Announcement

Collapse
No announcement yet.

Serie A 2012/2013 - (diskutovanje i komentarisanje utakmica uzivo)

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Baš šteta što sk ne prenosi seriju a , a ne onu mrtvu špansku ligu gde igraju dve i po ekipe... Pratio je redovno još na bk, pinku, b92, avali. Ima li neke šanse da sk otkupi tv prava za narednu sezonu?
    Forza Juve!

    Comment


    • Originally posted by CARTEL1970 View Post
      Baš šteta što sk ne prenosi seriju a , a ne onu mrtvu špansku ligu gde igraju dve i po ekipe... Pratio je redovno još na bk, pinku, b92, avali. Ima li neke šanse da sk otkupi tv prava za narednu sezonu?
      Forza Juve!
      Za sada veoma tesko , ipak imaju dve od 5 lige petice na svojim kanalima , ali ko zna mozda nekako dobiju prava
      ako se ugasi Arena , jer ovako neceimati sta Arena da prenosi ako i muzne Sport Klub i to

      Comment


      • Ма где да се угаси Арена, нема шансе. А конкретно што се тиче Италијана на СК, било би феноменално, равноправнија лига ако ништа, да не крећем опет причу на тему како иста има душу итд.

        Пошто тему Златна лопта бојкотујем од момента кда сам видео Топ11, оставићу овде две слике јер је Пирло ипак био најозбиљнији кандидат за месту у тиму, дакле овако стоје ствари

        Разлози зашто би Пирло требао у топ11

        А ово је табела за доделу златне лопте, где се Пирло налази испред Ћаби Алонса за 4 позициј, те мислим да није спорно да би исти требао у тим пре поменутог

        Comment


        • pa stvarno nema smisla ovo sto su uradili Fifa i FIF-Pro, da nema mesta za jednog genijalca Pirla
          ja jesam navijac Reala , ali ne podrzavam ovo sto su izabrali za tim godine 11 igraca iz spanske lige ;)
          evo npr, Pique je bio na 21 mestu u izboru za zlatnu loptu , a izabran je u top 11 igraca godine

          Comment


          • Брате, проблем је у томе што тај тим бирају навијачи како ја мислим, па сад оно, Шпанци имају тај јак лоби и готово....због тога ја то и бојкотујем, јебо ти те награде, нема везе са мозгом.
            За златну лопту није, ако ове године узмемо нпр. Серију А и ЛШ он ће бити главни кандидат, овако ипак сва три поменута су испред тренутно, јер ето није нпр. лако дати толике голове за годину дана.

            Comment


            • da to jeste za Messija , nije imao premca ove sezone , svaka mu cast , ali za tim godine je totalni apsurd;)

              Comment


              • Занимљиви подаци:

                Kao da je Inter preuzeo ulogu Juventusa od pre nekoliko sezona, dobija derbije, a gubi od slabijih timova.

                Iz 6 mečeva sa timovima koji su u vrhu Inter je osvojio 12 bodova, imaju pobede nad Fiorentinom, Juventusom, Milanom i Napolijem, izgubili su od rimskih klubova.

                Drugi na toj improvizovanoj tabeli su Napoli i Lacio sa po 10, tri pobede i remijem iz šest mečeva, sledi Roma sa 9, polovičnim učinkom pobeda i poraza.

                Juventus je dobio samo dva meča, protiv Rome i Napolija od prvih šest timova, remizirao je sa Laciom i Fiorentinom, a izgubili su od milanskih timova.

                Milan je sedmi na tabeli, ali sa timovima ispred njih imaju očajan učinak, dobili su samo Juve, remizirali u Napulju, izgubili i od Fiorentine, rimskih klubova na "Olimpiku", ali i u gradskom derbiju.

