Teodosic je najbolji,a da Velickovic nije proveo ove dve godine u Realu mislim da bi bio rame uz rame Teodosicu...Najbolji krilni centar u Evropi sigurno.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Play-Off Euroleague
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Eh kad bi se gadjali tramvajima.
Ako je tebi Velickovic najbolji krilni centar u Evropi ti ocigledno nikad nisi gledao kosarku
Realno Velickovic ima sasvim skroman igracki kvalitet, kao prvo on uopste nema fizicke predispozicije (mislim na snagu) da bi igrao na cetvorci i pod kosem a takodje fale mu brzina i bolja tehnika da bi igrao na trojci pa tako da je sad ni vamo ni tamo.
Jedan totalno osrednji igrac, kakvih ima gomila.
Sto se tice Teodosica on ima potencijal ali treba jos dosta da radi da bi bio prvi plej u Evropi ( U ovom momentu znam bar 6-oricu, 7-oricu koji su ispred njega)
Pre svega on maltene i da nema ulaz, igra suvise daleko od kosa i sad ili sutira trojke ili spusta loptu pod kos nekom dok je u odbrani i duel igri prakticno neupotrebljiv.
Teodosic ima muda, zna da prelomi mec , ne boji se da preuzme odgovornost na sebe i to su sve osobine velikih igraca ali jednostavno mora jos malo da poradi na sebi i da koriguje neke stvari kako bi zaista bio vrhunski igrac.
Comment
-
6 ili 7 boljih igraca ? Navedi .
Takodje, Teodosic itekako ima ulaz . Naravno, nije preterano prodoran, ali je veoma kreativan i to mu pomaze .
A Velickovic po svemu podseca na Rodmana, naravno ako oduzmete onu kosu i lud um .Odlican je skakac i odlican defanzivac, ali takodje moze postici poene sto ga razlikuje od Rodmana .
P.s. Naravno da ne mislim da je Novica kvalitetniji od Dennisa, da se slucajno ne zavarate .
Comment
-
Originally posted by Beogradski_Fantom View PostEh kad bi se gadjali tramvajima.
Ako je tebi Velickovic najbolji krilni centar u Evropi ti ocigledno nikad nisi gledao kosarku
Realno Velickovic ima sasvim skroman igracki kvalitet, kao prvo on uopste nema fizicke predispozicije (mislim na snagu) da bi igrao na cetvorci i pod kosem a takodje fale mu brzina i bolja tehnika da bi igrao na trojci pa tako da je sad ni vamo ni tamo.
Sto se tice Teodosica on ima potencijal ali treba jos dosta da radi da bi bio prvi plej u Evropi ( U ovom momentu znam bar 6-oricu, 7-oricu koji su ispred njega)
Pre svega on maltene i da nema ulaz, igra suvise daleko od kosa i sad ili sutira trojke ili spusta loptu pod kos nekom dok je u odbrani i duel igri prakticno neupotrebljiv.
Teodosic ima muda, zna da prelomi mec , ne boji se da preuzme odgovornost na sebe i to su sve osobine velikih igraca ali jednostavno mora jos malo da poradi na sebi i da koriguje neke stvari kako bi zaista bio vrhunski igrac.
Velickovic:
1.Rekao sam da nije u Realu proveo dve godine da bi bio najbolji krilni centar.Poslednju sezonu u Partizanu je proglasen najboljim mladim igracem evrolige.
2.Velickovic nema fezicke predispozicije?Pa ko ima ako on nema?Da ih nema Erazem Lorbek?Nadji mi nekog krilnog centra u Evropi da moze prevesti loptu od svog kosa kroz tri igraca i zakucati...pri tome sutati trojke u serijama!?!Nadji mi borbenijeg igraca u Evropi.Pogledaj kako igra u reprezentaciji kada ima priliku.
Teodosic:
E on mozda od svih plejmejkera(boljih) ima slabije fizicke predispozicije.A opet je jedan od najboljih.Bio bih zadovoljan kada bi mi naveo tu 6-oricu,7-oricu?On ove sezone u Olympiakosu nema ulogu da ulaz u reket,to ulogu Spanulis.U reprezentaciji je ulazio kada je trebalo ili kada nije bilo drugog resenja i retko kada je bio zaustavljen.Ili zavrsi polaganjem ili asistira nekom centru.sigpic
Comment
-
Evo navescu ti tih 6,7 plejeva :
Navarro
JR Holden
Spanulis
Jasikevicijus
Rakocevic
Dzeremi Pargo
Sto se tice Novice on jeste borben i srcan ali realno igracko znanje mu je dosta skromno (a i fizicki je dosta limitiran), realno na koje god kosarkasko igraliste da odes videces igrace poput njega pa i bolje od njega.
