Announcement

Collapse
No announcement yet.

Formula 1 Gran Premio Santander D'Italia 2012 (Monza)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Da malo proširim analizu trke i iz perspektive šampionata.
    Baton je sada definitivno ispao iz borbe za titulu.Morao bi preko 10 poena po trci da skida Alonsu što je gotovo nemoguće.Veber za razliku od Batona ima donekle bodovni priključak ali nema ni sopstveni tempo a ni bolid za titulu.

    Fetel... opet je počeo kao 2010.Po tempu bi završio treći, ali bolid ga je opet izdao.Bar ne mora da se nervira što je sam sebi nametnuo kaznu jer sad zna da bi ga bolid kad tad izdao.
    Raikonen je u zadnje dve trke mogao da pretrpi ozbiljnu bodovnu štetu zbog nedostatka tempa u bolidu.Moglo bi se reći, a i nadamo se da je to, da je menjanje aero konfiguracije loše prijalo E20.Kao što sam rekao i u prethodnom postu, vraćamo se sada na standardne konfiguracije.To bi trebalo da im malo olakša život.Lepo bi bilo da donesu više taj F-Duct sistem.
    Hamilton opet izgleda strašno kao nekada.Vozi odlično a i ima dobar bolid.Nadohnadio je veliki zaostatak koji je imao posle Nemačke.2 dobre trke i eto ga nazad, ali McLarenu i njemu fali konstantnost.Ako veže podiume u sledećih par trka, velika je verovatnoća da će se izjednačiti sa Alonsom.
    Alonso je opet na podiumu, da Baton nije odustao treće mesto bi bilo vrh.Nema zašto da ne bude zadovoljan.Red Bull i Baton su podbacili..Da li je to domaća staza, pull-rod prednje vešanje, ili nešto drugo što je Ferari učinilo da bude čak drugi a na momente i prvi bolid u Monci.Alonso i dalje ima prednost ali ona se već treću trku za redom smanjuje... Moraju još da rade na bolidu kako bi bili spremni za klasičnije staze.Bili su dobri u Silverstonu po suvom što je dobar znak, ali McLaren je u strahovitoj formi.Opet kažem, Alonso će davati sve od sebe ali treba mu bolji bolid da bi on odlučivao o šampionatu da li će da ga izgubi greškama ili da ga dobije.
    Last edited by MarkedOne8; 09-09-12, 15:49.
    ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

    "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
    I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

    sigpic

    Comment


    • Vanja, Fetel je uradio Alonsu isto što i Alonso njemu prošle godine.Da sam ja bio na Fetelovom mestu ne bih tako postupio.Nije pravedno branio poziciju i to na najnezgodnijem mestu.Alonso ga je posle pretekao što je pokazalo da mu ni nepravedno branjenje pozicije ne pomaže što je bolno po čast.Nije mi drago, ali moram da kažem da se i Fetel pretvara u nekog šahistu ove godine.U Monaku se onako lagano prošetao u prvoj krivini tako što ju je isekao i uzeo Kimiju poziciju, a sada je onako branio poziciju.

      Vidi se iz grafikona koji si postavio da Kimi i Alonso najkonstantnije napreduju po poenima.
      Mislim da se šampionat može podeliti na 3 manje borbe između Hamiltona, Alonsa i Raikonena po sistemu svako sa svakim.Hamilton ima bolid, Alonso bodovnu prednost, a Raikonen ima konstantnost.Mane: Hamilton ima zaostatak, Alonso nema bolid, Raikonen nema pobedu.
      Red Bulla nema nigde od Nemačke.Zaista ne mogu da zamislim scenario da Webber osvoji titulu.Čak bih i Batonu dao veće šanse.Fetel je na 1 poen do trećeg mesta ali ne vozi konstanto, bolid je daleko od McLarenovog a ni po izdržljivosti se ne mogu pohvaliti.Za osvajanje šampionata nisu dovoljne samo performanse po jednom krugu i talenat vozača.

