Originally posted by KERSDRS
View Post
KERSDRS, nije za ovu "priču" toliko ni važno ko sam ja ("Zar je važno, ko sam ja...", ona pesma), možda me je ovde 'dobacio' dobronamerni cunami (ako takvih uopšte ima!), nebitno! POENTA pisanja jeste obraćanje komentatorima, pred forumašima, ali to forumaše ne bi trebalo da obavezuje ili iritira. Eto! Za sada, još uvek, samo PIŠEM (postujem), ali zar to nije svojevrsno ČINjENjE, bar se trudim da tako izgleda (i ne mrzi me); naravno na način koji sam odabrao u Temi: "Komentatori pod lupom". Aa, daaa, forumaši su pokazali površnost i inertnost, pa me toliko i ne opterećuje njihovo "nerazumevanje" važnosti sadržaja mojih postova.
Drago mi je da imaš pozitivno mišljenje o mojim postovima, verujem da je iskreno, HVALA (iskreno!).
Sad, pošto nisi dovoljno pogledao sve postove u ovoj Temi, da te podsetim&poštedim (par reči o sebi): fudbaler, fudbalski sudija, viši fudbalski trener, delegat, kontrolor fudbalskog suđenja, sportski radnik..., zajednički imenitelj = ljubitelj i znalac sporta (nešto više fudbala). Naravno, osnovna profesija: NOVINAR (veoma kvalifikovan, i urednik)... Ako i dalje smatraš da je sve ovo tek 'puko' piskaranje, onda bismo mogli već ovde da stavimo tačku (.), zašto da 'priča(kaaa)mo' džabe, isprazno, površno, beskorisno. No, ne ljutim se ja, imam baš dosta razumevanja i strpljenja, i poštovanja prema svakome ko mi se obrati - kao ti sada.
Iako sam u životu pretrčao više kilometara, više nego mnogi što su izgovorili reči, uvek mi je pisanje (ne, 'piskaranje') bilo najlakše, najtečnije, najlepše... I odnos prema novinarstvu - pisanoj i izgovorenoj reči..., valjda smo sada konačno došli do toga, da sam prilično kompetentan da iskažem primedbu&kritiku SPORTSKIM KOMENTATORIMA. Da dodam samo, ne činim ja to samo na ovom Forumu, ali budući da sam dovoljno ostvaren u svojoj profesiji (bila je raznovrsna), koja je sasvim nešto drugo (a, ovo je tokom svih tih godina bio samo moj 'hobi'); nisam se pojavio na Forumu radi sopstvene 'slave', već da ukažem da je SRPSKI jezik pod sve većom DESTRUKCIJOM, a sportski komentatori su među onim delom novinara (!?) koji u tome sve više - prednjače!
Za sada, smatram, da je od mene i ovoliko (msm na postovanje na Forumu) dovoljno, mislim na činjenje, i smatram da svaka reč&rečenica ovde usmerena KOMENTATORIMA izlazi iz moje kuće (živim u lepoj kući, okružen porodicom koju verovatno zaslužujem)..., da, reč&rečenice, pasusi, stranice..., i evo čitave knjige o temi: "KAKVI SPORTSKI KOMENTATORI NE BI TREBALO DA BUDU". Možda uskoro na nekom od smerova novinarstva, na nekom od naših fakulteta... Eto, to vam nije 'palo' na pamet, jer razmišljate isuviše usko i površno... Kada smo već kod toga: žao mi je što na "Komentatori pod lupom" nema više (ovakvih kao što je tvoja) opaski i pitanja, ideja mi je da sve to 'objavim' pod punim 'nikovima' i avatarima. OK, malo šale, ali, što da ne...!?
Istina, današnji mediji teže da budu što "estradniji" (to smatram "feik"), pa ne čudi što i da probam negde da se ponudim&pojavim, odbili bi me i pobegli 'glavom bez obzira' (meni to i nije potrebno, bar za sada). Još malo šale, ali...
Konačno: SJAJNO. Tek ta reč u fudbalu (ako si primetio, tu se najviše i "bunim"!) jeste "feik", mogu samo da ti 'obećam' da ću uskoro pokušati malo 'plastičnije' da forumašima, i onima površnijim, pojasnim zašto tako mislim. Valjda ću uspeti.
Bilo mi je zadovoljstvo, i obradovao bi me još neki tvoj post, bar kao povratna informacija.
P. S.
Pogledaj u "Komentatori pod lupom" stranice 3-5, datum 19-22.3.2011, postovi br.: 35, 40, 49, 50, 56, 57, 58, 60... i neke između... jer vidim po tvom lepom 'avataru' sferu tvojeg interesovanja, tad ćeš me još malo bolje upoznati. I još bolje dokučiti POENTU, i moju dobronamernost, kako-god...?! Poštovanje (se podrazumeva)!
+ Obavezno pročitaj: str. 21, 17.6.2011, postovi br.: 302, 304, 307... (i malo ispred i iza), videćeš zašto!
((neću 'ređati' smajliće, jer ionako je post "nakićen" - Sportski pozdrav!))
Leave a comment: