Announcement

Collapse
No announcement yet.

Barclays Premier League & Championship 2012/13 - Diskusija i komentarisanje utakmica

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Statistika je kao bikini, sve otkriva ali nista ne pokazuje!
    Originally posted by Vladan
    SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
    :vinjaksmajli:

    Comment


    • Ma statistika je njesra najvece po meni, mozes ti imati 100% tacne pasove u 30 odigranih meceva, ali djaba ako to nisu oni pravi pasovi na koje mi mislimo, vec oni od 5-10 metara;)Ovo se nije odnosilo na Carricka, vec opcenito primjer o statistici.
      sigpic

      Comment


      • Drugi go Spursa je trebao biti faul nad Cazorlom, postovao je prednost ali je Arsenal izgubio loptu sljedecim pasom. Prednost kada je davao spursima ako bi izgubili loptu sljedecim pasom dao bi faul. Imao je 2 kriterija za igrace Arsenala i za igrace Spudsa..
        sigpic
        "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
        AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

        Comment


        • Da se niko ne naljuti, ovo je kopirano sa tvitera.

          EPL Table:

          1. RVP
          2. Oil Money v2.0
          3. Bale
          4. Oil Money v1.0
          5. ex-RVP/Oil Money 3.0 Beta
          sigpic

          Comment


          • Kako me nerviraju sa ovom pricom da Junajted cini jedan igrac, mozda i cini(a ne cini) ali to svakako nije Persi.
            sigpic

            Comment


            • Junajted je ekipa sa najvise razlicitih strelaca ove sezone u EPLu, a Robin je samo pokazao kakav je igrac jer je pogadjao kada je najvaznije!

              Comment


              • United moze i bez Robina da pobjedi, dokazano... A inace, imamo 17 razlicitih strijelaca ove sezone, tj najvise u ligi.
                sigpic

                Comment


                • "Arsenal boss Arsene Wenger admitted his side would struggle to claim a top-four Premier League place after their 2-1 defeat at rivals Tottenham."

                  ...a prije nedelju dana izjavio da moze da zavrsi drugi

                  Comment


                  • Tako to ide ove sezone, Mancini izjavio da ce nas stici i da smo srecni - zaostaje 15 bodova sa utakmicom vise; Brendon izjavio da moze do 2, a kasnije i do 4, evo ga na sedmom, Venger izjavio da ce biti 2, sva sreca ako udje u top4, Fergi izjavio da je tim jaci iz 1999-e i tim indireknto rekao da juri tripletu i verovatno ce u ovoj nedelji ispasti i iz LS i FA kupa
                    Last edited by ExEric; 04-03-13, 12:03.
                    sigpic

                    Comment


                    • Originally posted by KingEric7 View Post
                      Tako to ide ove sezone, Mancini izjavio da ce nas stici i da smo srecni - zaostaje 15 bodova sa utakmicom vise; Brendon izjavio da moze do 2, a kasnije i do 4, evo ga na sedmom, Venger izjavio da ce biti 2, sva sreca ako udje u top4, Fergi izjavio da je tim jaci iz 1999-e i tim indireknto rekao da juri tripletu i verovatno ce u ovoj nedelji ispasti i iz LS i FA kupa
                      Debeli izjavio da mu je nebitno sto mu navijaci zvizde, evo sad izjavio da je takvo ponasanje neprihvatljivo.
                      Takođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.

                      Comment


                      • http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=691980

                        Igraci su krivi!
                        za Mancu!
                        "Once you leave Arsenal, you can only go down, really." - Jack Wilshere


                        Dakle, ti si portir!

                        Comment


                        • Originally posted by tata Mumi View Post
                          Debeli izjavio da mu je nebitno sto mu navijaci zvizde, evo sad izjavio da je takvo ponasanje neprihvatljivo.
                          Ma ja pre svega mislim na izjave trenera gde ce njihov tim zavrsiti na kraju sezone iako se ona jos uveliko igra.

                          Pogotovo Mancini i Brendon koji su svoje izjave davali jos u I delu sezone. Cuti, radi sa timom mec po mec pa cemo vec videti ko ce biti gde.

                          A da me ne shvatis pogresno, Rafa je totalno nebitan u celoj prici jer je dosao da pokupi platu i da glumi trenera do kraja sezone. Jbt koliko ste vi nazadovali sa njim, pa to je strasno. Tony G rece da ste bili samo na -4 od nas, sada je vec -19 .

