Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Trebao je Novak da sacuva ovo cepanje majice za Finale
    ipak je to bolje , kad pobedi Federera , nego sada ad je pobedio Wawrinku
    nego nema veze , neka samo on i dalje pobedjuje

    Comment


    • Slažem se u reč sa Vladanom kada je u pitanju Novak/Marej..

      Berdih: kud baš taj antisimpatik.. Nadam se da će Novak da krene od početka sa svojom igrom.. Uzme li prvi set, ide se u tri.. Tomaš ni u ludilu ne misli da može da preokrene Novaka..

      Comment


      • Evo na eurosportu repriza-kraj cetvrtog i peti:

        Comment


        • Toliko propovednika i moralista na ovom malom prostoru, da je ponekada stvarno mučno čitati postove koji odišu zluradošću, ali i gomilom nesuvislih rečenica.
          Strašno me nervira kada me trpaju u isti koš sa svima, kada se stvari generalizuju, a onda kada se pobunim... kažu: Pa ko je za tebe bilo šta rekao. Onda navedite tačno ko je veličao juče Novakovu igru u smislu kvaliteta, ko je pljuvao jednog, a ko drugog, a ko je govorio da Stana, citiram, sere ili ko vam je stao na žulj. Toliko kritike, na račun različitosti mišljenja, a čak iako volimo isti klub ili igrača, iako smo iz iz istog mesta, pa i iz istog sociološko-društvenog miljea, napisaćemo različite stvari, jer mislimo drugačije. Da li je to ispravno ili ne, da li je to po vašim kriterijumima opšte prihvatljivo, a pogotovu da li vi mislite da su VAŠA mišljenje i stav, VAŠI postupci i radnje ispravni i od Boga i od naroda, je običan nonsens.
          Jedno je iznositi svoje mišljenje, a drugo kritikovati onako sve đuture (u celini).

          Navijanje za svoj klub ili svog pojedinca je nešto što dolazi iz srca i strasti i tu nema mnogo ni logike, ni staloženosti, a pogotovu ne dolazi iz razuma.

          Posle velike koncetracije i napora, a tu mislim pre svega na mentalni napor, normalna je potreba da se nagomilani stres ispolji na neki način, Novakov je takav, cepa majcu, skače, viče, na kraju, mada to rade i mnogi drugi.
          I to pokazuje ko je kakav u smislu temperamenta, strasti i koliko je ekstrovertan (otvoren), odnosno suprotno. Osuđivanje tog poteza je jedno, a (ne)dopadljivost nešto sasvim drugo.
          Da ne beše tog cepanja majce i onolika radost, ne bih ga par sati kasnije inaugurisala u trećeg uzastopnog osvajača AO, prvog u OE, a da nisam ni trepanula (ne da sam to želela, već sam stvarno mislila da se desilo).

          Novak je odigrao strašno težak meč, izuzetno težak, neočekivano težak. U prva dva seta prikazao je van svog standarda i navika loš tenis i to je no što me brine, bez obzira na sjajnu partiju Švajcarca. Meni nije delovalo da nije imao rešenja za Stanovu igru, već da nije znao šta će sa svojom užasno lošom igrom, lošim servisom, lošim, mlakim i nerezonskim udarcima, lošim kretanjem i riternom, onolikom pasivnošću, zbog čega je veći deo vremena proveo nekoliko metara iza osnovne linije... delovao mi je da se raspada sve ono što je do tada, na ovom turniru gradio.
          Ali slažem se da je čekao, bio strpljiv i da je postepeno izgrađivao, podizao nivo i čekao svoju šansu. Nerezonski je opet pao posle dobijenog drugog i trenutnog brejka na početku trećeg, pod naletima očigledno nekontrolisane navale adrenalina i za malo opet sebi napravio problem. TB je morao da dobije.
          Ali u drugoj polovini petog, kada ga je prošla kriza izazvana velikim fizičkim naporima, postepeno je počeo da riternira bolje, da se kreće bolje, udarci su imali pravu dubinu. Naravno, iako je gubio te Stanove servis gemove, bilo je to dobro na duže staze, jer je ipak bilo pitanje kada će i napraviti korak više, bez obzira što nije do tada imao brejk loptu. Naravno, postojala je bojazan i da sve ode u drugom, nepoželjnom smeru.
          No, pokazao je, koliko puta do sada, da ne samo da ima srce, znanje, želje, da se nikada ne predaje, već da je u stanju da se vrati bukvalno sa ivice ponora. Za tako nešto morate imati mnogo više od prethodno navedenog.
          Mada iskreno, ne volim što mu se to dešava, kao ni meni šta se za to vreme dešava, odnosno što dolazi uopšte u ovakvu situaciju, koja postaje uobičajena, ako tako nešto postoji.
          Još jedna pobeda velikog šampiona!
          Last edited by miloolja; 21-01-13, 18:34.
          sigpic

          Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

          Comment


          • Originally posted by miloolja View Post
            Kaže Vladan u AO temi.... Novak ovakve mečeve igra u polufinalu i finalu.

