Announcement

Collapse
No announcement yet.

2012 NBA Playoffs

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Šta sam se ja sinoć istripovao da je utorak pa ko debil čekam utakmicu Enivej nadam se jedno mod boljih fnala u poslednjih par godina, po mogućstvu u 7 utakmica, pa nek bolji pobedi. Iako nisam neki fan LBJ-a, odajem mu veliki respekt za ono što je uradio ove godine za Heat. Iako osvoje titulu, treba ruke da mu ljube, jer bez njega ne bi bili tu gde jesu. Heat sa Bosh-om dobija ono što im je falilo celu seriju sa Bostonom i trebalo bi da bude sada skroz druga priča. Još ako Wade igra kao što je igrao ovu poslednju utakmicu protiv Bostona, teško da će da ih OKC zaustavi. Na drugoj strani, sve sami fenomenalni mladi igrači. Nesumnjivo da će im motiv biti na maksimumu. Nadam se takodje duelu LBJ-a i Durentule koji će se godinama prepričavati. Bilo kako bilo, želim nam jedno fenomenalno finale, koje svi očekujemo od početka sezone. Ove ekipe bi trebalo i da nam pruže takvo zadovoljstvo. A pobednik, pobednik neka bude jednostavno bolja ekipa u tim duelima
    Originally posted by Brajkula
    Veruj meni, radi kako hoćeš

    Brajkula, 2014. N.E

    Comment


    • Oklahoma City Thunder vs Miami Heat



      Skor u regularnoj sezoni:
      Miami Heat 46-20(2. na Istoku)
      OKC Thunder 47-19(2. na Zapadu)



      Izjadnaceni su u susretima ove sezone. U poslednjoj utakmici Miami je izasao kao pobednik, zahvaljujuci odlicnoj LeBronovoj partiji i dobrom sutu, a nedelju dana pre toga OKC je dobio na plecima Ibake i Perkinsa, koji su se iskombinovali za 35 poena.

      Kljucni igraci za Heat:



      Lebron James: Zasluzio je da bude MVP u regularnom delu sezone, a taj nivo igre zadrzao je i u PO-u, gde belezi 30,8 poena po utakmici uz sut iz igre od 50,8%, a uz to obavlja odlican posao u odbrani. Ali nista to nece biti vazno, nista se nece pamititi ukoliko Miami ne pobedi Oklahomu 4 puta- kako god odigrao ovu seriju, fanovi i kriticari ce u njemu traziti krivca. Nije mu bilo prijatno kao "glavnom zlikovcu" prosle godine... a na ovogodisnje finale gledace se kao da igraju "Zlatna Oklahoma" i "Kvarni Miami". Bilo da mu se ta etiketa svidja ili ne, iz nje ce morati da se iskljuci.
      Poenta je da njegova odlicna igra nece biti dovoljna. Morace da bude monstruozan, ako Heat zeli da osvoji titulu.



      Dwyane Wade: Statisticki je bio solidan u Plejofu: 22,9 poena po utakmici uz procenat suta iz igre od 47%, ali ako neko mora da popravi svoj nivo igre, onda je to Flash. Imao je partije gde je umeo da bljesne, da menja LeBrona na perfektan nacin kada je ovaj bio "umoran", ali nekonzistentnost je obelezila Dvejnovu kosarku u postseason-u. Da li ga idalje muci povreda kolena, ne znamo. Sada to nije ni vazno, morace da igra odlicno bez obzira na moguce bolove... bez njega Heat nije isti. Na njemu ce u ovoj seriji biti jedan od najboljih odbrambenih igraca na niskim pozicijama, Thabo Sefalosha, tako da ce za Wade-a posao biti jos tezi.



