Announcement

Collapse
No announcement yet.

Barclays Premier League & Championship 2012/13 - Diskusija i komentarisanje utakmica

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Dale View Post
    Hh , mogu misliti kako se osjeca onaj sto Freshko napisa da je rekao da ce Liverpool izgubiti jer nema Suareza , pogotovo ako prenosi tekmu hhhhh
    Covek se bas debelo zajebao u svojoj proceni, debelo, ljudi misle Liverpool je Suarez, daleko od toga...

    Meni je iskreno najzalije ovih momaka sa slika koje je kacio Mags, sto su otisli u Newcastle da gledaju mec, a imali su sta da vide, verovatno najgori mec u sezoni...
    sigpic

    “We have to change, from doubters, to believers, now.”
    -Jürgen Klopp

    Comment


    • Meni milina gledati Liverpool kad onaj skot ne igra
      Zeljko Malnar-Nocna mora <3


      #the return

      Comment


      • I ovaj jebeni Newcastle ce najvjerovatnije namucit Arsenal u zadnjem kolu
        sigpic
        "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
        AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

        Comment


        • Originally posted by AK47 View Post
          Meni milina gledati Liverpool kad onaj skot ne igra
          Da znas da imam utisak da LFC igra otvorenije, slobodnije nego kad je on u igri, nekako gusi loptu i previse ponekad...
          sigpic

          “We have to change, from doubters, to believers, now.”
          -Jürgen Klopp

          Comment


          • Kutinjo ce bas da bude bargain za, koliko ste vec dali, 8 miliona...

            Fantastican igrac.
            sigpic

            Comment


            • Originally posted by KingEric7 View Post
              Kutinjo ce bas da bude bargain za, koliko ste vec dali, 8 miliona...

              Fantastican igrac.
              Kako nece, mali se sprda, ali ocekujemo i od ovog dosta...

              sigpic

              “We have to change, from doubters, to believers, now.”
              -Jürgen Klopp

              Comment


              • Jeste Njukastl bio očajan danas, ali opet moram reci da meni Liverpul lepse i konkretnije igra bez Suareza a svi znamo kakav je Luis majstor!
                Mali Kutinjo me odusevljava, kakav osecaj za dodavanje, doktor!

                Comment


                • Bogami tecnija igra bez Suareza danas i mnogo laganije to izgleda, koliko vidim svi su na forumu primetili, mada i mi smo rastereceni usli u mec. Ovo nam je definitivno najbolja partija u sezoni, svi su igrali sjajno pogotovu Kutinjo covek je pravi mali brazlilski madjionicar. I ostali su bili sjajni Staridz pokazao odlicnu formu i jos jedan dokaz da moze i bez Suareza u napadu. Hendo takodje odusevio, kao i Dauning, sve pohvale za ostale momke, ulepsali su mi subotnje poslepodne
                  Last edited by Nightbird; 27-04-13, 19:32.
                  Bill Shankly : "Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that".

                  Comment


                  • Brendon pored svih mana koje je pokazao u ovoj sezoni, ima veliki plus od mene jer je mnoge igrace vratio iz mrtvila, a pre svih, Hendersona. Decko konacno pocinja da lici na igraca koji je placen skoro 20 mil.
                    sigpic

                    Comment


                    • VAN PERSIE SE VRACA NA "MESTO ZLOCINA"

                      Nikome na Emiratesu nece biti svejedno kada u nedelju bude aplaudirao svom ljutom rivalu, Manchester Unitedu na 20. osvojenoj tituli. Arsenalovi navijaci predugo cekaju trofej, a povratak njihovog bivseg igraca van Persie-ja kao sampiona PL je samo so na njihove rane. Ovo je sezona gde je Arsenal iskusio sve lose strane svoje politike, pa je 4 kola pre kraja u obavezi da osigura plasman u LS, u sezoni koja se najavljuje kao prekretnica kluba. S druge strane, stoji novi sampion Engleske, ekipa koja je kroz celu sezonu prikazala pobednicki karakter i duh sampiona, jedan od najvecih rivala Arsenala-Manchester United. Nimalo lak zadatak predstoji Topdzijama, koji ulaze sa imperativom pobede, dok United moze sebi da priusti luksuz odmaranja prvotimaca i pripreme za podizanje pehara u 38. kolu.
                      Arsenal kao i cele sezone igra promenljivo, mada su zabelezili dobre rezultate u poslednjem periodu. Igra nije na zavidnom nivou, ali ih sreca prati, pa se postavlja pitanje koliko su igraci Arsenala uljuljkani dobrim rezultatima.
                      Slicno njima, United ne blista jos od ispadanja iz Lige Sampiona, ali su do titule dosli zahvaljujuci vec spomenutom mentalitetu pobednika i odlicnim igrama van Persie-ja tokom cele sezone.
                      U prvom delu sezone, Manchester je dobio mec sa 2-1, iako je rezultat trebalo da bude daleko ubedljiviji. Fergusonova ekipa je bila daleko nadmocnija, superiornija u veznom redu, dok je Arsenal bio potpuno letargican i uspavan. Strelci su bili van Persie i Evra, dok je gol za Arsenal postigao Cazorla u nadoknadi vremena.

