Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
    But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by Zile90 View Post
      Kuku majko on je odigrao tri bekend drajv voleja u zadnjem gemu,koji je on psiho.Dobro je sto nisam gledao,tesko da bi ja to podneo.
      Zile, on je igrao tenis na krilima aviona u pokretu..
      dobro je da ni to nisi gledao..
      Originally posted by gokara
      Valjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.

Comment

• Da li neko ima snimak zadnja dva seta?

Comment

• Nema još uvek NI, samo highlights-i... biće kasnije.
          sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by NI View Post
            Da li neko ima snimak zadnja dva seta?

Ako se secas tokom meca sam ti rekao da Marej po meni ne igra nista posebno.Malo je ofanzivniji nego ranije i servis bolji,ali odnos snaga se nije drasticno promenio.Napisao sam pre meca ako Novak bude igrao kako zna dobija ovo 3-1,tako je i bilo.Kad je krenuo da pogadja u 3 i 4 setu skotu nije bilo spasa.Mogao je i u 3 seta ovo da zavrsi po meni.

Sta reci?Ekstremno vazan mec za obojicu koji moze da ima veliki uticaj na ovu sezonu.Novak je sada poslao jasnu poruku svima da je on najbolji i zasluzeno broj 1.Odbranio je svoju tvrdjavu i sada ce biti mnogo rasterecen u nastavku sezone.Nikako ne bi valjalo da je izgubio tri finala slema zaredom,a dva od Mareja.Ovo dokazuje da je US open ipak bio izuzetak,Novak je ovde u 3 i 4 setu terorisao Endija i jasno pokazao kome je gde mesto.Kakav Lendl i taktike,svaka cast Mareju za prvi slem,ali mora da se zna red;)

Najbolji moguci pocetak sezone,osvojio je odma grend slem,3 put zaredom AO,4 put ukupno On je ispisao istoriju tenisa vec,i tek ce to da radi

Ovime je i zacementirao prvo mesto na duzi period,ali to je mozda i najmanje bitno.Uzeo je poslednja dva velika turnira,zavrsni masters u Londonu i sada AO,na pravom je putu.

Da dodam da je u ovom mecu Novak veoma dobro servirao i to je odlicna novost,vidi se da je radio na tome.

Hvala legendo sto sti jos jednom pokazao od cega si,dusmani mogu samo da zavide

Comment

• Ovo nikako jos uvek ne dokazuje da je USO bio izuzetak, ali ce mnoge navesti da o tome razmisljaju. Ako do sledeceg AO Andy izgubi bar 2 finala GS-a, a tad ce vec biti prilicno argumentovano da je USO bio izuzetak. Sa sigurnoscu ce o tome moci da se prica tek kad Novak, Rafa i Zeka okace rekete, a Andy ostane jos mao, tek da pokupi mrvice, samo sa USO 2012. u svom dzepu. Mada, sumnjam da ce do momenta kad Novak odluci da kaze - dosta, Andy biti u situaciji da uzme klincima GS titulu. Osim ako Novak ne uzme ove ili sledece godine sva 4 GS-a u godini, nekih 6 Mastersa i kaze - Deco, evo vam domaci.

Comment

• Je l' vredi gledati ceo mec ili da odmah gledam highlights-e ?
                Kakav je kvalitet meca bio ?
                Dayman (a-a-ah...)
                Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                Champion of the sun (a-a-ah...)
                You're a master of karate and friendship
                For everyone

Comment

• Originally posted by Gari NS View Post
                  Ako se secas tokom meca sam ti rekao da Marej po meni ne igra nista posebno.Malo je ofanzivniji nego ranije i servis bolji,ali odnos snaga se nije drasticno promenio.Napisao sam pre meca ako Novak bude igrao kako zna dobija ovo 3-1,tako je i bilo.Kad je krenuo da pogadja u 3 i 4 setu skotu nije bilo spasa.Mogao je i u 3 seta ovo da zavrsi po meni.

