Announcement
Collapse
No announcement yet.
Red Bull
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Mark Webber postaje pilot
Qantas pomaže Webberu u njegovoj nameri da postane pilot.
Australijska avio-kompanija Qantas je najavila da planira da pomogne svom ambasadoru, Mark Webberu, da dobije pilotsku dozvolu.
Qantas će Webberu obezbediti mentorstvo jednog svog pilota-trenera, kao i vreme u njihovim simulatorima letenja.
Red Bullov vozač je neko vreme proveo na aerodromu Heathrow, u kokpitu Qantas A380 aviona, sa jednim od kapetana koji obučavaju.
„Letenje je nešto što me je oduvek fasciniralo“, rekao je Webber i dodao: „Bilo je tako uzbudljivo leteti iznad Formula 1 staze, nad Albert parkom, u Qantas B737 simulatoru, što je dodatno učvrstilo moju strast i želju, da jednog dana vozim pravi avion.“
„Ovo je nov izazov za mene, i kao ambasador Qantasa, veoma sam zahvalan na podršci koju mi pruža tim ove avio-kompanije, i što sam u mogućnosti da učim od najboljih u ovom poslu“, rekao je Webber.
-
Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen, fanovima ovog sporta poznat i kao Iceman, a mehaničarima kao Kimster, je svetski šampion Formule 1 iz 2007. godine. Trenutno vozi za Ferrari.
Spoiler2007 je postao Svetski Prvak nakon sto je izveo nemoguce u zadnje 2 trke i iskoristio nervozu Alonsa i Hamiltona u McLarenu i stigao do titule u Ferrariu ... Veci dio karijere je vozio u McLarenu ali je odlaskom Sumahera tada u privremenu penziju dobio mestu u timu iz Maranella... Kako je on davao u izjavama 2009 kada je napustao F1 da to vise nije kao ranije i da vise nije trkacki cirkus nego upravni cirkus , da su mnoge promene unistile svet F1 ali kako smo videli proslogodisnja i ovogodisnja sezona su jako interesantne ,mnogo je vise preticanja a jedan od glavnih razloga Kimievog odlaska je manje trkanja i manje preticanja ali kako se sada to promenilo velike su sanse da Kimia vidimo ponovo u F1 ... Prosle godine je bio povezivan sa Renaultom ali do dogovora nije doslo jer je Kimi izjavio da ako se vrati da ce se vratiti u bolidu koji se bori za titulu... Kimi je takodje poznat po mnogim ali mnogim kontraverzama , recimo 10 minuta pre trke dok su svi bili u bolidima on je znao biti u Ferrarievom boxu jesti sladolede,piti energetska pica i mnoge druge stvari ali takodje jedan od velikih sokova je bio i 2001 ... Pola sata pre trke dok su se vozaci vozali u pokretnom vozilu i pozdravljali publiku Kimia nije bilo ... Svi su se pitali gde jer je logicno da bude uzbudjen i zbog debia ali Kimi je ladno u svojoj kamp kucici dremao ... Zahvaljujuci svojoj odlicnoj i napadackoj voznji i samim stvarima van scene pokazao se kao veliki miljenik publike pa tako i moj naravno posle Alonsa ... U F1 je slavio 18 puta , prvi put 2003 u Maleziji , tada je startao 7 ali odlicnom voznjom je stigao do pobede a zadnji put je slavio u oprostajonoj 2009 sezoni u Belgiji ... Vise puta se nije stedio kada su dueli u pitanju , setimo se Spa i one lude voznje i borbe sa Hamiltonom 2008 cini mi se ali mozda je i 2007 bila ... Bilo je takvih dosta voznja ... Sada se ponovo dovodi Kimi u pitanje sa Red Bullom i zamenom Marka Webbera , Red Bull je najbolji bolid trenutno , DRS je uveden kao i KERS , preticanja su neverovatno omogucena , Kimi bi mogao dobiti mesto i zato i zasluzuje ovu temu ne samo jer ce se mozda vratiti nego i zbog svega sto je pokazao u svojoj karijeri ...
Evo jedan i clanak o mogucem povratku :
Nekadašnji šampion u Formuli 1 Kimi Raikonen bi mogao da se vrati u "najbrži cirkus". Prema navodima nemačkog Bilda Finac bi bio zamena za Marka Vebera u Red Bulu. Australijanac je posle trke na "Silverstonu" izazvao mnogo bure izjavom da je odbio naređenja iz boksa. Nemački medij navodi da je promena u šampionskom timu stroga tajna, ali da je izvor neko od čelnika Red Bula. Raikonen trenutno nastupa u Svetskom reli šampionatu (WRC), a Veberu ugovor ističe na kraju godine.Last edited by MarkedOne8; 15-01-14, 01:00.Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.
Comment
-
Pa nema veze, tema je vozaci i timovi ... Ne Vozaci i Timovi 2011 ... xD ... Kimi je ostavio dubok trag u F1 i lepo bi bilo da ima temuSale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.
Comment
-
Kimi je odlican vozac pokazao je 2009 godine kad je Ferrari imao najgoru sezonu da moze da pobedjuje i da bude na pobednicka postolja......
Comment
-
Za sada iz Red Bula demantuju da dovode Kimija, ali treba jos sacekati pa videti. Iceman se jos uvek nije oglasio. Inace, jedna zanimljiva stvar je izasla iz tih intervjua, a to je da je Hamilton kontaktirao Red Bul u Kanadi, a ne oni njega. Predosecam ovde jednu sapunicu...Na celom svetu samo Crvena zvezda
Comment
-
Originally posted by NebojsaNS View PostIceman se jos uvek nije oglasio.
Comment
-
Originally posted by Iceman View Postevo oglasio sam se ja umesto njega ipak sam Iceman i zvao me je sinoc da vidi sto cinim i rekao mi je da jos razmislja da li ce da ide u F1 odnosno Red Bull...
Comment
-
Originally posted by Vanja #66 View PostCus maloga, a nijesi ni ti naivan! A otkuda tebi jado njegov mobilni, i koji ima, Nokiu ili Erikson?
Comment
-
Originally posted by Vanja #66 View PostCus maloga, a nijesi ni ti naivan!
A otkuda tebi jado njegov mobilni, i koji ima, Nokiu ili Erikson?
Sto se tice toga da li bi i ko bi bio drugi vozac ako Kimi dodje u RBR...Fetel je sigurno razmisljao o tome pre nego sto je izjavio da bi voleo Kimija.Oni se izuzetno dobro poznaju, i Sebastian nebi to izjavio tek tako.Bolje da mu je timski kolega jedan od najboljih drugova odnosno kolega nego Veber sa kojim je imao nesuglasica kao u Japanu 2007. (setite se da je Fetel tad bio u Torro Rossu i da se tokom SC-a slucajno zakucao u Vebera dok su bili na drugoj i trecoj poziciji) i u Turskoj prosle godine.Red Bullu je sasvim sve jedno koji od njihovih vozaca ce osvojiti titulu, da li to bio Sebastian Fetel ili Mark Veber.Njima je potreban mir u timu i mogli bi maksimalno da se fokusiraju na razvijanje bolida a ne da smiruju odnose izmedju vozaca, zar nije logicno?Kimi sigurno nebi pristao da nosi vodu Fetelu ali to bi po meni trebala da bude jedna zdrava timska konkurencija...Jedva cekam jos novosti o ovome!Last edited by MarkedOne8; 13-07-11, 13:24.,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"
"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"
sigpic
Comment
-
Originally posted by Iceman View Postxexexe ima alcatel xexexe dobri prijatelji smo mi hoces da te upoznam
Comment
Comment