Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tennis Buzz - tenisko neteniske vesti i price

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pustite Zeku na miru, mora neko u kuci dozu zenstvenosti imati.
    sigpic

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
      Visoko kvalitetna diskusija...

Postoji li mogucnost da se dodje do statistike koja sadrzi i broj i odnos vinera i gresaka? S obzirom da ova ATP-ova pokriva neke druge oblasti... Sa time sto imamo, pohvalio bih 70% ubacenog prvog za Novaka i 81% osvojenih poena na prvi servis, bolje od na papiru boljeg servera. Obojica su se mucili na drugi servis, po 40% za svakog. Djokovic ukupno osetno jaci na ritetrnu od Berdycha, sto je mnogo vise ocekivano od prevage na servisu.
      Istina je da je Berdih bolji server, ali je Novak bolji returner. Iz ove ogranicene staistike nekoliko stvari upada u oci:

1.
      Novak je sjajno servirao 70% i 81% dobijenog prvog ubija.

2.
      Berdih je dobro returnirao 2 servis. Imao je 60% osvojenih na Novakov drugi servis.

3.
      Novak je zapravo bio osjetno bolji. Imao je 41% osvojenih poena na Berdihov servis a Berdih samo 31% na Novakov.

4.
      Statisticko ocekivanje je da Novak ima 7.65 BP i 3.14 brejkova. Bilo je 4:3. Novak je dakle bolji nego ocekivanje. S druge strane za Berdiha je trebalo biti 3.95 BP i 1.22 brejka. Bilo je 5:1. Berdih je losiji nego ocekivanje. Zakljucak? Novak je bolje igrao kljucne poene nego ostale. Ili preciznije, Berdih ih je igrao losije. To je inace i odoka bilo jasno.

Treba dodati da je Berdih dobio jedino prvu brejk loptu fantasticnim pasing udarcem u petom gemu. Kako je mec odmicao sve je vise zaostajao. Bez obzira sto je razlog. Mentalni umor ili fizicki umor ili pucanje u kljucnim trenutcima.

Originally posted by Shardonnay View Post
      Neko nosi pink, a neko je nosio kineskog zmaja preko cele opreme
      Apsolutno. Kako Federer rece, pink je za specijalne ljude. Kad je neko genije onda ne mora da bude ogranicen normama cije je porijeklo tesko razumjeti. Pogotovo ako ih kao Federer krsi sa stilom. Jedino ne znam zasto tebe i pogotovo Bojanu toliko smeta ta pink boja.

Originally posted by miloolja View Post
      Nego... NI i Shminka krajnje sumnjivi po pitanju pripadnosti ili odanosti.
      Shminka i ja smo lojalni i dobrom tenisu.
      Last edited by NI; 02-03-13, 20:44.

Comment

• Originally posted by NI View Post
        Shminka i ja smo lojalni i dobrom tenisu.
        NI, Sminka.. ono moje nije bilo ništa, čak ni opaska, već šala. Vas dvojica ste jedni od retko neostrašćenih ovde.

Originally posted by Vanja #66 View Post

Pink nije za specijalne ljude. Svaki mamin i tatin sin na splavovima u Beogradu nosi roze maijce, kosulje, dzempercice i tome slicno... Cekam dan kad cu cuti pricu da se musko pojavilo u roze pantalonama. To da su muskarci koji nose roze potpuno sigurni u svoju "muskost", pa im nije problem da nose zensku boju, je teska glupost. Musko koje je potpuno sigurno u svoju muskost nema latentnu potrebu da to ikom dokazuje...
        Vanja dušo, mnogo te volim, al' pričaš beze. Od kada boja određuje ko si i šta si, pogotovu u belom svetu.
        Mislila sam da si iznad tih mačo gluposti. Čisto sumnjam da neki muškarac koji nosi pink/roze, i još pri tome detalj, kao što su pertle... želi time da dokaže svoju muškost... već možda voli tu boju.

EDIT: Da ipak ne bih bila totalno off, ako nije bilo

Last edited by miloolja; 03-03-13, 00:08.
        sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
        But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
          Pink nije za specijalne ljude. Svaki mamin i tatin sin na splavovima u Beogradu nosi roze maijce, kosulje, dzempercice i tome slicno... Cekam dan kad cu cuti pricu da se musko pojavilo u roze pantalonama. To da su muskarci koji nose roze potpuno sigurni u svoju "muskost", pa im nije problem da nose zensku boju, je teska glupost. Musko koje je potpuno sigurno u svoju muskost nema latentnu potrebu da to ikom dokazuje...
          Vanja,

Ti si mladic sa sposobnoscu logickog rasudjivanja ali su tvoje premise, po mom misljenju, krive.