                Comment


                • Na zvaničnom sajtu Udinezea možete pogledati u pdf dokumentima do najsitnijih detalja kako će izgledati rekonstruisani Friuli
                  Originally posted by Brajkula
                  Veruj meni, radi kako hoćeš

                  Brajkula, 2014. N.E

                  Comment


                  • Sine glup sam, daj link...
                    IO NON RUBO IL CAMPIONATO
                    ED IN SERIE B NON SON MAI STATO
                    C'E SOLO L'INTER

                    Comment


                    • Originally posted by Krle View Post
                      Sine glup sam, daj link...
                      to bi trebalo da je ovde ;)
                      http://www.udinese.it/portal/EN/hand...vostadiofriuli

                      Comment


                      • Сви они нешто планирају да праве, гори су од ових код нас, дај нек неко крене да ради...стадион одмах привуче и публику. Гледај Јуве данас, Куп а пуно, 40000 то пре на осталим стадионима у коме је Јуве био домаћин није било могуће ни да се замисли.

                        Comment


                        • Dobar tekst

                          '' POVRATAK 7 SESTARA ''

                          Spoiler
                          Italijanska liga , nekada najjača liga na svetu . Mnogi su 90-ih godina tvrdili da je teže biti prvak Serije A , nego Lige Šampiona . Tadašnji " Calcio " okupljao je najveće fudbalske zvezde na planeti i svi su " trčali " ka njemu .

                          To im je bio životni san , kruna profesionalne karijere . Imali su tada italijanski klubovi mnogo para , ali izdvojilo se 7 klubova koji su bili nenadmašni i čiji se kapital merio stotinama miliona maraka. Gazde čuvenih " 7 sestara " kako su ih krstili italijanski mediji su bili među najmoćnijim ljudima u zemlji , te su upumpavali svoje novce u klubove na čijim su čelima bili . Pre početka sezone nije se znalo ko će od njih odneti " Scudeto " i to je ligu i činilo veoma zanimljivom .


                          Agneli (Juventus), Berluskoni (Milan), Kragnoti (Lacio) , Tanzi (Parma) , Moratti (Inter) , Čeki Gori (Fiorentina) i Sensi (Roma), mogli su da dovedu bilo kog igrača u svoj tim .

                          Svi mi koji imamo preko 20 godina , rasli smo uz ovu ligu . Nedelja , odmah posle ručka , uključujemo TV prijemnike i sa ostalim muškim članovima porodice pratimo multiprenos Italijana . Za to smo živeli . Sakupljali sličice i navijali svako za svoj tim . Uz njih tu je bilo još dosta ekipa na čija gostovanja niko nije voleo da ide . Teško je bilo pobediti u Veneciji , Bologni , Bresci , Veroni , Bariju , Bergamu , Udinama . Nijedna ekipa nije imala sigurne bodove. Pravo niotkuda pojavljivali su se Dario Hubner , Tomas Lokateli i ostali koji su svojim golovima i bravurama uteravali strah u kosti najvećim ekipama . Bio je to period od 15-ak godina koji nikada necemo zaboraviti . Onda se desio " Calciopoli "..

                          Previše toga se nakupilo . Mnogo malverzacija , kriminalnih radnji i svega što je bacilo veliku ljagu na ovu ligu . Gorak je bio ukus u ustima svima nama koji smo se kleli u nju i čiji su nam igrači bili fudbalski idoli , i idoli uopšteno . Ljudi kao što su Javier Zanetti , Paolo Maldini , Giuseppe Bergomiv, Francesko Totti i mnogi drugi bili su za nas i vise od toga . Oni su pravi primer kako jedan sportista , pa i čovek generalno , treba da se ponaša i na terenu , a i van njega . Njih niko nije mogao da kupi . Imali su ono nešto što današnje generacije nemaju . Nisu jurili za parama , voleli su i igrali za samo jedan klub . Ceo svoj život su podredili tome i poštovali navijače koji su od njih i napravili to što jesu , uzore mnogima . U svim ligama se namesta , ali su se izgleda samo Italijana upustili u tu borbu i napravili sebi medveđu uslugu .

