Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • kacio je neko brate,mislim da je bio Vladan nemam pojma


    Bjezmo Grumfe,njih je dvojica a mi smo sami!
    sigpic

    Comment


    • Posteno da vam kazem, za to mi se ..., ali rekoh jer je tip bas svjetski brend trenutno. Pa i jedan gigant kakav je canal + ga sad koristi za reklamu... Ko zna koliko je love uzeo tu... Mislim na leptira. Najbogatiji leptir na svijetu, cijenim.

      Comment


      • Originally posted by Panchev9 View Post
        Odlicni posteri chicha Drazo.. ;)
        Hvala druze-druskane.... Evo jos nekih delova sa finala AO,sa sve spanskim komentatorom.Znam da ste gledali....ali spanski komentator...







        zakon-statike-i-dinam.jpg surovo,ali realno...
        Last edited by draza; 19-02-12, 13:44.

        Comment


        • Blicov feljton: KAKO JE NOVAK POSTAO ŠAMPION 8/7

          Prvi trener Novaka Đokovića - Jelena Genčić otkriva kako su izgledali treninzi najboljeg tenisera na svetu




          Piše: Tatjana Dragojević

          DIJANA I SRĐAN SE NISU MEŠALI, ZATO JE NOVAK PRVI


          Kada Novak Đoković osvoji GS turnir, podigne pehar ili dobije priznanje za neki od svojih veličanstvenih uspeha, obavezno zahvali svom timu i porodici, koji su ga podržavali ka tom cilju. Roditelji su ključni faktor u odrastanju deteta, veoma često i u ostvarivanju snova i želja, a najbolji teniser sveta je sve to imao u ocu Srđanu i majci Dijani. Da oni nisu verovali Jeleni Genčić i ambiciji malog Novaka, ko zna da li bi on sada bio najbolji teniser na svetu i čovek koji je obeležio deo epohe modernog belog sporta.

          - Roditelje puštam da budu prisutni na treningu, ali ne i da se mešaju u naš posao. Sugerišem im, kažem: Ako osetite da vašem detetu vaše prisustvo predstavlja opterećenje i da mu smeta, zajedno ćemo protumačiti razloge. Međutim, neko voli da uz njega budu braće i sestre ili neko od roditelja, pa tada lakše igra tenis i meni je to sjajno. Mnogo volim da radim sa roditeljima, jer ako su prisutni, tako i oni vide šta njihovo dete radi na terenu, u čemu napreduje, šta nedostaje i kako da to ispravimo - kaže Jelena Genčić.

          Ona kaže da je uticaj roditelja na male tenisere izuzetan i u mnogome zavisi da li će oni biti uspešni profesionalci ili dobri rekreativci. Međutim, poražavajuća je činjenica da ambiciozni roditelji upravljaju životima svoje dece, pa im ubiju ljubav prema sportu, tenisu naročito.
          - Ne znate koliko ima frustrirane dece, koja nisu došla sama na trening, nego su dovedena. Kada dođu kod mene, prvo što pitam roditelje je šta oni žele od svog deteta, a neki kažu da bude na Vimbldonu za dve - tri godine. Odgovorim im da apsolutno greše, jer tek za 12 - 13 godina mogu da razmišljaju o tome. Onda me oni pitaju da li sam ja normalna, a ja kažem: “Ja jesam, ali je pitanje da li ste vi?”. A da bi osvojili taj pehar potrebno je mnogo, mnogo napornog rada i godina. A da sam u pravu, govori nam i Novakova izjava posle osvajanja titule na Vimbldonu, kada je rekao da je 20 godina radio za taj trenutak - podseća Genčićeva.

