Originally posted by Prle!
View Post
15 od 20 najmladjih osvajaca ATP titula ostvarili su to izmedju 1980-1989, a vec sam u analizi pisao kako je ova decenija bila najbolja za mlade igrace i na Mejdzorima, ubedljivo. Neke stvari koje su se Vilanderu desavale 1982. danas su nezamislive. U istoj onoj rundi u kojoj je izbacio velikog Lendla, Vilander je Joakimu Nistromu nosio rekete na spanovanje tokom meca.. sad zamisli da Tomic u bilo cemu pomaze Hjuitu, coveku sa kojim je pre par godina odbio da trenira na VImbldonu. Onda je u 1/2 prokockao 5-1 u cetvrtom setu protiv Klerka ali to ga nije sprecilo da u dvanaestom gemu preinaci odluku sudije kada je imao mec loptu, i slavi tek nakon narednog poena kada se ponovio. Danas bi se apsolutno vsako u takvoj situaciji pravio blesav, posebno ako ti je 17 godina i ako trebas uci u finale Mejdzora. I tamo je na kraju morao da se tabana sa Viljasom 4 sata i 42 minuta, za titulu na debiju na Rolan Garosu. U razmacima od par godina sledice ga Beker i Ceng
Sto se tice analiza, moracu malo da usporim jer me cekaju ispiti a i rad na blogu. No, obecao sam mec Samprasa i Agasija sa Vimbldona 1999. i do kraja septembra cu ga uraditi. Super, samo odaberi koji ces mec da radis pa da se spremim, jedva cekam jer verujem da mozes to uraditi bolje od mene
Comment