      Eto, sada je i definitivno Kimi jedini vozač u 2012. koji nema odustajanje.*
      *Tu je ipak i Rozberg.Nema odustajanje ali ima čak 4 trke bez poena.
      Eh, da je u Kini uzeo barem 1 poen.
      Last edited by MarkedOne8; 09-09-12, 16:06.
      ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

      "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
      I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

      sigpic

      Comment


      • E pa odlicna trka danas,pa da pocnemo,Hamilton,bravo majstore ulepsao si mi dan,odlicna voznja od pocetka do kraja nema tu puno pametovanja sem da meklaren odnosi i trecu pobedu zaredom sto je jako dobro,Peres bravo za momka i za strategiju,heroj dana definitivno,Fernando Alonso fenomenalna voznja pogotovo na pocetku trke a onda je malo zaglavio iza Vettela,onaj incident,jednostavno,Vettel je preterao i zato je dobio kaznu,mada Alonsu nije trebalo ono kukanje preko radija ,jer je zvucao jadno iako je Vettel 100 % kriv,Massa odlicna trka,sokirao me je na startu kada je obisao onu nesrecu od Buttona,timske naredbe su bile ocekivane,nista specijalno,Raikkonen danas sam od njega ocekivao vise ali jednostavno nije mogao,Schumacher celu trku se borio sa Raikkonen i na kraju je prosao zajedno sa Raikkonen kroz cilj,Rosberg odmah iza kolege, nije lose,najveci gubitnici dana Vettel i Webber,pa Red Bull je jos juce rekao da su zabrinut zbog tog alternatora i eto danas Vettel ispade zbog toga a Webber napravio cistu vozacku gresku na izlasku iz ascari krivine,Button,crna nesreca,bio je odlican iako sam skoro doziveo klinicku smrt kad sam video da neki meklaren usporava,ali odlicno je vozio i zavrsio bi drugi ili treci, jer pitanje je da li bi ga Peres obisao,Vergne malo dobio krila i eto, i dalje Alonso uverljivo vodi ali se samo malo istopila ta prednost (37 bodova) ali malo po malo,Hamilton,Raikkonen i Vettel u 2 boda,bice gusto,mada bio bi fazon kada bi Raikkonen uzeo titulu bez ijedne pobede,s druge strane ove godine bi smo mogli imati 2007 godinu, Alonso,Hamilton i Raikkonen u finalu, e sad dolaze staze za koje verujem da ce najvise odgovarati RB ali videcemo,sve u svemu odlicna trka u Monzi i sad cekamo sledecu u Singapuru
        Last edited by Infinity miki; 09-09-12, 16:15.
        Miljkonen

        Comment


        • Ne znam po cemu guras Kimija u isti kos sa Alonsom i Hamiltonom? Sad mu je bolid kriv, ali on nije? Kimi ove sezone ne moze da se poredi ni sa Fetelom koji nije zavrsio 2 trke a samo je bod iza Rajkonena, koga ce naravno prestici do kraja sezone. Za Kimija stalno ima opravdanje, a Alonso.... Jesi gledao ti trku? Kako ga je Alonso lagano prosao? Kako objasnjavas to? Sta sad nije bilo Kimiju po meri? Rajkonen prosecan, a i on nece jednom zavrsiti trku ..Da je vozio Alonso u Belgiji, bila bi jos veca razlika, a i Hamilton nije imao srece u jedno 5 trka ove sezone, tako da ja ne vidim da iko moze da se poredi sa njima dvojicom u ovom trenutku. Niko.
          naravno ne umanjujem kvalitet Rajkonena ali trenutno ne moze da se poredi sa ovom dvojicom.

          Comment


          • Da, Marked, ima slicnosti, stavise u analizi na SkyF1 (jer naravno da nismo jedini kojima su ta dva detalja izgledala isto) su pokazali da je Alonso ostavio bar za tocak vise mesta Vettelu, sam Vettel nije bio tocak uz tocak sa njim prosle godine i (najvaznije) Alonso je potom prakticno propustio Vettela nakon toga usporivsi i pustivsi ga na skoro idealnu linju pre sikane. Potez je zavrsen, Vettel nista nije ostetio - case closed. Ovde Vettel nije imao namere da popusti iako je video (ili je bar mogao da vidi) da je Alonso pored njega. Cisto da ne ostanem duzan...

