Announcement

Collapse
No announcement yet.

2012 Formula 1 UBS Chinese Grand Prix (Shanghai)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    Originally posted by Vanja #66 View Post
    E, da, jel vam poznato da od prve trke u Shanghaiju nije pobedio momak sa pol pozicije?
    Nisi ni blizu:
    2004. Barikelo pol-pozicija i pobeda.
    2005. Alonso pol-pozicija i pobeda.
    2008. Hamilton isto.
    ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

    "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
    I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

    sigpic

    Comment


    • #92
      Moja greska, nije pol nego najbrzi krug... A profula osam Hamiltona 2008, nesto sam sinoc gledao, pa me mrzelo da ostavljam tad...

      Ne mogu da verujem da je Lotus mislio da ce Kimi moci da izdrzi 30 krugova na istim gumama!

      Comment


      • #93
        Dvije velike greske mehanicara.Prvo su Sumija izbacili,a onda i Batona iz borbe za prvo mjesto,da nisu napravili onu gresku vjerovatno bi gledali direktnu borbu za pobjedu.

        Dugo smo cekali veli,dugo Niko dugo
        sigpic

        Comment


        • #94
          Sumija nisu mehanicari nego sistem koji mu daje zeleno svetlo... ;) Dok je mehanicar uzeo drugi pistolj, sistem je ocenio da je navrtka stegnuta i dao zeleno svetlo. Greska u pisanju programa, prilicno pocetnicka...

          Kao ni Alonsova prosle trke, ni ova pobeda nije realna, Schumi prvo drzao kolonu iza sebe do prvih zamena guma, pa Button nastradao u boxu, sto ga je kostalo ne samo to vreme, nego i vreme iza kolone od Raikkonena nanize... I Hamilton je realno trebao ispred Rosberga, ali bolje je ovako i pravednije... Dobili smo 103. pobednika u istoriji F1.
          Last edited by Vanja #66; 15-04-12, 10:04.

          Comment


          • #95
            Svi su napredovali sem Lotusa,mada je Grozan danas bio sjajan.Ali ovako male razlike odavno nisu bile.Sta reci za Vilijams,Perez zurio,pokazao je odredjene slabosti danas,kako on tako i ekipa.
            sigpic

            Comment


            • #96
              27 tačnije, ali opet nije moguće.Totalno promašena strategija.Ko zna kako bi izgledao Kimi da nije imao takvu strategiju.On je u prva dva stinta po 2-3 kruga skupljao i štedeo gume i da su bolje rasporedili odlaske imao bi odlučujuće svežije gume na kraju.Imao je dobar tempo na početku, osim za Rozberga (a ko je pa imao danas tempo za njega).Da su Kimiju tih 27 krugova do kraja podeili na dva stinta po 14 i 13 leteo bi po stazi.Mnogo su bolje ispale one agresivnije strategije.Odeš u boks, izgubiš dosta vremena ali stigneš kolonu koju usporava jedan vozač.Tu svi koriste DRS i razlike su minimalne i ti kada im se približiš na svežijim si gumama.Možeš da biraš ili ćeš da štediš gume ili da napadneš, kako god u prednosti si.

              Jako dobra trka.Veoma je dobro izgledalo pred kraj kada je poredak bio Rozberg... pa kolona vozača sa Kimijem na čelu.Ali eto, gume nisu izdržale Kimiju.To je čisto Lotusova greška.Rozberg odličan, a McLarenovci i Red Bulovci naelektrisani i spremni za zanimljivu borbu.I Fetela su izdale gume na kraju.Grožan sasvim dobar.
              ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

              "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
              I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

              sigpic

              Comment


              • #97
                Au kakva ludacka trka, i za sada ludacka sezona. Potpuno nepredvljiva...
                Svaka cast Niku na savrsenoj trci, ali iza njega potpuni haos.
                Mislim da su razlicite taktike napravile najvecu pometnju. Button, Hamilton i Webber na 3 zaustavljanja, Vettel, Kimi i Massa na 2 su napravili najvece probleme u trci i hvala im na tome jer je stvarno bila odlicna zavrsnica... Zao mi Sumija, bas ga nece od kad se vratio, ali brzina Mercedesa obecava.
                Ipak se na kraju ispostavilo da je taktika sa 3 zaustavljanja najbolja, iako je pobednik trke nije koristio (Rosberg samo 2). Ali najvise je profitirao Rosberg na pocetku jer su Button i Hamilton startovali znatno iza, zatim je Button krenuo da smanjuje razliku u srednjem delu trke ali na kraju ipak i da nije bilo greske u boxu tesko bi se borio za pobedu, mislim da bi imao oko 13sec zaostatka za Nikom.
                Williams odvezao odlicnu trku, obojica ispred Ferrarija, steta za Pereza, mislim da je mogao mnogo bolje, i on je odradio taktiku sa 2 pit stopa, onaj prvi stint je bio predugacak na zutim gumama, tu je mnogo izgubio, posle toga voznja u guzvi i to ne mozemo da izadje na dobro...
                Kimi je realno najveci gubitnik, startovao je kao cetvrti, ali ne znam zasto je isao na 2 pit stopa, na kraju je za 10-ak krugova izgubio 30 sekundi u odnosu na McLarene i RB, stvarno katastrofa...

