Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by ajmooooooo!!!
    Pa kazem ja, bilo bi vjerovatno neizvjesno.

    Ali tako su ovdje ljudi tvrdili da Hrvatska nema sanse protiv Turske pa su Turci P-R-E-G-A-Z-E-N-I! I to usred Istanbula.
    I nama su govorili da nemamo ama baš nikakve šanse u Parizu, pa smo zgazili Francusku, strepili su do onog penala, nezasluženog naravno. A kako drugačije puleni Platimija da prođu ako ne nakon golova rukom ili penala?

    I da se vratimo temi, ipak je tema reprezentacija BiH, a ne Hrvatske.
    Mislim da više poziv ne treba dobiti Maletić, svaka njemu čast za sve što je do sada uradio za repku, ali treba mu se zahvaliti i reći da realno više nije za repke, te da treba pozvati Hajrovića, Cocalića itd., neke momke iz mlade repke koji su zaslužili da igraju ili barem da dobiju priliku.
    Last edited by Merlin; 01-03-12, 15:50.
    sigpic
    Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
    don't support us when we win."

    Comment


    • Originally posted by Merlin View Post
      I nama su govorili da nemamo ama baš nikakve šanse u Parizu, pa smo zgazili Francusku, strepili su do onog penala, nezasluženog naravno. A kako drugačije pulen Platimija da prođu ako ne nakon golova rukom ili penala?

      I da se vratimo temi, ipak je tema reprezentacija BiH, a ne Hrvatske.
      Mislim da više poziv ne treba dobiti Maletić, te da treba pozvati Hajrovića, Cocalića itd., neke momke iz mlade repke koji su zaslužili da igraju ili barem da dobiju priliku.
      Viscu svakako

      Comment


      • Na njega sam i mislio prije svega. Još su tu i Stevanović, Bešić, Zakarić, Bilbija, sve mladi i talentovani igrači. Ako se sa njima bude nastavilo raditi kako treba mogli bi izrasti u velike igrače i biti ključni faktori repke.

        Dialiba još uvijek nije izgubljen za repku, joj kako bih volio da taj momak zaigra za BiH. Kako mi je samo uvijek bio drag i simpatičan, barem da u prijateljskoj dobije priliku. Može on biti naš 3. napadač svakako, a možda i 2. ako se nedaj Bože Vedo ili Džeko povrijede. Sada nemamo nikakvu zamjenu za ovu dvojicu, Muslimović nije dugo igrao, a sada je u Kini tako da mislim da neće više dobijati poziv za repku. Od ostalih igrača nema nijednog klasičnog napadača. A kako sam čuo Sušić bi trebao Ibričića prekomandovati u napad, a to bi bilo samoubistvo, jer fakat on ne može igrati u napadu.
        Last edited by Merlin; 04-03-12, 16:51.
        sigpic
        Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
        don't support us when we win."

        Comment


        • Nisam bio tu da komentiram odma poslije utakmice , dobro smo igrali protiv Brazila , sve u svemu nesretan poraz .
          Idemo dalje

          Comment


          • Ne znam šta će Haris Vučkić u anketi kada se odazvao pozivu selektora Slovenije tj. igrač Slovenije je? :/

            Last edited by Merlin; 04-03-12, 16:56.
            sigpic
            Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
            don't support us when we win."

            Comment


            • On nema nijedan nastup za A reprezentaciju Slovenije i jos uvijek moze igrati za nas. Postavio sam ga zato sto se pominjao u medijima i da ga Pape zeli. Iskreno on jos uvijek nije zasluzio poziv i samo bi volio da bude pozvan da ga ne bi izgubili kao vecinu nasi ljudi.

              Glasao sam za Viscu jer nam je takav igrac potreban u reprezentaciji i svojim igrama je zasluzio poziv. Jos bi volio da u repku bude pozvan Torlak.

              Samo koliko je Pape skrt s pozivima mislim da ce samo ostati na Visci.

              Comment


              • Originally posted by danijelkr View Post
                On nema nijedan nastup za A reprezentaciju Slovenije i jos uvijek moze igrati za nas. Postavio sam ga zato sto se pominjao u medijima i da ga Pape zeli. Iskreno on jos uvijek nije zasluzio poziv i samo bi volio da bude pozvan da ga ne bi izgubili kao vecinu nasi ljudi.

                Glasao sam za Viscu jer nam je takav igrac potreban u reprezentaciji i svojim igrama je zasluzio poziv. Jos bi volio da u repku bude pozvan Torlak.