Sta reci?Ekstremno vazan mec za obojicu koji moze da ima veliki uticaj na ovu sezonu.Novak je sada poslao jasnu poruku svima da je on najbolji i zasluzeno broj 1.Odbranio je svoju tvrdjavu i sada ce biti mnogo rasterecen u nastavku sezone.Nikako ne bi valjalo da je izgubio tri finala slema zaredom,a dva od Mareja.Ovo dokazuje da je US open ipak bio izuzetak,Novak je ovde u 3 i 4 setu terorisao Endija i jasno pokazao kome je gde mesto.Kakav Lendl i taktike,svaka cast Mareju za prvi slem,ali mora da se zna red;)

Najbolji moguci pocetak sezone,osvojio je odma grend slem,3 put zaredom AO,4 put ukupno On je ispisao istoriju tenisa vec,i tek ce to da radi

Ovime je i zacementirao prvo mesto na duzi period,ali to je mozda i najmanje bitno.Uzeo je poslednja dva velika turnira,zavrsni masters u Londonu i sada AO,na pravom je putu.

Da dodam da je u ovom mecu Novak veoma dobro servirao i to je odlicna novost,vidi se da je radio na tome.

Hvala legendo sto sti jos jednom pokazao od cega si,dusmani mogu samo da zavide
                  Odlican post,ali ovo je sustina sto si napisao-a poslao jasnu poruku svima da je on najbolji i zasluzeno broj 1.Odbranio je svoju tvrdjavu i sada ce biti mnogo rasterecen u nastavku sezone.Nikako Ekstremno vazan mec za obojicu koji moze da ima veliki uticaj na ovu sezonu.Novak je sadne bi valjalo da je izgubio tri finala slema zaredom,a dva od Mareja.

Strasno bitno da je uzeo AO posle izgubljenog US,da spusti Mareja na zemlju,dokaze da je najbolji sto i jeste.
                  Ovom pobedom je potvrdi jos jednom ko je najbolji,ko je sampion
                  sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

Comment

• Velika pobeda iz nekoliko razloga. Najpre, logicno, osvajanje Slama je samo po sebi uspeh veliki kao kuca, bez obzira da li je drugi, sesti ili deseti po redu. Svaki je poseban na svoj nacin. Drugo, prekinut je los niz na Slamovima koji traje jos od RG-a kada je posustajao u samoj zavrsnici gubeci meceve od najvecih rivala. Ogroman je to bio udarac na samopouzdanje, sto se donekle videlo i u ovom mecu. Novak jeste broj jedan, s razlogom i potpuno zasluzeno, ali se nakon AO moglo desiti da bude br. 1 bez ijednog Slama u svom posedu, sto se nije desilo jako dugo. Izbegnuta su neprijatna pitanja i razna analize da li je zasluzeno tu gde jeste. To je treca znacajna stvar. Cetvrto, ovo je bio mec i za istoriju na neki nacin jer se jurio i osvojio treci uzastopni AO sto nikome u Open eri nije poslo za rukom, produzen je niz uzastopnih pobeda u Australiji, preteknut je Lendl i sada je ispred Novaka jedino Agasi.

