Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Odlična reklama a koliko znam postoji i duža verzija.
    sigpic

    Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
    But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

    Comment


    • Originally posted by MiljanVR View Post
      Evo ga duzi video :
      Odlican.
      Kralj.

      Miljane, ako te Family ne angazuju za PR, ima da pogrese i to grdno.

      Samo da ne stavi kacket mt - a kad osvoji Wimbledon.

      Comment


      • Originally posted by Panchev9 View Post
        Odlican.
        Kralj.

        Miljane, ako te Family ne angazuju za PR, ima da pogrese i to grdno.

        Samo da ne stavi kacket mt - a kad osvoji Wimbledon.
        Hahaha , pa mogli bi ;)
        http://www.youtube.com/watch?v=gNJPWuJdVTQ http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._3602351_n.jpg http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...13714580_n.jpg http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...32341258_n.jpg

        Comment


        • Ma i na ovim reklama se vidi koliko je egocentrican i uobrazen

          Znam, pateticno zvuci, ali je lepo sto ga kao drzava imamo.

          Comment


          • Mekinro "preživeo", Nadal neće

            Kad se odbrojavanje do novog rekorda završilo, izgleda da je samo Mekinro imao razloga da bude zadovoljan. Najduži pobednički niz među aktivnim teniserima učinio je da Novak Đoković, u očima javnosti, ali i rivala, više ne bude prvi pratilac vodećeg dvojca i najveći šaljivdžija u teniskoj eliti, već i najozbiljniji kandidat za budući broj jedan na ATP listi

            Posle 41 uzastopne pobede i poraza u polufinalu Rolan Garosa jedino što će ostati nepromenjeno je večita lista najboljeg početka sezone profesionalnih tenisera.

            Naime, poraz od Rodžera Federera značio je kraj sna o izjednačavanju rekorda Džona Mekinroa od 42 uzastopne pobede, ali i ispuštenu priliku da Novak Đoković “veže” dva gren slema. Uprkos tome, Đoković ostaje jedini aktivan igrač koji je nanizao više od 40 pobeda u jednoj sezoni i to je ono što je u ovom trenutku najvažnije i njemu, ali i njegovim glavnim rivalima za prvo mesto.

            Drugim rečima, kad se odbrojavanje do novog rekorda završilo, izgleda da samo Mekinro ima razloga da bude zadovoljan. Pošto je nanizao više od 40 pobeda, Novak Đoković nije više samo prvi pratilac vodećeg dvojca i najveći šaljivdžija u teniskoj eliti, već i najozbiljniji kandidat za budući broj jedan na ATP listi.

            “Zasluge” Toda Martina

            Ali kako je Đoković, za kratko vreme, “eksplodirao” toliko da ga i najveći rival, Rafael Nadal, počasti epitetom “najboljeg tenisera današnjice”? Za Gorana Bubnja, nekadašnjeg selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije, priča o Đokovićevom usponu zapravo počinje saradnjom sa Todom Martinom, koja se loše završila i potrajala svega nekoliko meseci.

            Martin, i sam bivši profesionalac, trebalo je da pomogne Đokoviću da popravi izlazak na mrežu i volej, koji su mu bili slabe tačke. Martin, koji je očigledno bio bolji teniser nego trener, pokušao je da koriguje Đokovićev servis tako da ga je potpuno “ubio”. “S takvim servisom, bilo je sigurno da će izgubiti jedan ili dva puta servis u svakom setu, pa je morao i ritern igru da podigne na taj nivo da svakom protivniku uzme minimum dva puta servis da bi imao šanse da dođe do taj-brejka”, priča Bubanj.

            Od kraja 2009. pa do avgusta prošle godine, Đoković je imao promenljive rezultate, ali je uspeo da zadrži treće mesto. “Ono što se u tom trenutku nije jasno videlo, jeste da je postao najbolji igrač na svetu kad se posmatra samo igra na protivnički servis“, dodaje Bubanj.

            Preobražaj, podstaknut laganim „vraćanjem“ servisa, mogao se naslutiti već od Otvorenog prvenstva SAD, gde je Đoković stigao do finala, pobedivši u polufinalu petostrukog šampiona Flešing Medouza Rodžera Federera. Usledila je pobeda u Dejvis kupu sa reprezentacijom Srbije i niz od 43 uzastopne pobede, uključujući sedam pobeda nad Nadalom i Federerom, uz samo tri izgubljena seta. Ipak, da bi se sve kockice poklopile, nedostajala je bolja fizička pripremljenost, zbog koje su mnogi sumnjali da bi Novak mogao da se domogne prvog mesta na ATP listi.

