Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Novak će osvojiti sve turnire do kraja godine(po njegovom izboru) i to će mu biti dovoljno da godinu završi kao No1...Prosto kao pasulj..

    Comment


    • Peking ne verujem da igra, LC igra sigurno, tu nema premisljanja.

      Naravno da je deo taktike, koliko je samo udaraca iz FH pogresio Delpo, uostalom kao i svaki put kada nam se cinlo da on zapravo voli da igra na najace protivnikovo oruzje, uvek bi se na kraju pokazalo da je to i te kako imalo smisla, ukoliko je spreman kao sada.


      https://www.atpworldtour.com/en/news...nal-brain-game

      Djokovic won 111 points for the match, with almost half of them (53) coming from a Del Potro forehand error. Del Potro did hit 16 forehand winners, but the net result of -37 was what the Serbian was constantly mining.

      Delpo - 17 FH W/ 53 FH errors
      Novak - 13 FH W/ 21 FH errors.

      This kind of tactic is actually predicated on Del Potro hitting just enough forehand winners that he keeps swinging for his trademark knock-out blows. But Djokovic was playing a numbers game, constantly moving Del Potro side to side to the edges of the court to apply enough pressure with time and court position to extract a steady stream of forehand errors.
      Absorb the punches. Trust the percentages.
      sigpic

      Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

      Comment


      • Originally posted by pecaros View Post
        Hm, šta želim
        Trenutne želje su recimo neko šaranče 10+, dok Novaku na prvom mestu želim dobro zdravlje a neka osvoji šta mu već bude ćef.
        Bistro
        Fala bogu, ne mora ove godine više ništa!!! Srce mi puno, prepuno!

        Skroz su kul ove slike što je postavila Olja, privatno slavlje i radovanje u svlačionici sa svojima, pehar Stefanu kao šeširče hehe predobre, baš sam se naježila...

        Neko juče reče da i nije neko slavlje na forumu, da smo ranije bili mnogo “bučniji”. Istina, evo ja polako postajem svesna da nam se vratio (i to kako!!!) bile su to dve teške godine, iako nikada nisam izgubila svu nadu i verovala da će on naći načina da “preokrene” ipak... Bilo je vraški teško prihvatiti činjenice da je možda sve gotovo a opet niko nije kriv, verovatno smo se na neki način ogradili...

        Ovo je što se tenisa tiče ostvareni san, hvala Noksi, bilo je ovo “vruće” leto i brutalan povratak, radi i osvajaj šta i kako želiš ili uzmi odmor, kako god ti se ćefne! Uživaj, mi uživamo! Ljubimmmmmm
        "My body feels great. I mean, it´s only five hours"

        Comment


        • Možda smo se ogradili, za sebe znam da jesam. Ali to je sasvim normalno. Ogradiš se i čekaš i veruješ u povratak. Znam za sebe da nisam nijednom izgubio nadu da će se na ovakav način vratiti.
          sigpic

          Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic

          Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.

          Without error there can be no brilliancy.

          Comment


          • Novak dosta ulaže trenutno u mudar rad, pored napornog. Mislim da je Kreg Ošenesi imao veliku ulogu u pripremi finala. Ako bude potrebe dodatno će se ojačati stručni štab na razne načine. Tehnologije napreduju.

            Comment


            • FB_IMG_1536656185689.jpg Da nas nasmeje malo, mada verujem da su neki možda ovo već videli.
              sigpic

              Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic

              Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.

              Without error there can be no brilliancy.

              Comment


              • A nikad dosta intervjua, pogotovu posle osvojenog GS



                sigpic

                Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                Comment


                • Nema sto, ajmo svi na planinarenje, daako nam krene u zivotu

                  Comment


                  • Originally posted by Ljubitelj tenisa View Post
                    Bas si strog

                    Za mene kvalitet udaraca je bio vrhunski, pogotovo u 3.setu, mada je tada bilo znatno lakse kad imas 2-0. Defanziva je bila fenomenalna. Mec je bio za nijansu tezi nego protiv Endija cini mi se 2016. u Australiji. Tamo je ipak dobio prvi set 6-1 ili 6-0, koliko je bilo ali je zato druga dva bio pod rafalnom paljbom i onda pred kraj seta je samo podigao nivo i resio ta dva seta. To se desilo i sinoc u drugom setu, izdrzao je taj gem od 20 minuta i posle je preuzeo kontrolu. Prava je steta sto je Delpo imao tolike povrede, imati na visokom nivou toliko igraca je stvarno nestvarno.