                Jedva cekam Bahrein...
                sigpic

                Comment


                • #98
                  Baton je trebao dva puta u boks na tvrdjim i pobijedio bi.Inace on bi kasnio nekih 15 sekundi ali bi mogao da smanji,brzi je Meklaren,najbrzi je,jos bi imao 4-5 krugova svjezije gume i sve otvoreno ispred
                  sigpic

                  Comment


                  • #99
                    Ne možete tek tako da kađžete da bi pobedio.Razlika je na kraju bila >20 sekundi.Na strategijama sa 2 boksa se više štede gume dok se na 3 boksa voze gotovo kvalifikacioni krugovi.Mislite da Kimi ne bi mogao da pretekne Masu tokom onih nekoliko krugova kada se vozio iza?Mogao je da ga zgazi ali je štedeo gume.Baton jeste bio zadržan vozom ispred, ali isto bi mu bilo da je bio na konzervativnijoj štedljivoj strategiji bez voza.Morao bi da štedi gume više i tu bi gubio na vremenu.Rozberg apsolutni pobednik danas, apsolutno zasluženo.Čak je i Šumaher jako dobro izgledao na početku... do prvog pit stopa.
                    ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

                    "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
                    I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

                    sigpic

                    Comment


                    • Rosberg je odvezao odlicnu trku za sebe, stabilnu, iskoristio je tim sve sto je imao, ostali su im poklanjali greske, to je ta kosmicka pravda... Rezultat na kraju trke:



                      Na pocetku je Schumacher zagradio ostatak kolone, videlo se da nema ni najmanju nameru da ide protiv Rosberga, Kobayashi dao previse gasa (svaka cast Marked, nisam ocekivao to od njega opet ), Button iskoristio ponudjeno i nasao se iza Schumija... Drzao je distancu zbog guma, jer je znao da ne moze da ga pretekne na pravcu i pored DRSa, Kimi, Hamilton i Alonso su prakticno isli u paketu celu trku sem na pocetku. Webber je prvi isao u box, neocekivano rano, 3 kruga pre svih ostalih. Kimi i Hamilton u isto vreme i klasicno za njih bilo je gusto, ali Webber je izvukao tu dosta jer se provukao izmedju i tako i ostao do kraj drugog stinta. Alonso se primakao Kimiju, kog je posel i u boxu prestigao ranijim odlaskom... Tad sam mislio da ce njih dvojica, Hamitlon i Webber odlucivati o poslednjem podijumu, ali Lotus je odlucio da Kimi do kraja ostane na istim gumama, poptuno debilno! Massa je radio dobar posao drzeci tu kolonu iza sebe, odvezao je 27-28 krugova na MED gumama u drugom stintu i mislio sam da su mu poeni zagarantovani, ali dzabe, ne moze da odradi celu trku dobro, pa to ti je...
                      I onda je usledila dramaticna zavrsnica, kad je Buttona McLaren osakatio, Alonso jednim izletanjem izgubio 4 poena, tj. 2 mesta (minimum 2 mesta), Raikkonen u jednom krugu izgubio 7 pozicija i nastavio da tone, a Vettel i Williamsi se odjednom stvorili u celoj prici. RB je, za razliku od Lotusa ostavio da Vettel odveze 24 kruga na poseldnejm setu guma, sto je znacilo da ce pred kraj izgubiti pozicije sigurno, ali i he jedosta nadoknadio... Eto, u zadnjem krugu je izgubio 2.5s, ali to je bilo dovoljno da ga i Romain ne pretekne... Grosejan je odradio super posao, poredicu nejga i Massu zbog iste strategije, Massa je pola trke bio ispred njega, ali na kraju zavrsio 7 mesta nize... Zenski tenis je stabilniji od Masse! Williamsi su odradili dobro, ali Maldonado je nekoliko puta menjao smer vise od jednom na pravcu, onda kad je Alonso izelteo, takodje je 2 puta promenio smer u odbrani... Senna odlicno, prvi put na stazi, a nista manje od 7. mesta...

                      FIA je dobila sta je htela, pobednici su zaista razni, ceo grid je izmesan, male greske mnogo kostaju i dobijamo zanimljivu F1... I pored diskutabilnih odluka FOMa...

                      Comment


                      • Misljenja sam da i nije bilo greske da Baton ne bi pretekao Rozberga, zato sto su u Mercedesu dobro procenili kad Rozberg treba da ide u boks, da je otisao kasnije tu vec ne mogu da garantujem da bi zadrzaoprvo mesto.Imao bi sigurno 10-12 sekundi i tesko da bi sa novim gumama vise 7 desetinki za Batonom 16 krugova pre kraja.A i Batonu bi trebalo krug-dva da zagreje te gume pre nego sto bi krenuo na juris ka prvoj poziciji.


