Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Originally posted by mostarac View Post
    Stavio sam pobjedu , al realno poraz cemo tesko izbjeci , Ogromna je razlika u kvaliteti kako bog da
    Daj nam Brazil da se igramo
    Iskreno i remi je ravan pobjedi protiv jedne velesile kakva je Brazil. I mislim da će biti senzacija ako uspijemo doći do remija.
    sigpic
    Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
    don't support us when we win."

    Comment


    • #77
      Safet Sušić, selektor naše reprezentacije, u petak saopštio je spisak igrača na koje računa za susret sa Brazilom, međutim većina njih nisu u takmičarskoj formi, te nas to brine, pogotovo zbog toga što igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu.

      Mujdža se trebao vratiti na teren u susretu sa Brazilom, međutim u tome ga je spriječio novi problem. Desnom beku Freiburga upalilo se lijevo stopalo, te će zbog toga morati sačekati početak marta kako bi se vratio na teren. Nije poznato ko će dobiti naknadi poziv za prijateljski susret u Švicarskoj.

      Asmir Begović - Forma golmana Stoke Cityja nas ne bi trebala puno brinuti. Begović je branio u posljednje dvije dvije utakmice. Lončari su izgubili na svom terenu od Valencije u okviru Evropske lige, dok su u FA kupu jučer savladali Crawley Town.

      Ibrahim Šehić - Na gol Marsina u prošloj utakmici protiv Galatasaraya vratio se Hakan Arikan, tako da je Šehić ostao na klupi. Nekadašnji golman Željezničara branio je u pretprošlom kolu protiv Sivasspora, kada je njegov tim na domaćem terenu poražen sa visokih 5:1.

      Boirs Pandža - Standardan je u redovima Mechelena. Ove sezone na terenu je proveo 2070 minuta. Samo pet igrača u redovima ovog belgijskog kluba odigrala su više utakmica od našeg reprezentativca. Pandža je prije četiri kola pogodio za pobjedu Mechelena nad Genkom od 3:2.

      Emir Spahić - Kapiten naše reprezentacije prvo je propustio utakmicu sa Villarealom početkom ovog mjeseca zbog suspenzije (deset žutih kartona), a zatim je kažnjen zbog sukoba na treningu sa Garyjem Medelom, te nije nastupio ni protiv Real Sociedada. U subotu je odigrao prvu utakmicu nakon 20-ak dana protiv Osasune, u pobjedi Seville od 2:0, a na terenu je proveo svih 90 minuta.

      Saša Papac - Stadnardan je u Glasgow Rangersu, kao i obično, ali jedino nas malo može zabrinuti crveni karton u prošlom kolu protiv Kilmarnocka. Zbog suspenzije Papac će propustiti utakmicu protiv Invernessa, koja se igra dva dana prije susreta naše reprezentacije sa Brazilom.

      Sanel Jahić - Sjajno se snašao u novom timu i u odličnoj je formi. Odigrao je sve utakmice od kada je došao u Karabukspor, te proveo svaku minutu na terenu. U debiju za ovu tursku ekipu protiv Trabzonspora postigao je i pogodak.

      Miralem Pjanić - U odličnoj je formi u redovima Rome. Nakon što je u četiri utakmice uzastopno proveo svih 90. minuta na terenu, u prošlom kolu protiv Parme zamijenjen je u 80. minuti. Na svom kontu ima dva gola, a posljedni pogodak postigao je krajem prošlog mjeseca protiv Bologne.

      Senad Lulić - Ne treba trošiti riječi na Lulića. Slobodno možemo reći da je trenutno u najboljih formi od svih naših reprezentativaca. Zbog povrede presjedio je susret sa Atletico Madridom u okviru Evropske lige, a prije toga posljednji put sjedio je na klupi 16. oktobra prošle godine u susretu protiv Rome. Vratio se u jučerašnjem susretu protiv Palerma, u kojem je Lazio potpoljen sa 5:1.

      Sejad Salihović - odigrao je nešto više od deset minuta u posljednje dvije utakmice. Propustio je susret pretprošlog kola protiv Werder Bremena, dok je u petak protiv Mainza ušao u igru u 78. minuti umjesto Roberta Firmina.

      Haris Medunjanin - Posljedni put starter u redovima Maccabija Tel Aviva bio je 27. novembra prošle godine protiv Hapoel Tel Aviva. Zbog sukoba sa, sada već bivšim trenerom izraelske ekipe, nije dobivao priliku za igru. Nakon što nije uspio naći novi klub u januarskom prelaznom roku, vratio se u Maccabi, a u prošlom kolu protiv Bnei Yehude ušao je u igru u 61. minuti, a sa tribina se čulo skandiranje "Ne daj mu da igra".