1.
          Federer, poslije 17 GS-ova, tesko da ima potrebu da ikome ista dokazuje. Mozda da moze pobijediti Rafu u RG.

2.
          Muskost i muzevnost nisu ista stvar iako su obadvoje vezane za muski pol. Ipak smatram da su dame jedini relevantni sudije i jednog i drugog. Sudeci po rekacijema Shardoa i Bojane, izgleda da Federer ipak jeste nesto pogrijesio. Barem mjereno nasim balkanskim kriterijumima. Ti kriterijumi, iako su jasno nasi, nisu previse originalni. U osnovi su macho i konzervativni. Ni jedno ni druge nije posebno strasno.

3.
          Ja ne volim pink boju pogotovo ako je nesto totalno pink. Svejedno ne smatram da je pink zenska boja. Iako je to stvar kuturne konvencije. Ocigledno se na Balkanu, i ne samo na Balkanu, smatra zenskom bojom.

4.
          100% posto se slazem da je apsurdno obuci pink pantalone da bi dokazao svoju muzevnost. Tesko da bilo koja boja pantalona moze dokazati muzevnost. To se pokazuje na drugi nacin.

Ako muskarac obuce pink pantalone, ja to u prvom redu shvatam egzibicionizmom. Zeljom da se sokira i bude u centru paznje.

5.
          Koliko god je apsurdno oblaciti pink da bi se dokazala muzevnost, jednako je apsurdno izbjegavati pink samo zato da neko ne bi posumnjao u neciju muzevnost.

6.
          Pink boja na Federerovoj odjeci mi se nije svidjala, ikao je bila jako diskretna. Jos mi se manje svidja ova Novakova pidzama. Ali oni ne odredjuju modu. Ne dizajniraju sopstvenu opremu. Zasto bi Modu bilo stalo sto ja mislim o njoj? (Shvati ovo figurativno.)

7.
          Djokovicev komentar na Federerovu pink boju nije bio najsretniji. Ali u tom silnom broju komentara nije lako svaki put pogoditi. Cini mi se da je iz Novaka tom prilikom progovorila macho kultura.

Novak inace, za razliku od Nadala, ne upada u macho sterotipe. Mogu zamisliti da bi Novaku dobro stojao diskretni pink detalj na odjeci. To mi je apsolutno nezamislivo kod Nadala. To opet ne znaci da Novak nije muzevan i hrabar. U svakom slucaju igra hrabro tenis.

8.
          Ne znam da li ti nesto znaci ime Joakima Miraa. Bio je Napolenov marsal. Sve je stekao na bojnom polju. Medjutim njegovo je odjevanje povremeno granicilo sa transvestizmom. On je jedini covjek za koga znam da je komandovao streljackim strojem na sopstevenom strieljanju. Nevjerovatna hrabrost.

9.
          Mene od svega ipak najvise cudi reakcija Shardoa i Bojane. To mi govori da su u necemu BLIZE Novaku nego Federeru!

10.
          Vijest da je Federer rekao da je pink boja samo za specijalne ljude sam, bar za sada, samo ja prenio. ;)

Comment

• NI, ja nikakav problem sa Fedovom opremom nemam. Imala sam sa onom narandzastom koju je najavljivao za Roterdam, jer licno ne volim i ne nosim naradzasto. Fed je roze nosio i 2009. ali to iz nekog razloga tad nije bilo toliko interesantno kao sad. Za patike mislim da su fantasticne i da bolje nije imao.
            Tako da nikakav problem sa pink bojom nemam, i ne samim tim ne mogu biti bliza Djokovicu nego Federeru ;)
            in another life
            I will love you again, RF.

Comment

• Sahardo,

Hvala na odgovoru. Ostala je samo Bojana!