            Posle dve uzastopne pobede nad Nadalom u Madridu i Rimu i te sumnje su otklonjene, a svetskim medijima dominirala je priča o bioenergetičaru, doktoru Igoru Četojeviću, koji je promenio Đokovićev način ishrane. Izbacivanje iz ishrane pice, hleba, paste i drugih jela koje sadrže gluten, na koji je Đoković alergičan, pomogli su mu da smrša sedam-osam kilograma, a na mesto alergije, bolova i malaksalosti, došla je izvanredna fizička pripremljenost, navodi Bubanj.

            Time su sve sve kockice poklopile i oblikovanje novog šampiona bilo je skoro završeno. Tehnički, taktički i fizički, Đoković je bio potpuno spreman za svakog protivnika, ali i svestan prednosti koje ima u odnosu na protivnike. Izraženo samopouzdanje, koje, ruku na srce, Đokoviću ni ranije nije nedostajalo, došlo je kao rezultat svega toga.

            Borba sa infekcijama

            Kolateralna šteta poslednjih uspeha bili su i kritičari. Posle 40 uzastopnih pobeda malo ko ima hrabrosti da podseti na mane na kojima su mu dugo zamerali ne samo navijači, nego i protivnici, kao na primer, da je sklon prekidanju mečeva koje ne može da dobije ili da lekarski tajm-aut koristi za prekidanje serije protivnika.

            Govorilo se, zbog takvih postupaka, da ima problem sa “plitkim” plućima, ali su poslednje igre, posle izlečenih alergija, to demantovale. Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, kaže da testovi nisu pokazivali da Đoković ima takav problem, već da su ga kočile česte infekcije. “Ako prirodno imate veliki kapacitet pluća, kakav ima Novak i, s druge strane, infekcije koje to sprečavaju, nastaje problem s psihom. On je znao da može da izdrži, ali je imao periode u kojima ne može da udahne od svih tih infekcija“, priča Obradović.

            Đokovićev trener Marijan Vajda ispričao je da je za Novakov uspon veoma važno i to što je povećao mišićnu masu, kojom je dobio izdržljivost i sposobnost da stigne svaku loptu. Takođe, popravio je forhend udarac, kao i koncentraciju, pa ne dozvoljava protivnicima lake poene.

            Tu promenu je, doduše pre Pariza, na svojoj koži osetio i Rodžer Federer, koji je posle poraza u tri seta na Australijan openu prokomentarisao: “Šta da se radi kada je on (Đoković) igrao tako dobro na važnim poenima, kad ja možda nisam.” Đoković je i sam priznao da mu je, posebno protiv Federera i Nadala, nedostajao taj kvalitet u igri, ali se i to promenilo posle velikog rada na poboljšanju svih elemenata igre, zbog koje danas, kako navodi Obradović, “tehnički i taktički, Đoković gotovo da nema slabu stranu, što znaju i drugi teniseri“.

            “Da bi pobedio Đokovića, protivnik mora da igra jako brzo, duboko i da puno trči; da tokom čitavog meča igra veoma kvalitetno, da mu ide servis, ritern, da kontroliše loptu iz igre i to u periodu od minimum dva sata, a svaki profesionalni igrač zna koliko je to teško. Igrači sada znaju da samo ako budu igrali najbolji tenis u životu imaju šansu protiv Novaka. Ako padnu malo ispod, lagano gube sa 6-1, a takav rezultat sam po sebi obara samopouzdanje”, kaže Obradović.

            Nema vraćanja na greške

            Samouverenost sa kojom Đoković u poslednjih pet-šest meseci igra samo je potvrdila tvrdnje sportskih psihologa da je “mirna glava” uslov da sportista pokaže sve tehničke i taktičke sposobnosti. Prema rečima Ljubiše Lazarevića, profesora na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi, Đokovićeva “eksplozija” ne bi bila moguća da nije psihološkog faktora. “Đoković je uspeo da samopouzdanje, kao stanje koje je vezano za određenu situaciju, približi ili izjednači sa samopouzdanjem koje ima kao dispoziciju crte ličnosti. Drugim rečima, uspeo je da potisne neuspeh ili loš potez, koji remete samopouzdanje i da zadrži visoki nivo samopouzdanja za sledeću situaciju, za sledeći gem. To je Nadal imao ranije, ali nema više, njega sada poraz ili loše udarac remete i smanjuju mu samopouzdanje“, objašnjava Lazarević.

            Lazarević je uveren i da poraz koji je morao doći neće poremetiti Đokovićevo samopouzdanje. „Tako visok nivo je teško braniti i mora da poklekne jednog trenutka, ali mislim da je svestan svoje vrednosti i takvog mentalnog sklopa da ga to neće poremetiti”, kaže Lazarević.