            Uh, sto mi je dobar avatar!
            Last edited by Vanja #66; 09-09-12, 16:23.

            Comment


            • KERSDRS
              I Kimi je pretekao Alonsa još lakše u Bahreinu pa se ja nisam time hvalio.Ne možeš da kažeš za vozača da je loš ako nema bolid.Bilo bi lepo da ga poboljšaju.Guram ga jer znam zašto ga guram.To što ja znam ne mogu da shvate svi.Za vozača koji izvlači 100% iz bolida i koji je najkonstantniji u sezoni reći da je prosečan i da ne može da priđe onoj dvojici je ravno debilizmu.Nemoj da mi govoriš kako ga je Alonso pretekao kao da je velika umetnost preteći na pravcu u Monci.To preticanje pominješ, a zaboravio si da kažeš kako je Kimi pretekao Šumahera u Eau Rougeu prošle nedelje?!
              Eto, već 13 trka se očekuje da Kimi fejluje i još se drži.Umesto da pada u Šampionatu, on se čak i blago penje.Ne verujem da će pobediti već u Singapuru, ali on od vodećih jedini za sada nema pobedu.Mnogi očekuju da ima barem jednu pobedu do kraja sezone.Kada dođe ta trka, njegove šanse za titulu će drastično skočiti.Kada će, i da li će uopšte doći ta trka ove sezone, ja ne znam.Ako dođe, a bilo bi lepo, titula je sasvim realna.Ni titula ni pobeda neće doći ako se E20 ne poboljša barem još malo.

              Što se tiče pravdanja i opravdanja, pitaj Hamiltona zašto ne vodi u šampionatu pa da vidimo šta bi ti rekao.Rekao bi ti ,,Greške u pit-stopu, ludi Maldonado, greška u dolivanju goriva...".Jel bi i njemu odgovorio sa ,,A ti uvek imaš opravdanja?" kao što to kažeš za Kimija?
              Last edited by MarkedOne8; 09-09-12, 16:57.
              ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

              "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
              I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

              sigpic

              Comment


              • Jebote Marked kako pricas o F2012 kao da je najlosiji bolid u karavanu , realno je sada najbolji bolid odmah iza McLarena , jebote Massa zavrsio 4. u njemu , mozes misliti koliko je onda dobar
                Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

                Comment


                • Jebote Miko to je još jedan dokaz da ja ne mogu vama običnim navijačima da objasnim neke stvari.Na ovoj trci jesu bili odmah iza McLarena, ali u Spa nisu, kao ni u Mađarskoj.
                  Pročitaj prethodne postove na početku ove teme.Videćeš da sam pominjao njihovo pull-rod prednje vešanje, mada šta vredi da govorim naziv te stvarčice kad vi, obični navijači, nikada niste ni čuli za to.Rekao sam da će to pull-rod vešanje ili da dosta pomogne ili da odmogne zbog pecifičnosti staze.Ispostavilo se da je takvo vešanje bolje za Moncu jer ne znam kojim osobinama je F2012 nadohnadio 5 desetinki razlike iz Mađarske i Spa u odnosu na McLaren.Snaga motora nije sigurno, a i u aerodinamiku sumnjam.
                  Last edited by MarkedOne8; 09-09-12, 17:11.
                  ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

                  "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
                  I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

                  sigpic

                  Comment


                  • Nama ,,obicnim,, navijacima F1 nije zivot kao tebi da moram da analiziram sve , pratim F1 od 2005 i moram ti reci nikad me nije preterano zanimalo da ulazim u dublje analiza i slicne stvari , ne moze svako iz bolida izvuci maximum , to moze samo jedan trenutno u F1 ali samo jedan , pojedini mogu izvuci 90% iz bolida on moze 100% i to ga razlikuje od drugih. Ja ti kazem da je F2012 dovoljno dobar i bolji od RBR-ovog trenutno , usporedi Massu i Webbera od Madjarske do Italije
                    Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