      Chris Bosh: U 4/4 sedme utakmice protiv Bostona smo videli zasto je kljuc... defanzivni visoki igraci ne mogu stititi obruc ukoliko je Bosh na svom sweet spot-u na 6 metara. To automatski otvara reket za LeBrona i Wade-a, a znamo sta to znaci...
      Kao sto je Spoelstra jednom rekao, Bosh mozda nije najbolji, ali sigurno jeste najvazniji igrac Miami-a. Sem otvaranja prostora svojim savrsenim sutom sa poluodstojanja, morace i da bude ekstra cvrst u sopstvenom reketu, hvatajuci svaku mogucu loptu.




      Kljuci igraci za Thundere:



      Kevin Durant: Bez premca najbolji kosgeter u ligi. Neverovatno precizan sut, izbacaj koji je nemoguce blokirati i ogroman range. Miami ce imati odlicne defanzivce na njemu -ukljucujuci LeBrona- i time pokusati da izbaci KD-a iz takta. Ko god bude bio na njemu, Durantula ce morati da puni protivnicki kos... jedino tako Thunder moze ocekivati titulu.



      James Harden:: Mnogo vise od prelepe i bujne brade. On ce biti glavna prednost Thundera u ovoj seriji- Miami ima verovatno najgoru klupu u Plejofu, dok je James Harden najbolji sesti igrac lige, postizuci 17,8 poena po utakmici uz procenat suta van 7,24 od 44%. Ukoliko bude imao jaku seriju, bice to tezak, tezak posao za Miami.



      Serge Ibaka: Postao je neverovatno efikasan poenter u Plejofu- konzistentno pogadja suteve sa poluodstojanja, sto je jos jedno oruzje u vec sjajnom napadu OKC-a. U utakmici regularne sezone gde je Thunder pobedio, Ibaka je imao 19 poena. Ako uradi to 4 puta, dobija prsten. Ali glavna stavka je negova defanzivna igra. Najbolji je bloker u ligi, sto je vazno protiv igraca kao sto su LeBron i Wade. To je odbrana u rotaciji, ali u uspostavljenoj odbrani ce imati tezak zadatak protiv Bosha.



      Outlook

      Ovo je epohalno finale u najavi. Oba tima imaju igrace koji jednostavno mogu preokrenuti utakmicu u svoju korist. Miami je u PO-u bio odlican u defanzivnom polju, medjutim da li mogu u napadu imati stalnu produktivnost? Ukoliko budemo gledali zute minute u njihovoj igri, lose im se pise.

      Sto se odbrane OKC-a tice... solidna je. Dovoljna za pobedu. Imaju dugacke i atletske defanzivce u Sefaloshi i Ibaki, kao i agresivnog Westbrooka. Zbog svoje duzine odlicno brane linije dodavanja, a kada dodje do izgubljene lopte, otvara se paklena tranzicija.
      Miami mora da se oslanja na penetraciju i igru blizu kosa. Ako se zadovolje sutevima, izgubice. Ali daleko od toga da taj sut nije vazan, nakon penetracije i skupljanja reketa (koje ce doci kad-tad), na scenu stupaju Chalmers, Battier, Miller i Bosh, koji moraju pogadjati iz spot up situacija.



      Predvidjanje:

      Thunder 4-2.

      Ako Miami zeli da pobedi, moracemo da vidimo strasne brojke LeBrona, boljeg Wade-a i Bosha iz sedme utakmice protiv Kelta. A ako OKC zeli da pobedi, morace da zadrze formu iz poslednje 4 utakmice protiv San Antonia.
      Last edited by ЕлБиЏеј; 12-06-12, 15:10.

      Comment


      • Kljucne stavke za Oklahomu



        Pravi se vec 5 godina... od godine kada je Durant draftovan sa prve pozicije, pa sledece kada je OKC uzeo Westbrook-a, pa i godine posle te, kada su uzeli Hardena. Generalni menadzer Sam Prasti je pravio nesto.

