Announcement

Collapse
No announcement yet.

2012 Formula 1 Shell Belgian Grand Prix

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Incident je bio daleko od bezopasnog, to stoji.Više puta sam poslednjih godina video kako bolid preleće preko kokpita drugogo.Dobro se sećam Turske 2008. i Abu Dabija 2010.Nego, ja hoću nešto drugo da kažem.Mislim da nije Grožan uopšte toliko kriv.Bio je ispred Hamiltona, a Hamilton je čak imao i malo prostora desno.Udes je bio stravičan, ali posle kontakta sa Hamiltonom, Grožan nije moga ništa osim da pokuša da koči.Takav kontakt na tako uskom pravcu je mogao svakome da se desi.Savim je u redu da ga kazne, ali neprijatno mi je da vozača kazne zabranom učestvovanja na trci.Kako god, odluku su načinili.Sad Lotus može 100% da se fokusira na Kimija, tako da ne moraju da se dvoume da mu daju punu podršku.Grožan previše zaostaje za Kimijem.Dambrozio svakako zaslužuje priliku.Verovatno neće moći do poena ali će ga možda iskoristiti da probaju neke nove komponente.

KERSDRS, ti to ozbiljno misliš za Kimija?To što nema pobedu ne znači da nema pravo da osvoji titulu.Nema pobedu, ali ima 6 podiuma.

Hoću li ja dočekati da se neko, osim Vanje ponekad, uključi u neku ozbiljnu realnu i racionalnu diskusiju ili ću samo čitati samo nerealne želje i predviđanja koji u 100% slučajeva dolaze od navijača Ferarija-Fernanda Alonsa?
    Last edited by MarkedOne8; 02-09-12, 20:45.
    ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
    I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

• Originally posted by MarkedOne8 View Post
      Bio je ispred Hamiltona, a Hamilton je čak imao i malo prostora desno.
      To je prvo sto sam i ja pomislio kad sam shvatio da je Romain, a ne Lewis kriv za incident (ne volim ga i subjektivno je tako tad delovalo), ali kad sam pogledao snimak, video sam da Lewis nije mogao ama bas nista vise od onoga sto je uradio. Romain je i nakon sto je prisao Hamiltonu nastavio da ide u desno, uopste nije gledao gde se nalazi u odnosu na ostale.

Prvo je iz Kamuievog ugla, potom iz Hamiltonovog... Da je probao da ide dalje, mozda bi zakacio travu i on bi pokrenuo neki incident.

Comment

• Dobro je ipak što je neko kažnjen.To će uticati na sve vozaže.Od nekog je moralo da krene, eto, od Grožana.Valjda će i Maldonado da izgubi bar malo volje za divljanjem kad bude video da mu ni visoka startna pozicija ne pomaže.
        ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
        I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

Hoću li ja dočekati da se neko, osim Vanje ponekad, uključi u neku ozbiljnu realnu i racionalnu diskusiju ili ću samo čitati samo nerealne želje i predviđanja koji u 100% slučajeva dolaze od navijača Ferarija-Fernanda Alonsa?
          Jao, divan si!

Originally posted by MarkedOne8 View Post
          Valjda će i Maldonado da izgubi bar malo volje za divljanjem kad bude video da mu ni visoka startna pozicija ne pomaže.
          Ne bih na to racunao...

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
            Ne bih na to racunao...
            Kad mu vidim facu, kao da gledam majmuna koji ne razume ni reč.Majka priroda mu nije dala fizički izgled, ali to se nekako manifestuje na stazi.

Originally posted by Vanja #66 View Post
            Jao, divan si!
            Pa, zar nisam u pravu?Mogu da navedem barem 10 sezona kada su vozači osvajali titule i posle većeg zaostatka.Sada je to 33 poena, zaostatka nekad po starom sistemu bi to bilo nekih 14-15 ako ne i manje.Matematički gledano, zna se ko ima najveće šanse.Onaj ko ima najviše poena, ali to ne znači da ovi iza nemaju uopšte šansi.

sigpic

Comment

Kad mu vidim facu, kao da gledam majmuna koji ne razume ni reč.Majka priroda mu nije dala fizički izgled, ali to se nekako manifestuje na stazi.

