Announcement

Collapse
No announcement yet.

Lockout?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Aktualni kolektivni ugovor igrača istječe noćas, a trosatni pregovori na kojima je nazočio i komesar NBA lige David Stern nisu urodili plodom.

Stern je tako najavio da će "sa žaljenjem" kasnije tijekom dana preporučiti prvi "lockout" nakon sezone 1998/99 koju je ograničio na samo 50 utakmica.

"Razlike su prevelike i očito je da će noćas doći do "lockouta" " poručio je čelni čovjek Udruge košarkaša Billy Hunter uz dodatak da se nada novom sastanku u roku sljedeća dva tjedna.

NBA liga je ove sezone prijavila financijski gubitak od 300 milijuna dolara, a u minusu je bilo čak 22 od ukupno 30 momčadi. "Lockout" znači zaustavljanje svih aktivnosti NBA klubova. Već od ranije je otkazana Ljetna liga u Las Vegasu, predsezonske utakmice u Europi nisu ni zakazane, a igrači sada moraju odlučiti žele li riskirati igranje ljetnih kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre bez pomoći NBA lige oko osiguranja u slučaju ozljede.
    Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

Comment

alo strucnjaci, kad se predvidja kraj lockouta?

Comment

Za jedno 2-3 godine.
        "Moja generacija je zivela na ulici. Mi smo imali tu srecu da smo imali pripadnost kraju,
        odnosno cosku. Tu smo se obrazovali, tu smo postali ljudi, tu smo postali lopovi,
        fudbaleri... A ulica je kao sto znate jedan veliki univerzitet."

Comment

Ozbiljno , Ernesto ? Je li ima naznaka da ce se dogovoriti , ja sam cuo da se jos ni po jednoj tacki nisu dogovorili ? Koji je problem ,sta traze igraci a sta ovi iz uprave ?
          Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

Comment

Najjaci je bio clanak objavljen pre jedno 2 nedelje na B92, izvukli ljudi naslov "Kraj NBA lockout-a" i stavili znak pitanja na kraju, a dalje u tekstu se navodi $tern-ova izjava u kojoj kaze kako je potpuni pesimista sto se tice dogovora i da im se stavovi potpuno razilaze.
            Roger Mason je na pragu potpisivanja sa Hapoel-om, a covek je potpredsednik NBPA-a, eto koliko su blizu dogovora.
            Pre par dana je izasao clanak na ESPN-u u kojem jedan poznati NBA kolumnista daje predlog da igraci formiraju svoju sopstevu ligu, paralelnu sa NBA-om, kako bi izvrsili pritisak na vlasnike.
            Mislim, da li treba pominjati kolika je ludost to sto je napisao, pocev od sponzora, TV prava, sudijske organizacije, novog komesara i jos plus organizovati sve to za dva-tri meseca. To bi bila liga od nekih desetak timova...
            Moja pretpostavka je da je taj njegov objavljeni tekst i nije toliko ozbiljan koliko pokazuje njegovu frustraciju oko trenutne situacije. Ako je neko upucen u trenutnu situaciju, onda je to on...
            Po mom misljenju potrebno je cudo da se desi pa da dodje to veleobrta u narednih nekoliko nedelja i meseci. Mislim da jedna stvar koja bi mogla da pogura trenutnu situaciju ka boljem je gubitak ESPN-a i TNT-a, ukoliko se sezona ne bi odigrala bili bi u gubitku 1.25 milijardi dolara...

Naravno treba ovo sa ESPN-om i TNT-em uzeti sa rezervom, jer takodje postoji opcija da ukoliko recimo 15-ak najvecih NBA zvezda ode u Kinu da igra, otkupe tamo TV prava i zarade jos veci novac. Kao sto rekoh ranije, igracima se ne zuri, imaju alternativne lige (Evropa i Kina), tako da mogu da cekaju i dve godine ne bi li dobili ono sto traze...
            Last edited by Ernesto; 16-08-11, 14:08.
            "Moja generacija je zivela na ulici. Mi smo imali tu srecu da smo imali pripadnost kraju,
            odnosno cosku. Tu smo se obrazovali, tu smo postali ljudi, tu smo postali lopovi,
            fudbaleri... A ulica je kao sto znate jedan veliki univerzitet."

Comment

Mislim da Kina postaje opcija koja je sve manje moguca, jer ce Kinezi doneti novi CBA (ukoliko vec i nisu) po kojem ce svaki tim moci da ima samo jednom Amerikanca u timu i da taj Amerikanac nece moci da se vrati u NBA po zavrsetku lockout-a. Mada, s obzirom na to da dosta evropskih timova vec ima igrace sa klauzulom po kojoj mogu da se vrate u slucaju zavrsetka lockout-a, meni se cini da od ove sezone nema 'leba jer cisto sumnjam da bi veliki timovi tako lako dozvoljavali da ostaju bez kljucnih igraca u sred sezone.
              sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

Samo da se se Veseli ne vrati u Srbiju!!
                Mislim da će lockout trajati neko vreme....
                Igračima se ne žuri....

Comment

Košarkaši NBA lige koji ne žele da nastupaju van američkog kontinenta, mogli bi da igraju u privremenoj ligi sa ostalim NBA zvezdama.

NBA liga je i dalje pod blokadom. Lok-aut se nastavlja, a mnogi igrači su pronašli rešenje prelaskom u neki od evropskih klubova. Međutim, postoje i oni koji ne žele da idu u Evropu dok traje lok-aut kao što su Bilaps, Pirs, Džermejn O' Nil, Garnet, Rondo...

Ideja Impakt Basketa je da napravi ligu koja bi počela polovinom septembra, a u ligi bi bilo mesta za rukije, veterane i igrače NBA lige.

Razlika između ove lige i Dru i Gudmen liga je to što će ovde imati pravo učešća samo profesionalni igrači NBA,

izjavio je Džered Dadli.

http://www.kosarka24.com/vesti/nba-l...-traje-lok-aut

Comment

Izgleda da će ipak da se igra pre božića....

Comment

Working...
                    X