                      Forma timova

                      Za Arsenal je ovo utakmica sezone. Ako dobiju ovaj derbi, bice u odlicnoj poziciji do kraja sampionata za ulazak u TOP 4. Na tabeli su trenutno treci, sa bodom vise od Chelseaja, a dva vise od Tottenhama uz utakmicu vise u odnosu na oba najbliza pratioca. Pobedom u ovom mecu, Arsenal bi dokazao mnogo toga: da im je mesto u TOP 4, da mogu da se izbore sa pritiskom i da su sposobni za ponavljanje rezultata iz prosle sezone bez obzira na odlazak dva najbolja igraca.
                      Igraju promenljivo, nekonstantni su, tako da je pitanje kako ceo tim izneti pritisak i obavezu trijumfa u ovom mecu. Igrace bez Girouda koji je dobio suspenziju od 3 meca zbog crvenog kartona protiv Fulhama, tako da je jedina nepoznanica u timu ko ce ciniti trio na sredini terena. Arteta je siguran, za preostala dva mesta se bore Wilshere, Ramsey i Rosicky. Ocekujem da ce prva dvojica startovati, iako je Rosicky u boljoj formi od Wilshere-a. U odbrani se ocekuje da nastupe Szczesny na golu, ispred njega Koscielny i Mertesacker kao stoperski tandem, dok ce bekovske pozicije zauzeti Sagna i Monreal, koji je istisnuo Gibbsa iz prve postave. Napad ce predvoditi Podolski, a pomagace mu Cazorla na levom, odnosno Walcott na desnom krilu.
                      Izjava Wengera pred mec:
                      Wenger believes a lack of belief has been costly in those games but is backing his team to demonstrate their new-found confidence against Sir Alex Ferguson’s men.
                      “I personally believe we have been remarkably consistent against the teams who do not fight for the championship,” the manager told Arsenal Player. “Last year we did well against top teams, but this year we have not.
                      I felt it was a lot down to the fact we renewed the team and had a big lack of confidence for a while in the season. Now we have a good opportunity on Sunday to show that we have made that step so let's take it.”
                      Ocekivan sastav: Szczesny- Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal- Arteta, Wilshere, Ramsey- Walcott, Cazorla, Podolski (4-2-3-1)

                      Igraci Uniteda u ovaj mec ulaze kao novi sampioni Engleske, potpuno rastereceni sa mogucnoscu da se opuste i uzivaju u igri. Na Old Traffordu su rutinski savladali posrnulu Aston Villu, rezultatom 3-0 u mecu koji je obelezio van Persie het-trikom i fenomenalnim drugim pogotkom:
                      United ne briljira, dobijali su meceve "na misice", mada se sitce utisak da su u poslednje vreme podigli formu. Ipak, vezano za ovaj duel, kod njih najvise zavisi od sastava; da li ce Ferguson kombinovati, ili juriti rekord PL po broju osvojenih bodova i izvesti najjaci sastav. Izjava pre meca najavljuje drugu mogucnost:
                      However, speaking during his weekly press conference at Carrington, Sir Alex insisted there will be no let-up from United and claimed his side should respect the clubs still fighting for league positions and, in particular, UEFA Champions League qualification.
                      “We have a few bumps and bruises from the other night but it is hopefully nothing serious and I expect to have a strong side on Sunday,” the boss told reporters.
                      “Having won the league, there's always a danger of falling into the trap of 'it's all over and we can relax' and enjoy ourselves but I think we've got a duty to other clubs who are chasing Champions League places.
                      “Also, the rivalry we've had with Arsenal and then Chelsea over the years does put an edge to these games anyway so hopefully we'll represent ourselves in the right way.”
                      Sudeci prema ovoj izjavi, Ferguson ide na ceo plen, bez milosti prema svom kolegi Wengeru. Najavljen je povratak Vidica i Ferdinanda ispred De Gea-e, dok ce bekovi ostati isti-Rafael i Evra. U veznom redu se ocekuje da zaigraju Cleverley i Jones, dok ce po bokovima delovati Nani i Kagawa. U napadu Ferguson ima mogucnost da rotira do mile volje, tako da je nezahvalno bilo sta prognozirati, ali ako je verovati njegovim recima da ce nastupiti u najjacem sastavu, na terenu cemo videti Rooney-ja i van Persie-ja.
                      Ocekivan sastav: De Gea- Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra- Cleverley, Jones, Kagawa, Nani- Rooney, van Persie (4-4-2)

