Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tour de France 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

ma ovo je takav sport prepun nekih afera i toga ce uvek biti i to je jos jedna draz ovog sporta... i mogu sa sigurnoscu da kazem da se velika vecina profesionalnih biciklista dopinguje, samo je neko manje neko vise zasticen, tu su razne veze, lobiranje, zastita, znate uostalom kako sve to funkcionise... samo je pitanje dana kada ce naci nekom drugom biciklisti da je dopingovan, neko ko je do juce imao zastitu a onda je izgubio pa je odmah kriv...
    razmislite malo, pogledajte, da li je realno ocekivati da takve napore kakvi su na nekoj grand tour trci izdrzavaju momci koji su prakticno anoreksicni, imaju toliko malo misicne mase na sebi da su se iskrivili, ne lice ni na sta... pritom je vecina njih svesna da nemaju bas bezbroj sansi za neku veliku pobedu... a ceo zivot su praktcno posvetili tome...
    da se razumemo, ja ne branim nikoga niti opravdavam bilo sta vezano za doping, i meni to smeta kao i svima koji zele da gledaju fer nadmetanje, ali ovo sve je pomalo smesno sto rade te doping komisije... da niko nema protekciju, da sad ulete na tour ili bilo koju drugu trku i objektivno, nezavisno od drugih faktora da sprovedu doping kontrolu, svi bi se iznenadili koliko veliki bi bio broj vozaca koji bi bili pozitivni na neku nedozvoljenu supstancu... samo sto su neki vozaci zasticeni novcem, sponzorima itd. a verovatno cak i neki celi timovi....
    VALENTINO ROSSI #46

Comment

Lens Armstrong je sigurno jedan od najvecih sportista svih vremena.Da je on ljudina to stoji,donio je mnogo biciklizmu i hvala mu na tome,ali ja ne mogu da vjerujem da zaista postoji neko ko vjeruje da je on "cist" osvojio 7 Tourova za redom...
      Tokom cijele njegove karijere se pricalo da svasta uzima i da ima dobra ledja kada su kontrole u pitanju.To sto je on prosao 500 i kusur testova meni nista ne znaci jer su svi imali koristi od njega.Meni bi bilo zao da dokazu jer je legenda i to bi potreslo biciklizam i samo tako ukaljalo ugled ovog sporta.Ali je vrlo vjerovatno da ce dokazati jer su se zestoko okomili na njega.
      Hinkapi,Laiphajmer,Vande Velde,Zabriski i Dzonatan Voters su svjedocili protiv njega i ovi cetvorica ce dobiti sesto-mjesecni ban koji ce stupiti na snagu krajem godine.Tako su dogovorili,a za Votersa jos nije jasno hoce li sluziti istu kaznu s obzirom da je sada u upravi Garmina.O kakvoj se prici radi vjerovatno je svima jasno kad vide da su se ovi momci dogovorili da svjedoce.Voters je sve ovo demantovao.
      E sad,ako se to otegne za sledecu godinu onda ce moci da mu skinu samo titule 2003/04/05 jer se uzima period od 10 godina.Svakako da ovdje nije bitno koliko ce titula izgubiti kad gubi ugled i obraz a sve to vuce biciklizam u provaliju.
      U biciklizmu su rigorozne kontrole i sve se svodi na to koliko dobro neko moze da sakrije tragove dopinga.Vecina vozaca uzima nesto ali to nisu toliko jake stvari koje ce ti same donijeti neki trijumf.Kad se ovako prica o dopingu,ljudi odma pomisle da je taj neko uzeo ne znam ni ja sta sto drugi vozaci nisu i da mu je to omogucilo da pobijedi.Svi oni koriste nesto.Neko na svoju ruku(pa posle naebe sa svih strana),a neko to radi sa dozvolom tima i podrskom timskih doktora.Stvar je u tome da ko god osvoji nesto veliko,poput Toura,taj je izuzetan sportista i tu ga je prije svega doveo tezak rad.

Jos nesto da dodam Ako uspiju da sruse Lensa,ja cu to smatrati nepravdom...
      Last edited by powerslave; 05-07-12, 13:03.

Comment

Победи опет Грајпел и опет после чукања и падова. Искрено, мало ме изненадио Кевендиш што није узео ово (ваљда га ја прецењујем и сматрам Богом ).