                          @Vilsirica

                          Pa donekle ima smisla jer ima gomilu placenika koje se samo setaju terenom. Ako je neko gledao QPR i Sautempton mogao je to da vidi. Sad, njegova je krivica ponajvise motivacija, jer ove sezone igraci Sitija ne deluju toliko naostreno kao prosle, kao da su se zadovoljili tom jednom titulom.
                          sigpic

                          Comment


                          • Da li se Steven Gerrard vratio svojim najboljim danima ? | Statistika u odnosu na Xabia Alonsa


                            Nakon sto su momci Brendana Rodgersa ispali iz daljeg takmicenja u Evropa Ligi uprkos impresivnom performansu u drugoj utakmici na Anfieldu protiv Zenita, Liverpool je izgubio svaku mogucnost da osvoji trofej ove sezone. Iako Brendan i njegovi momci imaju nekakve sanse da zavrse na 4. poziciji, to ipak izgleda tesko da ce se desiti, jer bi trebalo da ocekuju od svih rivala da imaju niz losih rezultata i seriju dobrih i konstantnih rezultata svojih igrara. Naravno, navijaci ne zele da jos jedno moze se reci razocarenje od sezone sakrije neke pozitive, misleci pre svega na Suarezovu sjajnu formu, pozitivan uticaj Daniela Sturridgea na igru, kao i Gerrardovo "ozivljavanje" kao jedan od najvecih znakova progresa u Liverpoolovom "rebuilding" procesu. Svakako je ocigledno da je forma Gerrarda u poslednje vreme bolja nego u prethodnih par sezona. On je ostao zdrav kroz celu kampanju do sada, sto mu je omogucilo da povrati svoju sposobnost da deli predivna, tacna dodavanja na terenu. Gerrard je takodje povratio malo one svoje energije, posto je mnogo dinamicniji , bori se za svaku loptu i pravi veliku razliku na sredini terena. Cak je i postigao neke mocne golove sa velike udaljenosti, sto je i bio njegov zastitni znak u najboljim godinama.

                            Sa formom kapitena koja je ocigledno sjajna, izgleda interesantno uporediti ovu sezonu, sa njegovim najboljim sezonama i kako se njegova igra promenila od tada. Sezona 2008/09 je verovatno jedna od najboljih u Gerrardovoj karijeri. To je bila sezona u kojoj je duo Torres - Gerrard unistavao protivnicke odbrane, jednu po jednu.


                            Kao sto se moze videti sa tabele, Gerrard je ocigledno skoro dostigao broj odigranih meceva ove sezone u poredjenju sa sezonom 2008/09. Samo mu treba malo vise od dve full odigrane utakmice da bi izjednacio taj rekord, tako da izgleda da imamo dobar materijal za poredjenje iako Gerrard igra dosta dublje na terenu nego te sezone.


                            Gerrardova statistika dodavanja pokazuje da on ne samo da nije dostigao nivo iz te sezone - to izgleda cak i bolje, naravno zahvaljujuci njegovoj povucenijoj ulozi na terenu gde ima manje pritiska na loptu. On je vec sada pokusao vise dodavanja nego kada je Liverpool zavrsio kao drugi u ligi, iako je igrao 200 minuta manje. Oba statisticka parametra, i dodavanja u otvorenoji igri, i celokupno sva dodavanja "overall", su takodje procentualno porasli, sa 80% na 86% kada su dodavanja u otvorenoj igri u pitanju, odnosno sa 73,98%, na 80,95% kada su "overall" dodavanja u pitanju. Ocigledno je da Steve G dodaje mnogo vise nego ranije, i da su ta dodavanja nikad tacnija bila nego u sezoni 2008/09.
                            Kao sto je pomenuto ranije, glavni razlog zbog ovog napredka jeste njegova povucenija uloga na terenu.


                            Steven Gerrard igra rolu Xabia Alonsa ??


                            Od kako je Xabi otisao iz kluba, navijaci Liverpoola sanjaju o njegovoj zameni od tada, zameni koja je dovoljno tehnicki i takticki potkovana da bi popunila prazninu koju je spanski maestro ostavio. Razliciti menadzeri su pokusavali da taj san i ostvare, dovodivsi igrace poput Alberta Aquilanija i Charlie Adama ali svaki od tih igraci nije uspeo da napravi znacajniji uticaj na igru, koji se od njih ocekivao. Ali, izgleda da je Brendan Rodgers resio da sredi taj problema, na drugaciji nacin, postavljajuci Gerrarda na slicnu poziciju na kojoj se Xabi Alonso probio kao igrac.

                            Steven pokusava dosta vise duga dodavanja, nego sto je to radio u sezoni 2008/09. On je ustvari odigrao najveci broj dugih lopti od svih igraca Liverpoola. On je takodje napravio najvise ulazaka u poslednju trecinu terena. Stvarno lici na Alonsa posto je i Spanac isto pokusao najveci broj dugih dodavanja i ulazaka u poslednju trecinu od svih veznjaka Liverpoola te sezone. Gerrard takodje odigrava duge pasove dosta dublje, gde 36% njegovih dugih lopti su pokusavani pasovi sa svoje polovine u poredjenju sa Rafinom najboljom sezonom, gde je imao 23%. Opet, dosta podseca na Xabia, jer razlika u ovom parametru izmedju dvojice je 1%.