                          Čelnici Engleske lige diče se kako je njihova liga najbolja i najkvalitetnija . Možda bi trebali da stave prst na čelo i da se zapitaju jesu li oni za to zaslužni ili neko drugi ? Ne mogu da osporim da u njoj ima najviše para i da igraju vrhunski igrači , ali u najmanju ruku za to nisu zaslužni Englezi , nego bogati Rusi , šeici , Amerikanci i par milijardera iz Azije . Da su to , kao što je bilo u Italiji , uradili njihovi sopstveni gradjani , ne bih imao zamerku . Ovako je par stranaca došlo da se igra milionima i kad im dosadi ima da odu i ostave totalni haos . Reprezentacija Engleske godinama ne moze da stigne do same završnice . O tituli može samo da sanja . Mladi engleski reprezentativci koji treba da budu budućnost svoje zemlje , jednostavno nemaju kad da dođu na red od neverovatno velikog priliva stranaca , i to je neoboriva činjenica. Još dugo godina će Premier League biti u samom vrhu zbog ogromnih para na ime TV prava . Prvak lige dobija preko 120 miliona funti , a poslednji na tabeli neverovatnih 79 miliona ! Ne mogu ni da zamislim kakve bi timove pravili Italijani da raspolažu sa tolikim novcem .

                          U španskoj " Primeri " stvari su kristalno jasne . Najjači timovi su Real Madrid i Barselona , koji suvereno vladaju i tek se ponekad pojave ekipe kao što je ove sezone reč o Atletiku iz Madrida . Ekipa Diega Simeonea proživljava blistave trenutke na leđima svog " El Tigrea ", Radamela Falca-a , koji je takođe rekao da ne bi imao ništa protiv da se oproba u Seriji A . Niko se ne pita odakle najvecim spanskim timovima toliko para svih ovih godina , za dovodjenje najboljih svetskih fudbalera ?

                          Možda ste primetili , a možda i niste da je letos " španska pijaca " bila prilično slaba . Svi su navikli na transfere za koje Real Madrid i Barselona troše po nekoliko desetina miliona evra . Bilo je par solidnih , ali ne kao ranije ...

                          Ralog leži u tome što je samo pitanje trenutka kada će većina klubova " Primere " proglasiti bankrot , ako već nisu . Naime , ukupno , španski timovi duguju preko 5 milijardi evra ! Od toga 20% treba da se vrati državi na ime poreza , a preostalih 80% raznim bankama od kojih su dobijali kredite za dovođenje zvezda poput Cristiana Ronalda ( 94 miliona evra ) i Kake ( 68 miliona evra ) . Sve je to bio " deal " španskih klubova , banaka i njihove Vlade . " Caja Madrid " je jedna od 7 institucija koja je ugovorila transfer pomenuta 2 igrača , član konzorcijuma " Bankia ".

                          U ovu sezonu Real Madrid je ušao sa neverovatnim dugom od 840 miliona evra . Barselona duguje 98 miliona evropskih novčanica . Valencia , koja je pod hipotekom i dalje ima dug od 260 miliona evra . Od 01.01.2013. na snazi je novi zakon koji svim profesionalcima " oduzima " od zarade pola cifre iz ugovora i na taj način bukvalno tera velike zvezde da dođu u Španiju . Takođe , ministar sporta Hoze Ingasio Vert je odlučio da 35% zarade od TV prava automatski odlazi na saniranje dugova svih klubova , što automatski znači da ekipa Barselone koja ima 183 miliona prihoda , mora da se pozdravi sa 64 miliona evra i sa preostalim iznosom zakrpi sve godišnje rashode . Zato , što se tiče Spanske lige više nemojte da očekujete transfere kao što su bili za vreme vladavine Florentina Pereza , jer do 2020. godine svi dugovi moraju da se vrate . O ekipama kao što su : Santander , Mallorca , Tenerife , Albacete izlišno je i govoriti .

                          Za to vreme Seria A polako ali sigurno staje na svoje noge . Klubovi su se stabilizovali , neki su napravili svoj stadion . Većini ekipa je to u planu i navodi takve poduhvate kao glavni cilj u budućnosti .