            A upravo je ta emocionalna stabilnost uslov dugog trajanja sportiste na vrhu, ili pak, razlog zbog kojeg mnogi ne ispune očekivanja. Teniski stručnjaci ističu da je, uprkos slavi, ostao veliki profesionalac, da ga dobra fizička priprema čuva od povreda na terenu, ali da ima još prostora da popravlja igru, posebno kad su u pitanju servis, volej i igra na mreži. “Ako je mogao da bude konstantno treći sa svim problemima i odbije napade Soderlinga i Mareja, sada sigurno može Federera i Nadala. Novak može da bude na nivou kao što je svojevremeno bio Federer, sa četiri-pet poraza u toku godine”, kaže Goran Bubanj.

            Kad se ispod svega podvuče crta, u tenisu se, kao i u drugim sportovima, broje pre svega trofeji. Mekinroov rekord može da miruje ali to, po svoj prilici, neće biti slučaj i sa ovogodišnjom ATP listom.

            Autor: Stevan Veljović

            Comment


            • NOLE VESLA DO VIMBLDONA!

              Najbolji srpski teniser Novak Đoković vredno radi pred Vimbldon, treći ovosezonski grend slem, a kao jednu od dodatnih fizičkih aktivnosti, na nagovor tima, uveo je i veslanje.
              Dakle, Nole je ozbiljno shvatio predstojeće učešće na jednoj od najbržih podloga, a kako je odustao od turnira u Kvinsu i Haleu, morao je da se posveti još napornijim treninzima.
              Ipak, ambicije na travi su mu i dalje najveće.
              - Pokušaću da na Vimbldonu nastavim sa sjajnim partijama, a ako bude sve u redu i pobedim na turniru. Opušten sam, serija bez poraza jeste prekinuta, ali sada imam još više motiva da pobeđujem na turnirima koji me očekuju - rekao je Đoković.
              Zanimljivo, osim veslanja, Nole i njegov tim uživali su i u fudbalici na male goliće, ali se ne zna ko je pobedio. Mada, ako pogledamo Đokovićev teniski niz, trijumf srpskog asa nije ni dolazio u pitanje.

              (ALO!)

              Comment


              • Ja sam se malo raspisao danas pa cu u tom duhu i nastaviti...

                Bio jednom jedan dečak.Zvaćemo ga Nole.Bio je sin pravične,ali jako stroge i siromašne majke po imenu Srbija.U dečaka niko nije verovao,niko mu nije pomogao(a ponajmanje majka),pa je morao da ode u beli svet da traži sreću.Prešao je na hiljade kilometara,mučio se u samoći,borio se sa siromaštvom,virovima,zlim čarobljacima,ogromnim aždajame,a jedio oružje mu je bio neki štap sa mrežom na vrhu.Kao onaj kojim se love leptiri,samo skuplji i veći. Kada bi ga nemani nakratko savladale,podizao bi se i pokušavao ponovo.I uspevao.O njemu su ljudi počeli da pričaju kao o nekom čudu.Za njegove podvige čula su i najudaljenija kraljevstva,a carevi su mu nudili ruke svojih kćeri,lepotica koje su se kupale na nekim čudnim crvenim tepisima.Učtivo ih je odbijao i nastavljao svoj neverovatan posao.Zabavljao je ljude gde god bi se pojavio.Bacali su mu cveće,poklanjali neke srebrne tanjire i vaze,obasipali ga novcem i pažnjom.Postao je bogat i srećan,ali nikada nije zaboravio svoju majku,mada je ona retko mislila na njega.Pominjao ju je gde god je stigao,govorio koliko je divna – iako se ponekad činilo da samo on u to veruje! – i da nisu tačne sve one stvari koje ljudi govore o njoj: da se svađa sa komšijama,da uvek bira pogrešne ljude,da u svojoj kući skriva zločince koje traži čitav svet,da je ponekad tako zbunjena da – iz čista mira – počne da se prepire sama sa sobom…Majka je uživala u njegovoj slavi.Pomalo je potisnula kako se ponašala u Noletovom detinjstvu . mada se on nikada zbog toga nije ljutio – i prigrlila njegove uspehe kao da su njeni.Bila je ponosna na njega:bez ičije pomoći,nevoljeni sin,ružno pače,pretvorio se u najpoznatijeg čoveka na svetu!…ovo će biti bajka za naše male klince….NOVAK ĐOKOVIĆ je sa samo 4 godine znao šta želi da postane – PRVI REKET SVETA! a SRBIJA treba da ga podrži i bude uz njega i kada padne,ne samo kada pobeđuje…..čovek je dokazao da je NAJVEĆI SRBIN MEĐU SRBIMA!!

                Comment


                • Originally posted by draza View Post
                  Ja sam se malo raspisao danas pa cu u tom duhu i nastaviti...

