Originally posted by skeptik
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Opste teniske diskusije,vijesti...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by gokara View PostSAMO JEDAN.
Trenutno to izgleda ovako,
Fed 2004-2007
Rafa 2010
Novak 2011
ali tek na kraju karijera se može definitivno odlučiti koji period im je bio najbolji.
Comment
-
Originally posted by gokara View Post
Code:Jimmy Connors 1 Ivan Lendl 2 John McEnroe 3 Guillermo Vilas 4 Andre Agassi 5 Stefan Edberg 6 Roger Federer 7 Pete Sampras 8 Illie Nastase 9 Bjorn Borg 10 Boris Becker 11 Arthur Ashe 12 Stan Smith 13 Manuel Orantes 14 Michael Chang 15 Roscoe Tanner 16 Harold Solomon 17 Mats Wilander 18 Goran Ivanisevic 19 Vitas Gerulaitis 20 Rafael Nadal 21 Raul Ramirez 22 John Newcombe 23 Ken Rosewall 24 Yevgeny Kafelnikov 25 Andy Roddick 26 Thomas Muster 27 Carlos Moya 28 Lleyton Hewitt 29 Rod Laver 30 Jim Courier 31 Andres Gomez 32 Wayne Ferreira 33 Yannick Noah 34 Juan Carlos Ferrero 35 Thomas Enqvist 36 Jan Kodes 37 Marat Safin 38 Jose Higueras 39 Richard Krajicek 40 Sergi Bruguera 41 Alex Corretja 42 Nikolay Davydenko 43 Petr Korda 44 Michael Stich 45 Adriano Panatta 46 Guy Forget 47 Johan Kriek 48 Novak Djokovic 49 David Nalbandian 50 Albert Costa 51 Gustavo Kuerten 52 Patrick Rafter 53 Marcelo Rios 54 Andy Murray 55 Brian Teacher 56 Thomas Johansson 57 Miloslav Mecir 58 Andrei Medvedev 59 Andrei Chesnokov 60 Gaston Gaudio 61 Guillermo Coria 62 Pat Cash 63 Mark Edmonson 64 Andres Gimeno 65 Juan Martin Del Potro 66 Alberto Mancini 67
------------
Druga Tabela je bolja. Radjena je po sahovskom bodovanju. svejedno doaleko od pristojnog:
Code:1 Roger Federer 2 John McEnroe 3 Ivan Lendl 4 Rafael Nadal 5 Bjorn Borg 6 Pat Cash 7 Jimmy Connors 8 Jan Kodes 9 Novak Djokovic 10 Pete Sampras 11 Andy Murray 12 Rod Laver 13 Boris Becker 14 Andy Roddick 15 Stefan Edberg 16 Andre Agassi 17 Lleyton Hewitt 18 Guillermo Vilas 19 Nikolay Davydenko 20 Mats Wilander 21 Michael Chang 22 Juan Martin Del Potro 23 Illie Nastase 24 David Nalbandian 25 Arthur Ashe 26 Thomas Muster 27 Gustavo Kuerten 28 Jim Courier 29 Vitas Gerulaitis 30 Goran Ivanisevic 31 Carlos Moya 32 Juan Carlos Ferrero 33 Michael Stich 34 Guillermo Coria 35 Patrick Rafter 36 John Newcombe 37 Manuel Orantes 38 Yannick Noah 39 Yevgeny Kafelnikov 40 Stan Smith 41 Harold Solomon 42 Richard Krajicek 43 Ken Rosewall 44 Sergi Bruguera 45 Marcelo Rios 46 Marat Safin 47 Alex Corretja 48 Roscoe Tanner 49 Andres Gomez 50 Raul Ramirez 51 Gaston Gaudio 52 Petr Korda 53 Jose Higueras 54 Thomas Enqvist 55 Wayne Ferreira 56 Miloslav Mecir 57 Guy Forget 58 Thomas Johansson 59 Andrei Chesnokov 60 Albert Costa 61 Mark Edmonson 62 Andres Gimeno 63 Johan Kriek 64 Alberto Mancini 65 Andrei Medvedev 66 Adriano Panatta 67 Brian Teacher
---------------
Ovo je prihvaljivo iako je Agasi previsoko a Lendl prenisko.
Originally posted by gokara View PostLast edited by NI; 08-04-15, 21:47.
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostPa ne moze biti jedan ako za Federera stavis raspon od 4 sezone. Jel' citas sta pisem?
Svako ima samo jedan period kada je najbolji i on je u kontinuitetu. Ako se prekine pa ponovo dođe, kao kod Nadala (2008, 2010, 2013, samo je 2010 njegov prajm) ili kao što može biti kod Novaka onda treba videti koji mu je od ta dva ili više perioda bolji.
Uvodiš bezveze termin peak, iovako smo dovljno sluđeni samo nam još treba da raspravljamo šta je pik, a šta prajm.