                          Juventus - Tim koji je izbačen iz lige zbog nameštanja vratio se na mesto koje mu i pripada . Trenutno je najjača ekipa u ligi . Ekipa koja moze ravnopravno da se bori sa svim evropskim velikanima. Izgradili su novi stadion , doveli kvalitetna pojačanja , igraju lep fudbal i nema sumnje da mogu samo da napreduju iz sezone u sezonu . Bufon, Chielini , Asamoah , Pirlo, Vučinić , Giovinko , samo su neki igrači iz Conteove čete , koji su iz grupe izbacili i trenutnog osvajača LC , Chelsea , koliko god oni loše igrali ove sezone , to je solidan rezultat za tim koji je pre par godina bio u Seriji B .

                          Inter - Klub koji je svoje najveće uspehe doživeo u vreme " Calciopollija ", osvojivši "tripletu", krenuo je u novi poduhvat . Teško je bilo nakon silnih trofeja motivisati te igrače da zaigraju na istom nivou , s toga su promene bile neminovne . Mladi i veoma talentovani stručnjak , Andrea Stramaccioni ima viziju i kvalitet da vrati Inter u sam vrh evropskog fudbala . Pobeda u Torinu mu daje pravo za to . I dalje su u trci za " Scudeto ", Kup Italije i Ligu Evrope .

                          Milan - Kada ekipa proda svoja najbolja dva igrača , mora da doživi turbulencije . Nije to više onaj Sakijev ili Anćelotijev Milan , ali i pored svega toga tim je uspeo da prodje grupnu fazu LC i neverovatno se podigne na tabeli Serie Av, nakon početnog sunovratav. Velike su zamerke na račun Berluskonija i Galijanija o transfer politici , ali ne zaboravite da se bliži finansijski " fair play ", koji ce umnogome promeniti tok fudbala kao igre . Milan dobro gura na oba fronta , mlada ekipa se tek formira . Ovo je sezona koja je morala da im se desi u cilju pronalaženja mladih asova koji će nositi ekipu u budućnosti . Uz već veliku zvezdu fudbala El Sharawyija , te mlade igrače kao što su Niang , Emanuelson , Krkić , De Sciglio , te prekaljene Meksesa , Boatenga , Montoliva , i mnoge talente poput Saponare , Weissa , Astorija o kojima se priča ovih dana , mogu da se vrate na mesto koje im pripada bez ikavkih sumnji .

                          Lazio - Ekipa koja već godinama igra zajedno . Čvrsta i organizovana u odbrani , sprovodi taktičke zamisli trenera Petkovića do najsitnijih detalja . Mozda ne igraju lepršav fudbal kao njihov gradski rival Roma , ali rezultati su itekako tu . Odlučni su u ideji da naprave svoj stadion , što će im doneti svež kapital i veliku ulogu na polju transfera . Sama činjenica da igrač kao sto je Frank Lampard ne bi imao ništa protiv da zaigra za " nebesko-plave " pokazuje da se klub vraća na staze stare slave , kada su pod Kragnotijem , koji je bio vlasnik prehrambenog giganta " Cirio ", osvojili titulu i imali bezbroj zvezda u svojoj ekipi .

                          Roma - Mnogi stručnjaci u Italiji smatraju da ova ekipa igra najlepši fudbal na apeninskom polustrvu . Rukovodstvo ekipe takođe je najavilo novi stadion , koji će biti svečano otvoren u sezoni 2016/2017 . Uz legendu " vučice ", Tottija , njegovog naslednika De Rosija , buduću zvedu Lamelu , te igrače kao što su Osvaldo , Destro ili Pjani ć, ekipa grabi ka LC . Za razliku od prošlih godina tu su turneje po Americi , a od leta i u Aziji . Prema istraživanjima Rominog rukovodstva taj klub ima oko 85 miliona navijača i 225 miliona simpatizera širom sveta .

                          Fiorentina - Najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku prvenstva . Pod palicom Vincenca Montele stvorili su tim za svaki respect . Direktor ekipe , Danijele Prade odradio je sjajan prelazni rok , te su uz ostanak Jovetića doveli pregršt odličnih fudbalera kao što su Savić , Ronaklja , Akvilani , Đuzepe Rosi , Pizaro , Borha Valero , Tomović itd . Nema sumnje da će ekipa biti baš tamo gde je i bila u vreme legende Gabrijela Omara Batistute , u samom vrhu evropskog fudbala .

