Announcement

Collapse
No announcement yet.

2012 Formula 1 Grand Prix of Europe (Valencia)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Bili omiljeni ili ne Vetel i Hamilton su za koplje ispred ostalih.
    Da nije ovih pogubnih guma, ove godine bi gledali dvoboj njih dvojice.

Comment

Originally posted by Alen P View Post
      Bili omiljeni ili ne Vetel i Hamilton su za koplje ispred ostalih.
      Da nije ovih pogubnih guma, ove godine bi gledali dvoboj njih dvojice.
      Ne mozes zaboraviti Alonsa u ovim kombinacijama. Ukusi su razliciti, ali meni je Nando najbolji vozac danasnjice. Cisto vozac. Daj njemu i bilo kome drugom iste automobile i on ce biti ispred na kraju sampionata. Uvek kazem, mozete li zamisliti sta bi on radio u onom Red Bulu 2010. i 2011. godine?
      Na celom svetu samo Crvena zvezda

Comment

On i Hamilton su imali iste automobile 2007, Hamilton je bio debitant a Alonso dvostruki prvak, koje bio ispred?

Comment

On i Hamilton su imali iste automobile 2007, Hamilton je bio debitant a Alonso dvostruki prvak, koje bio ispred?
          Hamilton je bio proteziran od Rona Denisa, a imali su isti broj podova na kraju sezone (po 109). I pored svih problema i busenja od strane tima koji je branio Britanca. Posle Madjarske je bilo sigurno da odlazi, pa je opet imao vise bodova od Luisa do kraja. Da je imao podjednak tretman, bio bi trostruki sampion.

Comment

Dobro bio troboj Vetel Hamilton Alonso.
            Nego Nebojsa sta cemo sa kvizom , mozes li skupis ekipu neko vece?

Comment

Veruj mi brate, jako tesko. U haosu sam sa vremenom posto ce mi skoo kraj ispitnog roka, posle pisem master rad i radim na leto, i da budem tu, tesko da cu imati volje. Vidi sa Icemanom kada se vrati posto i on ima gomilu obaveza.

Comment

To bi stvarno trebalo uzeti u obzir, da nije Dennisa i njegove sveopste ljubavi prema Lewisu. Alonso je te godine uzeo i Monzu i Monte Carlo - dva dragulja u toj sezoni jer Spa se renovirala. Cak i posle Madjarske, kad je bilo jasno da tu nesto zesce ne stima - da tim koji je kupio najmladjeg dvostrukog svetskog sampiona dozvoljava svom novajliji da krsi timski dogovor. Tu je Alonso na krajnje nedopadljiv nacin uzeo stvar u svoje ruke.

Mene recimo i dalje fascinira Sao Paulo te godine, Massa i Kimi su vodili na startu, a Alonso je (prakticno) izgurao Hamiltona i bio iza njih. Nekih 10ak krugova po startu trke, poceo je da izostaje, odjednom. A bio je na 2s od Kimija, koji je bio tako nesto, sekund-sekund i po od Masse. I dalje mislim sto i te veceri - Nije zeleo da osvoji vozacku titulu za tim koji je novajliju stavio ispred njega. Bilo mu je dovoljno da pretekne Kimija i osvojio bi titulu, i to sa razlikom od 5 poena. Imao je tempo kao Kimi na kvalifikacijama, a ovamo je zavrsio minut iza njega - malo cudno.

Da se razumemo - u tom trenutku (kao i sad uostalom) sam navijao pre svega za Ferrari i Kimija. Tokom 2005/06. nisam nimalo voleo Alonsa, smaknuo je Schumia sa trona. Do Italije 2007. ga i dalje nisam volao, ali malo manje, s obzirom na dogadjaj iz Madjarske. Do tad mi je Hamilton bio simpaticniji, ali taj dogadjaj je sve promenio. Nacin na koji je skoro izbacio Kimija iz trke u Italiji samo je to zapecatio, a Alonso je svojom pobedom porastao u mojim ocima. I pored toga, izgledala mi je cudna trka u Sao Paulu i sumnjam da ce se to promeniti...

Juce je odvezao perfektnu trku, sve sto je uradio - uradio je bas kad je trebalo i bas kako je trebalo. Rekoh juce zasto ne vidim da je bio srecan, sto je bila cinjenica u Maleziji. Da je presao u RB 2010, a bilo je mogucnosti za to, ruinirao bi ostatak grida. Sta bi bilo 2011, mogu samo da zamislim. Samo, svestan je bio sta znaci Seb u RBu, isto kao sto je Hamilton znacio McLarenu 2007, verovatno zato nije hteo da predje tamo. Ipak je 2009. RB bio nekoliko klasa iznad Ferraria...
                Last edited by Vanja #66; 25-06-12, 15:00.

