Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Joker View Post
    Tu treba sprijeciti peglanje h2h. Tacno je dva razlike, jel tako? Taman da ga Rafa pocisti na nekom mastersu, pa posle na RG.. i cao!

    Ali.. svjestan je Novak svega toga.. nesto mislim da ce ove sezone krv na sljaci da lipti sa obje strane...
    To je jedan od razloga zasto h2h nema znacaj koji mu dajete.

    Comment


    • Jeste ako si lider u broju slemova, ali ako nisi, onda ti jeste bitan. Ako zaostajes u slemovima, a jos imas i slabiji h2h, onda je to vrlo mucna pozicija u trci za goat-a.

      Comment


      • Originally posted by NI View Post
        Pripadam manjini koja misli da Novak ima dobre sanse da osvoji RG. Kladionice mu daju 20% a ja mislim da je to prije 30%. Naravno Nadal je favorit. Kladionice mu daju 55% a ja bih mu dao najvise 50%. Ineresantno da kladionice daju Timu 14% tj. manje nego Novaku.

        1.
        Vas pesimizam vezan za Novakove sanse na RG-u je razumljiv. Bazirate ga na porazu od Tima 2019. i na uvjerljivom porazu od Rafe 2020. Oba rezultata su indikativna ali ne toliko koliko se misli.

        2.
        Protiv Tima je igrao po jako vjetrovitom dana. Pritom je to bio jako izjedacen mec. Valja uzeti u obzir da je Tim, po ocekivanju, upao u odredjenu krizu poslije USO pobjede. Nije neuobicajeno da prodje cijela godina prije nego se igrac provari prvi GS. Neki se nikad ne saberu. Iakao smatram Tima najopasnijim Novakovim protivnikom, pogotovo prije finala, u slucaju da Novak postigne ocekivanu formu na RG-u, imao bi barem 50% sansi.

        3.
        Nadal je pomeo Novaka na RG 2020. No valja uzeti vise faktora. Prvo, Novaka je jako uzdrmala diskvalifikacija na USO. U medjuvremenu se Novak stabilizovao. Drugo, Nadal se brizljivo pripremao za to taj turnir, a pogotovo finale protiv Novaka, dosao je sa super agresivnom taktikom koja je iznenadila Novaka. Sljedeci put ce Novak biti spreman za tako nesto. Mislim da su iznenadjenje i razocaranje skupa ucinili da se Novak ni u jednom trenutku nije pravo trgao. Trece, igralo se u super sporim uslovima koji se gotovo sigurno nece ponoviti ove godine. Osim toga, Novak zna da nesto mora da doda. Dropovi nisu dovoljni za sporu slajku. Svi drugi protivnici su dosli na RG umorni, a Nadal je bio odmoran. To je i te kako pomoglo da sve djeluje onako uvjerljivo. Konacno, Nadal tek terba da pokaze da je potpuno OK ove godine.

        4.
        Jasno, stari problem ostaje. Nadal se uglavnom proseta do finala, a Novak se obicno namuci. Ocekujem da se Novak sa punim baterijama manje muci nego obicno.


        Kad se sve to uzme u obzir, prirodno je da Novak jos jednom da prioritet RG-u. Ova sezona u mnogo cemu pogoduje tome. Sigurno da postoji rizik. Ali ne vidim da bi gubitak prvog mjesta usred sezone bio posbno znacaj. Za mene je razocaranje najveci rizik. Ako bi tijesno izgubio na RG-u, to bi se moglo prenijeti na Uimbldon i Olimpijadu koji moraju biti glavni prioriteti ove godine.

        Puno je to faktora koji se moraju posložiti a da ne se ne pojavi neki novi da bi on sebi stvarao pritisak zbog tog turnira i da bi mu potencijalni poraz stvarao veliko razocarenje i teret u nastavaku sezone.

        Jednostavno se ne isplati. Bolje bi i 2020. prošao u finalu da je drugačije ušao mentalno u meč. On je ušao previše samouvjereno, može se reći sa razlogom ali moralo se više respektirat 12. Nadalovih titula na RG.

        Na kraju se pokazalo ono što se moglo znati prije i poslije turnira a izgubilo se iz vida u toku turnira a to je da post 2017- Novaku jednstavno više odgovaraju brži uslovi pa u ovoj situaciji brza šljaka koliko ona može biti. Novak djelovao stvarno bar meni najbolje moguće što može izgledati na šljaci. Ali ipak prespora podloga, Nadalova ogromna želja su sasjekli Novaka toliko da nije bio svejstan da se meč završio.

        A da ne pricamo tu o Thiemu koji da je bio TOP u onim uslovima sigurno bi bio podjednako težak. Hoću reći previše stvari na koje on ne utiče da bi to bio neki cilj. Ako uđe opušteno šta bude bude, naravno da će imati šanse za titulu u procentima što je i logično.
        Last edited by DinoFC; 20-03-21, 12:41.

        Comment


        • Originally posted by DinoFC View Post
          On je ušao previše samouvjereno...
          Ako uđe opušteno šta bude bude, naravno da će imati šanse za titule što je i logično.
          Kako ja imam neko potpuno suprotno vidjenje tog finala od vecine odje.. Ja bas mislim da je on u taj mec usao opusteno, sta bude da bude, a docekao ga blickrig. On je bio spreman i raspolozen za nadigravanje, za duze razmjene, ali Rafa nije imao u planu nista od toga. Tu "samouvjerenost" ljudi uglavnom izvlace iz Goranove izjave uoci meca, ali mislim da je Novak sasvim optimalno dozirao motivaciju, entuzijazam... Problem je bio najbrutalniji first-strike tenis koji sam ja ikad vidio na sljaci. Tenis bez razmjena. Poeni koji se resavaju prvim udarcem nakon servisa. Taktika koju moze u djelo da sprovede fizicki snazniji igrac u sporim uslovima i sa teskim lopticama.

          Comment


          • https://www.b92.net/sport/tenis/vest...nav_id=1829517

            Takva se atmosfera stvarala tokom cijelog turnira. Sve je išlo u tom pravcu da Nadalu apsolutno ne odgovara ovaj termin RG-a zbog uslova. I stvarno nije djelovao nista posebno tokom turnira. A Novak se osjecao komforno tokom turnira i dosta se pričalo o tom odnosu snaga prije finala tokom turnira.

            I to je došlo i do Novaka i do Nadal i obojica su bili svjesni kako se kreiralo mišljenje prije finala o uslovima. I po ovoj izjavi Nadala se vidi da je u on panici bio pola sata prije početka kad je krov navučen a i tokom samog turnira.A ja sam trenutno ubjeđen da mu je to pomoglo. Ali u tom trenutku to nije djelovalo

            I još kad se nadodaju Goranove izjave sigurno je istina da je Novak ušao glavom u meč kao favorit.
            Last edited by DinoFC; 20-03-21, 12:49.

            Comment


            • Rafaelo ima na slemovima 10:6 sa Novakom jel to znaci da je bolji igrac na slemovima kad igraju jedan protiv drugog?

              Naravno da ne,kad je pola odigrano na Rg,van Rg je 5:3 za Novaka,dodas 2 Rafi pobede na Rgu i imas da su tu negde,sa tim da je Novak 2007 wimb izasao povredjen na duel

              Sto se tice ostatka H2h tu je tek sljaka prevagnula da Novak ne bude debelo u prednosti,plus malo meceva na betonu su igrali poslednje 2 3 godine,tacnije samo 2,na sljaci cak 3 plus 1 na travi(od 2018 kad se Novak vratio),opet 50% na sljaci,slajaka nije 50% tura,nego Rafaelo nije sposoban da igra protiv Nextgena na betonu vise koliko je Novak sposoban da to radi na sljaci,zato Novak ima fine sanse na Rg,niko od mladjih nije sljakas,osim Tima koji je pitanje u kakvoj formi

              I pored svega 5:3 na slemovima van rg je impresivan ucinak Rafaela,po igrackom kvalitetu to je trebalo biti 7:1,isto tako na Rg je trebalo biti 6:2 a ne 7:1 za Rafu,to pokazuje kakva je sampioncina

              Comment


              • Originally posted by DinoFC View Post
                https://www.b92.net/sport/tenis/vest...nav_id=1829517

                Takva se atmosfera stvarala tokom cijelog turnira. Sve je išlo u tom pravcu da Nadalu apsolutno ne odgovara ovaj termin RG-a zbog uslova. I stvarno nije djelovao nista posebno tokom turnira. A Novak se osjecao komforno tokom turnira i dosta se pričalo o tom odnosu snaga prije finala tokom turnira.

