ne mogu nekome da kazem da prvo sve cuje i odgleda,jer ni ja nisam uspela da cujem sve sta su srdjan i aca govorili,ali sam sigurna da srdjan nije izjavio samo da "rosi ne zna da vozi"nema sanse da bi on tako nesto rekao,to jednostavno nije moguce;)
Announcement
Collapse
No announcement yet.
MotoGP-Iveco TT Assen
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Rekao je da "Rossi nezna da vozi Ducati" a ono sta je mene izbacilo iz takta je pod a - poredivanje Rossija i Haydena a pod b - da su totalno zanemarili cinjenicu da Rossi i Jeremy stalno nesto menjaju i pokusavaju ne bi li napravili motor koji moze da se uspesno vozi i bez da Bridgestone radi gume iskljucivo za tvoju ekipu (citaj: Stoner 2007-e)
Comment
-
-
Comment
-
Originally posted by dajstadas View PostRekao je da "Rossi nezna da vozi Ducati" a ono sta je mene izbacilo iz takta je pod a - poredivanje Rossija i Haydena a pod b - da su totalno zanemarili cinjenicu da Rossi i Jeremy stalno nesto menjaju i pokusavaju ne bi li napravili motor koji moze da se uspesno vozi i bez da Bridgestone radi gume iskljucivo za tvoju ekipu (citaj: Stoner 2007-e)don't be scared homiesigpic
Comment
-
Originally posted by Rossini View Post@ Yamahay
..pogresno sam te razumeo..imas moje veliko IZVINJENJE....ti si pisao o 2006 ja sam te shvatio sasvim nesto drugo.....uticale su gluposti koje su pisane ovde..Izvini jos jednom,jako mi je zao sto sam te napao bzv..
Comment
-
.sad ce mo da sumiramo sve..kazes imao je drugoo vreme na warm-upu..oke..imao je..pitanje..sta mu je donelo to drugo mesto??sta je dobio time??jel dobio smer u kome treba da ide..?ne razumem,sta?sta je warm up?finalno podsesavanje pred trku?ili podesavanje sitnica..?i na kraju??sta je dobio?...NISTA..7 mesto sa istim problemima..to je dobio on i ekipa..sumirajmo trku,Nikijevu trku..kazes imao je tempo i mogao je nekako do,ne znam samo gde..prvih 4 kruga,dukati se drzi..5 krug..dukati i dalje prati prvu 4-ku,cak i pokusava da predje Bautistu..6 krug,Hejden pravi gresku,zasto?kasni iza vodecih vec 2.5 sec..zato sto dukati vec iskazuje problem nestabilnosti,doduse male,ali ih iskazuje..15 km je vec na gumama..idemo dalje..na 13 krugava do kraja,Niki ima zaostatak iza Lorenca 8 sec,za Stonerom 7,za Danijem 6..za Butistom 5.5,za benom 3 sec..itd..znaci proslo je 7 krugova,on ima zaostatak iza vodecih vec dobrih 6 sec!!7 krugova,zaostatak 6 sec..??valjda ti brojke nesto govore..pitanje opet,gde je tu warm up???ja cu ti odg,nigde..ali bas nigde..warm up ima velike veze kad ti je motor konstantan,samo mu treba finese..a finesa nije stabilnost prednjeg kraja,slozices se..kraj se zna..gubi 6 mesto od Cala u poslednjem krugu u predzadnjoj krivini..zasto??zato sto je vec 100 km na gumama i nema nikakvu stabilnost..eto zato..ajd da postavimo to i ovako..mnogi kazu kako Rossi se nije snasao na njemu..ok,neka bude tako,mada je to cista nebuloza,pa cak i od nekoga,necu reci od koga,ali ima tamo u nekom delu lepo pitanje,pa nek se zapitaju malo..ali vratimo se na ono sto sad hocu da kazem.."ako" se Rossi nije snasao,sta je sa Nikijem???decko je ostareo u dukatiju..vec mu bele sede izbijaju na povrsinu,od sedenja na njemu..i??da li je u pitanju Nikijeva nesnalazljivost,ili je u pitanju totalni promasaj zvani Dukati??o cemu se radi??ako je