                Samo koliko je Pape skrt s pozivima mislim da ce samo ostati na Visci.
                Safet je govorio da ga ima u planovima za budućnost. No, ovaj nije htio čekati on bi sa svojih 19 godina odmah da igra, ipak to ne ide tako. Mada ga i shvatam ipak momak je željan igre. Nismo ga još uvijek izgubili zato jer je debi u prijateljskoj utakmici, a to znači da još uvijek može igrati i za nas, ali ne vjerujem da bih sada izradio Slovence, kakav čovjek moraš biti da to uradiš. Ista stvar kao i sa Dialibom koji još uvijek može dobiti poziv od Safeta.

                I ja sam za Višću, mada je odmah tu i Stevanović. Torlak je sjajan igrač i sasvim sam siguran da je na nivou Pandže i Mravca i da bi odradio svoj posao kao jedan od navedenih. A Sušić i jeste pomalo škrt, ali opet ne treba puno experimentisati u narednim utakmicama jer može neko od tih novih podbaciti pa da izgubimo još koju utakmicu i eto belaja odmah padamo na FIFI-noj rang listi.
                sigpic
                Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                don't support us when we win."

                Comment


                • Danas je reprezentacija Bosne i Hercegovne do 17 godina izgubila od reprezentacije Slovenije u Ajdovscini rezultatom 2:0. Treba napomenuti da je ovo bila pripremna utakmica reprezentacije Slovenije za EP do 17 godina koje ce se odrzati u Sloveniji ove godine.

                  Na ovo okupljanje nisu dosli Alen Halilovic (Dinamo Zagreb) velika nada za kojeg je interesovanje pokazao Real Madrid, ali ga Mamic neda nikom i Hadzikic iz becke Austrije koji nije mogao doci zbog skolski obaveza. Ovo je drugi put da se Hadzikic nije odazvao i tesko da ce dobiti novu priliku rekao je Malkocevic selektor U-17 reprezentacije.

                  Iako je Alenov otac igrao za nasu reprezentaciju on ce ipak izabrati Hrvatsku.

                  Ovo su igraci koji su se odazvali:

                  Goran Karacic (Zrinjski), Kerim Memija (Zeljeznicar), Mladen Perovic (Slavija), Amar Heric (Čelik), Anes Kurtanovic (Sarajevo), Dino Vrdoljak (Siroki Brijeg), Goran Ratkovic (Borac), Adel Halilovic (RB Salzburg), Marko Mihojevic (Leotar), Aleksandar Popovic (Kozara), Samir Radovac (Sarajevo), Ismir Hajrulahovic (Hajduk Split), Adem Hodzic (Dinamo Zagreb), Marko Simovic (Leotar), Edis Tahiri (Olimpic), Almir Aganspahic (Olimpic), Emil Gluhalic (Zagreb), Amar Burovic (Sarajevo).

                  Comment


                  • Edin Dzeko danas slavi 26. rodjendan

                    "Zbog vas sam ponosan sto sam Bosanac i Hercegovac. Hvala vam", porucuje vam danasnji slavljenik Edin Dzeko.


                    Majstor koji na pravi nacin promovise nasu zemlju Bosnu i Hercegovinu.

                    Comment


                    • "Ne brini se za Džeku, Šeiku je draži od Mancinija i Balotellija zajedno!"

                      Spoiler
                      Navikli smo da naših Bosanaca i Hercegovaca ima po cijelom svijetu, pa je realna činjenica da nema svjetski poznate osobe koja u svom bližem ili daljem društvu nema bar jednog čovjeka iz naše domovine, odnosno sa prostora bivše Jugoslavije.

                      Takav je slučaj i sa vlasnikom Manchester Citya, političarom i biznismenom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyanom, čiji je blizak poslovni partner u njegovoj zemlji jedan rođeni Sarajlija koji već odavno ne živi u Bosni i Hercegovini.

                      Uz želju da ostane anoniman naš zemljak govori više o šeiku Al Nahyanu, ali i njegovim razmišljanjima o Manchester Cityu i naravno našem Edinu Džeki, kojeg mnogi mediji u posljednje vrijeme na silu i bez prave osnove "seljakaju" po svim klubovima Europe.

                      - Nekada mislim da su Šeiku draži konji i utrke konja, nego fudbal. Jednostavno tradicija konjičkog sporta u arapskom svijetu je mnogo veća nego tradicija fudbala i među njima je veći prestiž ko će imati skupljeg, bržeg i ljepšeg konja, nego bilo koju drugu imovinu. Jednostavno potpuno imaju drugačiji mentalitet nego mi Europljani i gledaju na fudbal više kao showbussines nego sport. - govori naš sagovornik.