      Mehmed Alispahić - Prvu takmičarsku utakmicu nakon susreta sa Lyonom u Ligi prvaka, zbog pauze u hrvatskom prvenstvu, Alispahić je odigrao u subotu protiv Istre u okviru Kupa Hrvatske. Dinamo Zagreb odigrao je neriješeno u Maksimiru, a naš reprezentativac priliku za igru odbio je u 77. minuti.

      Edin Džeko - Posljednu utakmicu sa Portom u okviru Evropske lige presjedio je na klupi, dok je u prošlom kolu Premier lige protiv Aston Ville u 89. minuti zamijenio Sergija Aguera. Dijamant je posljednu cijelu utakmicu odigrao u pretprošlom kolu engleskog prvenstva protiv Fulhama, kada je postigao pogodak u pobjedi svog tima od 3:0.

      Vedad Ibišević - Odigrao je svih pet utakmica za Stuttgart od kada je došao iz Hoffenheima. U tim susretima postigao je jedan pogodak i upisao dvije asistencije.

      Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Adnan Zahirović i Senijad Ibričić nemaju takmičarskih utakmica već duže vrijeme zbog pauze u ruskom prvenstvu, baš kao i Darko Maletić zbog pauze u prvenstvu Kazahstana.

      Clanak koji je objavio sportsport.ba, uglavnom o trenutnoj formi igraca koji su pozvani protiv Brazila.

      Comment


      • #78
        Iskreno i nismo u nekoj formi,vecina nasih igraca,ali nadam se pozitivnom rezultatu sa Brazilom

        Comment


        • #79
          Još malo do spektakla, još malo.

          Iskreno, neki igrači nam i ne igraju u dobroj formi, ali oni standardni su tu negdje. Eto Džeko danas gol i asistencija za 20 minuta. Ohrabrujući podatak.
          Protiv Brazila ćemo igrati 4-5-1 najvjerovatnije.

          -----------------Begović-------------------
          Mujdža------Pandža-----Spahić-----Papac
          ---------Medunjanin-----Rahimić----------
          ?????-------------Pjanić-------------Lulić
          ------------------Džeko-------------------

          Ovo je najjača ekipa koju trenutno imamo. Samo 'škripi' pozicija desnog veznog gdje je recimo Višća komotno mogao dobiti priliku. Brz, mlad, dobar tehničar, prodoran igrač kojeg ova reprezentacija već dugo nema.

          Ali s obzirom na tu šupljinu formacija će izgledati ovako (najvjerovatnije):

          Begović
          Jahić-Spahić-Papac-Papac
          Rahimić-Medunjanin
          Pjanić-Misimović-Lulić
          Džeko

          Sa tim da bi možda i Salihović mogao zaigrati.
          A ovo je vrlo loše, sa Pjanićem desno bit će velika šupljina i samo nam dragi Bog može pomoći.
          Last edited by Merlin; 23-02-12, 00:34.
          sigpic
          Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
          don't support us when we win."

          Comment


          • #80
            Nema sanse da se protiv Brazila suprostavimo sa Rahimicem, Medunjaninom, Pjanicem i Misimovicem u prvoj postavi. To bi bilo samoubistvo, pa bili bi natrcani i ponizeni samo tako.

            Zahirovic mora igrati u prvi 11, a Misimovic i Medunjanin ne mogu zajedno igrati jedan mora na klupu.

            Comment


            • #81
              Originally posted by danijelkr View Post
              Nema sanse da se protiv Brazila suprostavimo sa Rahimicem, Medunjaninom, Pjanicem i Misimovicem u prvoj postavi. To bi bilo samoubistvo, pa bili bi natrcani i ponizeni samo tako.

              Zahirovic mora igrati u prvi 11, a Misimovic i Medunjanin ne mogu zajedno igrati jedan mora na klupu.
              Moguće da Salihović zaigra umjesto Medunjanina jer bi dobro odradio posao na toj poziciji. Siguran sam da će Rahimić i Pjanić igrati od 1. minute, a za Misimovića nisam baš toliko siguran ali vidjećemo. Uglavnom 4-5-1 će biti formacija.

              A samoubistvo bi bilo i Pjanića staviti desno, a eto kako vidimo nikog drugog nema da tu zaigra.
              sigpic
              Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
              don't support us when we win."

              Comment


              • #82
                Ja bi krenuo sa nesto defanzivnijom postavkom nesto otprilike kao ovo:

                Begovic

                Jahic-Pandza-Spahic-Papac

                Zahirovic-Medunjanin-Salihovic

                Pjanic-Lulic

                Dzeko

                Mnogo bolje bi bilo da Pjanic igra iza Dzeke ali posto nemamo drugog rjesenja na desnoj strani u sredini nazalost Pjanic mora tu igrati.Zato sam da se pozove Visca a da se Lulic prebaci na drugu stranu i definitvno kad Pandza moze dobijat priliku onda je mora i Cocalic.
                Last edited by Joe Cole 10; 23-02-12, 01:03.
                TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                LFC:18+5=THE GREATEST

                Comment


                • #83
                  @Merlin E to je morao Pape da razmislja kada je pozivao igrace. Tu poziciju bi mogao odigrati kao sto si ti rekao Visca, a da je pozvao jos jednog stopera mogao je tu uskociti i Sanal Jahic. Poslije Salihamidzica rijetki univerzalac koji je igrao za nasu repku, gdje god ga bacis on se snadje. To je kroz karijeru pokazivao.