Peto, i najvaznije po mom misljenju, postavio je rivalstvo sa Skotom na pravo mesto i pokazao da je neuporeivo bolji igrac i da u tim mecevima prakticno sve zavisi od njega. Znali smo mi to svi ovde vrlo dobro, znao je i on verujem, ali mu podstanari u glavi nisu dali da to na terenu i pokaze. I danas je malo falilo da podstanari prevladaju i da Skot, ni kriv ni duzan, dodje do jos jednog Slama. Bilo bi mnogo. Da ne ispadne da ga potcenjujem, odlican je to teniser, sigurno da zasluzuje velike titule, ali za njih treba sam da se izbori. Nije slucajno pogubio ova silna finala, nece biti da je sve do mentalnog sklopa, ima nesto i do igrackih kvaliteta ipak. Skot jos mora raditi ne bi li dostigao veliku trojku.
                    Ajde da vidimo i kakva je to zver u ofanzivi postao Skot? 29 winnera naspram Djokovicevih 47! Nisam ljubitelj statistike i brojki generalno, ali one ovde govore vise od bilo kakvih reci.
                    Da vidimo jos i sta je to takticki genije Lendl smislio? Nista sto bi Novaku moglo naneti stetu bez da je sam sebi ne nanese prihvatajuci pimpleraj i igrajuci ziheraski u kljucnim momentima. Pet bp u prvom setu nije konvertovao, u setu u kojem je iako los bio bolji igrac. Da je iskoristio jednu mec bi bio gotov nakon tri seta. Miks sporih i mrtvih lopti, dosta slicea iz bh-a, ravno iz fh-a, sa povremenim prelascima u ofanzivu. Andy jedino tako i moze da igra protiv Novaka ako ne zeli da bude pociscen sa terena jer drugih mogucnosti nema. Da davi, da gusi, unistava igru u nadi da ce se Novak smoriti, izgubiti strpljenje i poceti da izbacuje. Najgore od svega je sto Novak upadne u taj njegov smaracki mod i krene da igra mlitavo. Ofanzivno i dalje veoma impotentan, pri cemu ta impotencija jos vise dolazi do izrazaja protiv Novakovih defanzivnih sposobnosti. Dzaba njemu sva snaga i rad u teretani kad on nema dobru kontrolu nad udarcima niti pravilnu selekciju. Nista novo niti revolucionarno nismo videli od Skota, jedina promena u odnosu na finale USO je sto se Novak nije skroz prosuo i pustio jos jedan set pre nego sto bi poceo da igra, vec se konsolidovao i sabrao u glavi, teskom mukom prelomio drugi i odredio dalju sudbinu meca. Za svoje standarde odigrao je jedan prosecan mec, jedino je servis bio pouzdan element igre tokom celog meca. Narocito je bio dobar procenat osvojenih poena nakon drugog servisa. Fantastican podatak da nije dozvolio nijedan brejk protiv jednog od najboljih riternera na svetu.
                    Rezime: Djokovic moze daleko bolje od ovoga, Skot jako tesko. Mnogo razloga za zadovoljstvo i optimizam pred nastavak sezone, ali ima vremena da se o tome razmislja. Sada je vreme da se uziva u jos jednoj tituli
                    Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Originally posted by Gari NS View Post
                      To je duga prica. Ja mislima da je Andi bolji iako ce ovaj poraz da ga unazadi. Andi ima sve udrce osim 2. servisa. On ima previse opcija i to je njegov problem. Lendl je puno napravio da ga nauci da bira bolje opcije. Ja sam prije meca dao sanse od cak 35% da bude 3:1 za Novaka. Doduse ja sam ocekivao 2:0 za Novaka, pa 2:1. Ovako je mnogo bolje.

Originally posted by Gari NS View Post
                      Sta reci?Ekstremno vazan mec za obojicu koji moze da ima veliki uticaj na ovu sezonu.Novak je sada poslao jasnu poruku svima da je on najbolji i zasluzeno broj 1.Odbranio je svoju tvrdjavu i sada ce biti mnogo rasterecen u nastavku sezone.
                      Mnogo vazniji mec za Novaka nego za Andija. Doduse nacin na koji je igrao mec i izgubio mec, ga je ucinio vaznim za Andija. On treba da proklinje trenutak kad je Novak ispustio one 4. BP u prvom setu. To je dalo Mariju laznu nadu i lazno uvjerenje da je vise u kontroli nego je bio.

Originally posted by Navras View Post
                      Da vidimo jos i sta je to takticki genije Lendl smislio? Nista sto bi Novaku moglo naneti stetu bez da je sam sebi ne nanese prihvatajuci pimpleraj i igrajuci ziheraski u kljucnim momentima. Pet bp u prvom setu nije konvertovao, u setu u kojem je iako los bio bolji igrac. Da je iskoristio jednu mec bi bio gotov nakon tri seta. Miks sporih i mrtvih lopti, dosta slicea iz bh-a, ravno iz fh-a, sa povremenim prelascima u ofanzivu. Andy jedino tako i moze da igra protiv Novaka ako ne zeli da bude pociscen sa terena jer drugih mogucnosti nema. Da davi, da gusi, unistava igru u nadi da ce se Novak smoriti, izgubiti strpljenje i poceti da izbacuje. Najgore od svega je sto Novak upadne u taj njegov smaracki mod i krene da igra mlitavo. Ofanzivno i dalje veoma impotentan, pri cemu ta impotencija jos vise dolazi do izrazaja protiv Novakovih defanzivnih sposobnosti. Dzaba njemu sva snaga i rad u teretani kad on nema dobru kontrolu nad udarcima niti pravilnu selekciju. Nista novo niti revolucionarno nismo videli od Skota, jedina promena u odnosu na finale USO je sto se Novak nije skroz prosuo i pustio jos jedan set pre nego sto bi poceo da igra, vec se konsolidovao i sabrao u glavi, teskom mukom prelomio drugi i odredio dalju sudbinu meca. Za svoje standarde odigrao je jedan prosecan mec, jedino je servis bio pouzdan element igre tokom celog meca. Narocito je bio dobar procenat osvojenih poena nakon drugog servisa. Fantastican podatak da nije dozvolio nijedan brejk protiv jednog od najboljih riternera na svetu.
                      Rezime: Djokovic moze daleko bolje od ovoga, Skot jako tesko. Mnogo razloga za zadovoljstvo i optimizam pred nastavak sezone, ali ima vremena da se o tome razmislja. Sada je vreme da se uziva u jos jednoj tituli
                      Ja se u principu slazem sa ovime ali ima pretjerivanja. Stvari su takve u Australiji, bice teze u Uimbldonu i USO. Lendl je izvukao maksimum iz Andija danas. A nedostajalo je malo da bude jos neizvjesnije. Da je Andi uzeo 2. TB, a TB je dijelom lutrija, i ti i ja bi se mnogo vise preznojavali. Novak ne moze bitno bolje od ovoga. Ne moze uopste bolje od onoga kako je igra dva zadnja seta. Pa covjece on je servirao 21 put i najbolji returner na hardu, osim Novaka, ga nije brejknuuo.
                      Last edited by NI; 27-01-13, 17:52.

Comment

• NI

Jeste Andy bolji nego ranije,u to nema sumnje.Ali ja ne vidim da je bas toliko bolji nego pre,jeste ofanzivniji malo i popravio je neke stvari,ali po meni jos kaska za ovom trojicom.Federera je dobio na snagu i to u jednom prosecnom mecu za Federera.
                        U pravu se da je mec bio vazniji za Novaka,jer da je izgubio,svi bi govorili kako je Andy najbolji na svetu i da je Novak sada nezasluzeno broj 1. Upravo to Marej je dobio laznu nadu da je u kontroli,a Novak je u 3 i 4 setu potpuno razbio tu njegovi iluziju.

Medjutim to ne znaci da Marej nije dobar igrac,odlican je,i sigurno ce osvajati velike titule,ali njemu treba vise stvari da se poklope za to.
                        Last edited by Gari NS; 27-01-13, 17:57.

Comment

• Prevod sa engleskog: Djokovic, ic ic jo jo jooj
                          sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post

