Announcement

Collapse
No announcement yet.

2012 NBA Playoffs

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by LBJmvpFORlife View Post
    A Bosh?
    S jedne strane Bosh, s druge strane Green, Wilcox, O'Neal i Bradley. Da su svi na okupu, siguran sam da bismo vas izbacili. Taman bi imali celu klupu.
    sigpic

    Comment


    • Cak i da Heat ode u Finale (a kako stvari stoje verovatno i hoce), opet su sanse znatno umanjene, gledajuci staminu igraca koji ulaze u isto. LBJ i DW igraju prosecno 40 minuta(increasing) u PO-u, a Manu, Parker i Duncan 30 min... Plus uporedite dubinu rostera, tacnije klupu (trenere da ne pominjem) i dalje znate.

      Da ne serem, plasim se da Heat ne udje mrtav u seriju, a ovi svezi kao na sredini sezone.

      @colke

      Da baba ima muda bila bi deda...
      Last edited by ЕлБиЏеј; 31-05-12, 13:48.

      Comment


      • Za to sto nemamo klupu mogu samo Sternu da se zahvalim na njegovih 66 utakmica u sezoni skracenoj 2 meseca. Najgora sezona sto se povreda tice ubedljivo.
        sigpic

        Comment


        • Originally posted by colke995 View Post
          S jedne strane Bosh, s druge strane Green, Wilcox, O'Neal i Bradley. Da su svi na okupu, siguran sam da bismo vas izbacili. Taman bi imali celu klupu.
          Nerealan si poprilicno ali dobro. Boston je prosle sezone bio jaci nego ove. Majami moze se reci slabiji. 4-1. Sada vec 2-0 to je u principu 90% posla.

          Comment


          • Originally posted by LBJmvpFORlife View Post
            Nerealan si poprilicno ali dobro. Boston je prosle sezone bio jaci nego ove. Majami moze se reci slabiji. 4-1. Sada vec 2-0 to je u principu 90% posla.
            Ne znam da li imas u vidu da je Rondo nakon druge utakmice igrao samo jednom rukom. Imali smo sut za izjednacenje na 2-2, ali jbg. Sto kaze LBJ, da baba ima muda, bila bi deda. Slazem se da je Boston imao bolju ekipu, ali su ih bar zaobilazile povrede. Da su svi na okupu, ili bar dvojica od ovih nabrojanih, bila bi nam klupa dosta jaca, a samim tim i mi. Dok kod Majamija nisam uocio neki veliki napredak u odnosu na proslu sezonu.
            sigpic

            Comment


            • Originally posted by T-Mac View Post
              Sta pokusavas vise sa ovim? Mislis da bilo ko zeli da cita vise ove klinacke provokacije? Vidis li jos nekog da podbada druge ovde konstantno? Ja prvi ne volim Lebron-a i to ovde svi znaju, ali mene ovo toliko iritira, a verujem i druge. Jedna jedina stvar mi nije jasna, kako moze toliko da se osporava covek koji je trenutno najbolji igrac sveta? Pravi korake, ima probleme sa bacanjima, ne uzima bitne suteve... Pa sta? Je l' to znaci da ne zna da igra kosarku? Je l' to umanjuje njegove igracke kvalitete? Meni se licno ne svidja njegovo ponasanje na terenu i stil igre, sta sad treba da smaram druge i pricam kako je los igrac?
              To sve shto si nabrojao T-Mac,samo znachi da nije najbolji kosarkash na svetu! ;) Jadna kosharka kao sport ako je on to.Znamo da ga ni ti ne volish,ali videli smo dobro sinoc shta znachi kada sudije preuzmu utakmicu,pa onda LeBron,koji nikako,ali N-I-K-A-K-O nije bio toliko agresivan i prodoran da dobije 24 fucking sl. bacanja,naspram Bostonovih 29!On sam!Slicno se dogadja kao u finalu protiv L.A.,da ne ulazim u dublju prichu.Stvarno bi bilo nefer da Heat ovako prodje,posle onakvih sudijskih,verovatno komandovanih propusta.Jebi ga,lako je Majamiju da igra,lako je i Dzejmsu da igra kada zna da ce u 90% poseda,prilikom drive-a dobiti faul.Samo pustite NBA playoff utakmice 80-tih i posebno 90-tih,pa da vidite shta je muska igra,i shto je to Jordan najveci!Jos jedna stvar,svaka cast Rondu,najboljem pleju lige uz Nash-a,gotovo da je sam izneo tim u kljucnim momentima,a i pored toga shto se LeBron ponovo gushio sinoc sa bacanjima i promasajima,to niko nece ni spominjati,jer on je najbolji,a Majami je pobedio,ostalo ce biti zaboravljeno,a ne bi smelo!P.S.Nisam hteo da ti odg na ovo za podbadanje,vec samo da prokomentarisem impresije sa meca,ukratko.

