Announcement

Collapse
No announcement yet.

FA Community Shield,FA Cup and Carling Cup 2011/2012

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Otkad je od 10. kola formiran Ager-Skrtel tandem u svakom mecu koji su igrali zajedno(Ager se posle povredio, sad se vratio)se spicevi nisu videli. Golove su dali Aguero i Runi koji nisu klasicni spicevi i to posle kikseva Reine i Spiringa. A sve su stavili u dzep, posebno teskase. Fenomenalni su samo nadje se uvek neko drugi da zajebe. Samo Drogba je to, Vembli je njegov teren ali najveca opasnost po mom misljenju preti od Lamparda i iz prekida koje dosta lose branimo u poslednje vreme.
    sigpic

Comment

• Originally posted by S-Nash View Post
      Otkad je od 10. kola formiran Ager-Skrtel tandem u svakom mecu koji su igrali zajedno(Ager se posle povredio, sad se vratio)se spicevi nisu videli. Golove su dali Aguero i Runi koji nisu klasicni spicevi i to posle kikseva Reine i Spiringa. A sve su stavili u dzep, posebno teskase. Fenomenalni su samo nadje se uvek neko drugi da zajebe. Samo Drogba je to, Vembli je njegov teren ali najveca opasnost po mom misljenju preti od Lamparda i iz prekida koje dosta lose branimo u poslednje vreme.
      Ja ne pamtim kad je Lampard dao gol iz igre. Mnogo je povuceniji kod Robija, igra nesto kao deep lying playmaker, slicna pozicija kao Alonso kod Rafe u Liverpoolu. Cak i kad se ubaci napred, samo Mata moze da ga pronadje, Ramires i Kalou su noobovi po tom pitanju.
      sigpic

Comment

• Originally posted by Tony_G View Post
        Ja ne pamtim kad je Lampard dao gol iz igre. Mnogo je povuceniji kod Robija, igra nesto kao deep lying playmaker, slicna pozicija kao Alonso kod Rafe u Liverpoolu. Cak i kad se ubaci napred, samo Mata moze da ga pronadje, Ramires i Kalou su noobovi po tom pitanju.
        Znam sve ovo ali Lampard je Lampard.
        sigpic

Comment

• Originally posted by miki7878 View Post
          U pravu si da su greske svakodnevnica. Al zato se kad opet vama naidje neki Ovrebro, voleo bi da isto ovo napises.
          Kako si mogao da uporedis Ovreboa i Atkinsona? Auu jbt

Ovrebo je zasluzio da ga vjesaju nakon onog meca, on ocigledne stvari nije svirao, stvari koje se vide iz aviona eeej. Plus rezultat je u tom trenutku bio 1-0, svaki gol je bio zlata vrijedan, sanse su bile 50-50 za prolaz dalje.
          A sto se tice Atkinsona, nista covjek nije kriv, nije ni bio u polozaju da vidi loptu, nije ni pomocnik, bili su zaklonjeni, rezultat je na kraju bio 5-1 (nemoj mi sada govoriti da bi Totenham prosao dalje da gol nije priznat, jer ne bi), a na kraju krajeva na ovoj slici se vidi da je lopta presla liniju, sto znaci da nije napravio gresku.

Izgubili ste 5-1, nadigrani ste, svako je uputio izvinjenje za gol (a gol je mozda bio regularan), i sta sad? Ako neko ovdje treba da se zali, onda smo to mi, svi znamo sta nam se desavalo u proslosti, tako da... nema smisla pricati dalje o ovome.
          Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Sta mislite, sta bi bilo da Bale nije postigao onaj gol... sudija bi svakako svirao penal, ali da li bi dao i crveni Cech-u?

Comment

• Originally posted by Sir Giggsy View Post
              Sta mislite, sta bi bilo da Bale nije postigao onaj gol... sudija bi svakako svirao penal, ali da li bi dao i crveni Cech-u?
              Zar je to bitno? Cak bi imali sansu da odbranimo penal i da nastavimo dalje, da je Cech dobio crveni usao bi rezervni, Malouda ili Torres ne bi usli na kraju i to je to. Mozda bi cak i bolje bilo da je sviran penal... Ali to je sada potpuno nevazno.
              Last edited by Drunken Whaler; 16-04-12, 20:07.

