Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Djoković na RG ne može izgubiti od nekog ko se ne zove Rafael.

    Comment


    • Originally posted by gokara View Post
      Djoković na RG ne može izgubiti od nekog ko se ne zove Rafael.
      Samo optimisticno, ali ajde da budemo jos optimisticniji pa da preformulisemo to:
      Djokovic na RG ne moze izgubiti ni od koga
      Cuce te ovi ostali teniseri Gokaro pa ce svi promeniti ime u Rafael Nadal
      sigpic

      Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

      U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

      Comment


      • Originally posted by gokara View Post
        Djoković na RG ne može izgubiti od nekog ko se ne zove Rafael.
        Prije ce biti da Nadal moze da izgubi jedino od Novaka. Postoji niz igraca koji mogu namuciti Novaka i pobijediti ga ako nole ima los dan. Na zalost to je tako.

        Comment


        • Ako uopšte razmišljamo da Novak može izgubiti od nekog ko nije Nadal, onda nije dovoljno dobar za Nadala.

          Videćemo šta će biti 2016.

          Comment


          • Neka Nolova zapazanja:
            Nisam mogao da poželim bolji start godine, osvojio sam tri važna pehara. Voleo bih da tako nastavim i na sezoni na šljaci, uoči Rolan Garosa koji mi je veoma važan. Nadam se i da bih mogao da ponovim sezonu poput one 2011, ali ne želim da se bavim predviđanjima. Neću na sebe da stavljam dodatni pritisak, jer ionako imam velika očekivanja na plećima.

            Verujem da ću igrati još dosta godina i nadam se da ću još više zasluživati da me svrstavaju među najveće igrače svih vremena

            Nole je fizički jak kao zemlja, i to je jedna od njegovih "tajni" uspeha. Drugi recept je neverovatna mentalna stabilnost, uz koju prevazilazi sve teške trenutke tokom mečeva.

            Navodi da se veliki napredak u karijeri desio kad je uspeo da tokom cele sezone održi konstantnost u kondiciji, bez obzira na broj odigranih mečeva i turnira. .

            Sigurno je Boris doprineo mojoj mentalnoj snazi na ovako velikim mečevima i turnirima. Dosta razgovaramo o tome kako da se ophodim prema svim stvarima koje mi prolaze kroz glavu, sa emocijama na terenu, i kako da usmerim te misli da bih bio u stanju da se borim i osvajam titule. Njemu dosta dugujem za ove uspehe - na kraju zaključuje Novak.

            Izvor: inserti V.N.
            Last edited by jovan; 07-04-15, 10:54.
            * Telo je slabo, ali je duh krepak, zato ga treba svakodnevno održavati. *

            Comment


            • NI
              kada si pre nekoliko sada vec meseci napisao da je NOle najveci svih vremena, svi su ti se smejali, a ja sam se cudio toj tvojoj napisanoj izjavi.... sada sa ove distance kada vidim da je osvojio ove 3 najbitnije titule, kada definitivno mozemo reci da strah koji je provejavao da ce zbog rodjenja deteta staviti tenis u 5 plan... mislim da si 100% u pravu. Ja na primer ne vidim ko od njega moze imati bolju godinu 2015, 2016 i 2017 (kada ce imati 30 godina). Naravno uz ogradu da bude zdrav.
              Federer nema sanse... iako sada nema velikih problema sa ledjima i sa reketom je sve ok, ne vidim da moze da ga ugrozi.
              Nadal po meni definitivno ide nizbrdo u karijeri. mislio sam da ce povratak ove godine biti mnogo uspesniji, ali daleko je od toga. Veliko je pitanje zasto, posto mnogi kazu fizicki je ok ali nije psihicki. Moje misljenje je da je definitivno stigao na naplatu racun za njegov stil igre u prvom delu karijere kada je trosio svoje telo nenormalno mnogo, a od 2011 je Nole najveca zasluga za to trosenje posto ga njihovi dueli trose previse i to psihicki a samim tim i fizicki (mislim na Nadala). Mislim da je sa njim stanje da ako pokusa da igra nekoliko meseci na visokom nivou, 90% - 100%, da je veca povreda neminovnost, a sa tim opet vise mesecna pauza, jos jedna, i to mora da ga ubija psihicki... i pitanje je koliko on moze psihicki da izdrzi te pauze, kojih je bilo dosta u poslednjih nekoliko godina... zato on sumnja u sebe i ima igru a pre svega rezultate u 2015 kakvi jesu. Ako bi na pr. morao da posle RG pravi opet visemesecnu pauzu to bi ga ubilo u pojam i mislim da mu je to konstantno u mislima. Ako ne koristi nedozvoljena sredstva onda je njegovo telo kao stariji auto.... amlo malo pa se kvari (obicno kad treba da legne plata)
              Tako da ako Nole bude zdrav, fokusiran i motivisan je sada dokazao da jeste posle rodjenja sina, ne viidim ko moze da ga ugrozi za mesto br. 1 najmanje do kraja 2017 a to je oko 280 nedelja.... ni 302 nije onda daleko.