              Comment


              • Meni je vise od faula nad Rondom zasmetao prethodni napad Bostona. Odlicna dodavanja, KG ostaje metar od kosa protiv Chalmersa, i on dodaje nisko loptu Bassu ??? .
                Voleo bih da gresim, ali mislim da je Miami vec 90 % zavrsio posao protiv Bostona.

                Last edited by Mandanda; 31-05-12, 17:26.
                sigpic

                Comment


                • Originally posted by MarkedOne8 View Post
                  S vremena na vreme pokušavam da dokažem koliko je to precenjen igrač.
                  Covek je najbolji igrac planete... Nema sta ti nama da dokazujes. Mozes samo da nastavis da provociras...

                  Precenjen igrac, ccc koji fail...
                  sigpic

                  “We have to change, from doubters, to believers, now.”
                  -Jürgen Klopp

                  Comment


                  • Covek da ima 15 prstena i 80 MVP nagrada, nasli bi se neki kao sto su ovi da kritikuju i da govore kako je precenjen.
                    P.S. - Gledam par poslednjih stranica ove teme, pa kad uporedim sa onim prvim, razlika je dan-noc. Ljudi, ne kvarite ono sto neko ovde radi po cijeli dan i trudi se da to izgleda najbolje moguce. Po milioniti put - ima posebna tema o Lebronu i skoro svim zvijezdama NBA kosarke, pa udrite tamo (ako smijete ).
                    Last edited by Emil_LBJ; 31-05-12, 18:23.

                    Comment


                    • Originally posted by MarkedOne8 View Post
                      S vremena na vreme pokušavam da dokažem koliko je to precenjen igrač.
                      Ali najiskrenije mi nije jasno kome to pokušavaš da dokažeš? Jel nama koji ga cenimo i poštujemo? Možeš napisati x postova protiv Lebrona, nećeš promeniti mišljenje ljudi koji ga poštuju. Znači da ti je posao uzaludan u jalov. A ako to pokušavaš da dokažeš ljudima koji ga ne vole, to je tek besmisleno.
                      Evo, da ne bih mešao druge ljude u ovo, uzeću sebe za primer. Imam punih 35 god., uskoro 36. Pratim i volim James-a od 2003. god. i njegove prve sezone u Cleveland-u. Mnogi od vas su tada bili još u Osnovnoj školi. I sada ti meni nešto dokazuješ? Pratio sam u "live-u" i Jordan-a i Pippen-a i Rodman-a i Kemp-a i Kobe-a... u njihovom prime-u ali je James na mene ostavio najbolji utisak i to niko nikada neće promeniti ma šta god napisao, pričao ili pokušavao da dokaže na bilo koji način.
                      Da ne idem više u off. Što kaže Emil, imate temu o James-u pa tamo dokazujte šta god hoćete. Samo ne znam kome?

                      Što se tiče Boston-a i ovih priča ŠBB-KBB, ako stvarno i iskreno mislite da Boston treba da igra veliko finale i da bude rastavljen na proste činioce od SA ili OKC-a imate moju punu podršku.