            Jao pa šta ću od sutra da radim, nema nekog sporta, završio se AO?.
            Sinoć sam imala potpuno isti osećaj onako emotivno ispražnjena, posle 5 i kusur sati "od histerije do euforije"..
            ipak, pristajem na još 5 sati.. kad bude trebalo u drugoj nedelji..
            Originally posted by gokara
            Valjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.

            Comment



            • Sampras: Novak jak kao stena

              Legendarni Pit Sampras je u intervjuu za portal "The Tennis Space" rekao da je impresioniran Novakom Đokovićem i istakao da će on još dugo biti u vrhu.


              "Provodio sam vreme sa Novakom i mislim da je veoma dobar momak. Bio sam na večeri u Los Anđelesu sa njim prošle godine i želeo je da zna kako sam upseo da ostanem na vrhu toliko dugo. Bio je veoma radoznao. Rekao sam mu da sam o svemu razmišljao veoma jednostavno. Želeo sam da se fokusiram na igru i da oko sebe imam samo dobre ljude", rekao je Sampras.

              On je nakon toga istakao da je Novak psihički dosta ojačao u odnosu na prethodne godine i dodao da će srpski teniser još dugo biti u vrhu.

              "Sa te večere sam otišao veoma impresioniram njime. Mislim da Novak ne igra samo za sebe, već predstavlja ceo svoj narod i želi da im donese nadu u nešto bolje. Preživeo je rat i prljavštinu. Biće u vrhu naredne tri ili četiri godine. On je na prvom mestu. Psihički je sada jak kao stena. Možda je pre tri godine dopuštao da ga neke situacije dotaknu, ali to se više ne dešava. Psihička promena je bila njegova najveća promena, ali je takođe popravio i servis i druge segmente igre."
              It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

              Comment


              • Novak

                Novak ne bi bio to sto jeste, da svojim navijacima i vascelom teniskom publikumu ne podari zadovoljstvo pracenja teniskog klasika kao i ispisivanje jos jedne stranice teniske istorije.
                Raznoliki nacini pracenja teniskih utakmica pored neprevazidjenog licnog prisustva su oni preko cuda savremene civilizacije. Iskusih novi nacin pracenja napred pomenutih dogadjaja preko opstepoznatog sokocala, na meni nov nacin koji bih samo neprijatelju preporucio.
                Sve je pocelo vescu koja mi je stigla pred moj polazak ka porodicnom domu zarad skupa i proslave nase slave porodicne. Vest je glasila `crko total`(totalne .....ima ga spakujem). Savrseno normalna je cinjenica da majstori koji odrzavaju ovakva sokocala mogu biti na raspolaganju tek po prazniku, kao i teska sirotinja koja vlada u medijima sa nacionalnom frekvencijom (i njima totalno...) koja je opravdanje izostanka tv prenosa sa AO.
                Opste poznata bezobzirnost Australijanaca koji Novakov mec zakazase u vreme rucka onemoguci mi pracenje u nekom od ugostiteljskih objekata.(gde ces sa sopstvene slave u kafanu kretenu???).
                U konsultaciji sa bratom rodjenim (iskusnim kladionicarem) iznadjoh da je jedini nacin pracenja teniske utkmice Stana i Novaka preko televizije sada prikopcane na dobru staru `delta` antenu. Jedina zackoljica je bila sto `delta` ES da `uhvati` ne moze ni u ludilu. Problem je resen maestralnom dosetkom onog istog brata rodjenog i otvaranjem stranice teleteksta sa pracenjem uzivo poznate kladionice. Majko moja!!! Ko ne zna sta su muke, neka se ovakvom mucenju podvrgne, sve ostalo u zivotu lagano ce mu biti. Pocetak slavskog rucka poklapa se sa pocetkom 4. seta, sto meni otezava stvari, jer do tada samo sam zeni morao objasnjavati sta je to i zasto je to na ekranu, a sa pristizanjem gostiju krug radoznalaca znatno se prosirio. Zamislite skoro pet sati direktnog, ili sporadicnog buljenja u ekran na kome se izmenjuju razne utakmice, a medju njima i ona meni jedino zanimljiva. Nema igraca, publike, sudija, reketa, loptica a u pozadini se cuje repriza emisije ciji je cilj bio nekoga ugurati u rupu. Konverzacija sa gostima remeti se mojim konstantnim zevanjem u onaj Tv ekran, na kome izmena rezultata debelo kasni, a onda odjednom `ispadne` nekoliko poena. Rucak se zavrsi, peti set dodje do svoje kulminacije, a ja i nekoliko adrenalinskih zavisnika slicnih meni samo sto ne udjosmo u tv. Nekako kotrljaju poeni na onom ekranu sve do 22. gema petog seta. Egal, prednost jedan, prednost drugi, pivo malo pomaze, provokatori odmazu i onda na Novakovu prednost nestade ta utakmica sa ekrana. Psovke, nervoza, iscekivanje moguceg povratka utakmice na ekran potraja dobrih pola sata. Do tada opravdano odsutan brat moj rodjeni pojavi se i saopsti mi da cim se utakmica zavrsi nestaje sa te strane, pa je valja na drugoj traziti. Ukucam novu brojku, pojavi se nova strana sa gomilom nekih utakmica a onda konacno spazim - Novak pobedioooo!!!
                Ajd ziveli
                Spoiler
                trinajeste, trinajeste Noak pobedijooo
                Last edited by pecaros; 21-01-13, 19:02.
                sigpic