Comment
-
Slazem se da nema sanse da u ovom trenutku postoji 6,7 boljih na kecu od Teodosica. Njegova je igra profilisana sticajem okolnosti da ga vecinom dozivljavaju samo kao dobrog organizatora (ruku na srce, ima verovatno najbolji pregled igre u evropi,sto je boziji dar pre svega) i sutera-jer to najcesce i radi. Al to se u Olimpijakosu od njega trazi, a kad je gusto i kad je potrebno pokazao je da moze da probije. O ulazima pod kos kad igra za reprezentaciju je smesno pricati- ko je gledao EP '09 i SP '10 sve mu je jasno.
Okej,nije Teo mozda najdominantniji u fizickom smislu ali ako neko nadje 7 boljih-alal mu vera.
edit/ evo sad vidim post. rakocevic spanulis i trideset petogodisnji sharas i holden su bolji PLEJMEJKERI od Tea. Nemamo sta da pricamo izgledaLast edited by peca; 05-04-11, 19:32.
Comment
-
-Navarro nije plejmejker.
-Rakocevic nije plejmejker. (Recimo da je bolji bek,ali plejmejker nije)
-Jasikevicijus u godinama,gledao sam ga 3 puta ove sezone u evroligi i nije odigrao ni solidno.
-J.R. Holden je imao gadnu operaciju nedavno i on nije ni blizu Teodosicu
-Spanulis ne igra pleja vise,niti je bolji na toj poziciji.(Ali to je tvoje misljenje)
-Pargo igra sjajno ove sezone i to cu prihvatiti.
Vec sam ti rekao sta Novica ima a drugi nemaju,samo cu citirati svoj stari post.Mrzi me da ponovo pisem.
Originally posted by Black Mamba 24 View Post
Velickovic:
1.Rekao sam da nije u Realu proveo dve godine da bi bio najbolji krilni centar.Poslednju sezonu u Partizanu je proglasen najboljim mladim igracem evrolige.
2.Velickovic nema fezicke predispozicije?Pa ko ima ako on nema?Da ih nema Erazem Lorbek?Nadji mi nekog krilnog centra u Evropi da moze prevesti loptu od svog kosa kroz tri igraca i zakucati...pri tome sutati trojke u serijama!?!Nadji mi borbenijeg igraca u Evropi.Pogledaj kako igra u reprezentaciji kada ima priliku.
Teodosic:
E on mozda od svih plejmejkera(boljih) ima slabije fizicke predispozicije.A opet je jedan od najboljih.Bio bih zadovoljan kada bi mi naveo tu 6-oricu,7-oricu?On ove sezone u Olympiakosu nema ulogu da ulaz u reket,to ulogu Spanulis.U reprezentaciji je ulazio kada je trebalo ili kada nije bilo drugog resenja i retko kada je bio zaustavljen.Ili zavrsi polaganjem ili asistira nekom centru.sigpic
Comment
-
Makabi odbijen!
Zahtev Izraelaca od pomeranju satnice finala Evrolige nije prošao.
Evroliga je potvrdila da će se Fajnal for igrati u Barseloni od 6. do 8. maja u predviđenim terminima. Posle konsultacija organizatora završnice elitnog takmičenja sa sponzorima i vlasnicima prava TV prenosa konstatovano je da bi pomeranje finalnog meča (nedelja od 20.30) bilo štetno po sve njih, čak i uprkos zahtevu čelnika Makabija da se termin odigravanja te utakmice pomeri nekoliko sati ranije zbog jednog od najvećih nacionalnih praznika Izraela.
Da podsetimo, predsednik Makabija Šimon Mizrahi je najavio da "ponos Izraela" neće igrati finale Evrolige, ukoliko se plasira u isto, ako se termin odigravanja tog meča ne pomeri da bude u toku dana.sigpic
Comment
-
Pargo: Veliki sam Teodosićev fan
Nisam se slagao sa filozofijom igre trenera Janakisa, ali sam uživao sa svim igračima i stekao iskustvo koje ne bih menjao ni za šta na svetu.
Nekada igrač Olimpijakosa, danas adut Čikago Bulsa, Džanero Pargo (32) u razgovoru za grčki portal "Red planet" govori o periodu provedenom u klubu iz Pireja, o tadašnjem treneru Panajotisu Janakisu, o Evroligi i Makabiju u kome igra njegov mlađi brat Džeremi, ali i o tome da i dalje prati igre bivšet kluba jer se divi Milošu Teodosiću.