                  Bio jednom jedan dečak.Zvaćemo ga Nole.Bio je sin pravične,ali jako stroge i siromašne majke po imenu Srbija.U dečaka niko nije verovao,niko mu nije pomogao(a ponajmanje majka),pa je morao da ode u beli svet da traži sreću.Prešao je na hiljade kilometara,mučio se u samoći,borio se sa siromaštvom,virovima,zlim čarobljacima,ogromnim aždajame,a jedio oružje mu je bio neki štap sa mrežom na vrhu.Kao onaj kojim se love leptiri,samo skuplji i veći. Kada bi ga nemani nakratko savladale,podizao bi se i pokušavao ponovo.I uspevao.O njemu su ljudi počeli da pričaju kao o nekom čudu.Za njegove podvige čula su i najudaljenija kraljevstva,a carevi su mu nudili ruke svojih kćeri,lepotica koje su se kupale na nekim čudnim crvenim tepisima.Učtivo ih je odbijao i nastavljao svoj neverovatan posao.Zabavljao je ljude gde god bi se pojavio.Bacali su mu cveće,poklanjali neke srebrne tanjire i vaze,obasipali ga novcem i pažnjom.Postao je bogat i srećan,ali nikada nije zaboravio svoju majku,mada je ona retko mislila na njega.Pominjao ju je gde god je stigao,govorio koliko je divna – iako se ponekad činilo da samo on u to veruje! – i da nisu tačne sve one stvari koje ljudi govore o njoj: da se svađa sa komšijama,da uvek bira pogrešne ljude,da u svojoj kući skriva zločince koje traži čitav svet,da je ponekad tako zbunjena da – iz čista mira – počne da se prepire sama sa sobom…Majka je uživala u njegovoj slavi.Pomalo je potisnula kako se ponašala u Noletovom detinjstvu . mada se on nikada zbog toga nije ljutio – i prigrlila njegove uspehe kao da su njeni.Bila je ponosna na njega:bez ičije pomoći,nevoljeni sin,ružno pače,pretvorio se u najpoznatijeg čoveka na svetu!…ovo će biti bajka za naše male klince….NOVAK ĐOKOVIĆ je sa samo 4 godine znao šta želi da postane – PRVI REKET SVETA! a SRBIJA treba da ga podrži i bude uz njega i kada padne,ne samo kada pobeđuje…..čovek je dokazao da je NAJVEĆI SRBIN MEĐU SRBIMA!!
                  Alal ti cufte!!!
                  Cekam nastavak.
                  Veoma lepo receno.

                  Comment


                  • Sve je ovo lepo, ali ja moram da pitam, zasto je Djokovic veci Srbin od mene ili bilo koga drugog sa ovog foruma?
                    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                    Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                    sigpic

                    Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                    with experience.

                    Comment


                    • Originally posted by bojanaBG View Post
                      Sve je ovo lepo, ali ja moram da pitam, zasto je Djokovic veci Srbin od mene ili bilo koga drugog sa ovog foruma?
                      Pa prosto, ne navija za Federera hehehehe.

                      Zavisi kakave parametre uzimas za pojam "veliki".
                      Kao predstavnik zemlje Srbije- trenutno je najveci Srbin.

                      Kao matematicar je verovatno decko Teodor Von Burg!

                      Comment


                      • Originally posted by Panchev9 View Post
                        Pa prosto, ne navija za Federera hehehehe.
                        E, ova ti je dobra.

                        Comment


                        • Originally posted by Panchev9 View Post
                          Pa prosto, ne navija za Federera hehehehe.

                          Zavisi kakave parametre uzimas za pojam "veliki".
                          Kao predstavnik zemlje Srbije- trenutno je najveci Srbin.

                          Kao matematicar je verovatno decko Teodor Von Burg!
                          Realno, ovo nije forum za tu raspravu, ali ne smatram ni jedno ni drugo za glavni parametar.
                          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                          Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                          sigpic

                          Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                          with experience.

                          Comment


                          • Originally posted by bojanaBG View Post
                            Realno, ovo nije forum za tu raspravu, ali ne smatram ni jedno ni drugo za glavni parametar.
                            Slazem se i bas ne volim taj izraz "najveci Srbin".
                            Mnogo ljepse (i po meni pravilnije) je reci najbolji predstavnik Srbije ili nesto slicno... I sa tim se potpuno slazem. ;)

                            Comment


                            • Originally posted by bojanaBG View Post
                              Realno, ovo nije forum za tu raspravu, ali ne smatram ni jedno ni drugo za glavni parametar.
                              Opet cu reci-razlicita misljenja. Prosto.
                              Ako tebi nije drago da te u najvecoj zabiti neko moze prepoznati ako kazes - Novak Djokovic, onda ne znam sta bi bio parametar.

                              Slazem se sa majabl.

                              Comment

                              Working...
                              X