                Comment


                • Samo ti cepaj majice Nole posle ovakvih meceva,jer si jedinstven u svemu pa i u proslavljanju pobede
                  Last edited by Pertla; 21-01-13, 19:12.
                  sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

                  ''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

                  Comment


                  • Pecaros, ja imam teze iskustvo.

                    Zadnji set proslogodisnjeg finala pratio sam 5-to minutnim pozivima matorom da me obavestava o rezultatu i povremenim glasnijim objavljivanjima rezultata ljudi sa moblinim internetom. Mec poen sam odslusao dok us mi prsti umirali na -10 u Tasmajdanskom parku. Sve zbog kolokvijuma, koji je morao biti odrzan tad, u to vreme u nedelju, jer prokleti Elektrotehnicki fakultet nema dovoljno veliki amfiteatar, pa mi Masinci moramo da im ustupamo mesto.

                    Quiet please...

                    PS Probacu da nadjem post od tad, trebace vremena da se iskopa...

                    Comment


                    • Originally posted by Vanja #66 View Post
                      Pecaros, ja imam teze iskustvo.

                      Zadnji set proslogodisnjeg finala pratio sam 5-to minutnim pozivima matorom da me obavestava o rezultatu i povremenim glasnijim objavljivanjima rezultata ljudi sa moblinim internetom. Mec poen sam odslusao dok us mi prsti umirali na -10 u Tasmajdanskom parku. Sve zbog kolokvijuma, koji je morao biti odrzan tad, u to vreme u nedelju, jer prokleti Elektrotehnicki fakultet nema dovoljno veliki amfiteatar, pa mi Masinci moramo da im ustupamo mesto.

                      Quiet please...

                      PS Probacu da nadjem post od tad, trebace vremena da se iskopa...
                      os ti ban zbog ovoga?
                      btw. taj amfiteatar vam je ocajan, ne moze da se prepisuje lepo
                      izvinjavam se na off-u
                      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                      Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                      sigpic

                      Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                      with experience.

                      Comment


                      • Elektrotehnicari su termiti koji uzurpiraju nas radni prostor...

                        Da znate sta radite, ne biste bojili zice... Inzenjeri, gospoda, sve je na crtezu crno i belo, tanka linija, puna linija, isprekidana... Sve je jasno. Inzenjeru das crtez i resice ti problem za 10s. Elektrotehnicaru das semu i treba mu 10s da pronadje koja 2 mesta spaja jedna zica...

                        Quite please, genius on work.

                        Elem, nazad na temu...

                        Originally posted by Vanja #66 View Post
                        Morao sam na jbni kolokvijum pre nego sto se mec zavrsio... Popi*deo sam!!!

                        Em zbog tog kolokvijuma, em sto nisam tip koji je spreman da zameni svoj zivot za tudji (pa da gledam NovakOV mec umesto da idem na svOJ kolokvijum), em sto je morao, ali MORAO da ispuca 3 FH u TB i prepusti Nadalu taj set. Mora hrabro, mora ludo, mozda bas zato i uspeva u svemu tome, kad drugi sustaju, on ide hrabro , kad drugi drze loptu u igri i cekaju tudju gresku, on cilja linije... Malo ih pomasuje, pa mi ide na ganglije , malo ih pogadja, pa me ostavlja u neverici.

                        Elem, idem ja do stanice, gledam da se ne okliznem na led, koji komsije iz kruga pored nisu imale obzira da ociste prethodnih dana i pokusavam da iskuliram sve to... Preziveo sam taj "smrtonosni" teren, usao u autobus... a posle 3 minuta zvoni telefon gospodji ispred mene, sa druge strane se cuje muski glas koji kaze "3-2 za Nadala"... To sam cuo od jos par ljudi, neki gledali na netu na mobilnom, neki zvali ukucane... I tako ceo put, svih 45 minuta voznje sam imao gotovo neprekidan live score... Sta nam uradi momak sa Banjice, pa da se svi zanimamo za njega nedeljom popodne?