                I to je došlo i do Novaka i do Nadal i obojica su bili svjesni kako se kreiralo mišljenje prije finala o uslovima. I po ovoj izjavi Nadal se vidi da je u on panici bio pola sata prije početka kad je krov navučen. A ja sam trenutno ubjeđen da mu je to pomoglo. Ali u tom trenutku to nije tako bilo.
                Apsolutno!

                Teorija je govorila da Novak treba biti samouvjeren. Ivaniseviceva izjava, koja je u stvari Novakova, je dio te teorije. Nadal je bio los u Rimu, nije imao pravi test u Parizu. S druge starne Novak je bio ispraznjen. Napaljeni i odmorni Rafa sa novom taktikom, isparznjeni Novak sa uvjerenjem da je favorit, nepovoljni uslovi i imali smo blickrig. 2:0 prije nego se Novak pribrao. Novak je treba da nadje nesto ekstra. On jednostavno nije bio spreman za to.

                Posto je Novak konacno brejknuo Rafu u 3. setu, Mark Peci je pomalo izbudjeno rekao: "Novak jos moze ovo da preokrene." To je zvucalo nemoguce i danas zvuci nemoguce. Igracki je bilo moguce! To je Peci vidio Bilo je moguce u prvom redu jer je Rafin nivo mora da padene. On je vec padao. Nije bilo moguce jer Novak nije imao u sebi mentalne snage. On je zapravo pukao tek na kraju 3. seta. Onda je bio izrazito los.

                Comment


                • Originally posted by Joker View Post
                  Tu treba sprijeciti peglanje h2h. Tacno je dva razlike, jel tako? Taman da ga Rafa pocisti na nekom mastersu, pa posle na RG.. i cao!

                  Ali.. svjestan je Novak svega toga.. nesto mislim da ce ove sezone krv na sljaci da lipti sa obje strane...
                  Mislim da Rafa nije toliki favorit na šljaci na Mastersima koliko je na RG, protiv Novaka. Počelo je da mu treba dosta da bi uhvatio formu za RG.

                  Bio sam ubeđen da je Novak spreman za ozbiljan dvoboj u finalu RG. On se zapravo raspao. Nadal je uzeo svoj ziheraški Slem a Novak je na svom sam sebe diskvalifikovao. Istina je da je Novak propustio mnogo prilika ali on to sebi može da priušti.

                  Novak će osvojiti Monte Karlo. Meni deluje da će mladunci na ovom RG da odigraju značajno bolje nego inače. Tu su. Bolji su nego pre. Napreduju. Najviše očekujem od Zvereva Cicipasa i Thiema. Biće zanimljiv RG.

                  Za Novaka je dobro da ovaj put ostaje u Evropi. Nema kontinentalnih putovanja. Spremiće se on jako dobro.

                  Comment


                  • Originally posted by DinoFC View Post
                    I po ovoj izjavi Nadala se vidi da je u on panici bio pola sata prije početka kad je krov navučen a i tokom samog turnira.A ja sam trenutno ubjeđen da mu je to pomoglo.
                    Sa ovim se vec slazem. Pa, prije sam pisao o tome da je moje misljenje da niko od njih dvojice sebe nije vidio kao favorita. Nedje sam bio i procitao da ga je pred mec Moya nesto htio pitati, sugerisati mu.. ali on se samo drznuo i rekao: "Nista me ne zanima, ima da dobijem ovaj mec!!!" Isao na sve ili nista i dobio.. sve...

                    Comment


                    • Samo W i USO

                      A ostalo... neka mu bude kao trening, da ne ispada iz štosa, da polako podiže nivo i ritam...

