Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• @Prle!

Ne smatram da je 1 finale GS vece od 5 polufinala GS. Sa time se nacelno ne slazem!

Preskocio si stvari vezane za Riosovu disciplinu. Koliko je njegova nedisciplina uticala na duzinu njegove karijere.

Rios je, ako David ne napravi neko cudo u 2013, imao bolju karijeru. Ali malo!

Ja ne mislim da je David Ferer jucer 'skinuo gace'. On to nikada ne radi. Iako bih, znajuci kako olako taj termin Vladan upotrebljava, ocekivao da okarakterise Davidov jucerasnji mec kao 'skidanje gaca'. David je samo realista. I postigao je to sto je postigao zahvaljujuci svom realizmu. On je igrao punih 15 puta sa Novakom i tacno zna kako stvari stoje. Novak je jucer bio fenomenalan.

To 'skidanje gaca' kao termin ne volim. Licno ne mislim da igrac Davidovog iskustava moze ikada 'skinuti gace'. Moze samo kalkulisati sto je pametnije. David je odigrao previse izjednacenih poena u zadnjih 5-6 godina sa Novakom. On zna da ne moze. Druga je stvar sa mladim igracom koji jos nije sebe testirao i koji ne zna sto su mu limiti i ne pokusava da ih nadje.

Comment

• Bajka Errani i Vinci se nastavlja...vlasnice su 3 GS turnira

Barty i Dellacqua su odigrale stvarno odlican mec. Prije svega su se zabavljale na terenu. Na kraju je iskustvo presudilo!
      Barty je vec odlicna teniserka. Odlican servis, vrlo rano hvatanje osnovnih udaraca i dosta snage u njima. Spretna je i na mrezi. S obzirom da joj je tek 16 godina od nje se moze ocekivati jako dobra karijera

A sada...spektakl

Comment

• It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• @NI

Naravno da je i nedisciplina uticala na takvo stanje stvari. Taj čovjek je bio budala, smio bih se usuditi reči veča i od Safina i Nalbandiana, a znamo kakvi su njih dvojica bili.

Nisam ja ni rekao da je Rios imao extra karijeru u odnosu na Davida, samo nastojim ispraviti 'krivi navod' o Ferreru kao uspješnijem igraču. ;) Rios je ipak u kraćem vremenskom roku postigao više nego David Ferrer.

O Davidu više stvarno ne mogu. Isforsirao sam se u ova dva dana, a mislim da sam i rekao ono što sam imao. Ovako bi to bilo samo puko ponavljanje več rečenih stvari.

Živio.;)
          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Olja,

Prije meca su davali Novaku sanse 60.5% u slucaju da Mari pobjedi. Sada mu daju 62%.

Vjerovatno sto je Mari malo oduzio mec.

Inace Mari je igrao jako dobro. Mari kad ga ide prvi servis je uvijek strasno neugodan protivnik. Mislim da je bio previse ofanzivan. On treba da bude najvise ofanzivan protiv Nadala a najmanje protiv Federera. Ali valjda Lendl zna sto radi. Pretpostavljam da su ocekivali da ce ofanzivom izbaciti Federera iz ritma.

Ovo je bio vazan ispit za Marija. On ga je prosao iako se bio dobro izgubio. S ovom pobjedom ce mu svaki naredni mec protiv Federera biti laksi.

Protiv Novaka je novi mec. Bice prilike da analiziramo.

Comment

• Ne bih se slozio s tim da protiv Rogera ne treba biti ofanzivan, stavise. Ofanzivom je dobio mec na OI, kao i ovaj...nema Roger dovoljno dobru defanzivu da u kontinuitetu osvaja poene u kojima je Andy "gazda".

Comment

• Steve Tignor ‏@SteveTignor
                Federer on 6-5 moment: "Wasn't a big deal...just checking each other out." #ausopen
                Zanima me sta Skot ima da kaze
                Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Steta za Barti, mogla je postati prva igracica posle 8 i po godina koja je osvojila neki Grand Slam sa 16 godina, posle Tatjane Golovin

Australija ce posle 19 godina imati dvojicu finalista u juniorskom muskom singlu, titula u dublu vec je pripala njima. Kokinakis, Kirgios, Savil, Bolt, Jasika i Kubler mogli bi u buducnosti povratiti malo slave ovoj velikoj naciji

Ana Konjuh nastavlja sa neverovatnim nizom, osvojila je titulu u dublu a borice se i za singl.. da spoji Edi Her, Orandz Bol i Australian Open a tek sto je napunila 15 godina. Veceras ce prvo ona na teren pa onda Nik i Tanasi

Braca Brajan su na korak od rekorda po broju osvojenih Grand Slam titula, u dublu je sve moguce ali ga protiv Hasea i Sijslinga ne bi smeli ispustiti
                  Last edited by ClayWarrior; 25-01-13, 15:25.
                  Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                    Ne bih se slozio s tim da protiv Rogera ne treba biti ofanzivan, stavise. Ofanzivom je dobio mec na OI, kao i ovaj...nema Roger dovoljno dobru defanzivu da u kontinuitetu osvaja poene u kojima je Andy "gazda".
                    Prije nego ga je uzeo Lendl, Andi je imao malko pozitivan skor protiv Federera. Jako los protiv Nadala (5:13) i malko negativa protiv Novaka. Godinu dana kasnije stvari nisu dramaticno razlicite. Tu govorimo o defanzivnom Andiju.