                            Gerrard izgleda se vratio svojim najboljim danima ili barem blizu toga, kada je u pitanju parametar kreativnosti. On vec sada ima isti broj asistencija kao i 2008/09 sezone. Takodje je stvorio 74 sansi, u poredjenju sa 89 sansi koje je stvorio sa Crvene te sezone. To znaci da on stvara sansu svaka 33 minuta, dakle treba mu samo 3 minuta vise da stvori sansu ove sezone, nego sto je to radio kada je igrao sa Torresom, i sta je jos impresivnije jeste da to radi sa dosta povucenije pozicije.

                            Ipak ima nekih promena u njegovoj igri, posto pokusava nesto manje driblinga , sto obicno rezultuje u manjem broju uspesnih driblinga. Opet izgleda da ovo dosta lici na Alonsovu rolu, jer je on u svojoj poslednoj sezoni pokusao samo 13 driblinga. Gerrard takodje pokusava manje centar-suteva, gde je njegov procenat preciznosti centar-suta poptpuno identican.


                            Gerrardova statistika postizanja golova i sutiranje ka golu protivnika nam pokazuje da on sada igra u dosta disciplinovanijoj roli. To ne mora obavezno da znaci da necemo vidjati energican i ofanzivan fudbale sa njegove strane. Ustvari, neke brojke pokazuju totalno suprotno. Ipak, kapiten Liverpoola i Engleske je ograniceniji nego sto je to bio u kampanji 2008/09. On uzima manje suteva po utakmici, sto rezultuje losijem odnosu minuti po postignutom golu.
                            U zlatnom dobu Rafe Beniteza, on je postizao gol na svaka 164 minuta, ove sezone mu je za gol potrebno 347 minuta. Mozda sugestira da Gerrardovo sutiranje ka golu protivnika ali statistika naglasava da to nije slucaj. Cak sta vise, izgleda jos bolje, posto njegova preciznost sutiranja iznosi procentualno 50% u odnosu na 2008/09 sezonu kada je imao 41%, dok je njegov procenat konverzije sansi identican, 16%. Izgleda da Gerrard nije postao manje klinican, on samo ne igra tako ofanzivno kao ranije.


                            Da li se onda Gerrard vratio svojim najboljim danima ?

                            Statistika pokazuje da je igrac promenio svoj stil igre. Steve je sada vise koncetrisaniji na distribuciju lopte na terenu, da odigra sto vise pasova, naravno trudeci se da budu sto precizniji. Takodje je pokusao vise dugih dodavanja i ulazaka u poslednju trecinu terena. Takodje su njegova dodavanja su odigravana sa dosta dublje pozicije na terenu nego sto je to bio slucaj 2008/09.
                            Sve ovo dolazi kao cena za slabije pokusaje kada je u pitanju sutiranje ka golu i cini Stevena Gerrarda dosta slicnim Xabiu Alonsu u njegovoj poslednjoj sezoni za LFC. Legenda Crvenih svakako uziva u dobroj formi kao nekada, i mozda se ne postavlja pitanje da li se on vratio najboljim danima. Izgleda da Steve igra potpuno drugaciju ulogu na terenu nego sto je igrao pod Rafom Benitezom, i kao takav radi sjajan posao. Izgleda vise kao preruseni Alonso nego kao stari Gerrard.

                            Ipak, ostaje da se vidi da li ovaj trenutni nivo njegove igre najbolje sto on moze da ponudi u ovoj novoj, dosta disciplinovanoj roli.
                            sigpic

                            “We have to change, from doubters, to believers, now.”
                            -Jürgen Klopp

                            Comment


                            • Ok je sve to, ali je njemu u opisu posla da motivise igrace kako zna i ume. Sad, sto je on nesposoban, a Arapi ga trpe je sreca ostatak PL, jer bi normalan trener sa igrackim kadrom i budzetom Cityja bio najveci favorit za titulu.
                              "Nije lako osvojiti ovde titulu. Prošle godine smo uspeli, ali to je bilo prebrzo. Obično je timu, koji 40 godina nije bio prvi, potrebno pet-šest godina da osvoji Premijer ligu. Nama je to pošlo za rukom posle dve godine i normalno je da odmah naredne godine bude teško, ali imamo šanse", poručio je Mančini. Ova mu recenica dodje "Ostali treneri titulu uzmu za 5-6 godina, ali ja majstor uzeo za 2. Kacam rasan!" .
                              "Once you leave Arsenal, you can only go down, really." - Jack Wilshere


                              Dakle, ti si portir!

                              Comment


                              • Pa kazem njegova je krivica motivacija. Msm nije samo to, ocajno ponekad postavlja utakmice, vrsi kretenske izmene, previse je defanzivan za ovakav tim koji ima itd...

                                Ali to je isto radio i prosle sezone, samo su mu igraci bili u 5x boljoj formi. Igraci su ga izvukli tada, a sada "izneverili". Tj. sada se jasno vidi kakav je trener (nikakav).
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X