                  Ili ce se odluciti za Maletica.

                  Comment


                  • #84
                    Ma to ti je baš defanzivno. Ne znam, ali sa tom formacijom ne bi gola dali da se igra 180 minuta. Vidjeli smo svi kako su Portugalci udvojili Džeku u Zenici i kako je bio neprimijetan. Dakle, čim je odbrana malo bolja, a mi sa jednim napadačem tu se nema šta tražiti.
                    Ma dobar je Pandža, ja sam se samo bojao da Mravac ne dobije priliku. Višća u odličnoj formi, igra na vrhunskom nivou i morao je dobiti poziv. Ako ne on onda Stevanović. Cocalić također dobar u posljednje vrijeme, mogao je barem biti na klupi umjesto recimo Maletića.

                    @danijelkr Recimo ako Pjanić odigra loše kao do sada desno, onda ćemo morati igrati po lijevoj strani, ali ako i Lulića zaustave kao Portugalci, onda smo baš usrali i šefa i stanicu. Jahić je odličan igrač, štoper, desni bek, zadnji vezni sve može igrati jednako dobro. Možda je mogao pozvati Cocalića ili Torlaka (što da ne?) momak igra fenomenalno.
                    Last edited by Merlin; 23-02-12, 01:14.
                    sigpic
                    Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                    don't support us when we win."

                    Comment


                    • #85
                      Pa dobro ja mislim da Salihovic i Medunjanin mogu dosta doprinijeti i napadu,a bolje igrati tvrdo nego otvoriti se jer ako krenemo u trku sa njima to je ravno samoubistvu.Treba igrati pametno nazad i cekati sanse strpljivo a ja sam siguran da ce Dzeko doci makar jednom dvaput u situaciju da zabije go.
                      TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                      "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                      LFC:18+5=THE GREATEST

                      Comment


                      • #86
                        Ma stvorit ćeš 1-2 prilike normalno, bit će neke i sreće valjda da mu dođe koja lopta. Ali šta ako nas do tada dotuku? A znamo svi kakav gubitnički mentalitet imamo, da nema šanse da bi se povratili od šoka, samo bih mogli primiti još golova.
                        sigpic
                        Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                        don't support us when we win."

                        Comment


                        • #87
                          Mislim da ipak nismo ekipa koju iko moze poniziti,mozemo se nositi sa najjacim,ali upustati se u neko nadigravanje sa njima nema smisla za mene.Jeste prijateljska i ne treba previse defanzivno igrati,ali ja sam vise za tu varijantu da "ruzno" odigramo pa bude 0-0,1-0 za njih nego da prsti od poteza na sve strane a na kraju 3-0,4-0 za njih.
                          TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                          "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                          LFC:18+5=THE GREATEST

                          Comment


                          • #88
                            Nisam mislio da mi krenemo u trku sa njima, nego da imao igrace u vezi koji mogu kvariti njihovu igru i koji ce podjednako igrati u napadu i odbrani (to sigurno nisu Misimovic i Medunjanin). U tom slucaju nama je dovoljan Pjanic kao neki madjionicar. Ovi ostali nek se podrede njemu i Dzeki.

                            @Merlin, Pored nabrojani pozicija on je u zadnjoj sezoni kada je igrao za Zeljeznicar zabio 13 golova u polusezoni, pa je otisao u Grcku.

                            Comment


                            • #89
                              Kako nismo? Portugal nam je objasnio neke stvari. Eh sad ako za tebe 6-2 nije poniženje to je druga stvar.

                              Mislim koga god da stavi da će opravdati Safetovo povjerenje jer je utakmica protiv Brazila tako da će svi imati motiv više. Samo eto ta pozicija desnog veznog će da bude kritična. A nema šanse da Pape počne tako defanzivno, bit će vjerovatno 2 zadnja vezna, 2 krila te jedan igrač iza napadača.
                              sigpic
                              Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                              don't support us when we win."

                              Comment


                              • #90
                                Da nismo morali ganjati rezultat,zar mislis da bi se zavrsilo 6-2.Igrali smo prije toga triput sa Portugalcima i nijednom nije bilo vise od gola razlike,Francuze smo drzali u saci usred Pariza tako da sam siguran da ovu generaciju tesko ko moze poniziti da tako kazem.Vidjet cemo u utorak,ja sam siguran da dobrom igrom mozemo doci do rezultata u koji rijetko ko vjeruje.
                                TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                                "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                                LFC:18+5=THE GREATEST

                                Comment

                                Working...
                                X