Taj defanzivni Andi je morao da postane ofanzivniji, sto je on pokusavao i bez Lendla. (sjeti se polufinala Uimbldona 2011.) Problem je bio sto bi njega promasaji koji su neminovni ako igras ofanzivno dekurazirali. Tu je Lendl napravio preokret. Andi ima 4 velike pobjede od kada ga je uzeo Lendl:

1.
                    Protiv Djokovica na Olimpijadi. Taj mec je izgubio Novak ali ga Andi nije preduhitrio tj. nije izgubio prije nego je dao sansu Novaku da to sam ucini.

2.
                    Protiv Federera na Olimpijadi. Andi je navalio, bez ikakvog opterecenja, a Federer je osjecao posljedice meca sa DP-om. Andi je dosao do pobjedi prije nego se stigao uplasiti kako mu dobro ide.

3.
                    Protiv Djokovica na USO. Shvatio je da je Novak nervozniji od njega i iskoristio to. Sto je najvaznije, shavatio je da je favorit u petom setu. To je uspjeh Lendla.

4.
                    Danas je potuno nadigrao umornog Federera, onda se uplasio pobjede i to dva puta. Ali je opet shvatio da je favorit u petom setu. I pomeo je Federera. To je uticaj Lendla.

To nije taktika negom psihologija. Mozda Andiju treba vise da napada da bi zadrzao pobjednicki duh. Medjutim cisto takticki, sa njegovom defanzivom, on nema potrebe da preuzima preveliki rizik napadajuci Federera. Pa protiv Novaka su i on i Lendl naucili da je pretjerano napadanje u Melburnu prosle godine bilo pogresno. Pretjerana defanziva je isto pogresna. Pitanje je balansa.

Comment

• Svakako da je balans najvaznija stvar! On je na pocetku karijere imao pozitivan skor sa Rogerom agresivnom igrom, a negdje na putu je postao dosta defanzivniji te je nanizao sve one poraze u GS finalima u kojima je bio predefanzivan. Danasnji mec bi se sa tim mecevima mogao karakterisati izuzetno agresivnim!

Ne moraju Nole, Andy i Rafa protiv Rogera biti toliko agresivni da konstantno gadjaju linije. Govorimo o nekoj kontrolisanoj agresivnosti koja ne dopusta Rogeru da se razmase i koja donisi rezultate nakon nesto veceg broja udaraca. Eksploatisanje Rogerovih godina i nesto slabijeg kretanja

Comment

• Iako rezultat na prvi pogled ne iskazuje razliku, Endi je danas bio bolji u vise segmenata.
                        Dobar servis mu je omogucio solidan broj brzih poena i pravio razliku. Bekhendom je napadao Federera /sto i nije neka novost/, a odgovori Federera su uglavnom bili u vidu slajsa po dijagonali, sa retkim koriscenjem paralele. Indikativno je da je Marej `probijao` bekhendom i fh Federera kada bi ovaj uspevao da se okrene i pokusa napad.
                        Prednost u kretanju i snazi bitnije dolazi do izrazaja u 5. set-u, po meni Federeru nepotrebnom, al dzabe kad glava oce a...
                        U TB-ovima Marej iskazuje slabosti budeci `starog Endija`.
                        Bice u nedelju borbe, ali skoro sve ce zavisiti od Novaka, i iskreno verujem da ce ovo finale imati razlicitog pobednika od proslogodisnjeg finala USO bez obzira na uslove koji budu na terenu.
                        Last edited by pecaros; 25-01-13, 15:18.
                        sigpic

Comment

• @shminka
                          U jednoj stvari se slazem. Andijev odnos vinera/neiznudjenih jasno pokazuje da se nije preforsiarao. Nije napadao preko svojih mogucnosti. To je vjerovatno FH. FH je prirodni napadacki udarac, nikada to ne moze da bude BH.

@pecaros
                          Kad se izuzmu pasing udarci i servis Andi je imao:

odnos vinera/NG

BH 4/21
                          FH 13/22
                          Last edited by NI; 25-01-13, 15:25.

Comment

• Dobro je sto je Marej pobjedio za finale,jer finale za Novaka bilo odradjivanje posla.
                            Ovako ce biti super zanimljiv mec i po meni Novakove sanse su oko 55%.

Moje zapazanje je da je Andy-u teze igrati protiv Feda nego protiv Novaka,jer npr kada Marej malo uspori ritam,Fed moza da ubrza iste sekunde ali to Novaku malo teze ide i protiv Feda je pod konstantnim napadima,i to naravno stvara veliki pritisak i kada se ne igra najbolje i ne krece,problem je veliki
                            Last edited by shminka; 25-01-13, 15:39.

Comment

• Kakav je mag s reketom Andy Murray,milina gledati covjeka kako igra...u rasnog tenisera je izrastao nema sta
                              Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

• Ja bih samo da pohvalim Federerove navijace, niko nije napisao onu cuvenu "eee, ali da je ovaj nas igrao na svom nivou, ne bi izgubio..." i niko nije kukao.

I naravno, svaka cast Mareju, idemo do titule, pa da Prskaj dobije simpatican avatar.
                                Last edited by eM; 25-01-13, 15:58.

Comment

Working...
                                X