tako,kako kazete,da dukati ima potencijal,koji je to potencijal??kazite mi kad je dukati video zadnji podijum sa Nikijem i pod kojim uslovima je to bilo???ajd,da vas vidim...za mene je Niki prosecan vozac,ali eto ima jednu titulu,pa da kazemo da je sampion..mada je daleko on od sampiona,ali ajd neka je sampion,i jos bolje zbog toga,vec je trebao da ostvari bar jedan kvalitetan rezulta,bar jedan.....kisa i Rossi na dukatiju..pa mnogo prosto ljudi,svi spori,gume se manje trose,samim tim i manje je nestabilan,i naravno vrhunsko umece vozaca,eto vam podijum..mnogo prosto..ali to je kisa,svi su u granicama koje dukati tad moze da dohvati,sve ostalo je za njih misaona imenica....ja sam malocas gledao reprizu na Sk-bu,posto nemam prime,cisto da vidim neke detalje..sve je to jako porazavajuce za tako ozbiljan tim kao sto je dukati..opet cu ponoviti,ako se tim,jak tim sa jakim vozacima zadovoljava 6,7 i tako dalje mestima,onda je ok..nemam vise sta da kazem..ali bice da je nesto drugo po sredi tu..nisu u pitanju vozaci,vec motor..i ne znam vise kad ce to shvatiti svi oni koji prate ovaj sport,a pricaju kako dukati nije losa masina..ima potencijal..imam i ja potencijal da se trkam,ali mi treba da se ponovo rodim.
Stoner je dosao u dukati 2007 god,i seo na motor koji se za tadasnje uslove,ajd da se tako izrazim,pravio i podesavao lako..naravno,ne kazem da je bilo lako bilo kada napraviti motor,vrhunski motor,ali je dukati tu verziju koliko se secam razvijao jos 2005 godine sa Chekom i Seteom nesto kasnije,jer su planirali da Sete i Cheka sa njime pariraju Hondama i Yamahama,i da osvoje titulu jer su izjvaljivali da imaju vrhunsko resenje za 800 cm..Sete je otisao iz dukatija,takodje i Cheka a dosao Stoner,za koga ce mo se svi sloziti da je extar vozac..za njih je to bilo,kako se kaze u narodu "kec na desetku",jer je sezona pocinjala a svi su bili daleko iza dukatija u razvoju novih motora od 800 cm..zato je Stoner onako dominirao u prvom delu sezone nad svima,da bi kasnije ta dominacija pocela da jenjava kako su ih konkurenti stizali,a pogotovo vazi to za Yamahu sa Rossijem na njoj..u toj godini ako se ne varam dosao i Marko i potpisao 2-nji ugovor sa dukatijem,za koga su svi pricali da je taj ugovor bio pomalo smesan u odnosu na onaj sa Stonerom..ja jedino to vidim kao neku prepreku u voznji Marka te godine,i ostvarivanje losih rezultata..ako se secas ti a i ostali,nekoliko puta je Marko i rekao,i to vrlo ozbiljno da nema jednak status sa Stonerom,da je vrlo nezadovoljan svojim statusom u dukatiju,da bi to sve kulminiralo karajem godine i taj ugovor na 2 god je raskinut izmedju Marka i dukatija TE ISTE GODINE!..Marko je otisao iz dukatija u kawasaki a umesto njega dosao Niki....i po meni je to jedini razlog,a italijani su skloni tome da nekog gotive a nekog ne..U sezoni 2008 taj dukati vise nije bio tako dominatan kao 2007,i to se videlo koliko su ga sustigli i prestigli konkurenti,a koliko se njima nakacilo problema te god,tako da Stoner nije mogao vise od toga sto je postigao do tada..pritom imajuci u vidu,da je Stoner samo vozac,i da vrlo malo ulazi u detalje i iskazuje svoje zahteve kako i sta bi trebalo da se radi u buducnosti sa motorom,dukati se zakopao tada i nije nesto uspeo da priblizi svoj motor konkurenciji..cak sta vise,taj bajk je