Sorry, Urose, ovo je bilo jace od mene...

Pa, zar nisam u pravu?Mogu da navedem barem 10 sezona kada su vozači osvajali titule i posle većeg zaostatka.Sada je to 33 poena, zaostatka nekad po starom sistemu bi to bilo nekih 14-15 ako ne i manje.Matematički gledano, zna se ko ima najveće šanse.Onaj ko ima najviše poena, ali to ne znači da ovi iza nemaju uopšte šansi.
              Nisam o tome pricao, nema veze...

Comment

Incident je bio daleko od bezopasnog, to stoji.Više puta sam poslednjih godina video kako bolid preleće preko kokpita drugogo.Dobro se sećam Turske 2008. i Abu Dabija 2010.Nego, ja hoću nešto drugo da kažem.Mislim da nije Grožan uopšte toliko kriv.Bio je ispred Hamiltona, a Hamilton je čak imao i malo prostora desno.Udes je bio stravičan, ali posle kontakta sa Hamiltonom, Grožan nije moga ništa osim da pokuša da koči.Takav kontakt na tako uskom pravcu je mogao svakome da se desi.Savim je u redu da ga kazne, ali neprijatno mi je da vozača kazne zabranom učestvovanja na trci.Kako god, odluku su načinili.Sad Lotus može 100% da se fokusira na Kimija, tako da ne moraju da se dvoume da mu daju punu podršku.Grožan previše zaostaje za Kimijem.Dambrozio svakako zaslužuje priliku.Verovatno neće moći do poena ali će ga možda iskoristiti da probaju neke nove komponente.

KERSDRS, ti to ozbiljno misliš za Kimija?To što nema pobedu ne znači da nema pravo da osvoji titulu.Nema pobedu, ali ima 6 podiuma.

Mislim ozbiljno za Kimija. I za Lotus. Jedan vikend bude dobro, poklope im se kvalifkacije, nista ne urade. Mnogo tu ima AKO... A ne mozemo mi ostali da se ukljucimo sa vama u neku ozbiljniju pricu pre svega zbog znanja, evo govorim u svoje ime da ne znam ni 1/5 stvari koje vi znate. A mene i ne interesuju krilca i ostale stvari, ja volim trkanje, a to ostalo pokupim od vas dvojice(Vanje i tebe) i to mi je sasvim dovoljno. Ja uzivam u trci, trkanju, volim brzinu i na osnovu ovih rezultata do sada, ja mislim da je samo Fer vezao 2 pobede, a ako se non stop menjaju pobednici tesko da ce Kimi nesto da napravi i kazem opet kod Lotusa ima mnogo ali. 2. Vas 2 pratite F1 mnogo duze od mene, i ne stidim se uopste da vas pitam ponesto jer ne znam. A komentarisem da tema ne bi bila mrtva, jer da komentarisu ljudi koji znaju kao vas 2 mislim da bi bilo dosta manje ljudi na temi.Meni ostaje na zeljama i nekim realnim predvidjanjima, nemam nista drugo da ti ponudim i ako ti smetam ok. A vise ti smeta to sto ti neko pomene Kimija nego ne znam sta. Ja njega mnogo gotivim, ali sto danas nije pobedio? Imao je problem? Pa rekao sam da ima mnogo AKO..

Comment

• Ukljucio bih se ja al Hamilton bas nema srece ove godine, od titule posle danasnjeg incidenta izgleda nema nista, spala knjiga na dva slova Vetel-Alonso.

Comment

• Ne znam šta je s tim Maldonadom ove sezone.Prošle sezone nije pravio sranja.Gde je našao baš ove sezone da se iživljava?!Da je prošle godine smetao malo Red Bullovcima, mislim da se ni oni ne bi ljutili.Blokiranje Grožana i Hulkenberga u kvalifikacijama, pa onda ,,slučajno" ispuštena ručica kvačila...

Moram da pronađem video Kimijevog preticanja nad Šumaherom.

