pobedio, a ceo svet prica o Rosijevom 2. mestu. Nije mu bas lako. ;)
Comment
-
Originally posted by crni View PostVidim drvlje i kamenje po Daniju. Mada ne treba ga ovako rano otpisati. Na kraju kad je on imao dobru trku u Kataru?Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
-
Originally posted by NebojsaNS View PostPo milioniti put pokazuje da je luzer. Nema to veze sa talentom. Onaj klinac odmah vratio Rosiju, Dani kako ga je Italijan prestigao zaostao vise od 3 sekunde. Nije to slucajno.
Comment
-
Ma zna on lepo da vozi, samo nikada ne uliva neku nadu.Uvek nekako odustane. Prosle godine je pokazao da zna,ali opet...Nekako da krene da vozi kao sampion sto je Horhe pokazao da zna. Iskreno se nadam da ce mo ove godine imati cetvoricu za titulu. To bi bile extra za nas gledaoce
Comment
-
Originally posted by Vanja #66 View PostTo je upravo momenat zbog kog sam pomenuo Rossija kao njegov penicilin. Aktivirao se tek kad se Rossi povredio 2010, posle kad je Rossi imao malo bolju situaciju on sam je bio povredjen. 2011. Valeta nigde, a on postepeno jaca polozaj. I sad to - da padne cim je bio prestignut. Ne znam, naravno da je moguce da se tako poklopilo sa gumama, ali ne deluje mi da je to. Odavno ne verujem u slucajnosti...Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
-
Pustite sad to sto Dani nije fajter. Mozes da uzmes titulu i sa dve pobede. Prosle godine Dani je dobro vozio. problem je u tome sto je Lorenco glatko bio drugi kad god je Dani pobedio. Ove sezone je situacija drugacija. Onaj ko uspe da poveze 3-4 pobede bice u velikoj prednosti jer konkurenti ce verovatno raspodeliti preostale poene ravnomerno i tu moze da trazi neku svoju sansu Pedrosa. Recimo Nemacka, Laguna, Indianapolis
Comment
-
Originally posted by crni View PostPustite sad to sto Dani nije fajter. Mozes da uzmes titulu i sa dve pobede. Prosle godine Dani je dobro vozio. problem je u tome sto je Lorenco glatko bio drugi kad god je Dani pobedio. Ove sezone je situacija drugacija. Onaj ko uspe da poveze 3-4 pobede bice u velikoj prednosti jer konkurenti ce verovatno raspodeliti preostale poene ravnomerno i tu moze da trazi neku svoju sansu Pedrosa. Recimo Nemacka, Laguna, Indianapolis
Comment
-
Originally posted by NebojsaNS View PostOn je fajter dok ga ne prestignu, onda ne zna da vrati. Pogotovo protiv ovih najvecih.Last edited by Cassius Clay; 09-04-13, 14:42.
Comment
Comment