Comment
-
Originally posted by talicni View Postma.... radili su racune i nasli da statisticki (bas u vrijeme fedal rivalstva) su teniseri sa vrha dobijali u prvim kolima daleko cesce slabije i nizerangiranije igrace od ostalih nizepostavljenih nosilaca i ne nosilaca iako ne bi trebali imati razlike sa drugim nosiocima a tek neznatne sa nenosiocima. pa su priznali (neko je priznao ne sjecam se detalja) da su poludirigovali rane runde kako glavne zvjezde bi imale vecu sansu da dodju do zavrsnice. sto se tice tog zreba poznato je i da je nole u periodu 2008-2010 stalno dobijao feda na travi i tvrdom a rafu na RG-u. sto je potpuno statisticki nevjerovatna sansa i mjeri se u promilima a ne procentima. bio je samo 1 izuzetak a to je RG 2009. bas onaj jedniji u 10 godina kojega rafa nije osvojio. nole je u to vrijeme bio konstantno br3 a ovi br1 i br2. kako se kasnije nole probio na br2 i br1 onda po defaltu nije mogao da se nadje u istom kosturu kao br1 odnosno 2 i tu se sistem i razbija. interesantno je da sam bas ja pisao o tome na jednom forumu i da me je jedna cura puno ispitivala oko0 toga. dugo smo raspravljali i dokazivao sam nevjerovatnost toga. poslije se ispostavilo da je ona to sta sam joj objasnjavao iznjela na nekom veliom skupu. bio je video na jutjubu. svi su zanjemili. samo ona se ogranicila samo na meceve nole-fed i slemove van sljake. naravno da nista nije dokazano... ali se pisalo dosta o tome.
PS bilo je malko komicno kako su na MTFu recimo u to vrijeme unaprijed uvjek znali kostur za top4. jednom prilikom su na vimbliju (ne sjecam se koje godine) svi mediji bili objavili u direktnom prenosu zreba da je nole dopao kod rafe... poslije su javili da je bila greska.
Comment
-
Originally posted by NI View PostOvaj daje dvije tabele. Jedna je prestiz:
Kao sto vidis cisti nonsenes Goran bolji od Nadala.
------------
Druga Tabela je bolja. Radjena je po sahovskom bodovanju. svejedno doaleko od pristojnog:
Cash, Koodes ne mogu bititako visoko.
Comment
-
Originally posted by notorious View PostZnao sam da u tebi ima potencijala Ovdje se baš dosta vodila polemika o žrijebovima i uvijek sam bio siguran da su namješteni, čak smo pogađali unaprijed ko će koga izvući (što nije bilo teško), kontraargument je bio teorija zavjere, kao i uvijek kad ne znaš šta bi napisao
Comment
-
Originally posted by gokara View PostSAMO JEDAN. Nekome to traje 1 godinu, a nekome 4.
Svako ima samo jedan period kada je najbolji i on je u kontinuitetu. Ako se prekine pa ponovo dođe, kao kod Nadala (2008, 2010, 2013, samo je 2010 njegov prajm) ili kao što može biti kod Novaka onda treba videti koji mu je od ta dva ili više perioda bolji.
Uvodiš bezveze termin peak, iovako smo dovljno sluđeni samo nam još treba da raspravljamo šta je pik, a šta prajm.
U stvari hajde da ti objasnim na plasticnom primeru. Ne znam da li si cuo Edvina Mozesa. Ako nisi to je bio cuveni atleticar na 400 m sa preponama koji je vladao ovom disciplinom punih 12 godina. To je njegov prime. 4 puta je postavljao svetski rekord to su pikovi. Jel' ti sad jasnije?
Comment
-
Originally posted by talicni View Postma.... radili su racune i nasli da statisticki (bas u vrijeme fedal rivalstva) su teniseri sa vrha dobijali u prvim kolima daleko cesce slabije i nizerangiranije igrace od ostalih nizepostavljenih nosilaca i ne nosilaca iako ne bi trebali imati razlike sa drugim nosiocima a tek neznatne sa nenosiocima. pa su priznali (neko je priznao ne sjecam se detalja) da su poludirigovali rane runde kako glavne zvjezde bi imale vecu sansu da dodju do zavrsnice. sto se tice tog zreba poznato je i da je nole u periodu 2008-2010 stalno dobijao feda na travi i tvrdom a rafu na RG-u. sto je potpuno statisticki nevjerovatna sansa i mjeri se u promilima a ne procentima. bio je samo 1 izuzetak a to je RG 2009. bas onaj jedniji u 10 godina kojega rafa nije osvojio. nole je u to vrijeme bio konstantno br3 a ovi br1 i br2. kako se kasnije nole probio na br2 i br1 onda po defaltu nije mogao da se nadje u istom kosturu kao br1 odnosno 2 i tu se sistem i razbija. interesantno je da sam bas ja pisao o tome na jednom forumu i da me je jedna cura puno ispitivala oko0 toga. dugo smo raspravljali i dokazivao sam nevjerovatnost toga. poslije se ispostavilo da je ona to sta sam joj objasnjavao iznjela na nekom veliom skupu. bio je video na jutjubu. svi su zanjemili. samo ona se ogranicila samo na meceve nole-fed i slemove van sljake. naravno da nista nije dokazano... ali se pisalo dosta o tome.
PS bilo je malko komicno kako su na MTFu recimo u to vrijeme unaprijed uvjek znali kostur za top4. jednom prilikom su na vimbliju (ne sjecam se koje godine) svi mediji bili objavili u direktnom prenosu zreba da je nole dopao kod rafe... poslije su javili da je bila greska.
Imajuci to u vidu, ko ce biti projektovan kao protvinik Nadala u polufinalu RG-a ove godine? Rodzer ili Novak?
Comment
-
Originally posted by NI View PostDakle imas samo statisticki dokaza. On je poznat i na forumu i gdje drugdje. To ipak nije dovoljno.
Imajuci to u vidu, ko ce biti projektovan kao protvinik Nadala u polufinalu RG-a ove godine? Rodzer ili Novak?http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Originally posted by NI View PostDakle imas samo statisticki dokaza. On je poznat i na forumu i gdje drugdje. To ipak nije dovoljno.
Imajuci to u vidu, ko ce biti projektovan kao protvinik Nadala u polufinalu RG-a ove godine? Rodzer ili Novak?
Jesi li probao malo oko Nadalovog broja winnera na šljaci, postoje li ti podaci negdje?
Comment
Comment