                    Comment


                    • Po cemu ti govoris da je Rajkonen najkonstantniji? Sta bi bilo da nije Alonso izbacen u Belgiji. Dobar je on ali nedovoljno, Hamilton je druga prica ne znam kako uopste mozes njega da poredis sa Rajkonenom u ovoj sezoni kad Rajkonen nema jos pobedu!? Smucilo mi se vise to uzdizanje Rajkonena, a za Alonsa za svaku sezonu si imao razlog zasto je bio prvi. Uvek je tudja greska, uvek je Alonso tu ni kriv ni duzan prvi. Pa prosao je danas Rajkonena kao da ne postoji, a da je bio obrnut slucaj verujem da bi do sad vec bio okacen video klip, bilo iskazano divljenje i bilo bi toliko preuvelicano kao sto si uradio prosle nedelje kad je pretekao Shumahera koji je imao problema sa brzinama. Kimi ove sezone ako osvoji sampionat bez vise od 2 pobede ja necu da pratim uopste vise f1.

                      Comment


                      • Ni meni nije jasno sta prica , Alonso je na 11/13 trka bio medju 7 , na jednoj bio 9. a u Belgiji izbacen ne svojom krivicom naravno , Kimi nikako ne moze biti konstantniji od Alonsa


                        edit : na zadnjih 8/9 trka covek bio medju 5
                        Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

                        Comment


                        • Originally posted by MarkedOne8 View Post
                          Snaga motora nije sigurno, a i u aerodinamiku sumnjam.
                          Upravo su te dve stvari bile odgovorne, pa ne moze ti vesanje doneti pola sekunde... Najavili su krila za Spa, poseban aero paket za Monzu (osim krila bilo je jos par specificnosti, kasnije cu skupiti sve od svih timova) i posebna podesavanja za motor. Ako su uzeli i pojacali motore do kraja, kao sto ih izgleda RB aka cele godine, logicno je da ce njima nadoknaditi dosta toga, zar ne?

                          Sto se tice Kimija i njegovih sposobnosti, ovde su generalno podcenjene. Alonso, Lewis, Kimi, Vettel, Button i Schumi su svetski prvaci, oni GOTOVO UVEK izvlace maksimum iz bolida koji imaju. U tu pricu ulazi i set-up, ali retko kad pravi razliku. Stoga ne treba sumnjati u njihovo pozrtvovanje i zelju za uspehom.

                          I bez psovki, molim vas, ili makar cenzurisite, kad vam je vec na vrh' prstiju...

                          Comment


                          • Miko, da je meni F1 život ne bih sad pisao ovde nego bih dizajnirao nešto.
                            Drugo, prestani da lupaš i sudiš ko koliko može da izvuče kad tvoje mišljenje nije relevantno.Rekao sam šta sam imao, a vi ne shvatate ništa jer vidite samo crveno.Ako nećeš da zalaziš u dublje analize onda istupi i pusti Vanju, mene i druge koji se u to razumemo.

                            KERSDRS, i ti prestani da baljezgaš.Lepo sam ti objasnio u prethodnom postu da je startno-ciljni pravac jedno od lakših mesta za preticanje u kalendaru.Nije istina da bih sada stavio video ako bi Kimi pretekao Alonsa na pravcu.Da, veličao sam preticanje nad Šumaherom kroz Eau Rouge zato što je bilo fenomenalno isplanirano sa velikim mudima.Šumaher tada nije imao problema sa brzinama.To preticanje se odigralo pre Šumaherovog drugog pit stopa, a tek posle tog pit stopa je imao problem.Ponavljam još jednom.Kimi je još lakše pretekao Fernanda u Bahreinu.Izgledalo je kao da avion prolazi pored IMT traktora.

                            Mnogo biste vi drugačije gledali na Raikonena da je osvojio osvojio neku od titula 2003. ili 2005.Obe sezone ga je zaustavio bolid.Retki su oni koji obraćaju pažnju na kvalitet a ne samo na kvantitet.

