Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 500 - 2013. godina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tomica je odigrao jedan od najboljih setova karijere, ali ni to nije dovoljno dobro za NO1VAKA.
    sigpic

Comment

• Ovo polako nagovestava jos bolju sezonu nego 2011.Ajmo Nole samo nebo je granica ove godine;)

Comment

• Moze Novak mnogo bolje od ovoga i opet ga je pobijedio rutinski, jednostavno Berdych nema rjesenje za Novaka. Igrao je dobro Ceh, hrabro, pokusavao sa jakim i ravnim udarcima, isao cesce na paralele ali dzaba kad se raspao u najvaznijem poenu. Kad bi god Novak poslao duboku i iole jacu loptu dosao bi do poena, ali nije to radio kao na AOu mada je nesto i do Berdycha, imao je dubinu danas, imao je snagu. Sve u svemu ocekivano potpuno, mislim da bi bilo teze protiv Federera ali da bi i Novak mnogo bolje i jace odigrao. Pohvalno je sto Tomas nije izgubio mec u svlacionici i time finale ucinio zanimljivijim.
        U ovom trenutku je jaz izmedju prvog igraca svijeta i ostalih prevelik, 3. uzastopna titula, 18. uzastopna pobjeda, jos IW da osvoji i da kompletira 4 razlicite kategorije zaredom, da objedini 4 pojasa.
        36. titula u karijeri, stignut je i Smith, 5 mu treba da bi stigao Edberga i Lavera. 4. titula u Dubaiju, od 2009. apsolutna dominacija u Emiratima.
        sigpic

Comment

• ko je taj fred?

Comment

• Berdih bio bolji nego sam mislio da moze biti. Pogotovo na pocetku. Odlican plan, u kojem nije bilo mjesta za igru na mrezi. Tu bi Berdih mogao da se popravi. Dvije stvari su bile posebno iznenadjujuce i obije je radio odlicno. Prvo, bio je dosta ravnopravan u razmjenama sa Novakom. Na njegovu zalost, kao se umarao, tako je gubio tu sposobnost. Drugo, odlican BH. Posebno return i paralela. Ta paralela je izbacila Novaka iz ritma. Znam da ce mnogi ukazati na cetiri Berdihove greske. Dva puta relativno laki volej na mrezi, jedan smes i dupla na set lopti. Sve su cetiri bile u kriticnom trenutku i, sto je vaznije tri su bile tip poena koje je Berdih izbjegavao da igra. Imaginacija nije njegova snaga. Ali je uspio da se pridrzava plana i poslije grubih gresaka. To je mentalna snaga.

Jos jedna stvar o greskama. Djokovic umara protivnika, dubinom, defanzivom, ranim udaranjem, miksovanjem... Umara fizicki, umara mentalno. Cini protivnka nesigurnim, tjera ga da proba previse. Fedreru nije uspjelo da ucini Berdiha nesigurnim jucer. Novaku danas jeste.

Navescu jedan primjer. U jednom poenu (u drugom setu) je Berdih odlicnio odservirao, slaj servis u djus stranu. Novak je bio totalno izvan terena ali je uspio da prilicno dobro vrati FH. Narvano teren je ostao prazan za Berdihov viner. Berdih je odigrao izvanredno, ne prejako, izuzetbo duboku, blizu lijevog coska na lijevoj strani Novakovog polja. To bi bilo dovoljno za pobijeiti svakoga. Cim je udario return, Novak je u punom sprinu potrcao na tu stranu i nevjerovatnim BH lobom, kako samo on zna, vratio pogodivsi liniju. Berdih je na to odigrao duboki prilazni udrac i potrcao na mrezu. Novak je pokusao pasing udarac i promasio. Novak je mogao i pogoditi, Berdih se nije pitao. Mislim da je Novak promasio jer ga je trk ostavio bez daha. Berdih je osvojio poen, ali je u njegovoj glavi moralo ostati: "Sto ovaj ludak zna da vrati!" Uvjeren sam da se to motalo po njegovoj glavi kad je promasio onaj smes na brejk lopti.

