Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mlade reprezentacije (U-21, U-19 i U-17)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by danijelkr View Post
    Ponovo dobro selektovanje igraca od strane Vlade Jagodica, koji je sakupio ono sto je najbolje. Raduje cinjenica da ce igraci iz PLBiH ciniti bitnu ulogu u mladoj repki. Mesanovic, Travancic, Arezina, Grahovac, Kovacevic, Jeftic, Zolotic, Duljevic, Markovic, Petrovic
    Dupovac?
    Ovo je Arsenal, a ne ono što je danas bilo na Emiratesu.

    Comment


    • Originally posted by soe View Post
      Dupovac?
      Pogledaj kad je rodjen, ne moze igrati sa dvadestdvije godine koje ce imati kad pocnu kvalifikacije ;)

      Comment


      • Jakosne grupe kvalifikacija za U-21 EP 2015:
        A: Španjolska, Engleska, Nizozemska, Italija, Njemačka, Švicarska, Švedska, Rusija, Francuska, Izrael
        B: Rumunjska, Srbija, Turska, Ukrajina, Škotska, Portugal, Austrija, Danska, Bjelorusija, Wales
        C: Hrvatska, Grčka, Slovačka, Belgija, Mađarska, Armenija, Norveška, Crna Gora, Finska, Slovenija
        D: BiH, Poljska, Gruzija, Island, Moldavija, Republika Irska, Bugarska, Cipar, Makedonija, Latvija
        E: Sjeverna Irska, Albanija, Farski Otoci, Litva, Azerbajdžan, Kazahstan, Estonija, Malta, Luksemburg, Andora, Lihtenštajn, San Marino

        Žrijeb će biti obavljen 31. januara, a prve utakmice su na rasporedu 22. marta. Deset pobjednika grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije plasirat će se u baraž.

        Comment


        • Spoiler
          Kapiten U-17 reprezentacije Miloš Aćimović bori se za život, otac poginuo


          Današnje okupljanje kandidata za U-17 reprezentaciju BiH palo je u sjenu strašne saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Trebinje – Sarajevu, u blizini Miljevine.

          U toj nesreeći teško je ozlijeđen i bori se za život kapiten naše kadetske reprezentacije Miloš Ačimović, dok je njegov otac Sredoje preminuo na mjestu nesreće.

          Otac je Miloša Ačimovića vozio na okupljanje reprezentacije u hotel “Park” u Sarajevu, koje je zakazano za 12 sati. Sat prije toga, nakon što su prošli Foču, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodila se nesreća. Navodno je vozač na klizavoj cesti izgubio nadzor nad upravljačem i automobil je sletio u rijeku Bistricu. Na mjestu nesreće poginuo je Milošev otac, dok je 16-godišnji nogometaš izvađen iz automobila i prevezen u fočansku boilnicu.

          Nakon što su saznali za nesreću, Miloša su na Odjelu intenzivne njege bolnice u Foči, vrlo kratko posjetili selektor reprezentacije Sakib Malkočević, koordinator za omladinski nogomet Murat Jaha i selektor U-15 reprezentacije Zoran Erbez. Ozlijeđeni mladić pri svijesti je, ali su ozljede veoma teške i ljekari se bore za njegov život.

          - Sve nas je ovo strašno pogodilo. Ovo je velika tragedija za porodicu Ačimović, a mi se nadamo da će Miloš prebroditi trenutnu krizu i izboriti se za život i nastaviti igrati nogomet – kazao je Malkočević, dodavši kako ozlijeđeni mladić još ne zna za očevu smrt.

          Inače, U-17 reprezentacija se okupila u Sarajevu uoči nastupa u Umagu na međunarodnom turniru kadetskih reprezentacija BiH, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske. Naš tim bi 11. marta trebao igrati protiv Crne Gore, dan poslije s Makedonijom, a 14. marta protiv Hrvatske.


          Strašno, kakva nesreća. Nadam se da će se Miloš uspjeti izvući i da će mu ljekari spasiti život. Šta nam se ovo dešava u posljednje vrijeme, kako se bliži ova utakmica sa Grčkom sve gore od goreg...
          sigpic
          Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
          don't support us when we win."

          Comment


          • Jel gledao neko sinoc prijateljsku Spanije i Nemacke? Uzrast U21.

            Odlicni su Wado Goretcka i Can. Takodje za druge strane je Oliver Tores pokazao da je neverovatno napredovao i da ce imati lepu buducnost.
            sigpic

            Comment


            • Originally posted by KingEric7 View Post
              Jel gledao neko sinoc prijateljsku Spanije i Nemacke? Uzrast U21.

              Odlicni su Wado Goretcka i Can. Takodje za druge strane je Oliver Tores pokazao da je neverovatno napredovao i da ce imati lepu buducnost.
              Gledao sam malo jer je na ES-u bila tekma,odlican je Torres u vezi stvarno,najvise mi je zapao za oko mada se vec neko vrijeme prica o njemu;)
              Zeljko Malnar-Nocna mora <3


              #the return

              Comment


              • Dosta se pricalo o Torresu ali ove sezone se nije uspio nametnuti da upadne u rotaciju u Atleticu.
                Ovo je Arsenal, a ne ono što je danas bilo na Emiratesu.

                Comment


                • Pa dobro trenutno su II u Primeri, nema mesta eksperimentisanju .

                  Salu na stranu, gledao sam ga ja jos prosle godine ne EP-u gde su Spanci samouvereno osvojili sa Toresom, Susom, Delufluom... Tada mi je zapao za oko i+ su se jos ranije pojavile price da ga Junajted skautira pa sam ga pribliznije pratio (koliko sam mogao).

                  Ali nevernovatno koliko su ih Nemci juce pojeli, pogotovo u I poluvremenu. Kao da je Nemacka Barselona a Spanije Hetafe. Presing po celom terenu, vezni red ubistven u defanzivi/ofanzivi, kao sto rekoh dvojac Goretcka/Can zaista vrshunski funkcionise (makar na ovom nivou).
                  sigpic

                  Comment


                  • Odlicno prvo poluvrijeme nasim mladih reprezentativaca i sto je najbitnije borbeno. Uspjesi A-tima se osjete na njima jer moguce je da neko od ovih u buducnosti bude u A-timu. Zolotic postigao prelijep gol lijevom nogom. Kako su se samo Makedonci odbijali od Zoletica, svaki poslije duela ostajao na zemlji. Maletic bas los, ali ga izvuce ova asistencija pred kraj za Mesanovica.

                    Dobri su bili i Bevab, Arezina, Cimirot (valjda ce sljedece sezone igrati za klub za koji navija) i Jevtic

                    Comment


                    • Taman kad pomislim da je Zolotic kanal,on me demantuje,bas golcinu zabio.Nije los go ni Mesanovica
                      Zeljko Malnar-Nocna mora <3


                      #the return

                      Comment


                      • Odlična igra koja dobija još više na vrijednosti kada se uzme u obzir da je riječ o prijateljskoj utakmici + katastrofalan teren. Igra dobra od samog početka kada smo pokazali ko će gospodariti terenom. Dosta aktivna i pokretljiva igra što je iznenađujuće po ovakvom terenu. Ima potencijala i Jagodić je ponovo posložio jednu dobru ekipu. Prije svega tu mislim na Jevtića, Cipirota, Arežinu, koji su dosta pokazali u prvom dijelu. Pored njih tu su naravno i Zolotić, Grahovac, Mešanović... Borbeno i požrtvovano sa dosta želje što se vidjelo na ovim mladićima. Ako ovako nastave očekujem još koji gol u mreži neprimjetnih Makedonaca. Maletić dosta jak i tehnički potkovan, ali ima slabu kretnju za sada i nekako tromo izgleda, može on dosta bolje kao što je pokazao u mlađim kategorijama.
                        sigpic
                        Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                        don't support us when we win."

                        Comment


                        • Kakva dominacija, ovo nije normalno. Stvarno po ovakvom terenu ovako dobro igrati, svaka im cast.

                          Jos ne misle stati.

                          Comment


                          • Na kraju ubjedljivih i sasvim zasluženih 5-0. I u drugom poluvremenu dopadljiva i otvorena igra po onakvom terenu. Ovi igrači što su ušli sa klupe ni po čemu nisu slabiji od ovih iz prvih 11. Imat će Jagodić na raspolaganju odličan kadar koji će biti vjerujem još pojačan. Prcić bi se trebao u potpunosti oporaviti do kvalifikacija, a također će i Bešić zaigrati. Izdvojio bih Duljevića koji je za ono vremena provedenog na terenu pokazao ogroman potencijal. Brzina i tehnika koju nisam odavno vidio u jednog našeg mladog igrača + sjajni pasovi koje je odigravao. On nastavi li sa dobrim igrama i u Olimpicu sigurno može i do prvih 11.

                            Dakle odlična predstava mlade reprezentacije BiH po groznom terenu. Prije svega velika volja, želja, borbenost pa i kolegijalnost i na kraju kao plod svega toga 5 komada koji će ovim momcima dosta značiti. Sa Austrijom, Mađarskom i Albanijom u svakom slučaju možemo igrati i očekujem da završimo ispred ovih selekcija. Španija je ipak prevelik zalogaj, ali sa ovakvim pristupom mislim da možemo do baraža, odnosno najbolje 4 drugoplasirane ekipe.
                            Last edited by Merlin; 26-03-13, 16:57.
                            sigpic
                            Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                            don't support us when we win."

                            Comment


                            • Selektor mlade reprezentacije Srbije, Radovan Ćurčić, odredio je spisak igrača koji će konkurisati za sastav u prijateljskim mečevima sa Bosnom i Hercegovinom (4. juna) i Grčkom (7. juna) :

                              Golmani: Nikola Perić (Hajduk Kula), Đorđe Lazović (Javor), Marko Dmitrović (nema klub).

                              Odbrana: Marko Petković (OFK Beograd), Nikola Aksentijević (Vitese), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Uroš Vitas (Rad), Lazar Ćirković (Rad), Aleksandar Pantić (Crvena zvezda), Slobodan Lazić (Hajduk Kula).

                              Sredina terena: Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Goran Čaušić (Eskišehir), Nemanja Radoja (Vojvodina), Darko Brašanac (Partizan), Miloš Jojić (Partizan), Marko Poletanović (Vojvodina), Aleksandar Kovačević (Spartak), Filip Kostić (Groningen), Filip Malbašić (Hofenhajm), Nikola Trujić (Napredak Kruševac).

                              Napadači: Đorđe Despotović (Spartak), Nikola Stoiljković (Čukarički), Aleksandar Pešić (Šerif).

                              Comment


                              • Losa igra obje reprezentacije u prvom poluvremenu. Auto golom Cimirota Srbija vodi 0:1. Mora Jagodic nesto (Maletica) mijenjati u napadu.


                                Publika u Tuzli pokazala kakav samo kompleks imaju prema Sarajevu, znaci nisam vjerovao sta skandiraju na utakmici reprezentacije BiH.

                                Comment

                                Working...
                                X