                        Izazim iz autobusa, na iglama sam da cujem ko vodi sa 6-5 nakon Rafinog servisa, zove me cale: "6-5 za Novaka!" TOOOOOOOOOOOOOOOOOo BREEEEEEEEEEE CAREEEEE!!! Samo sto je bilo toliko hladno u Tasmajdanu da sam te misli zadrzao u glavi i samo prozborio "Super..." Jedva sam cuo samog sebe. Setam kroz Tas, mrzne mi se svaka kost u telu, svaka dlaka na licu, a ja (umesto, je li, na kolokvijum) mislim samo da li ce se smiriti i odigrati pametno taj najbitniji gem... Ne mogu vise da izdrzim, zovem caleta, prsti su mi na onom svetu, kaze mi "Prednost za Noleta!"... "Ostavi mi", reko, "da cujem do kraja prenosa"... 10 sekundi kasnije, iz svakog prozora okonih zgrada se cuju povici, vriska, a ubrzo su poceli i vatrometi. Stigao sam do faxa, sredio misli (ma vazi, posle ovoga ih nikad necu srediti) i... I to je to, Nole je osvojio 5 GS, odigrao 11 sati u 2 dana, pobedio u oba meca, pobedio Nadala u 5. setu i prikazao svima sta znaci imati srpski inat!
                        Brzo sam ga nasao, otprlike uboo sam 5-6 stranica ispred i jos uvek su isle cestitke i radovanje na toj pobedi.

                        Comment


                        • Novaku je mec sa Berdihom izuzetno bitan za mnog stvari.Prvoa krene u mec jako i agresivno i da posalje poruku drugima da ima snage za kraj turinra,pogotovo tu mislim na Ferrera i Mareja(Mec sa Federerom ne traje duze od 2 i po sata,bice 3-1 sa ili za Novaka ili za Rodju).Drugo:Bitno mu je da ustedi sto vise energije koja mu je ostala jer ce mu noge sigurno biti malo teze i nece bas odlicno da se krece.Trece:Ne sme da ponovi padove iz meca sa Wawrinkom zbog samog sebe,mora da drzi visok nivo ceo mec,jer jedino tako moze da bude 3-0.To ce mu podici samopouzdanje haos i veru u svoje udarce,jer videli smo kako je busio Wawrinku kada je pustio ruku.Iskreno ne verujem da Tomas moze da igra na onom nivou kao Wawrinka,jer je ono bilo bolesno.U polju Ceh nece moci sa Novakom to je sigurno,samo je pitanje kakva ce serva da mu bude i kakav je NOvaku ritern da bude,to brine najvise...

                          Comment


                          • Iako nije morao baš na jučerašnji dan da se desi ovakav meč, jer umalo gosti ne nastradaše i ostadoše bez domaćice drago mi je da je majstor odigrao još jedan za prepričavanje, još jedan koji je koliko vidim sada na blic, listajući ove naše stranice, izazvao ovoliko moralisanje. Da je bilo 3:0 već bi bio zaboravljen, ovako...Ja ga neću pamtiti po cepanju majce već po tome što nam je po ko zna koji put pokazao da može da se izbori prvenstveno sa svojom ludom glavom i inatom koji ga ne napušta čak ni kad sam zna da ga to vodi u propast, kao i sa odličnim i inspirisanim, da pruži više od svog maksimuma, protivnikom. Za mene neočekivano težak meč, za majstora svakako više mentalno nego fizički iscrpljujući, ali najvažnije je da se dobro završio, da je ostvarena još jedna velika pobeda, 18-ta u nizu
                            I da možemo da nastavimo sa brojanjem, iako sam, kao i mnogi ovde, tek negde oko ponoći shvatila da posao nije završen i da nam završne borbe tek predstoje

                            Nije ništa neobično cepanje majce, neprimereno ponašanje našeg Šampiona i to što mi u svemu tome vidimo jedinstvenost, odobravamo, podržavamo ga i želimo da nam zauvek ostane takav i što duže traje koliko je neobično to što ovde iz meča u meč Stan, Andy, David i ostali dobijaju preko noći ogroman broj navijača. Preostaje nam samo da vidimo ko je sledeći!
                            sigpic

                            Comment


                            • That´s the way ;)

                              "My body feels great. I mean, it´s only five hours"

                              Comment


                              • Prekjuce klasik
                                juce odmor
                                danas trening
                                sutra odmor
                                prekosutra ukopavanje Rudara


                                Spoiler
                                trinajeste, trinajeste Noak pobedijooo
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X