          Roditelji opametite se

          Ipak, može biti i drugačije, to nam govore primeri roditelja i drugih naših poznatih tenisera Ane Ivanović, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, koji se drže po strani i javnost nema toliko uvid u to čime se oni bave.
          - Valjda su se roditelji opametili, ne znam. Nije to samo kod nas, nego u celom svetu. Svi raznišljaju na isti način: nekada se tenis posmatrao kroz sport, a danas kroz novac. Zato dozvoljavam da kampovima budu i roditelji sa decom do 12 godina. Ne da bi nama olakšali, već da bi zajedno vaspitavali njihovu decu. Uvek im kažem istinu, jer ako tvrdim da je dete budući šampion, roditelj će sve uložiti u njega, prodaće kuću, stan, pozajmiti novac, a ono je zapravo onako... Ja imam takav stav, otvoreno kažem kako stvari stoje. Neki ne žele da to mišljenje prihvate, pa odu kod drugih trenera, koji ih uveravaju u suprotno i kako se vremenom polaže da sam bila u pravu, da im deca nisu toliko talentovana, roditelji se vraćaju kod mene i pitaju što nisam bila upornija da ih odvartim od toga.

          Šok Đokovića

          Najpoznatiji teniski roditelji u Srbiji, majka i otac Novaka Đokovića, pripadaju manjinskoj grupi u teniskoj karijeri Jelene Genčić, onoj koja se držala po strani i apsolutno podržavala svog sina u cilju da bude profesionalac.
          - Novakovi roditelji Dijana i Srđan verovali su mi od početka i uopšte se nisu mešali u naš posao. Pustili su nas da radimo kako je trebalo i eto gde je Novak sada. Upoznala sam najpre Noleta, pa njegove roditelje, jer je on visio na ogradi dok smo imali školu tenisa na Kopaoniku. Želela sam da upoznam njegove roditelje i tokom tog našeg prvog razgovora rekla sam im da će njihov sin u 17. godini biti među prvih pet igrača na svetu. Naravno, oni su se šokirali, nisu mogli da veruju šta im govorim, onda su se raspitali o meni i kada su saznali da sam trenirala Moniku Seleš i Gorana Ivaniševića, prepustili su mi Novaka. Pogrešila sam, Novak je sa 19 stigao do vrha, ali propustio je nekoliko turnira, koji su bili planirani za njega i zato je kasnio u ispunjenju plana.

          Treninzi za roditelje

          Postoji način da se preterivanje i preambicioznost roditelja istrebi u korenu, a Jelena ima svoj sistem.
          - Kada vidim da igrač ima ambiciozne roditelje, ja ih pozovem da sede pored nas dok držim čas, jer je saradnja neophodna. Ne znaju svi šta je tenis, a i zašto bi. Imam slučajeve premora igrača, kada decu posle naših časova roditelji dodatno opterete i teraju da treniraju kod kuće, a to je užasno. Odmah vidim da mi je dete umorno ili nije, jer to ne može da se sakrije. Kada dođe do takve situacije, onda pozovem roditelje na teren, pošto se presvuku i obuju patike. Ma, oni se oduševe, fantastično im je, ali posle 15 minuta napštaju teren iako radimo samo ono što i njihovi klinci vežbaju. I onda, čudeći se pitaju, zar ovo moje dete dva sata izdržava. Tako prestaju da se mešaju u stručni deo. Kažem im, možemo da razgovaramo, mogu vam dati predlog, sugestiju, ali nemojte da uništavate dete, jer će brzo ostaviti tenis, omrznuće ga.
          sigpic

          Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

          Comment




          • Bjezmo Grumfe,njih je dvojica a mi smo sami!
            sigpic

            Comment


            • Originally posted by draza View Post
              Hvala druze-druskane.... Evo jos nekih delova sa finala AO,sa sve spanskim komentatorom.Znam da ste gledali....ali spanski komentator...







              [ATTACH=CONFIG]4393[/ATTACH] surovo,ali realno...

              Chicha Drazo druskane,
              cestitke za postavljene videje..
              Zanimljivo je slusati Spance( nekako je taj jezik bas "komentatorski")..
              Glavni lik je ovaj sto govori uuffff.. ;)
              Uzdravlje

              Comment


              • Blicov feljton: KAKO JE NOVAK POSTAO ŠAMPION 8/8

                Prvi trener Novaka Đokovića - Jelena Genčić otkriva kako su izgledali treninzi najboljeg tenisera na svetu