Comment

• Pa nije isto, imali bi igraca vise plus se jos i Luiz povredio... Jeste nevazno ali rekoh cisto da cujem misljenje drugih.;)

Comment

• Originally posted by Sir Giggsy View Post
                  Pa nije isto, imali bi igraca vise plus se jos i Luiz povredio... Jeste nevazno ali rekoh cisto da cujem misljenje drugih.;)
                  Da, ali tesko da bi oni nesto uradili. Umjesto Luiza j eusao Cahill, koji igra veoma dobro, vidio si kako je zaustavljao Bale-a. Vjerovatno bi usao igrac sa klupe umjesto Kalou-a, tako da n evjerujem da bi bilo nekih promjena, sto se pobjednika tice. Vidio si i sam kakvo je raspolozenje vladalo medju nasim igracima

Comment

• Phil Dowd sudi finale.

Spoiler
                    Nas covjek
                    When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there! S.G.8

Comment

• Originally posted by C-Bosh View Post
                      Phil Dowd sudi finale.

Spoiler
                      Nas covjek
                      Sta nas covek, sjebao nam sezonu na pocetku, da je priznao onaj regularan gol Kerolu sezona bi mozda skroz drugacije izgledala i nije to jedino sto je zakinuo.
                      sigpic

Comment

• Originally posted by S-Nash View Post
                        Sta nas covek, sjebao nam sezonu na pocetku, da je priznao onaj regularan gol Kerolu sezona bi mozda skroz drugacije izgledala i nije to jedino sto je zakinuo.
                        Ma zajebavam se zato sam i stavio smajli na kraju,Dowd uglavnom dobro sudi velike utakmice,ne bi trebalo da bude problema sa sudjenjem u finalu,nadam se...
                        When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there! S.G.8

Comment

• FA Cup je najstarije kup takmicenje na svijetu i prvi put je odrzano u sezoni 1871/1872.Proslogodisnji osvajac je Manchester City koji je u finalu pobjedio Stoke City 1-0,a ove godine cemo gledati Liverpool i Chelsea.Liverpool je trinaest puta igrao u finalu i sedam puta ga je osvojio dok sa druge strane njihov rival Chelsea je deset puta igrao u finalu i sest puta ga je osvojio.Najuspjesniji tim u FA Cup-u je Manchester United sa 11 osvojenih titula.

Sudije:

Referee Philip Dowd (Staffordshire FA)
                          Assistant Referee Stuart Burt (Northamptonshire FA)
                          Assistant Referee Andrew Garratt (Staffordshire FA)
                          Fourth Official Michael Jones (Cheshire FA)
                          Reserve Assistant Referee Simon Long (Cornwall FA)

Sudar dva velikana na fudbalskom hramu Wembley.I jedni i drugi zele trofej kojim bi spasili sezonu.Oba tima se uzdaju u tradiciju koja govori da Kenny nikad kao trener nije izgubio od Chelsea dok Chelsea nikad nije izgubio na novom Wembley-u medjutim jedan od tih nizova ce se sutra morati prekinuti.

LIVERPOOL

Liverpool je na putu do finala savladao Oldham Athletic,Manchester United,Brighton,Stoke i Everton.Ono sto navijace sigurno raduje da su uspjeli izbaciti iz kupa svoja dva najveca rivala, posebno je slatka pobjeda bila nad Everton-om pogotkom Andy Carroll-a u posljednjim minutama utakmice.Kenny Daglish nema problema sa povredama osim Lucas-a i Adam-a koji su vez duze vremena povrijedjeni.U posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Fulham-a je odmarao skoro sve igrace iz pocetne postave tako da sigurno docekuju ovaj mec 100% spremni.Carling Cup je vec osvojen ove sezone i osvajanjem FA Cup-a sigurno da bi navijaci lakse prebolili jos jednu losu sezonu gdje Liverpool ni dogodine necemo gledati u Ligi Prvaka.

