Announcement

Collapse
No announcement yet.

Barclays Premier League & Championship 2012/13 - Diskusija i komentarisanje utakmica

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Za City
    Originally posted by Casiraghi
    Al bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre Can
    Originally posted by Casiraghi
    Ti nikad neces biti kao Joel Matip.

    https://www.youtube.com/watch?v=Gxj_G6ExBTE
    Originally posted by Casiraghi
    Srecan Mane svima koji slave.

    Comment


    • Ocajno prvo poluvreme otkinuli su nas sa presingom. Vezni red bukvalno nije postojao. Allen jos jednom dokazao da nije dorastao zadataku. Strasno mi je da vidim da igrac bez imalo herca i samopouzdanja igra tako veliku utakmicu za Liverpoul. Jos je igrao do 80 minuta, ne mogu da skapiram Brendana nikako kad je to u pitanju, onaj Henderson kakav god igrac bio mislim da je izmislio fudbal za njega. Staridz sa druge strane pokazao da ce biti veliko pojacanje, sto mi je veoma drago. Suarez se trudio medjutim nista specijalno ni on nije uspeo da uradi. Sve u svemu Junajted zasluzeno dobio, jer posle onakvog prvog poluvremena ni ne zasluzujes vise.

      Comment


      • Ma vezni red je uzas,zasluzeno su nas dobili,nema tu price.Vidi se da ce Staridz i Suarez biti veliki tandem,dobro bi nam doso jedan igrac u vezi.
        Sto je najveca fora,pre meca sam igrao fifu Manchester-Liverpool i dobio me Manchester 2-1
        Originally posted by Casiraghi
        Al bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre Can
        Originally posted by Casiraghi
        Ti nikad neces biti kao Joel Matip.

        https://www.youtube.com/watch?v=Gxj_G6ExBTE
        Originally posted by Casiraghi
        Srecan Mane svima koji slave.

        Comment


        • MOTM Velbek
          sigpic

          Comment


          • Jbg pickast pristup utakmici nas je kostao, nikako da naucimo vec par sezona. Tek posle 2-0 smo poceli da muljamo nesto, u drugom pol je bolja igra bila, ali i to nije bilo nista specijalno, drago mi je zbog Staridza, konacno da imamo nekog lika koji ce rasteretiti u Suareza u napadu.
            When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there! S.G.8

            Comment



            • Poslije najvećeg derbija na Ostrvu slijedi još jedna utakmica koja može ponijeti epitet derbi. Situacija na tabeli ide u prilog tome. Arsenal u utakmicu ulazi sa 6. mjesta i 6 bodova manje od 4. Tottenhama, te im je utakmica od izuzetne važnosti jer bi se sa 3 boda dodatno približili konkurentima za Ligu Prvaka. City, pak sa druge strane drugoplasirani sa velikih 7 bodova zaostatka za ljutim rivalom. Današnji susret između ova 2 rivala biti će ukupno jubilarni 160. Arsenal mnogo uspješniji od svog današnjeg rivala sa 82 pobjede iz 159 utakmica, dok je City slavio 39 puta, a neriješenim rezultatom završeno je 38 utakmica. Gol razlika je također na strani Topnika - 265-173. Prvi meč ova 2 tima na Etihadu završio je miroljubivim rezultatom 1-1 i podjelom bodova. Prethodne sezone u međusobnim duelima su oba tima ostvarila minimalne pobjede od 1-0. Arsenal u utakmicu ulazi u nešto slabijem raspoloženju koje je narušeno nakon kiksa protiv Saintsa. Umjesto očekivane pobjede i nova 3 boda u proboju ka vrhu tabele, navijači Arsenala dobili su hladan tuš podjelom bodova. Prethodno je Arsenal imao niz od 4 pobjede. City sa druge strane u meč ulazi u dobroj formi, prethodni meč su lagano riješili u svoju korist tricom protiv Stokea, a prije toga su u sjajnoj utakmici slavili na gostovanju kod Norwicha. Statistički podaci, kao i puniji igrački kadar su na strani Arsenala, no ipak je City aktuelni prvak Engleske, te trenutno drugoplasirana ekipa tako da izabranicima Wengera neće biti nimalo lako doći do pobjede.

              Forma timova




              Spoiler








              Izabranicima Wengera slijedi težak meč jer im na megdan stiže aktuelni prvak Engleske. Arsenal koji ove sezone igra solidno, no ako žele u top 4 moraju mnogo bolje. Prvenstveno moraju biti prisebniji i ozbiljniji u utakmicama sa klubovima koji ne spadaju u vrh engleskog fudbala. Pobjeda protiv Newcastlea od 7-3 nagovještavala je laganu pobjedu i nova 3 boda za Topnike protiv Southamptona, no Saintsi su se pokazali kao tvrd orah i došli do boda. Wenger će danas biti u mogućnosti da izvede vjerovatno najjači sastav Arsenala sa obzirom da nema mnogo problema sa povredama i suspenzijama. Santos, Diaby, te Giroud neće konkurisati za ovaj meč. Najbolji strijelac Arsenala ove sezone Walcott bi i danas trebao početi na poziciji napadača.