                      LEBRON "KING" JAMES - GLOBALNI FENOMEN. G.O.A.T.!
                      sigpic
                      RUSSELL-WILT-JABBAR-JORDAN-LEBRON
                      - 4xMVP -

                      Comment


                      • Originally posted by Branislav View Post
                        Što se tiče Boston-a i ovih priča ŠBB-KBB, ako stvarno i iskreno mislite da Boston treba da igra veliko finale i da bude rastavljen na proste činioce od SA ili OKC-a imate moju punu podršku.
                        E hvala ti na podrsci

                        Comment


                        • Ofanzivna klinika San Antonio Spurs-a




                          Ekipa Oklahoma City Thnder-a je morala da napravi neke korekcije pred drugu utakmicu finala zapadne konferencije protiv San Antonio Spurs-a. To su i ucinili, postigavsi 111 poena. Medjutim, ipak su izgubili dozvolivsi 120. Thunder ne moze pobediti u seriji ako budu primali toliko, ali nije u pitanju samo njihovo lose defanzivno vece. Ono sto smo videli u prve tri cetvrtine od San Antonio Spurs-a je bila ofanzivna klinika.



                          Pocnimo sa shot chart-om Spurs-a:





                          Spurs-i znaju tacno sa kojih su mesta na terenu najefikasniji i najefektniji – to su zelene i zute povrsine, iznad prosecno i prosecno, respektivno – i limitirali su sebe na samo 3 suta sa najslabijih pozicija – crvene povrsine. Nisu pokusali nijednu trojku sa sredine, sto je jedan od najtezih suteva u kosarci. Ukljucili su celu ekipu u igru od samog starta, poseban fokus je bio na igracima kao sto je Danny Green koji nisu dobro odigrali u utakmici 1, gde je Danny imao 0-6 i 0 poena. Evo akcije koju je Gregg Popovich nacrtao za njega:




                          Ovo je set koji San Antonio cesto igra za Tony Parker-a i Manu Ginobili-a, ali retko za Green-a. Ali, Popovich je znao da moze da namesti ranu, dobru poziciju za svog igraca koji se muci i na kraju je Green postigao 10 poena iz 10 suteva, ukljucujuci i 2 trojke – sto je slozicete se, ogroman napredak.


                          Jos jedan bitan aspekt u fantasticnom napadu Spurs-a je nacin na koji „vuku loptu“, odigravajuci brze prve pasove, izlazeci u tranziciju i hvatajuci odbranu na spavanju:





                          Ovo je bio jedan od stubova napada Spurs-a u prethodne dve sezone. Umesto kao ranije, kada je Parker samo setajuci prenosio loptu u polje napada, sada vuce maksimalno svaki put, a to znaju i njegovi visoki igraci i kada uhvate loptu pod svojim kosem, odmah ga traze pogledom za prvi pas. Ako niko nije otvoren napred, Parker tek onda izvlaci loptu i usporava. Ali, vecinu vremena Spurs-i dolaze do lakih poena kao u snimku iznad.


                          Treci integralni deo napada Spurs-a (vise od dve godine) je trojka iz kornera. Ako odbrana posalje pomoc kako bi sprecila polaganja i lake poene, trojka iz coska je jednako dobra opcija.






                          Oni se mogu osloniti na taj sut upravo zbog nacina na koji to rutinski izvode. Spurs-i ne salju pas u korner tek kada procene sve ostale opcije. Umesto toga, cim vide da se pomoc nalazi blizu kosa, odmah ide dodavanje u ugao jer znaju da ce tamo biti otvoren igrac (to je ono o cemu sam pisao za vreme utakmice, obratite paznju veceras).



                          Nastavljaju da dominiraju zbog nekih taktickih zamisli koje je Popovich skrojio samo za ovaj matchup. Na primer, poceli su da koriste Parker-a bez lopte daleko vise, terajuci igrace poput Westduck-a i Fisher-a da ga jure po terenu i oko blokova:





                          Westbrook mora konstantno da se fokusira na odbranu, a ujedno nije bas najbolji odbrambeni igrac bez lopte (iako moze da bude dobar kada zeli), sto mozete videti ovde. Ostaje u blokadama i iz razloga sto im visoki igraci nisu toliko mobilni, ne mogu da pomognu.