Пласман пете етапе:

Arise, Serbia!
        You fell asleep long ago,
        And have lain in the dark.
        Now wake up
        And rouse the Serbs!

sigpic

Comment

Jos jedna pobjeda Graipela Ja sam mislio da ce danas Gos napokon do pobjede,ali je krenuo prerano sto je Graipel znao da kazni Kevendis je bolji od obojice ali nema voz kosto ga imaju ovi.
          I sjutra cemo gledati iste momke u zavrsnici + Sagan i vjerovatno Farar(ako ne bude nesto s*ebao).Momak je baksuz...u svakoj etapi je stradao u padovima a danas je upravo on izazvao onaj pad
          Ja sjutra navijam za Gosa jer se svi okitise osim njega

Comment

Grajpel opet pobedjuje, ne dopada mi se sto je opet bilo padova, ali sta je tu je. Sutra ponovo etapa za sprintere ,a u subotu napokon prva brtska etapa i da vas pitam sta mislite, da li kancelara ostaje u zutom,ili majicu preuzima neko drugi.

Comment

Ја мислим да нема шансе да задржи до краја жуту мајицу. Е сад, ко ће да је узме на крају, то не знам.
              Arise, Serbia!
              Now wake up
              And rouse the Serbs!

sigpic

Comment

Ja sam mislio posle etape u subotu da li ce ostati u zutom ,a ne na kraju trke.

Comment

А то. И чудно ми било да питаш већ за крај трке.
                  После те етапе може још да је држи али не задуго.
                  Arise, Serbia!
                  Now wake up
                  And rouse the Serbs!

sigpic

Comment

Ajte ljudi da vas cujem ko vam je favorit za GC.

Comment

• Иначе, нећу бити кући наредних 7 дана па нећу моћи да уређујем тему. Све што вам треба можете наћи на:

http://www.letour.fr/indexTDF_us.html

и

http://www.steephill.tv/tour-de-france/
                      Arise, Serbia!
                      Now wake up
                      And rouse the Serbs!

sigpic

Comment

• Kancelara mozda moze u subotu da ostane u zutom osim ako ne bude nekih zestokih napada i ako ne bude bas paklena etapa, onda on sigurno nece moci da prati... nadam se da moze da zadrzi majicu, onda bi je nosio prakticno gotovo pola trke...
                        Dosta padova u zavrsnici, u sprintevima sto mi se ne svidja ali nije neocekivano jer jezivo izgleda koliko rizikuju ti ljudi pri ogromnim brzinama... za bicikl
                        VALENTINO ROSSI #46

Comment

• Ja bi volio da Kancelara zadrzi zutu ali mislim da je onaj uspon na kraju te etape previse za njega.Ali jak je on pa nas mozda iznenadi
                          U subotu bi neki mogli opaliti u bijeg u poslednjoj deonici etape.Slek,Hesink,Rolan,Vokler itd bi mogli probati da naprave koju sekundu prednosti.To bi bas odgovaralo Sleku koji je slab na hronometru.Vokler mi je tu prvi pik za neko odmetanje On se oprostio od generalnog pa ce sigurno juriti etapnu pobjedu

Nemanja,ja navijam da Evans odbrani titulu ali ovako realno prvi favorit je Vigins zbog superiornosti na hronometru.To sto je on bolji na hronometru samo znaci da ce u brdima biti paklene borbe

Comment

• Ne svidjaju se meni ni Evans, ni Wiggins. Nijedan nema taj skok u brdima, Evans samo prati tocak favorita i to je to, fuck that. Nadam se da ce Sam uspeti da ih otkaci u subotu sa po kojim napadom.
                            sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Kancelara dolazi do rekordnog 27. dana u zutoj majici od svih vozaca koji nisu osvajali Tur
                              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Интересантно. Нек узме онда сад овај тур да се не смара човек више.

Немам времена за зајебанцију па преглед пете етапе само овако:

Реално и не треба вам више.

А пошто ме неће бити ту наредних 7-8 дана, оставићу вам профиле мапа:

Spoiler
                                Шеста етапа, Épernay / Metz 207.5км

Седма етапа, Тomblaine / La Planche des Belles Filles 199.0км

Осма етапа, Belfort / Porrentruy 157.5км

Девета етапа, Arc-et-Senans / Besançon 41.5км

Па онда иде дан паузе, па

Десета етапа, Mâcon / Bellegarde-sur-Valserine 194.5км

Једанаеста етапа, Albertville / La Toussuire - Les Sybelles 148.0км

Дванаеста етапа, Saint-Jean-de-Maurienne / Annonay Davézieux 226.0км

Аааааааааааа брда.

И за крај једна лепа сличица:

Ај па се куцамо. ;)
                                Arise, Serbia!
                                Now wake up
                                And rouse the Serbs!

sigpic

Comment

Working...
                                X