Prosle sezone Nadal je igrao bolje nego ove i tu nema diskusije.Ali,realno gledano na nekim turnirima(pre svega na sljaci)nije ni imao neke konkurente,pa je to izgledalo jako ubedljivo.Prosle godine Rafa je mogao da igra onoliko koliko m uje trebalo i cuva snagu za naredne turnire.Servis na US openu mu je bio fantastican i zbog ramena ce ga retko kad a mozda ga vise nece ni ponavljati.Ja mislim da je njemu pretprosla sezona bila najbolje odigrana,pocev od AO-a,preko Monte Karla,Rima,Madrida,gde se istrosio previse i to se osetilo pred RG,kao i porodicni problemi
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Opste teniske diskusije,vijesti...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Originally posted by AK47 View PostNadal bolji ove godine teniski nego prosle,hajde molim te uozbilji se i pisi realno
Teniser koji je prosle godine razbijao,tacno taj WB nije isao glatko,ali pogledaj tenisa na US-u i RG-u toliko samopouzdanje i domancija je bila nevjerovatna,cija je pozadina bila odicno serviranje,veoma duboki bh i fantastican fh-bolesno dobar
Nadal ove godine zna imati izmedju 30-40% prvog,jedan viner po setu,bh cak i kad je uzeo RG nije bio ni blizu dobar kao lani,budimo realni
Nikako nije igrao ni na proletnim Americkim mastersima ni na Wimbledonu i RG.
Pisi i ti realno, i igracki i rezultatski je u nekim momentima delovao sjajno, samo sto trenutno ima neko mnogo bolji od njega i to mu unistava samopouzdanje.
Igra koju je prikazao prosle godine na USO je bila fantasticna, to ne moze da se porekne, samo je pitanje da li ce ikada vise u karijeri zaigrati tako, i da li bi i taj nivo igre bio dovoljan za ovakvog Novaka.
Meni on licno deluje kao da je sagoreo, kao da se preopteretio i da ne moze da se vrati na staro, nije ni cudo igrao je kao masina, osvajao sve, adaptirao je svoju igru kako bi se manje trosio, nenormalno poboljsao servu.... Ali meni ce u secanju uvek ostati onaj Nadal, masina koja je vracala sve, kralj passing shotova, niko nece imati passing shot kakav je imao Nadal.
Skini Madrid 2009 i pogledaj finale, tu je ubijao passing shotom. Ustvari siguran sam da ti to vec znas.
Ali ovo sto si rekao, delovalo je kao da si omalovazio sve Novakove pobede nad njim ove godine, i kao da bi Nadal iz 2010 bio bolji od Novaka 2011.
Sto se tice ovog US opena mislim da ce doci do SF, sa onakvom igrom ne moze dalje od toga, to je daleko ispod njegovog nivoa, proletos je bio sjajan, ali to je Nadal on uzvrati kada mu ne daju neke sanse.There's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies
Comment
-
Originally posted by NI View PostAK47,
Ako izuzmes 5 poraza od Djokovica, Nadal ima bolju sezonu nego prosle godine po svakom mjerljivom pokazatelju. Od osvajanja Uimbldona 2010. pa do kraja 2010. Nadal je ima samo jedan stvrano vrhunski rezultat - osvajanje USO-a. Tamo je je ima samo jedan ozbiljan mec - finale protiv Djokovica.
Jedan, po mom misljenju najveci razlog, sto je dobio to finale je fenomenalno serviranje. U finalu Uimbldona ove godine je bolje servirao nego u finalu USO-a prosle godine. Razlika je sto je Novak bio jos bitno bolji.
Njegovi porazi od Djokovica su dali drugima krila. Mit o Nadalovoj nepobjedivosti je srusen. Dodig ga ne bi dobio prosle godine.
U svi izjavama i Tonija i Rafaela Nadala se provlaci ista poruka - Rafael ne igra losije nego prosle godine nego Novak igra fenomenalno.http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...46811721_n.jpg
Samo je jedan čekanja vrijedan - Roger Federer!
Comment
-
Originally posted by Indigo View PostDa igrao je samo 8 finala ove godine nije to taj Nadal.
Nikako nije igrao ni na proletnim Americkim mastersima ni na Wimbledonu i RG.
Pisi i ti realno, i igracki i rezultatski je u nekim momentima delovao sjajno, samo sto trenutno ima neko mnogo bolji od njega i to mu unistava samopouzdanje.
Igra koju je prikazao prosle godine na USO je bila fantasticna, to ne moze da se porekne, samo je pitanje da li ce ikada vise u karijeri zaigrati tako, i da li bi i taj nivo igre bio dovoljan za ovakvog Novaka.
Meni on licno deluje kao da je sagoreo, kao da se preopteretio i da ne moze da se vrati na staro, nije ni cudo igrao je kao masina, osvajao sve, adaptirao je svoju igru kako bi se manje trosio, nenormalno poboljsao servu.... Ali meni ce u secanju uvek ostati onaj Nadal, masina koja je vracala sve, kralj passing shotova, niko nece imati passing shot kakav je imao Nadal.
Skini Madrid 2009 i pogledaj finale, tu je ubijao passing shotom. Ustvari siguran sam da ti to vec znas.
Ali ovo sto si rekao, delovalo je kao da si omalovazio sve Novakove pobede nad njim ove godine, i kao da bi Nadal iz 2010 bio bolji od Novaka 2011.
Sto se tice ovog US opena mislim da ce doci do SF, sa onakvom igrom ne moze dalje od toga, to je daleko ispod njegovog nivoa, proletos je bio sjajan, ali to je Nadal on uzvrati kada mu ne daju neke sanse.