Comment

Meklaren za brdo para 2007 dovede dvostrukog prvaka a onda ga stavi u zapecak !?
                  Namerno usporio da nezme titulu za Meklaren !?

Comment

Dobro si procitao...

Comment

Meklaren je napravio glupavu gresku, oci su im bile vece od stomaka kada je Alonso, tadasnji dvostruki vladajuci sampion postao slobodan. Od pocetka su se svi tu svadjali, nije moglo da izadje na dobro. Mislim da ova Vanjina konstrukcija nije tacna, suvise je Nando opeterecen pobedama da bi tek tako prepustio titulu.

Comment

Svadjali su se zato sto je ovaj plako i bunio se zasto Hamilton ima iste uslove kao on i nije mogao da shvati da se u Meklarenu pita Ron Denis a ne on.
                        88 godine Alen P. je bio u slicnoj situaciji sa novajliom Senom Ali nije zbrisao glavom bez obzira nego ostao i 89 uzeo titulu.

Comment

Originally posted by Vanja #66 View Post
                          Dobro si procitao...
                          A, sad sam shvatio zasto se 2010 na zadnjoj trci vozikao na 7 mestu iza Petrova a 4 ili 5 mesto mu bilo dovoljno za titulu

Comment

Svadjali su se zato sto je ovaj plako i bunio se zasto Hamilton ima iste uslove kao on i nije mogao da shvati da se u Meklarenu pita Ron Denis a ne on.
                            88 godine Alen P. je bio u slicnoj situaciji sa novajliom Senom Ali nije zbrisao glavom bez obzira nego ostao i 89 uzeo titulu.
                            Polako, brate, imas ovde nekoliko gresaka. Prvo, nije se Alonso bunio zbog podjednakog tretmana, nego zato sto je Luis prakticno bio tretiran kao prvi vozac. I ko ga moze kriviti? On dolazi u tim kao vozac koji je dvostruki sampion, koji je penzionisao najuspesnijeg vozaca svih vremena, koji je Beneton/Reno vratio iz sredine grida gde su zapali do ponovo najboljeg tima u F1. I onda dolazis u tim i gledas kako pocetnik dobija nove delove pre tebe zato sto ga je Ron Denis gajio kao biljcicu od 13 godine i zato sto je Britanac u britanskom timu. Hajde sada reci ko ne bi popizdeo. I jos dodaj taj njegov sampionski nacin razmisljanja i potrebu da bude alfa muzjak.
                            Tu je bila greska sto je uopste dolazio u Meklaren, ali kako je zeleo da ode iz Renoa to je bila jedina varijanta u kojoj se borio za titulu, suvise je jos uvek bio zakrvljen sa Ferarijem da bi mogao odmah da predje kod njih posle ribanja Sumahera 2 godine.
                            A primer koji si iskoristio nije na mestu. Sena nije bio novajlija kada je dosao u Meklaren, vec etablirani vozac sa nekoliko pobeda i odlicnih voznji u Lotusu. Svi su ga vec smatrali buducim sampionom, imao je 29 godina. Tako da nije bas uporedivo sa klincem od 21 koji dolazi u sampionat kao projekat Meklarena. Odlican je on vozac, da se razumemo. Sigurno ce uzeti jos koju titulu, ubedjen sam. Ali ce istorija sigurno Fernanda staviti ispred.

Comment

Originally posted by NebojsaNS View Post
                              Meklaren je napravio glupavu gresku, oci su im bile vece od stomaka kada je Alonso, tadasnji dvostruki vladajuci sampion postao slobodan. Od pocetka su se svi tu svadjali, nije moglo da izadje na dobro. Mislim da ova Vanjina konstrukcija nije tacna, suvise je Nando opeterecen pobedama da bi tek tako prepustio titulu.
                              Nema apsolutno nikakve logike to sto mislim, ali dobro se secam da je odjednom poceo da zaostaje, sad citam na f1.com izjave posle trke - Alonso se najvise zali na gume.

http://www.formula1.com/news/headlin...7/10/7024.html

Dobro se secam, mada nije bilo 10ak krugova, vec posle 5-6 je poceo da zaostaje. Kaze i u izjavi da je mogao da ide sa stopom vise, da su razmisljali o tome... Bla, bla, bla... Ne deluje mi ubedljivo to.

Comment

Ne, ne, nisam mislio za Senu da je novajlia u F1 nego u Meklarenu. A ovom mom ( Prost ) stalno nesto smetalo
                                Last edited by Alan; 25-06-12, 15:49.

Comment

Working...
                                X