                Piše: Tatjana Dragojević


                ZA PRVI PRHAR POBEDIO DVA PUTA STARIJU DEVOJČICU

                Novak se nije mnogo eksponirao, nisam mogla da ga uhvatim da li on želi da osvoji turnir pred polazak na isti. Imao je devet godina, izgledao je hladan, ali posle je govorio da je bio mnogo uzbuđen. Kada pobedi, bio je srećan i govorio mi je: "Jeco, ovo smo radili", a ja mu odgovorim: "Jesmo, ali moramo mnogo više. "
                U kampovima smo imali svakog petka, subote i nedelje turnir, gde su deca učila da budu linijske sudije, skupljači loptica, glavni sudija kao na Vimbldonu. Mi smo zamišljali da je to polufinale, finale velikog turnira i tu je Novak stekao iskustvo. Zato što nije igrao sa svojom generacijom, jer nisam imala grupe po godinama, nego po kvalitetu. Bilo je dece od 13- 14 godina, dok je on imao 6-7 i naravno, u tom uzrastu je prve nedelje došao do polufinala, a to je za malog Novaka bio neuspeh, bez obzira na to što bio daleko mlađi - priča Jelena Genčić o prvim osvajačkim pohodima Novaka Đokovića.
                - Na snimcima se vidi da je bio nezadovoljan kada je primao diplomu. Bio je ozbiljan i baš mu je bilo krivo, ali nije mogao više, to su bila starija deca. Imali smo kamp od devet nedelja, što znači i isto toliko turnira. Nikada neću da zaboravim naše veliko finale Novak i Mia Zečević (ćerka bivšeg generalnog sekretara FK Partizan). Ona je imala 13 godina, sjajno je igrala tenis, a izrasla je više od mene. Prvo bilo je iznenađenje što je Nole ušao u finale, onolicki sa sedam godina.. Zanialo me je kako će da se ponaša kada počne da gubi, a kad ono, on igra pametno, sa idejom, a Mija je "umrla" od straha. Zato što je već čula da sam pričala kako će taj mali biti prvak sveta. Ona je počela da plače, a Novak je bio sav važan i šepurio se. Dođu mu majka i otac, pitaju ga čime da ga počaste, a on kaže - palačinkama.

                Deca vole turnire

                Mladi igrači vole da igraju turnire i veoma se raduju tom događaju.
                - Motivacija svakog deteta, dok ono samo ne stekne iskustvo i šta znači pobediti, jeste da trenira, ali i igra mečeve, unutar teniske škole ili zvaničan turnir. Mali teniser živi za taj momenat i stalno pita trenera kada će doći petak da počne takmičenje. Jako je važan pristup trenera i roditelja, kako pripremiti igrača pred meč i ono što je još važnije, kako će da reaguje ako izgubi ili pobedi.


                Zamena karijera


                Kampovi na Kopaoniku su osmišljeni da deca igraju između sebe, da se rasterete, budu slobodni i da nauče fer-plej. Tako pripremljen, Đoković je krenuo na turnire do 10, a potom i 12 godina.
                - Posle je malo porastao, slali smo ga na takmičenja i on je sam primenjivao naučeno, morao je da nauči koji je kod rivala loš, a koji dobar udarac, da li dobro ili loše trči, a to se sve shvata na zagrevanju, za dva-tri minta, prva dva gema. Dok sam još radila na Televiziji Beograd, snimala sam neki dokumentarac van grada, a Novak je igrao finale u Košutnjaku protiv Ivana Đurđevića, bivšeg sparing partnera Jelene Janković, a sada je u našem Fed kupu. To je divan mladić i dan danas šali se samnom: "Jeco, zašto si naišla, da tebe nije bilo, ja bih sada bio Novak, a on ja." Stižem na meč, sa tog snimanja, kasnim i svi mi pakosno govor:; "Hoćeš ti Novaka, a on ti gubi 4:1 u drugom setu".
                Novakovoj učiteljici su teško pale takve reči, ali je ubrzo promenila situaciju na terenu, možda i u životu.
                - Progutam knedlu, samo sam videla taj poslednji poen za 4:1, a stoji nekih tri, tri i po iza osnovne linije, a ja ga učila da uvek bude u terenu. I na promenu strana viknem. " Nole, u teren ulazi!" On me pogleda, klimn glavom i od 1:4, dobije set 6:4 i treći sa 6:0. Ivan i ja treniramo jedan pored drugog i uvek mi kaže: "Jeco, mogla si da dođeš 10 minuta kasnije", a ja njemu: "Ivane, to je sudbina."