                            ----------------------------
                            Hmm... ipak...Verovatno su malo overklokovali motore ako kažeš da su ih uštedeli, a jesu.Može vešanje dosta da pomogne, veruj mi.Nije baš pola sekunde, ali tokom vikenda više možeš da izmeniš vešanje i brzine nego aerodinamiku gde uglavnom podešavaš samo nagib krila.Tu imaš desetine stvari.Pritisak guma, visina prednjeg i zadnjeg vešanja, pa na svakom točku više podešavanja (fast bump, fast rebound, slow bump, slow rebound), pa graničnici, onda podešavanje uglova po svim 3 osama camber/caster/toe, anti-roll barovi napred i nazad...
                            Last edited by MarkedOne8; 09-09-12, 19:04.
                            ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

                            "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
                            I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

                            sigpic

                            Comment


                            • Originally posted by MarkedOne8 View Post
                              Miko, da je meni F1 život ne bih sad pisao ovde nego bih dizajnirao nešto.
                              Drugo, prestani da lupaš i sudiš ko koliko može da izvuče kad tvoje mišljenje nije relevantno.Rekao sam šta sam imao, a vi ne shvatate ništa jer vidite samo crveno.Ako nećeš da zalaziš u dublje analize onda istupi i pusti Vanju, mene i druge koji se u to razumemo.
                              Mnogo biste vi drugačije gledali na Raikonena da je osvojio osvojio neku od titula 2003. ili 2005.Obe sezone ga je zaustavio bolid.Retki su oni koji obraćaju pažnju na kvalitet a ne samo na kvantitet.
                              Pa eto ja pokusavam nauciti od tebe nesto

                              Ko si ti da govoris da moje misljenje nije relevantno , isto tako mogu i ja reci da tvoje nije relevantno i meni neces govoriti da lupam Ja bi pre rekao da ti ne vidis dublje , otkad se Kimi vratio bukvalno si zaokupljen sa njim kao da je u najmanju ruku Sena. Ja sam ti bukvalno svaki argument srusio i naravno onda u nedostatku istih kontriras , shvati da je Alonso ovo sezone konstantniji vozac od Kimija , imao je u pocetku dosta losiji bolid od njega, realno je bolji vozac od Kimija... Uostalom kao da je bitno sta je vaznije , kvalitet ili kvantitet ? Za 20 godina i dalje ce se gledati samo sampioni ... Kimi ce ostati na 1-oj tituli ,Alonso ce imati bar 4 i bice mnogo veci od njega , doduse i sada je...
                              Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

                              Comment


                              • Marked, samo opusteno i bez nepotrebnog vredjanja... Svako prati F1 onoliko koliko zeli i na osnovu toga sudi. Miko i KERS imaju solidno znanje o sportu, s obzirom na to sta sam citao - mogli bi umesto Pavla da rade prenose bez problema. I ne samo oni, ali da ne nastavljam.

                                Schumacher jeste vec tad imao problema sa 6 brzinom, kako objasnjavas da ga je i Hulk pretekao "kao da avion prolazi pored IMT traktora" da bi ubrzo nakon toga Schumi poceo da se priblizava njima, pred kraj pravca. Naravno, ubacio u 7 i dobijao impuls... To je izgledalo fenomenalno, narocito iz onog ugla, ali nije realno.

                                Nema potrebe da branis Raikkonena kao da njegovi rezultati u povratnickoj sezoni ne govore dovoljno za njega. Ni Miko, Nebojsa, Iceman i ja nismo prosle godine pricali "eh, da je Alonso u boljem bolidu" cele sezone. Svima je bilo jasno da bi on mogao mnogo vise da je boljeg bolida. Nismo se slagali u kolicini toga koliko bi on mogao vise sa ostalima, ali ove godine se pokazuje da smo mi vise bili u pravu nego sto nismo. kad vidis da tvoji sagovornici ne smatraju tvoje argumente za validne, slozi se sa njima da se ne slazete... To ti je zivotna lekcija. ;)

                                I dajte mi pola sata - sat mira da skupim slike i analiziram tehnicke update za Monzu, nisam imao celog vikenda vremena. Ako neko nastavi sa teskim recima, zovem kerove!

                                Comment

                                Working...
                                X