Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Na konstataciju Federera da ne razmislja o mecu trece runde sa Tomicem jer nije garantovano da ce klinac tamo biti, mali odgovara da ni on nije siguran da ce bas sa Federerom igrati

Ova zdrava doza kurcevitosti mi se dopada, mnogo vise od toga da mu se smeska na mrezi i zahvaljuje sto ga je isprasio. Bude li svoje reci mogao da podupre rezultatima imacemo barem jednog zanimljivog igraca koji iskace iz sablona i u ovom sivilu govori ono sto misli. Stav prema Rafteru bi morao da promeni, ali se nadam da nijednog igraca nece respektovati vise nego sto je potrebno
    Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Znaci posle Lejtona na red dosao Federer, poleteto mali Tomic visokooo
      sigpic

Comment

• Nek nosi padobran sa sobom, trebat ce mu

Comment

• Originally posted by shminka View Post
          Nek nosi padobran sa sobom, trebat ce mu
          Trebace mu u najmanju ruku onaj Feliksov padobran, ali i to ce da boliii
          Cime ce on da dobije Zeku, jakom odbranom ili je umislio da se bije Fh na Fh?
          sigpic

Comment

• Australian Open

Grand Slam
            16.01.2012-29.01.2012
            Draw Size: S-128 D-64
            Prize Money: A$ 11,806,550

Last edited by Žika; 13-01-13, 18:40.
            sigpic

Comment

• Tomic uopste nije tako nesto rekao, tj. kad se procita ceo odgovor, on je sasvim na mestu, ali novinari ne bi bili novinari kad ne bi sve izvukli iz konteksta

Q. I'm sure you'll probably say 'take it one match at a time'. Third round against Roger Federer, can you beat him?

BERNARD TOMIC: Well, I saw the papers this morning (laughter).
              Well, if he gets that far. I mean, like I said, the first round is my goal, to beat this guy. I do struggle against some guys out there. I don't know how this guy can play. If the possibility comes for me to win that first match, I'll look for my next round, which is also tough.
              I would love to get in that position to play Roger in the third round. He has to get there as well. You don't know what can happen. Tennis is a funny sport. So we'll see.
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• Zivot je previse kratak da bi se citao ceo odgovor
                in another life
                I will love you again, RF.

Comment

• Samo masni intervjui dolaze u obzir, ovi su dosadni
                  Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• I za par sati konacno pocinje AO, prvi GS sezone tj. "happy slam"
                    Prvog dana nas ocekuje nekoliko bas zanimljivih meceva, pa da krenem redom

Djokovic je mogao da dobije lakseg protivnika u 1. kolu, ali i ovako ne verujem da ce mu PHM napraviti neke znacajnije probleme. Djokovic vodi 4:1 u pobedama i ta jedna jedina pobeda je bila jos 2006. godine i to u Parizu, gde svi Francuzi igraju iznad svojih realnih mogucnosti. Iako je PHM solidan sa obe strane, servis mu je prosecan, tako da verujem da ce mu Novak uzimati brejkove bez vecih problema, tako da vise od 3, a 4 gema u najboljem slucaju po setu ne verujem da ce PHM biti u stanju da osvoji.
                    Hjuit i Tipsarevic je sigurno najveci derbi 1. dana, a cini mi se i 1. kola. Hjuit je izjavio da ga ne zanima sto je izvukao Tipsarevica, da se davno ovako dobro nije osecao i da odavno nije ovako dobro udarao lopticu. Tipsarevic je dobro poceo novu sezonu,makar sto se tice rezultata, osvojio je Cenaj, ali nije imao neke jake protivnike, a i po meni je igra isuvise pasivno i cekao da se protivnici sami pobede. Protiv Hjuita tako ne sme da igra, mora da igra agresivno, ali da to bude kontrolisana agresivnost, da salje duboke lopte, i to sigurno malo vise na Lejtonov fh nego na bh. Tipsarevic ima bolji servis, ali zna da mu se desi da ga servis napusti, sto nikako ne sme da bude slucaj sutra ujutru. Iako je Tipsarevic mnogo bolje plasiran, cele prosle godine je bio top 10, po meni je Lejton blagi favorit i to iskljucivo zato sto se igra u Australiji. A ono cemu se nadam je dugacak mec u 5 setova, da uzivamo
                    Verdasco i Goffin bi isto mogli da odigraju zanimljiv mec. Goffin je prosle godine sve kupio svojom igrom na RG-u, i sigurno ne spada u najkrupnije igrace na tour-u, daleko je od toga, ali ima teniski mozak i zna da igra bitne poene. Verdasco je na pocetku sezone odigrao HC, iako je osvojio to takmicenje, nije se bas proslavio, sve svoje meceve je izgubio, osim onog protiv Kokkinakisa, a i tu je bilo gusto u 1. setu. U Sidneju je odmah izgubio od Istomina, tako da ove godine zaista nema dobre rezultate. Ali ni Goffin nema dobre rezultate, igrao je 2 turnira, ispao u Aucklandu u 1., a i Brizbejnu u 2. kolu. Do sada se nisu sastajali i strasno je tesko predvideti ko ce da pobedi, ja ocekujem sigurno 4 seta, a nadam se da ce Belgijanac da bude bolji.
                    Sigurno jedan od meceva koji me bas zanima je Beneto-Dimitrov, ali su pametni organizatori taj mec stavili na teren bez kamera Dimitrov je igrao finale Brizbejna,a Beneto je stigao do SF Sidneja, sto znaci da su obojica u formi i ovde moze da se ocekuje zaista lep mec, dobar i neizvestan koji mi necemo moci da gledamo.
                    Boleli i Janovic igraju na terenu no.8 i nadam se da ce pre njih da oduze tako da uspem da pogledam nesto Boleli je dobro poceo sezonu, stigao je do QF Dohe i igrao je bas dobro, ali je onda naleteo na ludacki raspolozenog Davydenka i nije imao sanse. Janovic je nestvarno dobro odigrao onaj Pariz, ali na pocetku ove sezone nije uradio nista bitno, odmah je ispao na startu Aucklanda. I jedan i drugi jako udaraju lopticu, idu po poene, igraju agresivno, tako da ovde treba ocekivati dobar i atraktivan tenis, gde je apsolutno sve moguce. A valjda ce Simone da prodje dalje