        Sada je OKC na pragu prvog prstena... sta ce biti potrebno da se do istog, sjajnog nakita dodje?
        Evo par stavki:



        Vaznost trenutka i pritisak:
        Vecina timova mora da nauci kako da pobedjuje na visem nivou- Jordan i Bullsi su gubili od Pistonsa 3 godine zaredom pre nego sto su konacno osvojili. Thunder je svake godine dolazio za stepenik vise, i sada kada su na pragu titule, ne smeju biti zaneseni... zadovoljeni postignutim. Zelja za pobedom sada, u najvaznijim trenucima njihovih kosarkaskih karijera, mora biti tu.



        Protok lopte:
        Heatova odbrana, sa svojim aktivnim rukama i zatvorenim linijama dodavanja, moze terati timove na ceste izolacije. To je navika u koju ce Thunderi lagano uroniti, s obzirom da Russ i KD lako ulaze u bespotrebne 1 na 1 situacije. U njihovom susretu u martu kada je OKC izasao kao pobednik, odlicno su kretali loptu, a rezultat je Ibaka sa 19, odnosno Perkins sa 16 poena. Ako kretnja lopte bude bila na nivou 4 susreta protiv SA-a, velike su sanse da ce izaci kao pobednici.



        James Harden:
        Harden mora imati monstruoznu seriju. Naravno, Durant ce davati najvise poena. To mu je specijalnost. Westbrook ce imati odlicne brojke i monstruozna zakucavanja. Ali Harden je X faktor. On je taj zbog koga je Thunder bio 2. na Zapadu. On je glavni plejmejker ove ekipe, on je glavni u protoku lopte. Das Durantuli ili Westbrooku loptu u kasnim momentima utakmica i dobijas izolaciju, ali das je Hardenu i dobijas minijaturnu akciju. A da ne pricamo o tome da je on u stvari 6. igrac... ulazi sa klupe. To je nesto sto Miami nema, i bas zbog toga ce Harden biti toliki problem.



        Odbrana:
        Oklahoma je bila prilicno dobar defanzivni tim ove godine. Ali u ovoj seriji, "prilicno" dobro nece biti dovoljno. Time dolazimo do Ibake i Sefaloshe, koji ce se pozabaviti velikom trojkom Heata. Ali timska odbrana je mnogo vise od toga, morace da budu agresivni u linijama dodavanja, da svaki sut Miami-a bude preko ruke, da svaka defanzivna rotacija bude perfektna. Morace da igraju najbolju odbranu u sezoni ako hoce da drze trojef Lerija OBrajana.



        Durant mora da bude MVP:
        Postoje ljudi koji se bune sto Durant nije bio MVP regularnog dela. Nisu u pravu. LeBron je bio efikasniji u napadu i daleko bolji u odbrani. Trofej je otisao u pravke ruke.
        Ali obojica bi u svako doba dana menjali MVP-a za prsten, za titulu. Za KD-a je 30 ppg, efikasnost u napadu i liderstvo u ovoj seriji MORANJE! Najbolji je igrac Oklahome vec godinama, najbolji je skorer lige vec godinama, a da bi sve to "dokazao", morace da se okiti.

        Comment


        • Kljucne stavke za Heat

          Bez sumnje, Miami moze da pobedi. Mozda nije favorit, mozda je ceo svet protiv njega, ali moze da pobedi. LeBron je u mogucnosti da uzme toliko zeljeni prsten.

          Da, rekao sam da predvidjam da ce izgubiti u 6. Nije da nemaju talenta, daleko od toga, ali jednostavno nisam ubedjen da mogu odigrati 4 od 7 mogucih utakmica u kojima ce 48 minuta biti bolji protivnici... ako shvatate na sta mislim.
          Evo par stavki na koje MIA mora obratiti paznju:



          LeBron mora biti izuzetan:
          Ovo nije jedan od onih "mora biti clutch" komentara. Osim ako na celu seriju gledate kao clutch. Osim toga, sto se mene tice moze biti clutch kao u 6. utakmici protiv Bostona, od podbacivanja pa nadalje... nije morao da sutne za pobedu ili za produzetke.
          U ovom trenutku, Miami ne moze da postigne dovoljno poena ni protiv tima kao sto je Boston, kamoli protiv dinamicnog OKC-a, osim... ako LeBron ne zabelezi astronomske brojke (sto nije nemoguce, ako pogledamo kakav Plejof je imao dosad). Mora da igra kao MVP i jos malo bolje. Morace da postize poene iz penetracije, ali ako bude igrao u stilu "ne mogu da promasim ni da 'ocu" (Boston g6), Miami ce pobediti.



          Fokusirana, intezivna, agresivna odbrana:
          Miami ima najbolju odbranu koju je OKC video u dosadasnjem toku PO-a. Dugacki su, snazni su, brzi, skocni, ometaju linije dodavanja i teraju te na izolacije. Heat voli da preuzima kod pick and rolla, a da time ne prouzrokuju brojne missmatcheve, na sta su Thunderi navikli. Takodje svojom odlicnom odbranom forsiraju protivnike na dosta izgubljenih lopti koje se zavrsavaju atraktivnim akcijama i poenima u vecini slucajeva.



          Miller, Chalmers, Battier- suteri
          Kada je Heat dobio OKC u martu, suteri su pogodili 9 od 18 spot up situacija, od toga 6 od 10 van linije 7,24. Oklahoma je igrala preterano agresivnu odbranu, a rezultat toga je da je Miami bio 2-3 pasa od otvorenog suta. LeBron i Wade su daleko od sebicnih (mada ovaj drugi pocinje da kvari tu sliku), sto znaci da ce suteri dobiti pas. Sada je na njima da pogode i odluce seriju.



          Bosh mora dobiti vise minuta
          Bosh je neverovatno vazan za Miami i njegovu produkciju u napadu i to smo videli u sedmoj utakmici protiv Bostona. Boston je cesto skupljao u reketu, ali su se opekli kada je Bosh usao u seriju. Centri Kelta vise nisu mogli da cekaju LeBrona i Wade-a u reketu, sada su morali da iskoce na "Baneprozvanu" Zmiju. Tada je reket bio prazan, and that's Dynamic Duo time. Ali napad nije jedina stvar, morace da bude odlican u skoku, jer je u prethodna 2 susreta dobijao tim koji je bolje hvatao promasaje.



          Dwyane Wade
          Bio je solidan u PO-u, medjutim ne onoliko koliko ocekujemo od igraca njegovog kalibra. Posao mu je jos tezi uzimajuci u obzir da ce na njemu biti Thabo Sefalosha. U odbrani je cesto umeo da ispadne, da zabusava, da vraca u kontri vraca znatno sporije... koliko puta uradi to protiv Thundera, toliko puta ce mu bivsi Supersonicsi platiti poenima.

          Comment


          • ЕлБиЏеј svaka cast,odlican tekst! Hajmo MIAMI ! <3
            <3 <3 <3 *K*I*M*I* *R*A*I*K*K*O*N*E*N*!!!!!!!! <3 <3 <3
            *93*26*46* <3 RAIKKONEN,MARQUEZ,VETTEL,PEDROSA,ROSSI!<3
            *CHELSEA FOOTBALL CLUB! *
            LUIZ! DROGBA! SZCZESNY! ROONEY! DE GEA! CECH! IVANOVIC! PIAZZON! TORRES! PARTIZAN,MANCHESTER UNITED!
            Red-Bull,Evra,Tomizawa,Kubica,Schumacher,Lorenzo,Vesel y,Vidic,Van Der Sar,Real,West Ham,Cleo,Caroll,Stojkovic,Stanic,Teodosic,Keselj,S avanovic,Morgersten,Schrili,Djokovic,Tsonga<3
            JOE COLE IS RETARDED LOSERPOOL FAN BUT I STILL LOVE HIM VERY MUCH <3

            sigpic

            Comment



            • Let's go Heat!!!!
              "Nikad ne odustaj od necega sto volis"
              Legends never die. Mamba will be back!
              sigpic
              HOUSE ALL NIGHT LONG

              Comment


              • Bravo, Supersonični !!!