                    Ipak nisam se brinuo ni u jednom trenutku. Juan je stvarno bio nemocan... previse je tesko dobiti Djokovica u 3 seta.
                    Odgledao sam sve u miru bozjem. Mogu da korigujem svoje ocjene. Malo sam bio, kako ti kazes, strog. Novak je igrao dobro taj mec, a do zute minute fantasticno. Drugo, DP nije imao nikakve sanse da dobije mec. Kad je poceo da napada pocetkom 2. seta, on je vec bio preumoran da dobije tri seta. Koncano, mada ja nisam tvrdio da je Novak lose servirao, sad mi se ucinilo da je dobro servirao. Valja se uzeti u obzir da je podloga bila spora. Mec ima tri perioda.

                    1.
                    Prvi period je do zute minute. Novakova igra je sami vrh, pogotovo kad je prevazisao inicijalnu nervozu. Odlicno je returnira, ali glavni uspjeh je da je Delpov FH paralisan. Novak je pravilno pogodio mjeru koliko igrati u BH a koliko FH stranu Argentinca. Rezultat je da Delpo previse promasuje.

                    Tokom tog perioda, Delpo je imao 5 FH vinera i 9 Novakovih iznudjenih gresaka poslije Delpovog FH. Znaci 14 poena je dobio Argentincev FH. Ali je Delpo imao 13 neiznudjenih i 11 iznudjenih gresaka FH-dom. Ukupno 24 FH greske. U gemu kada je Novak brejknuo (1. set), Novak je svih 5 poena dobio Delpovom FH greskom, 2 neiznudjene i 3 iznudjene. Kad ga je brejknuo u 2. setu, imamo 2 Delpove FH greske. Bez pretjerivanja, mogu reci da je takticki trijumf bio upravo u paralizi Delpovog FH.

                    Nekoliko tehnickih detalja. U tom periodu, 49.4% poena je odluci Delpo (vineri + DP neiznudjene greske + Novakove iznudjene). Dakle, ni jedna od igraca ne diktira igru. Medjutim, poene koje je DP rijesio isli su 60% u njegovu korist. Poeni koje je Novak rijesio su isli 70% u Novakovu korist. Bitno efikasniji Novak.

                    2.
                    Zuta minuta je pocela jednim gemom koji je Delpo igrao fantasticno. To je jedan od tri gema na Novakovom servisu u kojima je DP imao 2 FH vinera. Dva puta je brejknuo, treci je onaj dugi gem. U ovom konkretnom gemu je bila i jedna Novakova iznudjena greska izazvana Delpo FH-dom. Ipak presudile su 2 Novakove FH neiznudjene greske. Mislim da je glavni razlog za brejk, to sto je Novak pomislio da je gotovo. Imao je set i brejk prednosti, imao je igracku nadmoc. Postao je malo samozadovoljan i zelio da skrati mec. Poceo je prerano u razmjenama da testira Delpov FH a Delpa je krenulo. Potom je Novak panicario.

                    Pravi problemi su nastali u sljedecem Novakovom servis gemu (dugi gem). Panika kod Novaka je evidentna pogotovo kako je gem odmicao. Poceo je da sumnja u svoju taktiku. Napravio je nekoliko grubih gresaka ukljucujuci i duplu. Ali Delpo nije nista narocito igrao. Novak je bio los i nestrpljiv. Nije Delpo bio dobar.

                    Za komparaciju, Delpo je odlucio 56% poena. Vise, ali ne bitno vise nego prije zute minute. Od tih poena, Delpo 53% rijesio u svoju korist, 7% manje nego u prethodnom periodu. Medjutim, Novak je bio katastrofalan. Od poena koje je on rijesi, samo je 40% poena otislo u njegovu korist. 30% manje nego u prethodnom periodu.

