Jasno je da Nadal igra ovaj turnir samo kako bi od ponedeljka preuzeo Novakovu poziciju, na terenu izgleda totalno glupo, bezvoljno, kao da igra zato što su ga natjerali, u pojedinim situacijama se čak previše nervira! Da je Kohlschreiber kojim slučajem dobio prvi set (a bio je blizu) ovaj meč bi definitivno otišao na drugu stranu!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ATP World Tour Series 500 - 2013. godina
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Игра се своди ко ће пре да опали из све снаге по лопти, нарочито од стране Колшрајбера и нешто и пролази као винери, то мало убија Рафу који очигледно воли да се лопта пребацује па он да завари...... можда му то убија расположење...sigpic
Comment
-
Peking
Rafael Nadal savladao je Filipa Kolšrajbera u drugom kolu ATP turnira 500 serije u Pekingu.
Špancu je za pobjedu bio potreban sat i 55 minuta, bio je bolji od Njemca u dva seta, 6:4 7:6 (3).
U prvom setu viđen je pravi festival brejkova tokom prve polovine seta, po dva puta su uspijevali da oduzimaju servis protivniku da bi uspješno držali servise do 5:4 kada je Nadal izvršio pritisak i uspio da slomi otpor Kolšrajbera u prvom setu.
U drugom setu su bili mnogo sigurniji, Nadal je taj koji je morao da spašava brejk lopte, imao je tri od tri, dok je Kolšrajber bio izuzetno siguran, nije dao niti jednu brejk šansu Nadalu. Taj - brejk je morao odlučiti pobjednika drugog seta, do 3:2 nije bilo mini - brejkova, da bi onda Nadal napravio dva i priveo posao kraju. Nadal je još jedan korak bliži povratku na prvo mjesto ATP liste, a i bila mu je ovo 24. uzastopna pobjeda na tvrdoj podlozi, još uvijek nije poražen ove sezone, fantastičan uspjeh.
Džon Izner se mučio kao i juče ali je uspio da dođe do pobjede protiv Roberta Bautiste Aguta. Visoki Amerikanac je slavio sa 6:2 6:7 (3) 6:4. Fabio Fonjini je neočekivano lako pobijedio Lejtona Hjuita poslije tačno 59 minuta igre sa 6:0 6:2.
Treba reći da Novak Đoković i Stanislas Vavrinka nastavljaju sa sjajnim partijama u dublu, oni su u četvrtfinalu počistili sa terena njemačku kombinaciju Tomi Has/Florijan Majer 6:2 6:1. Juče su bili bolji od majstora dubla, favorizovanih Roberta Lindsteda i Maheša Bupatija sa dva puta po 6:3.
Tokio
Ivan Dodig je napravio najveće iznenađenje u drugom kolu ATP turnira serije 500 u Tokiju.
Hrvatski teniser bio je bolji od Žoa Vilfreda Conge nakon nešsto manje od sat i po vremena igre. Dodig je pobijedio poslije dva seta, 6:4 7:6 (5). Conga se vratio prije dvije nedjelje poslije povrede koljena zbog koje je bio prinuđen da preda u drugom kolu Vimbldona Gulbisu i zbog koje je propustio skoro tri mjeseca sezone. Da nije u formi bilo je jasno u ovom meču, iako Dodig umije da igra protiv Conge, ovo im je bio drugi međusobni duel i oba puta je Hrvat izašao kao pobjednik.
I osmi nosilac Janko Tipsarević završava učešće, izbacio ga je Aleksandar Dolgopolov poslije sa 6:3 7:6 (2).
Huan Martin Del Potro nije imao ni najmanjih problema protiv zemljaka Karlosa Berloka. Prvi nosilac je u oba seta prepustio po dva gema iskusnijem kolegi iz Dejvis kup reprezentacije.
Jarko Nieminen je nakon skoro dva časa igre uspio da slomi otpor Poljaka Pržišnija 6:7 (4) 6:4 6:2 i plasira se u treće kolo.