              Walcott koji je svojim dobrim igrama vjerovatno sve iznenadio. Veliki potencijal je nosio još od mladih dana, no mnogi su bili pesimistični za njegovu karijeru, pogotovo početkom ove sezone i to isključivo zbog toga što su smatrali kako već godinama stagnira i da nije u mogućnosti da uradi nešto više. Ipak, svojim igrama je demantovao sve to, te postao prvi izbor Wengera kada je napad u pitanju. Postignutim 8 golova treba dodati i 6 asistencija koje je ubilježio na svoj konto, što u zbiru daje podatak da je ove sezone najefikasniji i najproduktivniji igrač Topnika. Uz Cazorlu koji se takđer dosta istakao ove sezone, te Podolskog zasigurno nosilac Arsenalove navale. Santi Cazorla bi danas trebao biti nešto istureniji u odnosu na meč sa Saintsima. Iza Walcotta uz Cazorlu bi se trebali nalaziti Podolski i Chamberlain, dok bi Diaby i Wilshere trebali zauzeti poziciju zadnje veznog. Ovaj dvojac može osigurati sigurnu i prisebnu igru, jer se radi od 2 klasna igrača koji u svakom trenutku mogu sakriti loptu. Wenger je napravio iznenađenje ostavivši na klupi Artetu, umjesto koga će danas igrati Diaby, iako je malo ko to očekivao. Odbranu Topnika predvodi Vermaelen kome bi se na poziciji štopera trebao pridružiti i Mertesacker, dok će bekovske pozicije pokriti Sagna i Gibbs. Kako Wenger još uvijek ne može računati na usluge Fabianskog na golu će se i ovog puta naći Szczesny. U globalu dosta ofanzivna ekipa, sa jakom navalom koja će sasvim sigurno predstavljati problem za odbranu Citya. Vrlo važan meč za tim sa Emiratesa, a sa obzirom da je većina konkurenata za Ligu Prvaka to će biti dodatni motiv za Topnike da ubilježe novu pobjedu.

              Mogući početni sastav Arsenala: Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Diaby, Wilshere, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Walcott.


              Aktuelni prvak Engleske ekipa Citya će se nakon 2 lagane u rutinske pobjede (1 u ligi, 1 u FA Cupu) ovoga puta morati dobrano namučiti ako želi pozitivan rezultat na Emiratesu. 7 bodova zaostatka za Unitedom i nije mnogo, no prvenstvo se polako bliži kraju, a razlika između 2 manchesterska kluba se ne smanjuje. Prethodne 2 ligaške utakmice City je uspio pobijediti uz 7 postignutih pogodaka. Prije toga je uslijedio poraz na gostovanju kod Sunderlanda što je iskoristio drugi machesterski klub i povećao prednost. Mancini uoči susreta sa Arsenalom našao se sa problemima jer nekoliko ključnih igrača Citya neće biti u konkurenciji za današnji meč. Zbog povrede nema Aguera, te Rodwella, Nasria neće biti zbog suspenzije, dok Yaya i Kolo Toure utakmicu propuštaju zbog ACN-a. Mancini će s toga sve nade polagati u ove sezone najefikasnijeg napadača Citya - Edina Džeku.

              Čovjek koji je ove sezone sa svojih 9 golova ove sezone prvi strijelac tima sa Etihada, uprkos tome što ga Mancini koristi isključivo kao džokera. Prilika na kapaljku nije smetala Edinu koji će danas imati priliku još jednom dokazati se italijanskom stručnjaku. Sigurno je da će City danas biti jako opasan iz prekida jer će pokušati iskoristiti visinsku nadmoć Džeke. Tevez i Silva će stoga dosta puta probijati po stranama ne bi li došli u situaciju za centaršut. Džeko će dakle predvoditi vrh napada Građana, dok će mu u tome pomagati Tevez, Silva i Milner kao najistureniji nogometaši Citya. Barry i Garcia bi trebali na poziciju zadnjeg veznog što je prilika i za njih dvojicu da se dokažu u odsustvu Yaye. Oporavljeni Clichy bi trebao ponovo zauzeti svoju poziciju na lijevom beku, dok će Zabaleta na desnu stranu, a štoperski tandem činit će Company i Nastasić. Dosta slična postavka igre onoj koju preferira Wenger ove sezone, dok Mancini u odsustvu Aguera i Nasria mora improvizovati. Kako je i sam izjavio sve nade polaže u Džeku, te je izjavio ako on bude na nivou odnosno ako bude pogađao kao do sada da City može do povoljnog rezultata na Emiratesu. Sada kada je United povećao prednost na 10 bodova pobjedom protiv Liverpoola nema sumnje da će Građani tražiti svoju priliku za 3 boda što nam ostavlja nadu da ćemo gledati jedan napadački nogomet sa dosta golova.

              Mogući početni sastav Citya: Hart – Zabaleta, Kompany, Nastasić, Clichy –Barry, Javi Garcia - Milner, Tevez, Silva – Džeko
              sigpic
              Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
              don't support us when we win."

              Comment


              • Penal nad Edinom i crveni,nemoj Dzeko ti sutati zivota ti penal u zivotu zabio nisi
                Zeljko Malnar-Nocna mora <3


                #the return

                Comment


                • Al nikad ga ne zabije

                  Comment


                  • Originally posted by AK47 View Post
                    Penal nad Edinom i crveni,nemoj Dzeko ti sutati zivota ti penal u zivotu zabio nisi
                    Nije pogodio

                    Comment


                    • Врхунски штопер Кошјелни

                      Comment


                      • World class Koscielny


                        Isto sam pomislio , AK , nemoj rekoh Bogati i eto fuli
                        https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

                        Comment


                        • Penal i crveni, to je taj Shiti. No eto ima pravde pa ne udje u go.
                          sigpic

                          Comment


                          • Au kakva glupost Koscielny-a. Dzeko sutira penal.. Boze svasta

                            Comment


                            • A nije imao ni srece realno mada je lose sutao,ode lopta u stativu pa seta po liniji,ali eto opet imaju igraca vise dosta dugo.WC stoper legao na Dzeksona
                              Zeljko Malnar-Nocna mora <3


                              #the return

                              Comment


                              • Što crveni, crko sudija.
                                sigpic

                                Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                                But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                                Comment

                                Working...
                                X