Comment

• Inace Tomasova duhovita izjava je sve rekla, iako je rekao kroz salu jasno mu je da ce kupiti samo mrvice dok su Novak i igraci tog kalibra na vrhu.
              sigpic

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                36. titula u karijeri, stignut je i Smith, 5 mu treba da bi stigao Edberga i Lavera. 4. titula u Dubaiju, od 2009. apsolutna dominacija u Emiratima.
                Vladane brate, lejvera po boroju titula ce jedva stici novak, federer i nadal zajedno.. osim ako ne mislis samo na period open ere. onda ok

Comment

• Originally posted by cssr View Post
                  Vladane brate, lejvera po boroju titula ce jedva stici novak, federer i nadal zajedno.. osim ako ne mislis samo na period open ere. onda ok
                  Open era naravno

Slazem se sa Oljom nece Roger u moj potpis cssr je nasao zanimljivo rjesenje
                  sigpic

Comment

• sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                    But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Jos jedna slika, cisto da presecem ovu kvalitetnu diskusiju

Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Visoko kvalitetna diskusija...

Postoji li mogucnost da se dodje do statistike koja sadrzi i broj i odnos vinera i gresaka? S obzirom da ova ATP-ova pokriva neke druge oblasti... Sa time sto imamo, pohvalio bih 70% ubacenog prvog za Novaka i 81% osvojenih poena na prvi servis, bolje od na papiru boljeg servera. Obojica su se mucili na drugi servis, po 40% za svakog. Djokovic ukupno osetno jaci na ritetrnu od Berdycha, sto je mnogo vise ocekivano od prevage na servisu.

Comment

• Nazalost ne, organizatori to nisu radili od ATPa ne mozemo ni ocekivati, da bar imaju statistiku kakvu ima ITF ali nista od toga
                          sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post
                            Istina je da je Berdih bolji server, ali je Novak bolji returner. Iz ove ogranicene staistike nekoliko stvari upadaju u oci:

1.
                            Novak je sjajno servirao 70% i 81% dobijenog prvog ubija.

2.
                            Berdih je dobro returnirao 2 servis. Imao je 60% osvojenih na Novakov drugi servis.

3.
                            Novak je zapravo bio osjetno bolji. Imao je 41% osvojenih poena na Berdihov servis a Berdih samo 31% na Novakov.

4.
                            Staisticko ocekivanje je da Novak ima 7.65 BP i 3.14 brejkova. Bilo je 4:3. S druge strane za Berdiha je trebalo biti 3.95 BP i 1.22 brejka. Bilo je 5:1. Zakljucak? Novak je bolje igrao kljucne poene nego ostale. Ili preciznije, Berdih ih je igrao losije. To je inace i odoka bilo jasno.

Treba dodati da je Berdih dobio jedino prvu brejk loptu fantasticnim pasim udarcem u petom gemu. Kako je mec odmicao sve je vise zaostajao. Bez obzira sto je razlog. Metalni umor ili fizicki umor ili pucanje u kljcnim trenutcima.
                            Isto je i meni upalo u oci, samo cini mi se da je Novak imao 3/5 na brejk lopte. Bilo je 1/3 i potom je sledece 2 sanse odmah koristio.

Mislim da je razlog za zaostajanje kombinacija svega, sa akcentom na fizicki umor. Igrao je dosta juce i ne u slabom ritmu koliko razumem (nisam gledao mec, nazalost). Mentalni umor bi ga, mislim, stigao na pocetku drugog seta, da je to bio slucaj. Tesno je izgubio prvi, u kom je imao prednsot, koja je opet dobrim delom poseldica velike pobede prethodnog dana. Da je bio spreman da kaze - dosta od mene, pao bi na pocetku drugog. To nije bio slucaj. Pucanje u kljucnim ternucima je takodje, rekao bih, posledica fizickog umora...

Originally posted by NI View Post
                            Apsolutno. Kako Federer rece, pink je za specijalne ljude. Kad je neko genije onda ne mora da bude ogranicen normama cije je porijeklo tesko razumjeti. Pogotovo ako ih kao Federer krsi sa stilom. Jedino ne znam zasto tebe i pogotovo Bojanu toliko smeta ta pink boja.
                            Pink nije za specijalne ljude. Svaki mamin i tatin sin na splavovima u Beogradu nosi roze maijce, kosulje, dzempercice i tome slicno... Cekam dan kad cu cuti pricu da se musko pojavilo u roze pantalonama. To da su muskarci koji nose roze potpuno sigurni u svoju "muskost", pa im nije problem da nose zensku boju, je teska glupost. Musko koje je potpuno sigurno u svoju muskost nema latentnu potrebu da to ikom dokazuje...

Comment

• Bravo, Novače!

Comment

• Similis simili gaudet

Comment

Working...
                                X