Igrana su i dva meča prvog kola, Miloš Raonić je nakon titule u Bankgoku nastavio sa dobrim partijama i u Tokiju. Kanadski bombarder je bio bolji od domaćeg tenisera Soede sa 6:4 7:6 (0). Žeremi Šardi i Marko Kjudineli su igrali skoro tri sata, na kraju pobjeda Francuza 7:6 (2) 3:6 7:6 (6).sigpic
Comment
-
Originally posted by Zile90 View PostDam glavu da ce Nadal da ispadne od Berdiha da se ne bi sastajao sa Novakom,jer Novak zeli partiju protiv Nadala sada vise nego ista,a Rafa ce mu to uskratiti.
Prvo, Berdih treba da prodje Iznera. Drugo, Berdih ima kompleks Nadala. Trece i najvaznije, Nadal je dosao u Peking da uzme prvom mejsto na rang listi. Za to mu treba finale.
A da Nadal najradje ne bi video Novaka do proljeca u to nema sumnje. I najmanje bi ga rado vido na sporom hardu.
Comment
-
Mislim da mu je apsolutno svejedno dal ce na mjesto 1 doci ove ili sljedece sedmice. Ustvari sam siguran
Ne igra nesto specijalno dobro, tako da je ispadanje u 1/2 sasvim realno
Cisto sumnjam da cemo gledati Novak-Rafa duel ove sedmice.
Comment
-
Originally posted by Zile90 View PostDam glavu da ce Nadal da ispadne od Berdiha da se ne bi sastajao sa Novakom,jer Novak zeli partiju protiv Nadala sada vise nego ista,a Rafa ce mu to uskratiti.Originally posted by CasiraghiAl bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre CanOriginally posted by CasiraghiOriginally posted by CasiraghiSrecan Mane svima koji slave.
Comment
-
Originally posted by shminka View PostMislim da mu je apsolutno svejedno dal ce na mjesto 1 doci ove ili sljedece sedmice. Ustvari sam siguran
Ne igra nesto specijalno dobro, tako da je ispadanje u 1/2 sasvim realno
Cisto sumnjam da cemo gledati Novak-Rafa duel ove sedmice.
Ali zasto ona ne bi bila primjenjiva i na narednu nedjelju? Mislis da ce formu popraviti za 7 dana? Moras uzeti u obzir da je 540 poena bitno manje od 900 poena. Sa 540 poena ce se nervza moze prenijeti na naredene turnire, pod uslovom da Novak osvoji svih 1500.
Zasto tvoja logika ne bi bila primjenjiva na Pariz, a mozda i London. A sto ako se Novak prijavi za Moskvu i Bazel?
A sto ako Nadal pretrpi dva poraza u naredne dvije nedjelje od slabijih igraca? Kakav ce to imati uticaj na njegovo samopouzdanje? On je ove godine imao dva poraza i na tom talasu je osvojio USO.Last edited by NI; 02-10-13, 21:38.
Comment
-
Nadal je ispred Djokovica 3000 poena i jedino ako ne odigra nista do kraja nece biti prvi, a to se nece desiti.
Po meni, Djokovic treba da se samo koncentrise na svoju igru, svoje rezultate i da napravi dobru bazu za sledecu godinu, a da trenutno ne razmislja toliko o rankingu.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Originally posted by Prototype View PostJedino psiholog postavi vise pitanja od NI-a tokom konverzacije
Inace ja forum dozivljavam kao mjesto gdje ljubitelji tenisa razmjenjuju misljenja, a ne mjesto gdje samo caskaju.
Originally posted by bojanaBG View PostNadal je ispred Djokovica 3000 poena i jedino ako ne odigra nista do kraja nece biti prvi, a to se nece desiti.
Po meni, Djokovic treba da se samo koncentrise na svoju igru, svoje rezultate i da napravi dobru bazu za sledecu godinu, a da trenutno ne razmislja toliko o rankingu.Last edited by NI; 02-10-13, 21:52.
Comment
Comment