              Sto se tice GS mislim da ove godine osvaja jos 2 sigurno a da u 2016 i 2017 moze sigurno do ukupno 5 sto dolazimo do 15... naravno moze biti i manje ali moze biti i vise... tako da i Federer sa trenutnih 17 ili po meni eventualno jos 1 GS nije daleko... mastersi, WTF i OI zavisi od situacije u tom trenutku...

              On meni sada, kada ga pogledam fizicki, izgleda nenormalno dobro, bolje nego ikada, i imam utisak da ga je kompjuter sastavljamo skoro pa da ne bi mogao mnogo bolje...

              Tako da NI sada mi tvoja napisana izjava izgleda REALNA... sto naravno ne znaci da ce tako biti...

              Ostatak tura, Marej moze eventualno tu i tamo da zablista, a ostali mozda na nekom GS ali tesko, nemaju fizikalije... Nisikori me podseca na Del Potra.. telo ne moze da im izdrzi na duze staze njihov nacin igranja i onda su rezultati povrede... doduse Nisikori nije imao pauze kao Del Potro ali mislim da i jedan i drugi nisu do sada uspeli da nadju strucnjaka koji ce im reci sta je njihov maksimum sto se tice fizikalija i da prema tome igraju najbolju igru... dzaba Nisikoriju jedan fantastican set protiv Nadala kada je izgubio mec i to na 2 dobijena... ako on ne moze da izdrzi 2-3 seta o cemu mi onda pricamo.

              NOLE SAMO NASTAVI DA MELJES NA NAJBITNIJIM TURNIRIMA i DA PISES ISTORIJU!!!!!!!!!!!!!!! IDEMOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!

              Comment


              • orao,

                Bilo je i realno da ce Novak osvojiti USO 2012, 2013. i 2014. Nije ni jedan iz nekog ne posve opravdanog razloga. Bilo je realno da osvoji RG 2011. i 2014. pa nije iz opravdanih razloga. Bio je gem i 2 poena, sve na svoj servis, daleko od pobjede nad Rafom u RG-u 2013, pa se upecao na mrezu. Zato se plasim da ce opet iskociti neki razlozi, opravdani i neopravadni.

                Po mom misljenju, Novak treba da bude jasan favorit u narednih 11 GS-ova. Koliko ce da osvoji? Ko zna.

                I shnimka je odlicno zapazio jednu stvar. Novak nije potpuno grizao u Miamiu. Cuva se za sljaku. Svejedno je osvvoji 4000 poena. Time je defakto obezbijedio broj jedan do kraja godine. Sad moze da preskace sto mu odgovara i kad mu odgovara i koncetrise se na slemove.

                Comment


                • Ima toga NI, ali je po meni glavni razlog psiha uz naravno ostale faktore kao sto je protivnik... a po meni je tek u 2015 vidljiv razlog dovodjenja Bekera i pozitivne stvari iz toga... naravno videcemo... nadam se da ce preskociti Madrid kako bi odmoran docekao Rim i naravno RG... od biranja rasporeda ce zavisiti uspeh ma sljaci....

                  Comment


                  • Originally posted by NI View Post
                    orao,

                    Bilo je i realno da ce Novak osvojiti USO 2012, 2013. i 2014. Nije ni jedan iz nekog ne posve opravdanog razloga. Bilo je realno da osvoji RG 2011. i 2014. pa nije iz opravdanih razloga. Bio je gem i 2 poena, sve na svoj servis, daleko od pobjede nad Rafom u RG-u 2013, pa se upecao na mrezu. Zato se plasim da ce opet iskociti neki razlozi, opravdani i neopravadni.

                    Po mom misljenju, Novak treba da bude jasan favorit u narednih 11 GS-ova. Koliko ce da osvoji? Ko zna.