                Muke pred turnire u inostranstvu

                Kada je došlo vreme da se ide na turnire u inostranstvo van Srbije, Đokovićima je bilo sve teže, jer nije bilo finansija.
                - To su bile strašne muke, niko da ga vidi, da da sponzorstvo, donatorstvo. Onda smo otišli u Gemaks kod Antelja i taj čovek je pomogao koliko je mogao. Ali ono što je teško palo Dijani i Srđanu, jeste to što ljudi nisu verovali. Otišli smo iz Gemaksa i mislim da je Antelju i danas žao što se to desilo. Pogrešni ljudi su mu servirali nešto drugo i došlo je do razlaza i to onog momenta kada je od mene tražio finansijski plan, a sa sumom od 200.000 dolara godišnje. Nisu me ni primili da objasnim da bi sumu mogli da svedemo na 80.000 dolara. Posle mi je priznao da to nije ni pogledao. To je naša srpska pamet - sa setom kaže Jelena Genčić.

                Jelena Genčić

                Jelena Genčić rođena je 9. oktobra 1936. godine u Beogradu, u porodičnoj kući na Dedinju. Kao teniserka bila je prvakinja Jugoslavije 32 puta u svim kategorijama, a kao savazni kapiten Jugoslavije svih ženskih teniskih reprezentacija, osvojila je četvrto mesto na Federejšn kupu u Sao Paolu. Bila je predsednica Teniskog saveza Jugoslavije i TK Partizan, a danas je predsednica Kraljevskog teniskog kluba pod patronatom princa Aleksandra Karađorđevića.
                Kao rukometašica bila je golman reprezentacije i na Svetskom prvenstvu 1957. godine na Tašmajdanu osvojila bronzanu medalju, na osnovu čega je i dobila nacionalnu penziju..
                Diplomirala je istoriju umetnosti, a na Televiziji Beograd radila od njenog osnivanja, kao asistent režije i režiser i to na svim emisijama, od "Dnevnika" do dokumentaraca. Radila je i u školskoj redakciji, ali nikada u sportskoj.



                P.S. Slede dva nastavka u kojima Nikola Pilić, Novakov drugi trener, govori kako je stvaran šampion.
                sigpic

                Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                Comment


                • Blicov feljton: KAKO JE NOVAK POSTAO ŠAMPION - RECEPT ZA ŠAMPIONA (9) DANI U NEMAČKOJ

                  Nikola Pilić, teniski stručnjak, otkriva kako su izgledali treninzi najboljeg tenisera na svetu




                  Piše: Tatjana Dragojević


                  PRESKOČIO OGRADU DA BI TRENIRAO NA AKADEMIJI

                  Neposredno pre nego što je Novak Đoković ušao u tinejdžersko doba, Jelena Genčić je uvidela da ona ne može više da mu parira na terenu i shvatila je da je došao trenutak da se rastanu. Pozvala je Nikolu Pilića, vlasnika teniske akademije u Nemačkoj, na kojoj su boravili šampioni poput Borisa Bekera i Mihaela Štiha. Zamolila ga je da preuzme brigu o Novaku i nije pogrešila. Pilić, bivći teniser, finalista Rolan Garosa, pobednik US Opena u dublu i još veći stručnjak, shvatrio je o čemu je reč i prihvatio da radi sa budućim najboljim teniserom na svetu.

