Nadam se, da će Roger dobro razmisliti o odluci da još par godina igra tennis. Meni kao njegovom navijaču teško padaju porazi od igrača koje je svojevremeno lako dobijao a koji u međuvremenu nijesu napredovali ni 2 %. Ajde da jesu pa da čovjek kaže: Sad su bolji, odigraju meč života i slično. Ali ne. Osim prvog servisa sve ostalo je katastrofa. I ajde da kažeš: Turniri Masters serije ga ne interesu već samo Grand Slemovi. Ali opet ne. Gotovo sam siguran da će mu se ovo dogoditi i na US Openu isto kao što mu se dogodilo na prošlogodišnjem Roland Garrosu i prošlogodišnjem i ovogodišnjem Wimbledonu. Više ni ne znam je li Tsonga odigrao protiv njega ove godine toliko fantastično koliko sam ranije mislio gledajući večerašnji meč i očajan ritern. Kao da sam gledao taj meč. Totalna nemoć pogotovo na servis protivnika. A ako promaši prvi servis procenat osvojenog poena je kao na meču finala Masters Cupa 2005 protiv Nalbandiana, ali tada zbog ranije povrede nije bio fizički spreman za duži meč pa ga je zato izgubio. Ovđe nema izgovora. I najgore je što kad bude poražen ne pruži ni najmanji otpor već djeluje kao da igra rekreativni meč. Je li ostalo rezerve da se osvoji još jedan GS turnir? Mislim da ne i da je to to. Znam, ima i Fish 30 godina ali ne može svačije tijelo izdržati jednako. Često ne razumijem frustracije Novakovih navijača kad bude u istom dijelu žrijeba kao Roger. Jeste da mu igrački ne odgovara, ali ovakav Federer ne može apsolutno ništa Đokoviću. Vjerujem da ne bi mogao ni današnjem Nadalu.
Uglavnom, postoje dvije grupe Rogerovih navijača. Jedni bi željeli da ga gledaju što duže. Drugi bi željeli da se povuče dok je još vrijeme kako ne bi gubio od igrača koji do skoro nijesu mogli ni sanjati da će ga dobiti. Ja, bez sumnje, spadam u drugu grupu. Možete me smatrati razmaženim i naviknutim da igrač za koga navijam osvaja trofeje, ali kako bi se ovaj sunovrat zaustavio moje mišljenje je da se, dok stvari ne budu još gore i dogode porazi u prvim kolima GS turnira, treba povući bez obzira na to visoko treće mjesto na ATP listi.
Uglavnom, postoje dvije grupe Rogerovih navijača. Jedni bi željeli da ga gledaju što duže. Drugi bi željeli da se povuče dok je još vrijeme kako ne bi gubio od igrača koji do skoro nijesu mogli ni sanjati da će ga dobiti. Ja, bez sumnje, spadam u drugu grupu. Možete me smatrati razmaženim i naviknutim da igrač za koga navijam osvaja trofeje, ali kako bi se ovaj sunovrat zaustavio moje mišljenje je da se, dok stvari ne budu još gore i dogode porazi u prvim kolima GS turnira, treba povući bez obzira na to visoko treće mjesto na ATP listi.
Comment