                    I shnimka je odlicno zapazio jednu stvar. Novak nije potpuno grizao u Miamiu. Cuva se za sljaku. Svejedno je osvvoji 4000 poena. Time je defakto obezbijedio broj jedan do kraja godine. Sad moze da preskace sto mu odgovara i kad mu odgovara i koncetrise se na slemove.
                    Navescu razloge Novakovih poraza na tim Gsovima koje si pomenuo i osvrnucu se na situaciju sada:

                    1.USo 2012(posustao u važnim trenucima u TB prvog seta i u završnici drugog seta,spoljasnji faktori(vetar))
                    Od Uso prošle godine do početka ove Novak je jasno pokazao tendenciju da je u ključnim trenucima bi najjači tu pre svega mislim na treci set protiv Mareja na Ao i prvi set u Majamiu,vetar nije još uvek bio prisutan u nekom vaznijem meču,ali se sa suncem mnogo bolje nosi tu sam pre svegaiznenađen da se bolje privikao na one probleme sa suncem koje ide u oci prilikom servisa od Mareja

                    2.Uso 2013(izgubio je zbog nedostatka killer insticta u 3.setu)
                    4.set protiv na Ao protiv Mareja kao i treći set u Majamiu dovoljno govore,mada je i u trećem setu protiv Keija na Wtf u trećem setu protiv Rogera u IW pokazao da ga ima,po meni ovaj element je najviše poboljsao mada i dalje nije na Rafinom nivou

                    3.Uso 2014(nedovoljno dobra forma za GS,zbog desavanja u privatnom životu,spoljasnji faktori(vetar,sunce))
                    Jasno je da svadbe verovatno vise neće biti,sto se tiče rodjenja deteta od sveg srca mu želim bar još jedno al kad završi karijeru,spoljasnje faktore sam gore objasnio

                    4.Rg 2011(Federerova partija života na sljaci,los plan i program(previše mečeva),ostali faktori(predaja QF meča pre toga))
                    Gotovo sam siguran da Fed ne moze sa pune 33 godine da ponovi na RGu onakav mec,a takav mec osim Rafe i Rogera pritiv Novaka na sljaci niko ne moze da odigra,za plan i program još nisam siguran ali definitivno je da on i Beker rade odličan posao u vezi toga,Novak je već previše iskusan da ga ometaju predaje protivnika u zavrsnicama turnira to je pokazao nekoliko puta posle toga

                    5.RG 2013(strašna partija Rafe,ostali faktori(pecanje))
                    Rafa je prošle i ove godine pokazao da ne moze da pokaže nivo forme kao 2013,sto si tiče ovog drugog,bilo ne ponovilo se

                    6.RG 2014(ogroman pritisak koji nije izdržao)
                    Uveren sam da Novaka ove godine pritisak neće toliko ubiti,kad ga je Marej uspeo izdrzati i osvojiti Wim 2013 i Novak će koliko nadam se već ove godine
                    Last edited by Srkisa; 07-04-15, 15:53.

                    Comment


                    • Kako je samo udobna ova pozicija navijaca prvog reketa planete
                      Totalno opustena uzivancija, malo bacis pogled na , slatko se nasmejes pa nastavis sa
                      Uh, umalo da od ove lepote zaboravim pozeleti dobrodoslicu novom clanu barustine ovdasnje, koji mi se cini karikom koja nedostaje.
                      Dobro nam dosao talicni
                      sigpic

                      Comment


                      • Pozdrav svima,evo pregled Miamija za VLC player

                        rtmp://vod.cms.performgroup.com:1935/fod/mp4:flv/tennistv/1886/ATP-EXTENDED-HIGHS-050415-1_1428309829498_1886.mp4

                        Comment


                        • Ne znam zašto je Noletu smeč i dalje toliki problem. Često kažem da bi trebao malo da vežba sa JJ da ga ona nauči ili kada su finala, da ona sedi na stolici pa uleti u teren kada treba da se smečuje.

                          Federer je to provalio, naravno pa mu šalje balone povremeno.

                          Za vrhunskog igrača, a još no.1 da ne može da završi situaciju koja je laganica smečom, već mora još koji udarac ili se to iskomlikuje...

                          Malo se popravila igra na mreži, mada mnogooo sporije nego što je to neki vremenski okvir i cilj.

