Kako mi je zao kad ga vidim ovakvog ali ako je ikako moguce, sad ga jos vise cenim, pravi sportista
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Indian Wells 2013. - BNP Paribas Masters 1000
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
-
Pozdrav na mrezi je sve rekao, obojica su svesni da je Fed povredjen i da ovo nije bio pravi mec.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Rafa je Rogera ubio u maltene svakom segmentu igre. Ovo je vjerovatno prvi njihov meč u kojem je Španac imao više vinera na kontu. Odlično je koristio svoja oružja, spinovima udaljavao Rogera od terena, što mu je omogučavalo nešto laganije vinere. Ono što je posebno fasciniralo jeste bekend, odlično namještanje na udarac, tajming i egzekucija. Fantastična promjena direkcije udarca i mnogo varijaiteta i spina.
Roger ima problema sa leđima i to je evidentno, lošije se kreče, što utiče na udarce i tajming, a uzmemo li u obzir ko mu je protivnik večeras, drugi rezultat se nije mogao ni očekivati. Jasno je bilo i prije početka meča da Nadal ima ogromnu šansu da lagano dođe do pobjede, što je i uradio.
Roger treba biti sretan, na torti i kolačima uspio je osvojiti 6 gejmova, da je bio na grahu uzeo bi bar set.“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
Originally posted by miloolja View PostNe vidim razliku između trivijalnosti bilo koje vrste koja je u stanju da nekog izbaci iz koloseka ili one u vidu nepotrebne rasprave sa sudijom, zbog pogrešne procene ili osećaja nepravde, lošeg kretanja po terenu, koje takođe mogu i te kako da izbace iz ravnoteže....ALI i na kraju da posao privede baš onako kako treba, bez obzira na sve njih. Uostalom sam si rekao na početku meča, rezultat na kraju nije trpeo. Pa u čemu je problem? U čemu je razlika?
Šef mu neće zbog toga uputiti ni kritiku, niti dati radnu knjižicu, jer njegov šef (ATP lista) govori da on posao odrađuje baš kako treba.
A očekivati da No.1 nema slabosti, ili ih ne pokazuje, da je van svih trivijalnih dešavanja, ne samo da se ne slažem sa tim već mogu slobodno da kažem da je to čisto nerazumevanje. Mnogi najbolji su imali i slabosti koje im nisu dozvoljavale da ih ometaju u radu ili odvedu sa pravog puta, naravo one male sitne ljudske slabosti.To što ih pokazuje utoliko je samo veći i bolji čovek, ma kako one trivijalne bile.
Uostalom, da je iko ikada od vas video kako trči za loptom i sa kakvim žarom i strašću igra fudbal, verovatno bi mu mnoge stvari bile jasnije. Ili bar da to isto volite da radite.
Trebao sam dodati "trivijalnosti nevezanih za tenis". Za Novaka i savakog drugog profesionalnog tenisera tenis je posao. Cim je nesto posao onda vise nije trivijalnost.
Za Novaka je fudbal trivijalnost a tenis posao. Za tebe, mene, Vladana... su oboje trivijalnost. To je razlika.
Tenis je vrlo specifican posao. Vrlo stresan za svakoga ko se njime bavi. Pod stresom teniser zna da izgubi kontrolu i da ga neki detalj zaokupira. To nije dobro. Teniseri kojima se to cesto desava ne mogu biti dobri teniseri. Ali oni koje okupira nesto nevezano za tenis, uopste ne mogu biti teniseri.
Comment
-
Rafa majstore! Nece se ni on ni Rodzer previse cimati oko ovog meca ali ce Rafi psiholoski znaciti pred april i sljaku
Neverovatnih 8 vezanih 1/2 ovdeLast edited by ClayWarrior; 15-03-13, 08:22.Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal
sigpic
Comment
Comment