Jos neki mecevi na koje treba obratiti paznju su NIshikori-Hanescu, cisto da se vidi u kakvom je stanju Nishikori, Troicki i Stepanek, iako tu ocekujem da Stepanek prodje dalje posto je Viktor u ocajnoj formi, ali nikad se ne zna i Bogomolov-Baker, gde treba ocekivati pobedu Bakera, ali sa Bogomolovim covek nikad nije nacisto.

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Andrew Murray Muzza

Andy je ove godine po meni drugi favorit. Njegova igra posle osvojenog USO nije bila na nivou ali nemoj da vas to zavara. KOnacno je sazreo u glavi i najvece turnire igra najbolje na ostalim tankira kad god to moze. Ja sam i dalje ubedjen da njemu AO lezi najvise od svih turnira jer ovde svaki aspekt njegove igre dolazi do izrazaja, pre svega mislim tu na fizicku pripremljenost koja je vrhunska a zatim i podloga koja nije preterano brza, radi se o nesto sporijem betonu na kakvom Andy ima najvise titula.

Tip i stil igre

Kada se Andy pojavio sa svojom "zbun" frizurom i nesto mrsavijim izgledom jako je bilo tesko odrediti o kakvom stilu se radi. Nismo ga mogli nazvati ofanzivnim igracem jer ne napada stalno i nije uvek u terenu, nismo ga opet ni mogli nazvati defanzivcem jer je neke poene igrao strasno agresivno.
                      Zapravo to je Andy ostao i do dan danas. Neodredjen i nepredvidiv sa primesama neocekivanog.

Kada bih bas morao da formulisem njegov stil igre nazvao bih ga defensive counterpuncher Zasto?
                      Zato sto je njegov polozaj na terenu obicno do 2 metra iza baseline-a i u stanju je da sa takozvanim balonima ili floaterima sa nesto vise top spina kontrolise poen cak i iz te pozicije.
                      Ovakav tip igre je koristan iz razloga sto za svaki udarac ne treba generisati neku posebnu snagu a opet loptice ce padati blizu baselinea-a i protivnik ce tesko napasti iz te pozicije.

Medjutim, sada dolazimo do onog kljucnog. Endijeva defanziva. Zahvaljujuci neverovatnom kretanju Endi uvek moze biti na loptici. To je najvise vidljivo kada igra protiv udaraca tip Conga. Conga ce diktirati poen a Andy ce generisati snagu Conginog udarca i jos jace vracati.
                      Ovakav stil igre bio je vidljiv i protiv Djokovica u finalu USO.

SERVIS

Andy prilikom serviranja na Prednost strani najvise koristi servis u stranu gde loptica razvije brzinu do 210 kmh. Jako je tesko vracati takve servise pogtovo kada udje u seriju.
                      Spoiler

PO meni to mu je najbolji servis u Arsenalu. Sa deuce stran uglavnom gadja T-liniju.