                        Sone se opet uspavao.

                        Comment


                        • Originally posted by MarkedOne8 View Post
                          Ne možete tek tako da kađžete da bi pobedio.Razlika je na kraju bila >20 sekundi.Na strategijama sa 2 boksa se više štede gume dok se na 3 boksa voze gotovo kvalifikacioni krugovi.Mislite da Kimi ne bi mogao da pretekne Masu tokom onih nekoliko krugova kada se vozio iza?Mogao je da ga zgazi ali je štedeo gume.Baton jeste bio zadržan vozom ispred, ali isto bi mu bilo da je bio na konzervativnijoj štedljivoj strategiji bez voza.Morao bi da štedi gume više i tu bi gubio na vremenu.Rozberg apsolutni pobednik danas, apsolutno zasluženo.Čak je i Šumaher jako dobro izgledao na početku... do prvog pit stopa.
                          Bio je 8s ispred Rosberga pre nego sto je otisao u box, da mehanicari nisu napravili gresku, izasao bi nekih 12-13s iza, i ne bi imao celu kolonu iza sebe... U 3 kruga smanjio je razliku za 4s, i to nakon sto su gume otisle pored svog vremena u koloni... Izgbio je 6s zbog greske i jos 4-5s u koloni, mislim da je sasvim relano reci da bi pobedio sa vise od 3s razlike (mozda zvuci nadrealno da je izgubio 23s, ali nije), zato mislim da bi i Lewis mogao da pretekne Rosberga, znamo svi koliko je lud kad nanjusi krv. Ali dosta je ovo dobro pocelo za njega, vozi stabilno, vozi pametno, skuplja bodove i ako nastavi bice sampion bez sumnje, ali SAMO AKO tako nastavi... A nekako mislim da ce se to promeniti posle prve pobede...

                          Ferrari je bio maltene ravnopravan do 40og kruga trke sa McLarenom, a onda krece lose, sto znaci da im jos nedostaje gripa pozadi... Dobili su dosta, ali mora jos malo. Za njih je odlicno sto se mesa grid na svakoj trci, s tim sto definitivno ne sme da se Alonsu desi greska kao danas, jeste tu Maldonado vrdao, ali morao je da zna da van idealne linije ima mnogo klikera od guma i da grip nestaje za sekund... To su osteili i Webber i Kimi i Perez danas. 8 poena iza Hamiltona, trebaju da budu zadovoljni tom cicnjenicom, ali nikako ne trebaju da su zadovoljni rezultatom. Poboljsali su se, a to se nije pokazalo... Ako se to ponovi, neka pisu "propalo" na ovu sezonu...

                          E, Sone, Sone, zar je to odnos prema radu...

                          Comment


                          • Vanja vozio je Bruno i ranije na ovoj stazi, 2010 sa HRT-om...
                            sigpic

                            Comment


                            • Originally posted by Tony_G View Post
                              Vanja vozio je Bruno i ranije na ovoj stazi, 2010 sa HRT-om...
                              Dao je izjavu u petak da jos uvek uci stazu i da mu se svidja napredak...

                              Bruno Senna, P2 - 1:38.783, 18th
                              “It was a productive P2 for us. I don’t know the circuit particularly well so it is a steep learning curve, but I’m learning all the time and we’ll have some further improvements tomorrow.”
                              http://www.formula1.com/news/headlin...2/4/13215.html

                              Ja izvukoh zakljucke...

                              Ali realno, koliko se sa HRTom moze nauciti?

                              Comment


                              • E Vanja dobro je da si me podsetio za to menjanje pravaca.Onda kada je Hamilton pred kraj pretekao nekog od Red Bulovaca, mislim Fetela, na glavnom pravcu je išao sredinom prema idealnoj putanji pa je onda odabrao unutrašnju putanju.To je nedozvoljeno po pravilima, ali mislim da je ipak dobro primenjeno to pravilo.Samo to pravilo deluje kad se čita suviše rigorozno.Odlučim li da branim poziciju drugom putanjom neću je odbraniti i preticanje je neminovno.Međutim, danas smo videli da to pravilo taman govori vozaču da ne brani poziciju kao vojska granicu.Kad smo već kod odbrane pozicija, Veber opet izgurava Kimija.Apsolutno neprofesionalno.Kimi je išao spolja i bio je malo ispred, a Veber elegantno produžava pravo i izgurava.Pa dokle više, majke ti?!Kako god, Kimi je posle jako dobro vozio.Izuzetno je izgledalo što je kasnije bio drugoplasirani.Nekako su mu gume otišle 6 krugova pre kraja pa su se opet stabilizovale.Fetel ista stvar kao i Kimi, ali 3-4 kruga kasnije, taman je toliko kasnije Fetel otišao u boks od Kimija.Da je Kimi više izdržao u srednjem stintu imao zagarantovano mesto ispred Grožana (5. ili 6.) mesto, a zbog malih razlika i drugo mesto bi bilo sasvim realno.Valjda će se poboljšati u Bahreinu.
                                ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

                                "Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
                                I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X