                      Takticka analiza utakmice

                      Pored svih desavanja na terenu i van njega, ovaj mec ce obeleziti novi sudar dva velika strucnjaka, i dva menadzera s najduzim stazom u PL, Fergusona i Wengera. Arsenal ce biti bez Girouda, ali je Wenger najavio da nece menjati svoj koncept igre zbog ovog izostanka, tako da se moze ocekivati dominacija Arsenala u posedu lopte, i najverovatnije veliki broj dodavanja "u prazno", kojima se nece otvarati odbrana Uniteda, druga najbolja u ligi (na deobi sa Arsenalom i Chelseajem), vec ce lopta samo kruziti. Tu se ocekuje da istupi Santiago Cazorla, momak koji je ove sezone mozak ekipe, i pokretac svakog ozbiljnog napada. Takodje, dosta ce zavisiti i od igraca na poziciji 10-ke, svejedno da li je to Wilshere ili Rosicky. Ocekuje se da pocne Wilshere, i da svojim tempom i brzinom kontrolise tempo i igru na sredini, i najvaznije, deli lopte za napadace, prvenstveno u prostor izmedju stopera i beka, gde bi brzina Walcotta morala da dodje do izrazaja. Treba spomenuti da ne bi bilo nikakvo iznenadjenje da Arsenal otvori mec visokim presingom, i odmah krene u poteru za ranim vodjstvom, kako bi mogao da udje mirnije u nastavak meca.
                      Nasuprot njima, od Uniteda se ocekuje jedna strpljiva, disciplinovana i organizovana partija, gde ce se sansa za pogodak traziti kroz kontranapade i prednost u brzini koju imaju napadaci Uniteda u odnosu na Mertesackera, prvenstveno se to odnosi na Nanija. Portugalac nije na nivou proslih sezona, ali je uvek igrao dobro protiv Arsenala, tako da se dobar mec i ovog puta moze ocekivati od njega. Za kontrolisanje tempa meca kod Djavola ce biti zaduzen Wayne Rooney, momak koji je ove sezone igrao na skoro svakoj poziciji u veznom redu. Svoju sposobnost prilagodjavanja razlicitim ulogama je najbolje prikazao na mecu protiv Aston Ville fenomenalnom asistencijom za gol RvP-a (video gore). U napadu novih sampiona PL je najveca opasnost spomenuti Robin van Persie, momak koji ce biti najbolji strelac sampionata i kljuc 20. titule Uniteda. Ipak, u slucaju da ga Ferguson postedi na ovom mecu, ne preti manja opasnost ni od dzokera Chicharita, momka sa neverovatnim osecajem za gol i sposobnoscu da bude na pravom mestu u pravo vreme. Ako se Ferguson odluci za kontranapade kao resenje za ovaj mec, upravo Chicharito moze biti X-faktor.

                      Kljucni dueli

                      1) Santi Cazorla vs. Rafael
                      VS.
                      Santi Cazorla je ove seozne motor Arsenala. Ako je on raspolozen za igru, protivnik je u ozbiljnom problemu. Silom prilika ne igra na poziciji plejmejkera gde se najbolje snalazi, ali ne pruza slabije partije ni na levom krilu u free-role ulozi, gde ima potpunu slobodu kretanja i ulaska u sredinu, poput Piresa u najboljim danima. Rafael je ove sezone fenomenalan, iako mu je nivo igre nesto opao u poslednje vreme, mada je to posledica kako umora, tako i slabije igre celog tima. Cazorla bi svojim iskustvom i fenomenalnom tehnikom ovde mogao da napravi puno problema Rafaelu, ali je mladi Brazilac ove sezone pokazao da je sposoban da odgovori izazovima. Ako uspe da ponovi partije na nivou prvog dela sezone, Arsenalov dirigent ce biti ugusen.
                      2) Jack Wilshere vs. Tom Cleverley
                      VS.
                      Duel dva igraca koji ce u buducnosti biti okosnica veznog reda engleske reprezentacije bi vrlo lako mogao da odluci ovaj mec. Wilshere se vratio nakon povrede, vidi se da polako ulazi u formu, ali je takodje ocito da nije na vrhuncu svojih trenutnih mogucnosti. Ipak, svojom eksplozivnoscu, lucidnoscu i dribilinzima je u stanju da diktira tempo, sto se od njega ocekuje u ovako vaznom mecu. Cleverley nije dobijao puno prilika u poslednje vreme, ali je uvek prikazivao neverovatnu borbenost, trudio se i par puta efektnim potezima bio prevaga za svoj tim. Ako Cleverley uspe da dovoljno fizicki nadjaca Jacka i spreci ga da svojom lukavoscu pronalazi put kroz odbranu Uniteda, Djavoli ce preuzeti kontrolu nad sredinom terena.
                      3)Laurent Koscielny vs. Robin van Persie
                      VS.
                      Do prosle godine saigraci, sada direktni rivali. Koscielny je u stanju da odigra briljantan mec i neke od najboljih napadaca "stavi u dzep", ali je vec postalo normalno da njegovi kiksevi preskupo kostaju Arsenal. Van Persie s druge strane retko kad ima problem s konstantnoscu. Kad reseta, on to radi brutalno i nemilosrdno. Okitice se titulom najboljeg strelca, a visoko se kotira i kao kandidat za najboljeg igraca sezone. Ipak, bio je u golgeterskoj krizi koju je prekinuo realizovanim penalom protiv Stoke-a i het trikom za overu titule. Bude li Koscielny odigrao jednu od onih utakmica kad "pohapsi" protivnicke napadace, za ocekivati je da se van Persie ne istakne previse. Ipak, od Koscielnog se moze svasta ocekivati, tako da bi United mogao da profitira insistiranjem da van Persie ide na Francuza u toku mecu.
                      Statistika