                  - Jelena Genčić me je pozvala telefonom i rekla: "Nikola, imam jednog malog, dosta je talentovan i bilo bi dobro da te pozovu njegovi roditelji da se dogovorite da dođu kod tebe, da ga malo pogledaš". Dodala je da je napravila od njega što je do tog trenutka mogla, jer više nije bio u njenoj sferi. Rekao sam joj da ga pošalje, da ga vidim i tako je i bilo - priča Nikola Pilić.
                  - Imao je nepunih 13 godina i došao je sa stricem Goranom. Bilo je proleće, rano jutro, stigli su pre mene i čekali me nekih sat vermena, jer ja dolazim u 8.30 časova. Ušli su tako što su preskočili ogradu. Malo samo razgovarali, upoznali se i predložio sam da se Novak malo odmori od puta, pa da kasnije pokaže šta zna. U Minhenu je tih dana bilo hladno, a u Beogradu toplo, pa mu je moja žena pronašla neku jaknu da se zagreje.
                  Tako je počeo Novakov prvi dan na akademiji Nikole Pilića i prvo duže odvajanje od roditelja.
                  - Nije bio uplašen, ali sve mu je bilo novo, a pri tome ispred njega sam ja stajao, za njega veliko ime. Moja supruga je zadužena za decu, novajlije i dosta mu je pomogla da pregura te prve dane. Međutim, Novak je zaista bio učenik koji je zasluživao da mu se posvetim. U tim trenucima nisam mogao da znam gde će on biti i koje visine će dostići. To su floskule kada neko kaže “sigurno će biti prvi, šampion”. Ne može to odmah da se uvidi, to zna samo ovaj gore, iznad nas, a nama ostaje da budemo ponosni, što smo bili sa Novakom u njegovim najvažnijim godinama.

                  Novak kao Nikola

                  I kada je došao trenutak da stane pred čuveno tenisko ime. Đokovića je uhvatila trema, ali ju je brzo savladao.
                  - Ispočetka ga je bilo strah, imao je zatvoren forhend, servis i volej je trebalo da se dorađuju, ali bio je veoma fokusiran na to što radi. Naporno smo vežbali sve elemente, a onda se posle nekog vremena opustio, valjda kada se malo odomaćio, pa je za vreme ručka počeo da priča kako mu muke zadaje jedan dečak iz Novog Sada, Paroci (Filip). Detaljno je opisivao svaki njihov poen i toliko se uneo u tu priču, da je moja žena sa čuđenjem reagovala i rekla mi: "Slušaj, Nikola, ovaj već sada priča isto kao ti - priseća se Pilić.

                  Ivanišević svedok

                  To je možda bio još jedan znak da će Novak Đoković postati prvi reket sveta, ali trofejni Dejvis kup stručnjak sa Nemačkom (1988., 1989., 1993.), Hrvatskom (2005.) i Srbijom (2010.), nije želeo da se upušta u takve prognoze.
                  - Postoji interesantna priča i o tome. Naime, još 2001. godine u hrvatskim medijima pročitao sam moju izjavu, u kojoj sam sa oduševljenjem govorio o Novaku i tu je stajalo da će on biti među pet najboljih igrača na svetu. Ne znam , stvarno se toga ne sećam da li sam to rekao, ali Goran Ivanišević me uverava da jesam. U svakom slučaju, upijao je kao sunđer svaku moju i opet za 13-ogodišnjaka izgovarao neke čudne reči. Eto, na primer, zakazali smo trening u pola dva popodne, a ja u međuvemenu imao neki sastanak. Novak je bio na terasi sa mojom Mijom i on je dvadeset minuta ranije krenuo na teren, da se spremi i zagreje. I naravno, ona ga priupita: "Gde već ideš Novače?", a on potpuno ozbiljan odgovori: "Da se zagrejem, neću da reskiram svoju karijeru": Imao je 13, ali je bio apsolutno fokusiran da ostvari svoje ciljeve i ambicije.

                  Ruka kao u gipsu

                  Novak je bio dete kada je stigao u Pilićeve ruke i bilo je dosta posla dok nije stasao u pravog igrača.
                  - Bio je dobar u karakteru, duši, psihički veoma jak, jer je znao šta želi od života. Učio je, to je voleo i želeo je da primeni u svom tenisu i stvarno je bio koncentisan na rad. Bio je slab u servisu, stegnut i na tome smo dosta radili, govorio sam mu da ima ruku u gipsu, jer nije imao tehniku, ali to se ne uči od danas do sutra. Hteo je da napreduje i onda je posle treninga još cupkao o zid, dok sam ja bio u kancelariji - priseća se Pilić.
                  sigpic

                  Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                  But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                  Comment


                  • Zbog objektivnih teškoća i subjektivnih nemogućnosti poslednji deo feljtona dobićete sutra. Hvala.