KERSDRS, ok je sve to, daleko od toga da mi smetaš, samo mi je glupo kad neko kaže ,,Ma Alonso osvaja titulu", ,,Ma pobediće Alonso (a startuje npr. sa 10. mesta)".Ne kažem da ne može ili da neće da osvoji titulu, ne kažem da ne može da pobedi sa 10. pozicijie (pobedio je sa 11. u Valensiji).Ne vidim smisao takvih postova.Čemu toliko ispoljavanje samopouzdanja, da ne kažem i nakurčenost.Današnji incident bi i navijači trebali ozbiljno da shvate, ne samo vozači, i da izvuku pouku i nauče iz toga.Zar je trebalo nešto gore (ne daj Bože, daleko bilo), a znate na šta mislim, pa da tek onda navijači shvate da nije sve tako crno belo.Ne mora ništa gore da se desi, dovoljno je da vozač doživi jači stres i da se poremeti.

Što se tiče Kimija, nisu sklopili setup kako treba.Njima je petak bio potrebniji nego drugima kako se čini.Osvojio je 15 veoma bitnih poena.Ne znam da li mu je to cilj, ali Kimi sve više i više deluje kao Alonso po stilu skupljanja poena.Veber, Alonso i Kimi su jedina tri vozača koji samo na jednoj trci nisu osvojili poene.Nekako mi je i dalje ta Kina gorka jer je Kimi lagano mogao do poena ali tada su hteli previše.Takođe, samo Kimi i Alonso imaju po 6 podiuma (da, znam da Kimi nema pobedu ali i podiumi su veoma bitni).
                    Last edited by MarkedOne8; 02-09-12, 21:33.

sigpic

Comment

• Originally posted by Alen P View Post
                      Ukljucio bih se ja al Hamilton bas nema srece ove godine, od titule posle danasnjeg incidenta izgleda nema nista, spala knjiga na dva slova Vetel-Alonso.
                      Voelo bih da se ti malo vise ukljucis, pratis motosport mnogo duze nego sto vecina nas ovde broji leta... Siguran sam da bi mogao da uporedis neke situacije sa ranijim dogadjanjima, kazu da se istorija ponavlja.

Moram da pronađem video Kimijevog preticanja nad Šumaherom.
                      Kog, bilo ih je... Ono poslednje nema preteranu tezinu (iako izgleda legendarno), u tom trenutku je Schumiu otisla 6. brzina, izgubio je zamah i to je bio kraj.
                      Last edited by Vanja #66; 02-09-12, 21:23.

Comment

• Kad ti favorit tavori igubi se volja za komentare Vanja, lako je tebi Alonso ove godine sija.
                        A F1 se puno izmenila od onog vremena kad sam ja imao godina kao vi sad. Osamdesetih je cesto posle 12 trke sve bilo reseno a sad jos 8 trka do kraja.
                        Last edited by Alan; 02-09-12, 21:31.

Comment

• Originally posted by Alen P View Post
                          Kad ti favorit tavori igubi se volja za komentare Vanja, lako je tebi Alonso ove godine sija.
                          Ih, a sta reci za proslu godinu, Tifosi su mogli da se zavuku u pecinu. Ajde Alonso, on je popravljao prosek, ali 150 Italia je bio ocaj, tokom cele sezone. Pred kraj sezone nisam pisao iz nekih drugih razloga, koji veze sa F1 nemaju, ali od kad sam se uclanio ovde, pisao sam sto sam cesce mogao... Nadam se da ces naci motivaciju, dosta bi znacilo svima ovde.

Comment

• Hocu, malo teze se pokrecem al kad se zalaufam idem ko 123 dizel nizbrdo.

Comment

• Ko će da otvori temu za Moncu?Vanja, da prepustim tebi ili da uzmem stvar u svoje ruke? Spreman sam, ali neću da ti kradem slast domaćeg terena.
                              Last edited by MarkedOne8; 02-09-12, 22:04.

sigpic

Comment

• Ja nju rezervisao jos za vreme testiranja... ;) Sutra je otvaram, negde oko 14h, eventualno do 15h popodne ce biti otvorena. Ako je Montreal postavio nove standarde, Monza ih rusi levom rukom!

Comment

Working...
                                X