"U Olimpijakosu su te 2009. godine bili sjajni ljudi, dobar tim i van terena. Zbog njih povremeno pogledam na internetu kako igraju. Ja sam Milošev veliki fan. On je imao dva fantastična leta sa reprezentacijom i veoma sam srećan zbog njega", kaže Džanero Pargo i dodaje kako od te ekipe pamti Burusisa, kao odličnog strelca i Skorcanitisa, sjajnog centra koji sada igra sa njegovim mlađim bratom. - Uživao sam sa tom decom u Atini.
Iskusni bek koji je karijeru gradio u L.A. Lejkersima, Toronto Reptorsima, Nju Orleans Hornetsima, a pored Olimpijakosa evropsku epizodu imao i u Dinamu iz Moskve, otkriva da se nije slagao sa taktikom trenera Panajotisa Janakisa i potvrđuje koliko je Panatinaikos bio jak:
"Trener i ja smo imali potpuno drugačiju filozofiju košarke. Meni njegova nije odgovarala. Ja sam igrač koji igra brzu košarku i kreira igru u tranziciji. Kako god, iskustvo koje sam stekao u Olimpijakosu ne bih menjao ni za šta na svetu. Te godine Panatinaikos je bio nedodirljiv. Osvojili su triplu krunu, ali svaki meč protiv takvog tima za mene je bio praznik".sigpic
Comment
-
Evroliga udovoljila Makabiju!
Na zahtev Izraelaca finale elitnog takmičenja pomereno za nedelju od 16,3o časova
Posle nekoliko dana velike napetosti i iščekivanja čelnici Evrolige su udovoljili zahtevu Makabija i značajno promenili termine finala fajnal-fora i utakmice za treće mesto elitnog takmičenja. Na kraju, meč za titulu šampiona Evrope igraće se u Barseloni u nedelju 8. maja od 16,30 časova, dok će se o trećem mestu odlučivati od 13,30.
Makabi je smatrao neprihvatljivim da se finale igra u 20,30 časova kako je bilo predviđeno, pošto je ranije obavestio Evroligu da u tom slučaju meč neće moći da bude prenošen u Izraelu zbog važnog nacionalnog praznika.Slavni tim iz Tel Aviva će u polufinalu 6. maja igrati protiv pobednika majstorice Real - Valensija (četvrtak, 20,45), dok drugi polufinalni par čine Montepaski i Panatinaikos.
Finale Evrolige prethodnih godina najranije je počelo u 18,30, bilo je to 2005. u Moskvi koja je u drugačijoj vremenskoj zoni od većeg dela Evrope (+2 časa).sigpic
Comment
-
Originally posted by Beogradski_Fantom View PostEh kad bi se gadjali tramvajima.
Teodosic ima muda, zna da prelomi mec , ne boji se da preuzme odgovornost na sebe i to su sve osobine velikih igraca ali jednostavno mora jos malo da poradi na sebi i da koriguje neke stvari kako bi zaista bio vrhunski igrac.Realno decko je doktor kosarke, sad sto Olimpiakos nije prosao u finalnih 4 pa si sada nasao da mudrujes nije ok, msm nisi u pravu...pa, sam znas da smo "svrsavali" na njegove igre na SP, nevidjeni mozak i sigurno najbolji plej Evrope!
Za Velickovica cu se delimicnio sloziti sa tobom jer ne pruza partije kakve sam ja od njega ocekivao kada je napustao Partizan, mnogo bolje je igrao za Grobare, pa onu jednu sezonu ih je nosio, sa Tepicem i Tripkovicem, na ledjima kroz EL, sad' moguce da je greska u tome sto je otisao u Real gde ne dobija minutazu (pa protih Valensije u poslednjem mecu je proveo jedva 7 minuta na terenu) i ne igra ni slicnu ulogu kao u Partizanu, pa ne moze da se pokaze....sve u svemu, ja i dalje mislim da je on dobar igrac, a i za repku pruza solidne partije (a razlozi su minutaza, kao i to sto je Duda forsirao dosta stvari na njemu i Krsticu)!
Comment
-
Velickovic udje u igru na 5 minuta,ubaci 4-5-7 poena,nije bitno...i trener ga izbaci,kao da namerno zele preseci njegovu seriju.
Gledao sam utakmice kada je sam prevodio loptu od svog kosa,driblao igrao i na kraju kucao preko igraca.Siguran sam da je minutaza u pitanju.Videcete sledece sezone,samo ako ne ostane u Realu.Voleo bih da ga Duda uzme sebi.A videcete ga i na leto u reprezentaciji.sigpic
Comment
Comment