Ja se u principu slazem sa ovime ali ima pretjerivanja. Stvari su takve u Australiji, bice teze u Uimbldonu i USO. Lendl je izvukao maksimum iz Andija danas. A nedostajalo je malo da bude jos neizvjesnije. Da je Andi uzeo 2. TB, a TB je dijelom lutrija, i ti i ja bi se mnogo vise preznojavali. Novak ne moze bitno bolje od ovoga. Ne moze uopste bolje od onoga kako je igra dva zadnja seta. Pa covjece on je servirao 21 put i najbolji returner na hardu, osim Novaka, ga nije brejknuuo.
                            Za W bih se slozio, prvenstveno zbog kretanja i problema sa slice udarcima, za USO i ne bas. Da je Lendl izvukao maksimum i to se slazem, odnosno igrao je ono sto mora, ali nije to nikakva novost. Medjutim, da Novak nije ispustio prvi set ne bi ni bilo potrebe za preznojavanjem u drugom i tok meca bi bio sasvim drugaciji. Ja nemam mnogo zamerki na prvi set, nije mozda igrao onako kako bi trebalo, ali i to sto je igrao bilo je sasvim dovoljno. Najveci problem je bila igra na bp, a igranje u tb-u je posebna prica, mada donekle i logicna posledica brojnih propustenih prilika. Servis je zaista bio na nivou, to sam odmah rekao, ali igra u polju i same razmene, odnosno izbor udaraca u istim bili su vise nego problematicni. Treci i cetvrti set su bili jako dobri. Ja vidim prostor za bolju igru, narocito ako gledmo prva dva seta.
                            Last edited by Navras 16950; 27-01-13, 18:27.
                            Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• @Navras-obrni okreni,bila je ovo Noletova rutinska pobeda
                              sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

Comment

• Iako nisam ponovo odgledao dva zadnja seta, napisacu moje vidjenje meca.

1.
                                Djokovic je imao znatnu prednost jer je Mari bio umorniji. Slicnu prednost na USO je imao Mari. Oba igraca su znala da vrijeme radi za Novaka. Osim toga mecevi sa Vavrinkom, koji je digao Novakovo samopouzdanje, sa Berdihom kojega je rutinski pobijedio i Ferera kojega je naprosto pomeo sa terena su jasno pokazali i Ledlu i Mariju da nece imati sansi ako se pocnu nadigravati sa Djokovicem. To nikada nije bila dobra taktika za Marija ali ovoga puta bi bila pogubna. 3. i 4. Set su to potvrdili.

2.
                                Oba igraca su znala da je servis kljucni danas i maksimalno se koncetrisala na drzanje servisa. U konacnici se pokazalo da je za Marija veliki hendikep 2. servis. To je kompezirao izuzetno visokim postotkom 1. servisa u prva dva seta. Ilustarcije radi postotak dobijenih poena na 2. servis po setovima je za Marija bio:

65%, 38%, 33%, 38%

A za Novaka:
                                67%, 60%, 75%, 67%

U prvom setu se Novak jednostavno nije bio zalaufovan. U drugom je visok postotak prvog (64% i postotak dobijenih poena na prvi 96%) sapasio Marija. Mari je odigrao svoj apsolutni maksimum u 2.setu. U trecem nije bilo vise spasa a u cetvrom je Novak napadao i prvi Marijev servis.

S druge strane Novakov servis je citavo vrijeme bio strasno konsatntan.

3.
                                Cuvati servis je bio prvi stub Lendlove strategije. Sprijeciti Novaka da udje u ritam je bio drugi. Sto vise mekih lopti plus povremeni napadi pogotovo FH je bio nacin kako da to ostvare. Dugo je plan funkcionisao, iako u drugom setu samo zahvaljujuci Marijevoj izuzetnoj igri.

Novakov plan je bio cuvaj servis i cekaj dok se razigras. Kad se razigrao, sve je bilo relativno lako. Efikasnost Lendlovog plana pokazuje ova tabela:

Odnos FH vinera/neiznudjenih sa osnovne linije po setovima:

Mari--4/3--3/5--1/5--1/5
                                Nole--1/11--1/5--4/3--5/4

4.
                                Poslije 1:1 Mari je presao na plan B, tj. ofanzivnu igru. Nuje imao uspjeha. On i Lendl imaju tezak problem. Njihove sanse da pobijede Novaka su najvece ako destruiraju Novakovu igru. Time Novaku ne daju da udje u ritam. S druge strane taj pristup ne da ni Mariju da udje u ritam. Tako da kad jednom hoce da igra ofanzivno, nije za to spreman. Starsno im je tesko naci pravi odnos defanzive/ofnazive. Mari ne smije da napada Novaka a isto tako ne smije ni potpuno da se brani.