                    Jedan komentator je to perfektno sazeo - Novak se nudio, Delppo to nije iskoristio. Nije iskoristio dijelom i zbog umora. Ali i da jeste iskoristio, a bio je blizu, ishod meca bi bio skoro sigurno isti. Novak bi se dovoljno pribrao da pobijedi umornog Delpa.


                    3.
                    U trecem periodu, iza zute minute, stvari su se vratile na staro. S tim sto je nivo igre bio daleko nizi. Bilo je vise vinera ali je bilo i daleko vise gresaka. Novak je napravio puno BH neiznudjenih. U TB je Argentinac napravio 5 FH gresaka.

                    Za komparaciju, Delpo je odlucio 55% poena, vise nego u prvom periodu, ali samo 44% u svoju korist. Novak nije morao mnogo da radi. I nije. Od onih poena koje je on rijesio, 55% je islo u njegovu korist. 15% manje nego u prvom periodu. I to je bilo dovoljno.
                    Last edited by NI; 11-09-18, 11:05.

                    Comment


                    • Pa si NI u ovoj analizi još strožiji Toliko uživam čitati način na koji pišeš da ću postati potpuno neobjektivna


                      Jokere, skok sa onih vodopada u Dominicani je bio prelomni trenutak
                      Similis simili gaudet

                      Comment


                      • Originally posted by Maxx-a View Post
                        Pa si NI u ovoj analizi još strožiji Toliko uživam čitati način na koji pišeš da ću postati potpuno neobjektivna
                        Hvala, ali pretjerujes. Opet, to godi mojoj sujeti.
                        Last edited by NI; 11-09-18, 11:35.

                        Comment


                        • Opet ostaje gorak ukus u ustima sto nije uzeo Slem bez izgubljenog seta Set protiv Sandgrena je potpuno nepotrebno izgubljen ali je zato protiv Fusovica visio cak, u jednom trenutku je izgledalo da ce tu zavrsiti turnir. Marton je prvo maltene nosilac, jedan od najtezih protivnika za prvo kolo, a drugo covjek je izgledao kao terminator u danu kad je bilo skoro nemoguce igrati ,kad je bilo toliko predaja i problema sa prije svega nehumanom vlaznoscu u kombinaciji sa ogromnom temperaturom. Ovo ostalo je bilo bas rutinski, sve je izgledalo kao iz doba najvecih dominacija turom. Malo sporije ulazi u turnir, igru posebno dize do cetvrtfinala, postoje i dalje neki mentalni padovi tokom samog meca ali uvijek su postojali, tako da tu nema nista cudno. Uvijek ce njega neko iz publike izbaciti iz ritma u jednom trenutku, uvijek ce mu nesto zasmetati ali se u tim situacijama uvijek brzo vrati na pravi put.

                          I taj pogled nije bio pun ljubavi, mira i harmonije, vec ubilacki, falio je taj pogled, ta zelja da upropasti protivnika na terenu.

                          I ostaje gorak ukus sto nije igrao protiv Federera i Nadala, ali bice prilike. Vjeruijem da i oni znaju da kad Novak ovako igra ne bi imali ni najmanju sansu.
                          sigpic

                          Comment


                          • Mišljenja sam da je pritisak u finalu naročito, bio u rangu RG16 a i gotovo ista reakcija nakon zadnjeg poena.. Sa stanovišta da je hard ipak Novakova podloga i da je bez sumnje u samom vrhu najboljih igrača na betonu od kada se tenis igra na toj polozi,meni se učiniio još i većim .
                            Da ne impliciram sada negativne rekorde koji su se mogli ostvariti ,koji bi doneli još veći pritisak u budućnosti kada bude igrao USO..

                            Tako da, odradio je savršeno USO18
                            Similis simili gaudet

                            Comment


                            • Bio bi red da na AO Nadal i Federer budu u istoj polovini. Sad ne znam što se nove podloge tiče kako će odigrati turnir ali verujem ukoliko ne naleti na minu u prva tri kola da će posle od četvrtog kola da pokida.

                              Comment


                              • Novak mora da igra LC, koliko je samo pricao i bio srecan sto je u timu, razgovor sa Lejverom, pricao i poredio LC sa Rajder Kupom, bas mu to znaci i nema govora da odustane.
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X