                          Parma - Poslednja ekipa u nizu " 7 sestara ". Kao što svi na Balkanu kažu , jedini tim koji niko ne mrzi i koji je svima simpatičan . Razlog leži u tome što su nekada popularne " mlekadžije " svima prirasle za srce tokom zlatnog doba italijanskog fudbala . Ti žuto-plavi dresovi i najveći broj evrospkih trofeja posle Milana , Intera i Juventusa , činili su da ova ekipa igra možda i najlepši fudbal na Apeninima , pa i šire . Sama činjenica da je tada zlatna kopačka Evrope Hristo Stoičkov prešao iz Barselone u Parmu , dovoljno govori o imenu ovog kluba tih godina . Zamislite prelazak Mesija u " provincijskog diva " danas , kako su Parmi tepali Italijani . Bankrotom jednog od najvećih italijanskih brendova " Parmalat ", završila se epizoda A.C. Parma , u kojoj su svoje uloge imali i velikani kao što su Bufon , Tiram , Kanavaro , Sensini , Dino Bađo , Zola , Krespo , Kijeza , Asprilja , Adriano i mnogi drugi . Klub je bio pred gašenjem, a onda se pojavio Tomazo Đirardi, preduzetnik iz Breše i počeo da piše neke nove stranice istorije FC Parma , koji jedini nije poražen kod kuće u ligi i koji ima neke nove mlade nade poput Belfodila , Akve , Sansonea . Stari lisac Arsen Venger je kao što to obično biva već poslao ponude za sve što u ovoj ekipi vredi. Sve to je zasluga jednog čoveka , direktora Parme , Pijetra Leonardija , koji je posle silnih otkrovenja u Udinezeu počeo da pravi od Parme ekipu koju hoće da vrati tamo gde je nekada i bila, u sam vrh evropskog fudbala .

                          Napoli - U to vreme nije spadao u gore pomenutih 7 ekipa , ali je pre toga za vreme Maradone i poslednjih godina pokazao svima da se na njega mora ozbiljno računat i. Danas ovaj tim ima svetski priznate igrače poput Kavanija , Hamšika , te brdo jako kvalitetnih pojedinaca koji čine ekipu od koje cela liga strahuje . Sigurno je da će i pored problema koji su ih zadesili u poslednje vreme , biti ozbiljan konkurent Juventusu do kraja sezone, u borbi za " Scudeto ". Jucerašnji potpis Armera , uzdanice Udinesea, pokazuje da ova ekipa radi dobar posao , te se pojačava isključivo na mestima gde su tanki . To je odlika velikih ekipa , što Napoli svakako jeste .

                          Mozda Seria A nema kvalitet kao što je imala u svoje zlatno doba , ali ono sto je činjenica je da liga nikada nije bila ujednačenija i da svako svakoga može da pobedi . Ne zna se ko će sledeće sezone igrati u Evropi i sama ta pomisao govori u prilog tome da se " Calcio " vraća tamo gde mu je i mesto , u sam vrh evropskog i svetskog fudbala .

                          Comment


                          • Брате ово као да сам ја написао
                            Све до детаља како јесте, и пар пута сам покушао људима да ово испричам, међутим нисам способан овако да срочим
                            Свака част за текст.

                            Comment


                            • Silvestre, Žonatan i Benasi

                              Biće veselo... Suspenzija za Žuana i Ranokiju, Nagatomo, Gargano, Milito, Mudingaji, Obi nespremni.
                              IO NON RUBO IL CAMPIONATO
                              ED IN SERIE B NON SON MAI STATO
                              C'E SOLO L'INTER

                              Comment


                              • Mali Benasi i treba da igra ove leve utakmice, za sad je sasvim siguran. Potencijal je on Krleta
                                Samo Dzonatana ne mogu da gledam.

                                Palasio k'o usprican.
                                sigpic

                                http://www.sportklub.info/nemanja-nikolic-u-rostovu

                                Comment

                                Working...
                                X