                      Ako je baš raspoložen za RG, neka krene, ali nerviranja bez, opušteno, čisto da se nadje da pokupi kajmak ako Rafa kojim čudom ispadne ili ga nešto snadje. Inače, nema nikakve potrebe da izgine kao skoro i uvek, pa da mu bude ugrožena motivacija za W, a posle za USO, nego samo up up up To je neki moj hint, tim putem da ide, a ovo ostalo sve onako, neka koristi kao pripreme i motivaciju.

                      Onda prelazimo u 2022, Rafa sa 21-Nole sa 20, e tada da se lomi (i prelomi) Polako, ali sigurno
                      "My body feels great. I mean, it´s only five hours"

                      Comment


                      • prosle godine se poklopilo mnogo sta negativnog za noleta. na neke stvari je mogao da utice a na neke ne. prvo mu je upao onaj lok davn svega bas u trenutku kada je imao onu ludu seriju pobjeda. onda cekanje i neizvjesnost, promjene pravila, smrzavanje rejtinga u trenutku kada je trebalo da obori rekord po sedmicama. onda kontroverzna diskvalifikacija na USO. pa onda njegovo forsiranje dropova. par turnira prije RGa. preocita taktika i pretjerana. rafa se pripremao izrazito za takvu taktiku noleta i na RGu je bas trenirao to pozivanje na mrezu, lobove itd. nole mozda treba da prilagodi taktiku rafi ali ne moze da potpuno izmjeni svoju igru. jer onda izlazi iz konforne zone i onda je sve samo teze, sto se i vidjelo. kada je dobijao rafu na sljaci to je bilo kada bi ga probijao i igrao izrazito ofanzivno i vozao ga po terenu. on je u 1. servis gemu, u kojem je imao i 40-15, odigrao 6 dropki. izgubio niz lakih poena. popio brejk na pocetku i tu je vec bio manje vise kraj. potpuno losa taktika za koju se sedmicama prije RGa vidjelo da je trenira. potom je sve sto se desavalo donijelo i dodatni pritisak na noleta kojeg je goran (prilicno neinteligentnom izjavom) dodatno povecao. mene je onoliko forsiranje dropova nerviralo i na turnirima prije RGa. cak je i na USO igrao nenormalno puno dropke. ne znam ko mu je smislio tu taktiku ali je bilo totalno kontraproduktivno.
                        Last edited by talicni; 20-03-21, 15:24.

                        Comment


                        • Originally posted by Ljubitelj tenisa View Post
                          Mislim da Rafa nije toliki favorit na šljaci na Mastersima koliko je na RG, protiv Novaka. Počelo je da mu treba dosta da bi uhvatio formu za RG.

                          Bio sam ubeđen da je Novak spreman za ozbiljan dvoboj u finalu RG. On se zapravo raspao. Nadal je uzeo svoj ziheraški Slem a Novak je na svom sam sebe diskvalifikovao. Istina je da je Novak propustio mnogo prilika ali on to sebi može da priušti.

                          Novak će osvojiti Monte Karlo. Meni deluje da će mladunci na ovom RG da odigraju značajno bolje nego inače. Tu su. Bolji su nego pre. Napreduju. Najviše očekujem od Zvereva Cicipasa i Thiema. Biće zanimljiv RG.

                          Za Novaka je dobro da ovaj put ostaje u Evropi. Nema kontinentalnih putovanja. Spremiće se on jako dobro.
                          Mislim da će ove godine Novak osvojiti RG i W, možda mu neće biti bitan toliko USO, tu će vrv tankovati, i rekao bih da će prepustiti to nekom od ovih mlađih Medvedevu, Cicipasu, Zverevu ili Rubljevu.
                          “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

                          Comment


                          • Znaci, osvojice 3/4 i imace priliku za pravi Grand Slam, ali ce da prepusti to nekom drugom.
                            Kakav je to covek
                            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                            Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                            sigpic

                            Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                            with experience.

                            Comment


                            • Meni je ipak veća izvala ona samouvjerena “Novak će uzeti Monte Carlo” Da je rekao recimo Madrid pa ok i ja mislim da bi mogao al Monte Carlo je masters na kojem ima manje sanse neg na bilo kojem drugom

                              Comment


                              • Originally posted by bojanaBG View Post
                                pravi Grand Slam
                                čačni, čačni...

                                Comment

                                Working...
                                X