                    Inače ovih dana trenirao je u Monaku.



                    A sa svojim timom večeras stigao u Dubaji.

                    sigpic

                    Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                    But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                    Comment


                    • Blicov feljton: KAKO JE NOVAK POSTAO ŠAMPION - RECEPT ZA ŠAMPIONA (10) DANI U NEMAČKOJ

                      Nikola Pilić, teniski stručnjak, otkriva kako su izgledali treninzi najboljeg tenisera na svetu




                      Piše: Tatjana Dragojević

                      ĐOKOVIĆ ODUVEK IMA ISTI CILJ - DA BUDE NAJBOLJI

                      Mladi Novak Đoković se brzo prilagođavao uslovima na akademiji i radu sa Nikolom Pilićem, pa su ubrzo počeli da se vide i rezultati. Kada je stasao za turnire, šjor Niko ga je usmerio na titule, pa je Nole u 14. godini već bio trostruki prvak Evrope (singl, dubl, ekipno), a zatim i vicešampion sveta sa reprezentacijom. Već sledeće sezone postao je i prvi reket Evrope u konkurenciji do 16 godina i osvojio prestižne turnire "La Boul" i "La Poet" u Francuskoj, kao i Princes kup u Majamiju i ITF u Pančevu (do 18 godina).
                      - Išao je na Evropsko prvenstvo do 16 godina i vratio se veoma zadovoljan, jer je dobio. Učestvovao je i na jednom turniru pri mojoj akademiji od 10.000 dolara, tako što sam mu dao vajld kard. Video sam da je zreo, ispekao je teniski zanat. Prošao je prvo kolo i to mu je bilo vatreno krštenje na profi takmičenju. Nakon toga Srđan je odlučio da idu u Ameriku na takmičenja i pitao me je šta ja mislim o tome, rekao sam mu: "Zašto da ne, neka ide". Na prvom turniru ispao je na startu i Dijana me zvala da mi kaže kako Srđan želi da se vrate. Pozvao sam ih i rekao da ostanu, što se ispostavilo kao dobro, jer je Novak posle toga mnogo bolje igrao. Na trećem turniru izgubio je u finalu od Markosa Bagdatisa, koji je tada bio najbolji junior sveta - seća se Nikola Pilić.

                      Nostalgija

                      Bivši savetnik Dejvis kup reprezentacije Srbije kaže da se Đoković, uprkos tome što je bio vrlo mlad, uspešno borio borio sa nostalgijom i činjenicom da je odvojen od najbližih.
                      - Novak je bio izuzetno vezan za porodicu, ali i snažan da prebrodi razdvajanje. Često je telefonirao svojima, a ja sam znao da ni njima nije lako. Naravno, imao sam razumevanja za to, bio je dete. Marljivo je radio i kada bi zatražio da se vrati u Srbiju da bude malo sa porodicom, ja bih ga pustio na nekoliko nedelja, da bude sa njima, da mu olakšam razdvajanje od kuće. Bez obzira na to što je bio veoma mlad, nije se žalio, već je bio maksimalno posvećen tenisu. On i Ernest Gulbis, zajedno su trenirali i recimo od 10 mečeva, Novak je mogao da ga pobedi u 6, bez problema. Zato što je znao šta radi, dok je ovaj Letonac imao 1.000 misli u glavi, a to je ogromna stvar. Kada igrate tenis, morate ujutro i u podne i uveče jednako da mislite o njemu. Tako je kod Novaka.