Ono sto je evidentno je da je Murray u poslednje 3 godine veoma napredovao sto se tice ovog segmenta igre.
                      Gledao sam neki njegov intervju gde je jos 2009 izjavio da uci brze da servira gledajuci video klipove Samprasovih servisa. Kroz 2008 i 2009 godinu Andy je dobio nekoliko kg misicne mase koja mu i omogucava sada ovakve razorne servise koji su svakako veliki plus u igri.

Gde ima plusa ima svakako i minusa. Njegov drugi servis nije nimalo ozbiljan i prakticno svaki bolji reterner moze to obilato da koristi.

Ofanziva

Mnogi govore da je glavni razlog zasto je Andy osvojio USO i Olimpijske igre njegova agresivnija igra tj ulazak u polje i napad na svaku iole kratku loptu.
                      Sto se tice njegove ofanzive on je mene zadivio jos prosle godine na AO kada se videlo da otkad radi sa Lendlom njegova igra pogotovo u FH strani je dosta konkretnija I ravnija.
                      Njegov najbolji udarac FH je dijagonala a posebno kratka dijagonala koju pogadja sa neverovatnom snagom.

Sto se tice napada iz BH sjajno gadja paralelu. Izlasci na mrezu I ne tako retki ali poseduje sasvim solidnu igru na mrezi, ima lep prilaz kao I mekanu ruku koja mu daje mogucnost stop voleja posle kracih pasing shotova.

Defanziva

Brze noge I fleksibilno telo daju mu mogucnost da uhvati svaku lopticu bez problema, protiv njega se ne igra jedan udarac vise nego dva ili tri. Po meni je titulu na USO pre svega osvojio fantasticnom defanzivom, pravom taktikom I izvanrednom inteligencijom na terenu.

Psiholoski momenat I trenutna forma

Andy dolazi u Australiju posle veoma dobrih rezultata, osvojena je Olimpijada I osvojen je USO, prakticno godina iz snova za decka koji je do pre 6 meseci vazio za mentalno veoma nestabilnog I labilnog. Cesto je psovao, hvatao se za zglob, rame, ruku.
                      Medjutim u poslednje vreme pokusava da smanji te lude momente I da se u potpunosti fokusira na igru.
                      Lendl je mnogo pomogao, samo to iskustvo da I on nije osvojio GS u prvih nekoliko pokusaja sigurno je Endiju dalo neku utehu I mogucnost da napreduje na psiholsokom planu.
                      Endi sa igracke strane je odavno trebao imati GS titulu u svojim vitrinima medjutim njegova glava nije mogla da isprati njegovu igru I cesto bi u odlucujucim momentima padao. Lendl je unapredio njegovo psihlosko stanje pre svega kada su u pitanju servisi na break lopte I obratna situacija kada lomi protivnika.

Marej je osvojio Brizbejn ne bas impresivnom igrom. Jos uvek nije dostigao svoj vrhunac forme I to bi mogao biti problem u nekim pocetnim runadma pogotovo ako dobije nekog dovoljno talentovanog igraca koji ce moci da iznese taj mec. Sto dalje turnir bude odmicao Skot ce podesavati svoje nisanske sprave I podizati nivo igre iz seta u set.
                      Andi Marej svakako ima velike sanse za osvajanje turnira I on je po meni drugi favorit iza Novaka. Kockice su se poklopile, nije vise toliki choker I u svakom mecu nastoji da bude sto agresivniji.
                      Last edited by Indigo; 13-01-13, 23:10.
                      There's something wrong with me chemically
                      Something wrong with me inherently
                      The wrong mix in the wrong genes
                      I reached the wrong ends by the wrong means
                      It was the wrong plan
                      In the wrong hands
                      With the wrong theory for the wrong man
                      The wrong lies, on the wrong vibes
                      The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Sto se tice streama preko oficijalnog sajta, mozemo da koristimo ono sto nam je apa napravio za US, posto je izgleda dozvoljeno za Amerikance

edit:
                        a mozda i ne moze, ima neki kljuc i trazi neku autentifikaciju
                        ipak nam treba apa

sigpic

with experience.

Comment

• Odlična analiza @Indigo.
                          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• A nisu vam dovoljni streamovi na wiziwigu, LSHu i frombaru?
                            sigpic

Comment

• Nisu
                              USO mi je bio super, bas sam uzivala dok sam pratila preko njihovog strima

sigpic

with experience.

Comment

• Ko nije napamet naucio evo mu prilike. Peti set proslogodisnjeg finala upravo pocinje na ES
                                sigpic

Comment

Working...
                                X