                          Comment


                          • Bice da talicni vise treba ovoj baruštini nego ona njemu pa postoji osnovana sumnja kako će baruštinu ubrzo napustiti.
                            Lično bi mi bilo krivo ukoliko ode jer je jasno da se radi o velikom znalcu istorije igre.
                            Zato ću sebi dati slobodu da iz one opšte prenesem citate nekih njegovih mudrovanja a koji se Novaka tiču u ovu baru jer smatram da ih ovde valja prikazati i sačuvati.
                            ‚‚cisto radi ovakvih stvari kada se potcjenjuje br1 (sto je isto u zapadnoj stampi pocelo kako se jeca bila popela na br1 a onda i nole) i recimo kako je fed preko najjaceg i potpuno zdravog noleta dosao do br1 sto takodjer nije bilo istinito, pa preko toga da je neki sportista sa 28 godina star itd..."
                            ‚‚OI ne bi bile toliko hvaljene u zaapadnoj stampi da ih je recimo osvojio nole a ne mari?"
                            ‚‚te godine je marej osvojio samo USO i OI (i atp250) i jos igrao finale vimblija i 2 mastersa i bio br3. nole je osvojio OZI, 3 mastersa (i atp500) i jos igrao 2 slem i 3 masters finala! fed je osvojio vimbl , 3 mastersa (i 2 atp500) i igrao samo jos finale OI. nole je pred WTF imao oko 2000p vise od
                            feda i oko 3800p vise od mareja!

                            nole je bio br1 i osigurao ga pred WTF a opet se u zapadnoj stmpi provlacilo da ce upravo WTF odluciti ko je najbolji te godine. iako je nole imao dobru prednost i daleko najbolje rezultate jos na velikim turnirima od ove dvojice a pogotovo mareja. nole je osvoio WTF. ali bas nesto sumnjam da bi se preispitivao validitet br1 i velika paznja na OI davala na zapadu da je situacija bila obratna. da li bi nole na WTF-u mogao postati stvarni a marej komjuterski br1 da je bilo obratno?

                            nole vs marej pred WTF 2012:

                            1 slem vs 1 slem
                            2 slem finala vs 1 slem finale
                            3 mastersa vs 0 mastersa
                            3 masters finala vs 2 masters finala
                            1 atp500 vs 1 atp250
                            11420p vs 7600p

                            0 OI vs 1 OI

                            znaci OI su pred WTF izjednacene sa ca 3800p, 1 slem finalom, 3 mastersa, masters finalom i jacim MM turnirom!

                            da li im je stvarno toliki znacaj? zasto onda donose samo 750p?

                            da li bi se izjednacile sa svim tim i da je bila obratna nole-marej situacija? da li bi i tada WTF odlucivao ko je stvarni a ko kompjuterski br1?"
                            ‚‚evo i sada sve zapadne novine se vise bave onim klincem i analizama kako je marej izgubio nego kako je nole pobjedio ili noletovom velicanstvenom tripl dabl krunom na IW-majami mastersima i tim istorijskim uspjehom (rekordom)."
                            ‚‚inace se voli dizati fama oko nekih stvari. br1 je malte ne ismijavan kada ga je drzala jeca dok su serena i venus gledale u ledja jeci. sada to niko ne dovodi u pitanje ali dok je nole br1 nece imati isti znacaj kao sto je imalo dok su to bili ameri ili fed. probijanje 300 sedmica je bio veliki dogadjaj a noletovo vracanje na br1 nikada ne prate nikakve fanfare. kada bi marej se probio na br1 onda bi i znacaj istog se toliko povecao i svi strani mediji bi samo o tome trubili. on je uvjek na sili utrpavan u big4. pisalo se i da je on stvarni br1 cak i kada bi osvojio valensiju. kada je na kratko pretekao noleta na listi vec su izbacivali noleta iz igre i pisali o nekakvoj big3 bez noleta. sa druge strane noletu ni sluzbeni br1 nikada nije bio dovoljan da dokaze da je najbolji. uvjek je to morao nekako i potvrditi i dodatno validirati. 2011. je ulaskom u finale vimblija postao br1 a finale je igrao sa rafom. do tada je izgubio samo 1 mec za cijelu sezonu. imao je i niz od 40+ pobjeda. i opet se pisalo da u direktnom duelu mora da dokaze da je br1 inace ce to biti samo na papiru. isto je bilo i 2012. nole je na WTF-u morao da dokaze kako je stvarno najbolji dok je mari sa daleko losijim rezultatima bio u toj istoj prici pred WTF. ali tako je kako je"
                            p.s. @talicni ne upitah za saglasnost ali se nadam da mi ovo nećeš uzeti za zlo
                            sigpic

                            Comment


                            • majstore dobrodošao! napokon ;)

                              pojačanje u rangu bekera u novakovom štabu!
                              uz NI-ja (vajdu) mi ostali možemo komotno da nakrivimo kapu i

                              Comment


                              • Dobro došao Talični.A,Nole?Ma,opušteno uzima RG.
                                Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                                Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                                "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

                                Comment

                                Working...
                                X