Nemam ja potrebe nista da skidam,ja da nisam gledao gotovo sve Nadalove meceve u karijeri,ja ove rasprave ne bih ni vodioZeljko Malnar-Nocna mora <3
#the return
Comment
-
Originally posted by AK47 View PostNadal servirao u finalu WB-a ove godine bolje nego u finalu Us-a prosle,naravno da jeste...samo ja to nisam gledao,ja sam ocigledno gledao nesto drugo
Comment
-
Rafa je ove godine fizicki najslabiji od kako je u samom vrhu...za njegovu igru ...prvenstveno za FH je potrebno jako puno snage....i trenutno on tu snagu nema...FH su plitki...i njima rijetko dolazi u poziciju za zavrsiti poen...a cak i kad dodje...promasuje...sto se stvarno stvarno rijetko desavalo...nevjerovatno je koliko je stegnut pri tom udarcu...pogotovo inside-out...koji se na prste mogu prebrojati ove godineLast edited by shminka; 28-08-11, 00:46.
Comment
-
Originally posted by NI View PostImas brojeve ako ne vjerujes. Imas i Nadalovu izjavu iza Uimbldona - Djokovic ima fenomenalan return.Zeljko Malnar-Nocna mora <3
#the return
Comment
-
Originally posted by shminka View PostRafa je ove godine fizicki najslabiji od kako je u samom vrhu...za njegovu igru ...prvenstveno za FH je potrebno jako puno snage....i trenutno on tu snagu nema...FH su plitki...i njima rijetko dolazi u poziciju za zavrsiti poen...a cak i kad dodje...promasuje...sto se stvarno stvarno rijetko desava...nevjerovatno je koliko je stegnut pri tom udarcu...pogotovo inside-out...koji se na prste mogu prebrojati ove godineZeljko Malnar-Nocna mora <3
#the return
Comment
-
Originally posted by AK47 View PostOva prica je pocela tako sto je neko izrekao da je Nadal 2011 bolji ili jednako dobar kao Nadal 2010,nikog ja nisam omalovazavao niti spomenuo i nemoj da mi trpas rijeci kad to nigdje nisam rekao,ako jesam izvinjavam se
Nemam ja potrebe nista da skidam,ja da nisam gledao gotovo sve Nadalove meceve u karijeri,ja ove rasprave ne bih ni vodio
Al ono sto ja hocu da kazem da je Nadal rezultatski odlican ove godine, bar po meni.
Ubrljao je sezonu sa slabijom igrom na ova dva poslednja Mastersa, na Ao je bio povredjen.There's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies
Comment
-
Originally posted by AK47 View PostPa sta je trebao,omalovazavati Novakovu odicnu igru,a hvala na brojevima,ona tri slema i oni mastersi su mi dovoljni ,znam brojati
Mi smo imali razlicito misljenje o tome da li je Nadal servirao dobro u Uimbldonu ili ne. Ja sam citirao Nadala kao argument da je DOBRO servirao.
Comment
-
Originally posted by shminka View PostRafa je ove godine fizicki najslabiji od kako je u samom vrhu...za njegovu igru ...prvenstveno za FH je potrebno jako puno snage....i trenutno on tu snagu nema...FH su plitki...i njima rijetko dolazi u poziciju za zavrsiti poen...a cak i kad dodje...promasuje...sto se stvarno stvarno rijetko desavalo...nevjerovatno je koliko je stegnut pri tom udarcu...pogotovo inside-out...koji se na prste mogu prebrojati ove godine
Comment
-
Originally posted by NI View PostNadal nikada ne omalovazava. On je u tom pogledu sportsta.
Mi smo imali razlicito misljenje o tome da li je Nadal servirao dobro u Uimbldonu ili ne. Ja sam citirao Nadala kao argument da je DOBRO servirao.
Nadal jeste dobro servirao,ja nisam rekao da nije,ali nije bolje nego na US-u,nema sanseZeljko Malnar-Nocna mora <3
#the return
Comment
-
Originally posted by zdravkelja View PostZato sto su oni takvi da to nikada ne bi rekli. Nadal igra slabije. Nadal je prosle godine pocistio sezonu sljake, osvojio RG, Wim, US open, a ispao je i kasnije na turnirima pre US opena. Ni po cemu bolja sezona.
Koji oni?
Rafa je odigrao bolje Wimbledon 2011, nego 2010. Problem je samopouzdanje koje je izgubio, a da je imao Berdych-a ili bilo koga drugog u finalu, sa onim bolesnim servisom od 80% i bolesnim FH, niko ne bi imao šta tražiti. Rafa je servirao jače i preciznije nego na USO, ali samo u finalu, bar je to moj utisak bio. Treba potražiti statistiku pa to uporediti, za preciznost sam siguran, jer preciznije od onoga ne može
Comment
-
Za mene je pravo pitanje sta li Nadal sada vezba(ili trenira) da bi dobio Djokovica?
Ne verujem da ce ove godine moci da dodje na max nivo igre od nekada, ali ako se sredi( a moze), onda bi od 2012. mogao da se vrati na staro..
Tesko je to psihologija kada imas vere da mozes da dodjes do finala, ali da onda imas igraca kojeg ove godine nisi pobedio..
Ipak, nadam se da ce se Nadal kao jedan od najvecih konsolidovati i priustiti nam jos dobrog tenisa..
Ova sezona vs 2010: ova bi mu bila jako dobra, da nije imao 2010g. u kojoj je rezultatski briljirao na vaznim turnirima..
NI: sta znaci jedanak? Hvala..Last edited by Panchev9; 28-08-11, 01:04.
Comment
-
Comment