                Comment


                • 60% is LeBron James' free-throw shooting percentage in the Heat's playoff losses.
                  sigpic

                  Comment


                  • Kako me je nenormalno iznervirao sinoc, nisam mogao da ga gledam koliko sam puk'o.

                    Tacno mu u ocima vidis kada ce kako da odigra, prikazu ga u krupnom planu sredinom 4/4 on onako snuzden kao da mu je ker crko.
                    A pogledas mu face iz g6 vs C's namrsten, fokusiran, da se uplasis...


                    Nisam video agresivnost ni pedalj... he neeeeeeeeeeeeeeds to step up.

                    Comment


                    • pitaju se u ovoj finalnoj seriji nesto i igraci OKC-a a ne samo lbj ili majami... i to se pitaju vise nego sto iko moze da pretpostavi... mada vidim ovde na forumu se pise kao da je lbj zajedno sa svojim timom izgubio mec a ne kao da ga je Durant sa svojim timom dobio... budite malo objektivni, ipak je ovo finale, prihvatite to da ima i lebrona sada ko da zaustavi, da mu ogranici igru bar malo, da ne zavisi bas sve od njegovog raspolozenja...
                      sto se tice utakmice i serije, odlicno otvaranje za Oklahomu, dosta bitno za samopouzdanje ove mlade ekipe, nadam se jos jednoj pobedi na domacem terenu pa onda da se vija brejk na Floridi...
                      VALENTINO ROSSI #46

                      Comment


                      • To i jeste tacno ali je cinjenica da je odigrao bez srca kao poslednja zena.

                        Comment


                        • Nije mi jasno kod lebrona,zasto on kada vuce kontru ili polukontru,zasto ne ide svaki put do kraja.Ne znam dal ste primetili on kada se zaleti na ulaz njega niko ne moze da sacuva,juce je igrao puno izolazija a sut ga nije hteo.Ako treba neka da 40+ poena svaki put,ali da pobede,nek radi ono sto mu ide.

                          Durant sa druge strane cepa izolaziju jer mu to ide i to donesi rezultat.
                          "Nikad ne odustaj od necega sto volis"
                          Legends never die. Mamba will be back!
                          sigpic
                          HOUSE ALL NIGHT LONG

                          Comment


                          • Razlog zasto se manje opredeljivao za ulaz je to sto mu sudije nisu svaki put svirale kontakt pod kosem, a popio je puno batina od Perkinsa i Ibake.A i ako sam dobro video, nakon sto mu tada nisu bili svirani faulovi, Oklahoma je postigla poene iz kontre.

                            Durent se ispromasivao puno u cetvrtoj pre nego sto je usao u seriju, a niko u tim trenucima nije bio raspolozen za sut, kao sto su u prvom poluvremenu bili Calmers i Batijer.

                            Comment


                            • To si upravu...u prvom poluvremenu su Calmers i Batijer su sve pogodili a u drugom realno nisu ni sutnili uopste...ja msm da je samo batijer sutnuo jednu pred kraj i omasio.Kada je Okc napravila +10 majami je zmanjio na +6 ali onda nisu mogli da odbrane narednih 3-4 napada oklahome i ako su u napadu bili dobri.
                              "Nikad ne odustaj od necega sto volis"
                              Legends never die. Mamba will be back!
                              sigpic
                              HOUSE ALL NIGHT LONG

                              Comment


                              • prva utakmica-opipavanje snaga. nekako se i podrazumevalo da izgubi heat. sad su videli na cemu su, i ja iako nisam navijac majamija -mislim da pada brejk u drugoj utakmici.

                                Comment

                                Working...
                                X