Comment

• NI, ja sam bas sad htela da te pitam kad sam ja rekla da imam problem sa ovom Fedovom opremom
                Meni se, za razliku od Sharde, bas svidja oprema za IW, ona teget-narandasta kombinacija mi je genijalna, ali mi je i ova opema bila super. A patike su ovog puta bas bile dobre, potpuno originalne i mnogo su mi se svidele.
                I kao sto je Sharda rekla, on je vec nosio baby pink i uopste se nije ovolika prasina digla, ne znam zasto se sad o tome toliko prica

A pre cu totalno bataliti sa gledanjem tenisa, nego sto cu biti bliza Djokovicu
                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                with experience.

Comment

• Bojana, zadnja recenica ;)
                  a to dal je roze za prave muskarce ili ne, i sta nose tatini sinovi nema mnogo veze sa realnoscu, nekome ni sve ujedinjene nijanse roze nece pomoci da bude vise kul, kao sto ni necijem ugledu i stilu nece nauditi malo roze. Prosto neko zna da nosi boje, kao npr Nadal, a neko ne zna, ne samo boje nego i kompletnu opremu, kao Berdih npr.
                  in another life
                  I will love you again, RF.

Comment

• Meni se prvom nisu dopale te njegove patike pogotovo sto volim Nike opremu i imam Nike patike. Nikada ih ne bih kupio a ni razgledao u radnji . Ovako sam morao da ih gledam na njemu i nije mi bilo jasno zasto ih je uzeo kad ima mnogo boljih patika. Druga stvar je vec ako su ga naterali da ih nosi ali verujem da je sam pristao na to.

A zasto se digla prasina oko toga ne znam. Verovatno zbog Djokoviceve izjave za tu roze opremu. A za to krivite novinare i njihova pitanja ;).
                    Last edited by Bonomo; 03-03-13, 12:15.
                    sigpic

Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic

Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.

Without error there can be no brilliancy.

Comment

• Najjacha je izjava neke cure,da li Milice ili Olje ne znam,za Djokovicevu pidzamu
                      SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

• A bash se Fed mnogo sjekira oko toga shta ce mu bilo ko reci za pink ili shucmurastu

Stavi na fb ili twit da se malo fanovi zabavljaju i to je to
                        SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

• Ma Skjavone je lepotica za Suares Navaro!

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                            NI, ja sam bas sad htela da te pitam kad sam ja rekla da imam problem sa ovom Fedovom opremom
                            Bojana,

Nisi eksplicitno rekla ali te je nesto zasmetalo. Sjecas se ovog svog komentara:

Originally posted by bojanaBG View Post
                            Shardo znas za ono, Real Men Wear Pink
                            ostali se iz nekog razloga plase
                            Izledalo je kao da mislis da se Novak plasi pink boje jer nije pravi muskarac. Da se branis, tj. da branis Federera. Ako ti je sve jedno ocekivao bih da ignorises sve skupa.

Comment

• Prebacila sam ovde postove zato sto nemaju nikakve veze sa turnrima iz serije 500

@NI
                              Ovaj potpis je klasicna provokacija i pokusaj da kazu kako je Fed devojcica zato sto nosi pink, zato je i moj odgovor bio takav

a Sharda je sa ovim sve objasnila
                              Originally posted by Shardonnay View Post
                              a to dal je roze za prave muskarce ili ne, i sta nose tatini sinovi nema mnogo veze sa realnoscu, nekome ni sve ujedinjene nijanse roze nece pomoci da bude vise kul, kao sto ni necijem ugledu i stilu nece nauditi malo roze. Prosto neko zna da nosi boje, kao npr Nadal, a neko ne zna, ne samo boje nego i kompletnu opremu, kao Berdih npr.
                              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                              with experience.

Comment

• Bez uvrede, ali ja se ne sjecam da sam vidio gluplju foru od ove sa potpisom.
                                Sta sve odjednom ispisase ljudi o pink boji, strasno... Nadal je recimo bas cesto nosio pink opremu u prethodne dvije-tri sezone, pa i Federer cak krajem 2010. godine, pa se niko nije oglasavao. I sad kad je Novak pokusao da ispadne duhovit or what, kao svi se odjednom stvorise da "bace" hejt.

Ja licno nosim odjecu koja sadrzi pink boju, nije mi problem. I nije u pitanju dokazivanje muskosti i nemam pojma ni ja sta, jednostavno to je stvar ukusa. A o ukusima ne treba raspravljati, no?
                                Everything you want is on the other side of fear.

Comment

Working...
                                X