                          Parker je takodje promenio nacin na koji igra pick and roll. Nakon pikova gleda da napadne reket, ali ne po svaku cenu. Umesto toga, izbacice loptu do svog visokog, a onda otici za njom i dobiti jos jedan blok. Ponekad, dobija pik i po treci put, ali poenta je kako Spurs-i strpljivo cekaju da odbrana napravi gresku koju bi mogli da eksploatisu. San Antonio je i ranije tokom sezone igrao pick and roll odlicno, ali sada su jos i bolji. Pogledajte kako to izgleda:






                          U cetvrtoj cetvrtini, Thunder je pokusao da uspori napad Spurs-a. Da, Spurs-i su opet postigli 28 poena, ali je to bila daleko neefikasnija cetvrtina (43.5FG%) i OKC je uspeo da spusti razliku na 6 pena. Gledajuci shot chart Spurs-a iz te cetvrtine, mozete videti da se nesto promenilo:




                          Pokusali su samo dve trojke iz coska i 7 sa krila, ukupno 2-9. Kada Spurs-i uzmu trojku sa krila, odbrana moze da smatra da je odlicno odradila svoj posao. Takodje, Thunder je poceo bolje da brani pick and roll, terajuci igraca sa loptom dalje od bloka i u odbrambenog igraca koji spremno ceka:




                          Kako su uspevali da zadrze Spurs-e daleko od reketa, odbrambeni igraci u kornerima su mogli da tamo i ostanu, limitirajuci trojke iz coska takodje. Ako bi Parker uspeo da iskoristi blok, opkoljavali su ga tako da ne moze da ga ponovi (pick and roll). Spurs-i su poceli da se oslanjaju na izolacije, sto nije toliko efikasno resenje.


                          Ocekujte Thunder da pocne sa ovom defanzivnom strategijom u trecoj utakmici. San Antonio ce verovatno imati spremljen odgovor, ali Scott Brooks nekako mora da limitira broj poena koji postizu Spurs-i, i ovo bi mogao biti nacin.
                          sigpic


                          "The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

                          Comment


                          • Treba dati sve zasluge San Antoniju za napad, ali Oklahoma se ocajno vraca u odbranu i mnogo lose brani tranziciju u ovoj seriji.. Dozvolili su im spejsing u napadu a SAS to fenomenalno koristi.. Kazem opet, velike zasluge ima SAS ali Oklahoma mora mnogo cvrsce u odbrani ako hoce nesto da uradi u ovoj seriji.. I meni je neshvatljivo da je u ove dve utakmice SAS nadtrcao Oklahomu, ako se uzmu u obzir godine i SAS i Oklahome..
                            I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying...

                            Comment


                            • Mislim da su godine precenjen faktor kad je u pitanju San Antonio. Parker ima tek 30, Manu je toliko skilled igrac i telo mu je u toliko dobrom stanju da ce kidati u tranziciji i sa 45, jedino mozda Timmy, mada njegovo je samo da pokupi loptu pod kosem i odigra dobar prvi pas. Ostalo su mladici - Kawhi, Green, Neal, Splitter... Jednostavno takva im je filozofija kosarke i godine s tim nemaju nikakve veze.



                              Sto se tice odbrane OKC-a, kao sto napisah, verovatno ce veceras da igraju agresivno na loptu, da udvajaju Parker-a i Manu-a na pick and roll-u i da konstantno budu na liniji dodavanja prvog pasa. Videcemo kakav odgovor ce imati Pop i Tony jer su vec videli u cetvrtoj cetvrtini prosle tekme kako ce sve to izgledati.
                              sigpic


                              "The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

                              Comment


                              • Pa pazi, da mi je neko na pocetku godine rekao da ce SAS dobiti Oklahomu prve dve utakmice u PO-u na forsiranju brze igre i tranzicije, a ne na pozicioni napad, slatko bih se nasmejao. Jesu oni promenili filozofiju igre, sve to stoji, ali mora cvrsce u odbrani, ipak je ovo finale konferencije. P. S. Izgleda da su me culi iz Oklahome, u prvom poluvremenu, zatvorili su protok lopte SAS i posebno reket.
                                I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying...

                                Comment

                                Working...
                                X