                      - Mansour bin Zayed je polubrat predsjednika Emirata i važi za vodećeg biznismena kada je u pitanju poslovanje sa naftom u ovoj državi. Ovdje mediji nisu toliko slobodni pa se i ne piše pretjerano o njegovom fudbalskom biznisu, tako da je činjenica da van Emirata Šeik ima drugačiji imidž nego u domovini. Ipak u Dubaiju postoji veliki shop Manchester Citya i klub je relativno popularan među narodom, kao i naš Džeko.- riječi su našeg zemljaka iz UAE.

                      - Šeik izuzetno cijeni Edina Džeku i neću slagati da mu je draži nego Mancini i Balotelli zajedno, ali i većina drugih igrača. Među mnogim ekscentričnim pojedincima u Cityu, Edin je jedan normalan momak, vrijedan radnik kojemu je još uvijek fudbal najveće zadovoljstvo u životu i kojemu očito popularnost i novac nisu pomutile pamet poput većini njegovih saigrača. Nadam se i da neće.

                      Mislim da su male šanse da Edin napusti City i da ćemo prije na ljeto gledati odlazak Mancinija, Balotellija i još nekih pojedinaca koji se ne uklapaju u kolektiv, a da će Džeko sa Aguerom u narednoj sezoni biti prvi izbor novog trenera "Građana" . Ovo naravno nisu sigurne informacije, ali prema raspoloženju i razmišljanjima Šeika koje sam čuo u druženju sa njim mislim da je to najvjerovatnija solucija. - opisuje situaciju vezanu za odnos šeika Mansour Bin Zayeda i Edina Džeke naš sagovornik.

                      Nažalost, zbog činjenice da mediji u BiH konstantno špekulišu neosnovanim informacijama o transferu Edina Džeke na ljeto, te time stvaraju dodatni pritisak našem Dijamantu, Edin Džeko ne želi dati izjavu za Reprezentacija.ba portal, kao ni druge bh. medije, pa će tako naši čitatelji ostati uskraćeni za njegovu reakciju.
                      https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

                      Comment


                      • Mogli smo po jedan glas za Vedu u izboru za igrača mjeseca, zaslužio je to svojim odličnim igrama u dresu Stuttgarta. http://www.spox.com/de/sport/fussbal...ar-helmes.html
                        sigpic
                        Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                        don't support us when we win."

                        Comment


                        • Olimpijsko-mediteranska - U-21 2:2

                          mlada.jpg
                          Bosanskohercegovacke fudbalske reprezentacije U-21 i olimpijsko-mediteranska danas su Travniku odigrale revijalnu utakmicu koja je zavrsena nerijesenim rezultatom 2:2 (1:1).

                          Pogotkom Sesara u 20. minuti poveli su izabranici selektora Vahidina Musemica, da bi u samoj zavrsnici prvog poluvremena izjednacujuci gol za U-21 selekciju postigao Kvesic.

                          U nastavku susreta ponovo je golom Haskica u 59. minuti u vodstvo dosla olimpijsko-mediteranska selekcija, da bi konacan rezultat - 2:2 postavio Husic u 70. minuti.

                          Utakmicu na stadionu „Pirota“ je pratilo oko 200 gledalaca, a podrsku sa tribina igraci obje reprezentacije i selektori Vlado Jagodic i Vahidin Musemic su imali i od clanova Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BIH.


                          Dva gola igraca Sarajeva

                          Comment


                          • Bliži se prijateljska utakmica protiv Irske 26.05.

                            Sušić rekao da razmišlj o nekim novim igračima (Šovšić, Bičakčić, Hadžić, Hajrović...), te da bi poziv mogao dobiti 1 igrač iz U-21 eventualno 2.
                            Najbliži pozivu je Miroslav Stevanović, dok je za Edina Višću rekao da ne igra mnogo u klubu i da će to biti navjerovatniji razlog nepozivanja za utakmicu sa Irskom. Bilo bi dobro kada bi barem 1 dobio priliku, nebitno Stevanović ili Višća jer ih treba polako navikavati na A reprezentaciju, a u njima je budućnost reprezentacije.
                            sigpic
                            Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                            don't support us when we win."

                            Comment


                            • Ma ovog Sovsica ne bi volio da vidim ni na ulici, a kamoli u repki. Pa mi smo za njega zavrsena prica i takav nam igrac nije potreban. Eno mu Hrvatske i nek igra tamo.

                              Stevanovic i Visca su najvise zasluzili poziv.

                              Comment


                              • Slazem se apsolutno za Sovsica,daleko mu kuca bila.

                                Ja mislim da ce na kraju mozda jedino Stevanovic dobiti poziv iz mlade reprezentacije mada je meni Visca bolji igrac.



                                Odlican video.
                                TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                                "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                                LFC:18+5=THE GREATEST

                                Comment

                                Working...
                                X