5.
                                Najvise mi se svidjelo kod Marija sto je danas igrao potpuno drugu igru u odnosu na mec sa Federerom. Ocekujem da ce Lendl i on na nekom od matersa probati i totalni napad, ala Vavrinka. protiv Novaka. Da vide kako to funkcionise.

6.
                                Zapanjuje da je Novak i pored 1/11 na FH i 2/10 na BH udarcima sa osnovne linije, i samo 35% osvojenih poena na Marijev 2. servis uspio da bude blizi uzimanju 1. seta prije TB. Kako? Prvo, njegov BH slajs se jako popravio. Nije na nivou Marijevog ali nije bio totano inferioran. Drugo, bitno vaznije, je napad na mrezi. Danas sam konacno vidio da Novak u vaznom i tijesnom mecu ima dva alteranativan napada ‘ground’ udarcima i na mrezi. Smes je bio jako, jako dobar. Trece, najvaznije, vec pominjeni servis.

7.
                                Mnogi se pitaju zasto Novaku treaba toliko ‘dugo’ da pocene da igra. Njegova 5. brzina zahtijeva odredjenu ‘radnu temperaturu’. To se najlakse postize razmjenama sa osnovne linije, pogotovo u Australiji. Berdihova i Fererova igra, svaka na pomalo razliciti nacin, su izvrsne za postizanje ‘radne temperature’. Lendl je svjestan istoga. Jednom kad je Mari poceo da ulazi u duze razmjene u trecem i cetvrtom setu, samo je kopao svoju jamu.

8.
                                Mislim da Novakovo klizanje nema veze sa cipelama nego sa protivnikom. Jasno on voli da proklizava, pa samim tim ima cipele koje slabije hvataju. Problem je sto on treba da napravi ‘splt step’ pojuri u jednu stranu, koncetrise se za udarac, a onda pojuri nazad za novi ‘split step’. Noramalno on ima dovoljno vreman za sve to. Ali ako teze cita protivnikov udarac, ili su udarci jaki i precizni, jednostavno mu nedostaje vremena i u zurbi se oklizne.

9.
                                Rezultat se kretao idealno za Novaka. Mari je imao malo srece da dodje do prvog seta i pored uspjesne taktike. Igrao je najbolje sto moze drugi set. Ponadao se da je na pragu pobjede. I onda se suocio sa realnoscu – pored svega, on jos uvijek nema igru za Novaka u Melburnu tako dugo dok Novak igra kako moze i ima motivaciju. Pero je bilo samo okidac za preopterecenog igraca.

Za njega bi bilo puno bolje da je izgubio prvi set, prihvatio ulogu autsajdera i onda zaigrao agresivnije u drugom. Uvjeren sam da bi u nekom period, mozda par gemova, mozda pola seta, mozda cio set bio bolji od Novaka. To bi mu dobro doslo za buduce meceve. Ovako je bio potuno onesposbljen da zaigra agresivno pocetkom 3. zeta. Zato je na kraju bio totalno porazen.

To ce da boli.

10.
                                Novak je osvario mnogo vaznu pobjedu. Sada je bolje pozicioniran nego prije 12. mjeseci. Ton svih se promijenio, pocev od Matsa. Svakome je jasno da on nije prolazni broj jedan.

Sada treba da sve podredi RG. Ova sezona ce se mjeriti u prvom redu njegovim ucinkom na RG. Samo da ne upadne u neke serije ili slicne tricarije. I jos jedna stvar. Svaka prica o slemu je preuranjena i samo skodi. Znao je Mats jako dobro kad je to pitao.
                                Last edited by NI; 27-01-13, 22:09.

Comment

Working...
                                X