Moguci sastav:

Spoiler

Igrac koji bi mogao odluciti finale:

Spoiler

Najbolji igrac Copa Americe i jedan od najboljih igraca posljednjeg SP je u odlicnoj formi i pruza mozda najbolje partije otkako je dosao u Liverpool.Nedavni hat-trick protiv Norwich-a je pokazao o kakvom majstoru se radi a treci gol je bio pravo malo remek djelo.U FA Cup-u je postigao tri pogotka i sigurno ce Terry-u i Ivanovicu biti vrlo tesko da ga zaustave na toj cifri.Nedavno je Steven Gerrard izjavio da ga ne bi mjenjao ni za jednog igraca na svijetu i Luis ce sigurno u subotu probati dokazati da Gerrrard nije to bez razloga rekao.

Stewart Downing i Dietmar Hamann o utakmici:

CHELSEA

Chelsea je u toku sedmice izgubio u prvenstvu protiv Newcastle-a i time izgubio svaku sansu da se nadje medju cetiri na kraju sampionata.Za njih su ostale jos dvije utakmice do kraja sezone po kojim ce se suditi kakva je sezona bila i hoce li mozda Di Matteo i iduce sezone vodit Chelsea a te dvije utakmice su sutrasnje finale i finale Lige Prvaka.Ekipe koje je Chelsea eliminisao da bi dosao do finalu su:Portsmouth,QPR,Birmingham,Leicester i Tottenham.Nekih vecih problema sa povredama nema ni Di Matteo mada vjerovatno nece biti spremni Luiz i Cahill tako da ce Bosingwa zauzeti ponovo svoje mjesto u odbrani.Dosta od ovih igraca nije u cvjetu mladosti tako da je ovo mozda i posljednja sansa za neke od njih da se osvoji ovaj kup pa im sigurno motiva nece faliti.Vidjet cemo i koliko ce Torres i Meireles igrati ali sigurno nece biti toplo docekani od strane navijaca Liverpoola.

Moguci sastav:

Spoiler

Igrac koji bi mogao odlucit finale:

Spoiler

Igrac za velike utakmice.Zna se koliko mu Wembley lezi i vjerovatno ce dobiti priliku prije Torres-a.Iako je na zalasku karijere i dalje pruza odlicne partije i sjajno se bori sa po deset i vise godina mladjim stoperima od sebe.Uz sebe ce imati jedan od najboljih stoperskih parova ove godine u ligi Agger-Skrtel ali zna se da mu je potreban samo djelic sekunde da bi stvorio sebi priliku i realizovao je.Strijelac protiv Barcelone i Tottenhama u polufinalu kupova ove sezone,a i ove godine je stigao do cifre 100 sto se tice prvenstvenih pogodaka.Igrac od kojeg navijaci Chelsea ocekuje najvise.

John Terry i Roberto Di Matteo o utakmici:

Kenny ili Di Matteo,Gerrard ili Terry,Suarez ili Drogba,Torres ili Carroll saznat cemo sutra u finalu najstarijeg kup takmicenja.Pred nama je siguran sam odlican susret gdje cemo vidjeti nadam se ono najbolje sto nam mogu pruziti igraci i jednog i drugog tima.Za nesto vise od 24 sata Liverpool ili London ce imati svog pobjednika FA Cup-a.

Last edited by Joe Cole 10; 04-05-12, 15:36.
                          TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

"There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

LFC:18+5=THE GREATEST

Comment

• Najverovatnije ovo sastav Liverpula, cekam zvanicnu potvrdu.

Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Spearing, Hendo, Gerrard, Bellamy, Suarez, Downing. -via Duncan Jenkins always correct-
                            SUBS: Doni, Carroll, Maxi, Kuyt, Carragher, Shelvey, Kelly
                            Last edited by Casiraghi; 05-05-12, 16:12.
                            sigpic

Comment

• Evo ostavicu dupli za Plavce.

Chelsea XI: Cech, Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole, Lampard, Mikel, Ramires, Mata, Kalou, Drogba
                              sigpic

Comment

• Odlican sastav jos da je Shelvey umjesto Spearing-a i to bi bilo to.Gerrard iza Suarez-a i to bi mogla biti dobitna kombinacija danas,Bellers vjerovatno lijevo,a Downing desno.
                                TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

"There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

LFC:18+5=THE GREATEST

Comment

Working...