                      Petostruki Grend slem šampion u minhenskoj akademiji je proveo četiri godine i svo to vreme imao je podršku Pilićeve supruge, novosadske glumice Mije Adamović. Uz Nikolu je proširio tenisko znanje, koje mu je usadila Jelena Genčić, a onda je 2003. godine počeo karijeru na fjučersima i čelindžerima. Trenirao je posle na Partizanu, jer hrvatski stručnjak nije mogao da putuje sa njim, pa je brigu o Novaku preuzeo Dejan Petrović, kasnije selektor našeg Dejvis kup tima.
                      - Bio je to veliki posao. Bilo je i teških i lepih momenata, a valja odgojiti igrača. Potrebno je mnogo priče, rada i znoja dok se taj proces završi. Novak je bio čvrst, jak momak i ne mogu nešto da izdvojim da mu je teško padalo, jer je imao cilj i dan - danas ga drži. I tu nostalgiju za mamom i tatom, braćom, lakše je podnosio zbog želje da uspe kao profesionalni teniser. Bio je blizak sa mojom suprugom Mijom, jako ju je zavoleo. Ipak, to je ta srpska veza, linija. Uvek je govorila o njemu koliko je intiligentan i posvećen, a ja sam trener koji traži disciplinu, nema kod mene cile-mile. Međutim, on je i u dane odmora hteo da radi i da vežba. Ispitivao me je o životu, o svemu, ma svašta ga je zanimalo.

                      Mont Everest

                      Novak jeste bio vredan, možda nekad i previše ozbiljan. Pilić je želeo da ga iskuša, da vidi koliko je snažan na mreži.
                      - Znao sam da ga provociram, meni je Bog dao da budem pametan igrač, iako sam sada mrav. Igrali smo par poena, ali sa starijim lopticama i on me jednim forhendom uhvatio na sporost. Aha, ne dam mu da dobije meč, nego odem u kancelariju po brze lopte i ubrzo se stvari postave na svoje mesto. Bio je pronicljiv, znao je kako da igra protiv mene, ali ipak nedovoljno.

                      Koliko je veliki trag Pilić ostavio u Novakovoj karijeri, jasno je i posle odluke Teniskog saveza Srbije da ga uvrsti u našu Dejvis kup reprezentaciju. Niki je bio savetnik selektoru Bogdanu Obradoviću, a Srbija je 2010. godine prvi put postala šampion sveta.
                      - Novak i ja se nismo nikada rastali, toga nije bilo. On je božiji dar za Srbiju, ceo svet ga gleda sa respektom. Razgovarali smo pred London, kada je trebalo da mu bude uručeno Laureas priznanje za najboljeg sportistu sveta i onda sam ga pitao: "Šta ćeš ti na Kopaoniku, ti bi trebalo da budeš na Mont Everestu".

                      "Balun" i Novak

                      Najbolji teniser sveta obožava fudbal, a i sa Nikolom Pilićem znao je da razmeni pokoju loptu.
                      - Zabavljali smo se, kako ne, nismo samo igrali tenis, nego vrlo često fudbal. Bio je uvek gde i balun (lopta). Dosta smo vremena provodili štutirajući loptu, a znali smo i da se poguramo. Bioje tanušan, možete da zamislite kako je znao da odleti - kroz smeh se priseća Nikola Pilić.



                      Ovo je kraj ovog feljtona, a sada čekamo, za nekih 15-ak godina Vajdine memoare.
                      Last edited by miloolja; 24-02-12, 12:07.
                      sigpic

                      Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                      Comment


                      • jel se Nole opet sprema da krene na tur d' frans

                        Comment


                        • Sve mečeve sa turnira u Dubaiju prenose Sport Klub i B92.
                          A, pored Noleta, na turniru će igrati i Noletov brat Marko, koji je dobio pozivnicu organizatora za učešće u glavnom žrebu turnira i u prvom kolu će se sastati sa kvalifikantom.

                          sigpic

                          Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                          Comment


                          • Dokle je treci brat sa tenisom? Koliko uopste ima godina?

                            Comment


                            • sigpic

                              Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                              Comment


                              • Posle pauze doktor Nole je odigrao onoliko koliko mu treba i 6:4 6:2 je sasvim zadovoljavajuce protiv Stebea koji je imao veliku zelju za dokazivanjem. Sacuvana snaga i svezina, idemo dalje

                                Krivo mi je zbog Marka, sve nesto mislim da moze vise da pokaze ali nikako to da se desi
                                sigpic

                                http://www.sportklub.info/nemanja-nikolic-u-rostovu

                                Comment

                                Working...
                                X