Originally posted by bojanaBG
View Post
Teniseri se zapravo ne pitaju mnogo (nekada ih čak i ne pitaju ni za šta ,kao ovo na Sinsinatiju npr.), par njih je to izjavilo...
Dakle iz prve ruke...
Boldovano- da se organizacija koja postoji zaista i bavi teniserima i njihovim pravima kao zaposlenima verovatno ne bi trebalo da se osniva Unija...
Elem, jedva čekam da čujem koje su ideje PTPA i kako će se boriti za prava igrača...
I kada o ovome govorim ne mislim samo na neku novčanu preraspodelu isl. što mnogi odmah pomisle.
Možda je prva stavka promena kalendara na šta su se skoro svi žalili u jednom trenutku ali to nikoga iz ATP-a nije zanimalo...
Ili rasporedi igranja mečeva pa da ne postoji ni jedan teniser koji bi bio povlašćen na turniru kada su termini u pitanju...
Ili sistem bodovanja?
Raspodela novca?
Poražavajuće je da od turnira, a kroz nagrade igrači dobiju 14% ( muškarci 7%, žene 7%)...
Koliko ostaje turniru, akoliko ide WTA i ATP?
Jedino za šta su uspeli da se izbore od u periodu Novakovog mandata na mestu predsednika Saveta igrača je da se nagrade za prva kola povećaju i da se makar malo tu olakša slabije rangiranim igračima...
Što se tiče priče da oko ovoga treba da se ujedine žene i muškarci...
Dobra je ideja da jedni druge podrže ali msm da ne treba da idu zajedno...
Ma kako da zvučim, ali mi je muka da se žene ovoliko šlepaju uz muškarce...
Ženski tenis poslednjih godina nije toliko atraktivan i ne privlači publiku, na GS igraju manje setova a opet imaju istu zaradu i bodovanje što je van svake pameti...
Ako idu zajedno u ovu borbu sa moćnicima, onda prosto treba da imaju ista prava kao i iste obaveze...
Tipa žene imaju koučing, muškarci ne...ili da se ukine ženama ili dozvoli muškarcima...
GS muškarci igraju na 3 dobijena seta, žene kao i druge turnire na 2...
Ili da se bar finale za žene pomeri na 3 dobijena ili da se za muškarce smanji sve na 2...
Nagrade kako god da su rasporedili ali napraviti neke platne razrede, pa tipa bonus na nagradu za učešće da bude neka cifra koja bi bila različita u odnosu na to kakva je zainteresovanost za meč...tipa % od prodaje ulaznica isl...(ovo sam samo dala kao primer)...Čisto da se napravi neka razlika...Ne može biti isto plaćena, ne znam ,Halep i Nadal...Ona će privući 5000 ljudi on 25000, a na kraju dobiju isto novca...
Mnogo je zamršeno a zapravo vrlo jednostavno...
Obrni okreni svodi se na to da ATP očito nije imao sluha za igrače i da to traje već deceniju ako ne i duže...
Nije džaba još Rodik onomad pričao o Uniji...
Comment