                      Djavoli su samo jednom porazeni u poslednjih 11 meceva sa Topdzijama.
                      Ovo ce biti 49. medjusobni duel Fergusona i Wengera. Ferguson je dobio 22 meca, dok je Wenger ostvario 15 pobeda.
                      Do sada je odigrano 215 meca ova dva tima, Manchester United je trijumfao 91 put, Arsenal je to ucinio 79 puta, dok je nereseni ishod vidjen na 46 utakmica.
                      Arsenal je dobio 5 crvenih kartona u PL do sad- dva vise od bilo koje druge ekipe.
                      U poslednjih 12 utakmica, Topdzije su samo jednom porazene. Ostvarili su 9 pobeda.
                      Od pocetka februara, Arsenal je primio samo 6 golova na poslednjih 10 meceva u PL. U tom nizu su 5 puta uspeli da sacuvaju svoju mrezu.
                      Manchester United je najvise puta ove sezone uspeo da preokrene rezultat- cak devet, 4 vise od bilo koje druge ekipe.
                      Djavoli su lideri i u kategoriji pogodjenih stativa i precki- sreca im je okrenula ledja 22 puta.
                      Cak 19 razlicitih igraca se upisalo u listu strelaca u ceti Alexa Fergusona.
                      U poslednjih 15 utakmica, mreza Uniteda se zatresla tek 7 puta.

                      Zakljucak

                      Da li Profesor krije jos neku lekciju? Da li se Ferguson zadovoljio "samo" titulom, ili hoce da je osvoji uz rekord? Da li je Arsenal u stanju da se izbori s pritiskom? Da li u Unitedovim igracima ima motivacije nakon osvojene titule?
                      Odgovori na ova pitanja kriju se na stadionu Emirates, a saznacemo ih u nedelju, u 17:00. Nesumnjivo nas ocekuje kvalitetan fudbal, mec koji ce opravdati epitet derbija i nadam se, otvorena utakmica s velikim brojem lepih poteza, akcija i golova.
                      Last edited by Wilshere_10; 28-04-13, 00:16.
                      "Once you leave Arsenal, you can only go down, really." - Jack Wilshere


                      Dakle, ti si portir!

                      Comment


                      • Al ga uradi Wilserica
                        Inace Mags brate preselo ti putovanje u Englesku
                        sigpic

                        #PRAVDA ZA BRAĆU

                        Comment


                        • Wilsherice gde si cele sezone?! Gde su bili ovakvi postovi?! Sto kaze Gang ..

                          Iskidao si..
                          Originally posted by Vladan
                          SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
                          :vinjaksmajli:

                          Comment


                          • I ovaj jebeni Newcastle ce najvjerovatnije namucit Arsenal u zadnjem kolu
                            Nemoj da vređaš,znaš?Ja nikad ružnu reč nisam rekao o Arsenalu.

                            Comment


                            • Where would your club be without the top scorer?

                              sigpic

                              Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                              Comment


                              • Originally posted by spira View Post
                                @Joe Cole 10

                                Videcemo u subotu ko vozi traktor, a ko otvara kapiju.


                                TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                                "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                                LFC:18+5=THE GREATEST

                                Comment

                                Working...
                                X