bio osudjen na propast,sto se mnogo lepo videlo tih god...UBEDJEN SAM POSLE SVEGA VIDJENOG DO SADA, da je to bio uzrok Stonerove "iscrpljenosti"i onakav odlazak na odmor usred sezone..jedostavno covek ne moze da podnosi poraze....a to sto ti kazes za Rossija da je sa istim motorom imao 2 sec zaostatka iza Stonera sa istim motorom,nije ni cudo,jer ga je ovaj vozio 3 god,a Rossi 2 dana..vrlo brzo,taj motor iz 2010 vise nije ugledao svetlost dana,a iskreno nije ni mogao prici onome od iz 2007 i 2008..vec uveliko je zapocet razvoj 1000-ki,tako da nije bilo ni razloga da Rossi testira motor koji je vozio Stoner,i nesto da pokazuje kako je Rossi bolji na dukatiju od Stonera....to su gluposti za svakog,pa i za Rossija..dukati je jos tada bio u problemu,i to kakavom problemu...To su samo price da Rossi nije imao dobar ugovor sa Yamahom,odnosno da ja losije placen nego li Horhe,bili su isto placeni,a to se njemu nije dopadalo,po meni sa razlogom a svi ih vec znamo,zato je on i iz revolta prema Yamahi otisao u dukati,jer su ga ovi oberucke prihvatili i mislili da ce dukati biti opet onaj stari..medjutim,direktor ili sef razvoja dukatija je izjavio,kako oni ne zele Yamahu u Dukatiju,jer zele da odrze tradiciju i originalnost..sto im se na kraju svih krajeva sada debelo obija o glavu...tako da price o tome kako je Stoner sa njim pravio cuda,a Rossi se jos nije prilagodio ili jos vece gluposti,kako samo Stoner zna da vozi dukati i niko drugi,su DEBELE NEBULOZE..da su odmah zapoceli ono sto sad vidimo kao pravi razvoj,verujem da bi dukati bio itekako konkurentan..mozda ne u 2011,ali ove godine verujem da bi svi pozeleli da ga voze....tako da je Tony to sustina cele price,i nista drugo sem toga..nadam se da si zadovoljan mojim vidjenjem stvari...
to samo lici na tempo..i svima se tako cini..ako pogledamo kako je sve proticalo,on ih je pratio u prva 4-5 kruga..i onda dolazi do izrazaja sve one mane koje ima taj dukati...kako pocinju gume da se trose,on je sve slabiji i slabiji,nestabilniji..Niki je,slozices se,vozio na maximumu i ne vidim ja tu kukavicluk,vec greske koje proizilaze iz mana tog motora...trudio se bez daljeg,ali od ovoga nije moglo vise..ili 7 mesto,ili da pase travu pored staze....ne moze dukati sa Yamahom i Hondom..daleko su od toga..Rossi??slazem se ja sa tobom,medjutim on se trudi da nesto uradi sa njim..tvrdim da to nisu isti motori,ili ako nista drugo nisu ista podesavanja koje radi Rossi u odnosu na one koje radi Niki...jednostavno ne vredi,i tacka..mozes sve uraditi sa njime,i opet na kraju dobijes isti rezultat..jos na pocetku 2011,kad je poceo da se konstruise ovaj motor stvari nisu stavljene kako treba..sad je vec kasno za bilo kakve prepravke,i tu nema vise leka..mozda ce nesto uraditi kako sezona odmice,ali to sigurno nece biti dovoljno za podijum..a moje licno misljenje sto se Rossija tice,moze da uzme bar jos jednu titulu..u to sam siguran,samo mu treba malo bolji motor...Yamahi i Hondi treba jedan vozac,ne bih se iznenadio da se vrati u jedan od ta dva proizvodjaca..sacekajmo lagunu,sve ce se znati..
...MOGLI BI KOMENTATORI I DA POGLEDAJU PO NEKI POST...
EDIT
potrudite se da se sutra vas glas sto dalje cuje....dobar se cuje daleko,los jos dalje.... ....laku nocLast edited by Rossini; 30-06-12, 01:47.sigpic
Comment
Comment